Jestli grázl Jaime v téhle sestavě v pohodě nepřeválcuje všechny ty čestné, učesané a charakterní hošíky, tak nerozumím lidské povaze ani co by se za nehet vešlo. ;-)
Ad Stannis: I kdyby o příčině Renlyho smrti neměl ani páru, co dobytí Bouřlivého konce? Tam už musel vědět, že Mel použije čáry máry. Ostatně, podle mne by na Sever ani nepáchl, kdyby ho tam Melisandra nehnala.
I kdybych zavřela oči nad Renlym, tak pokud Stannis netušil, co se stane u Bouřlivého konce, tak je ještě větší naivka a blbštajn, než Ned. A co Edric Bouře (Robertův bastard), kterého chtěl flambovat a zahránil ho Davos? Jestli tohle Stannise nehází na rovinu Jaimemu, pak se asi nikdy neshodneme. Z Jaimeho se (na rozdíl od Stannise) pak stal sympaťák a frajer. Stannis nechává dál upalovat lidi svojí chotí a kněžkou pro dosažení svých cílů.
@Krisa Mezi "chtěl" a "udělal to" je drobný rozdíl, pokud ho nevnímáš, pak se opravdu asi neshodneme. :-) Srovnávat "nejčestnějšího muže, kterého znám" (Davosova slova) s chlápkem, který porušil všechny svoje přísahy, je přinejmenším troufalé. :twisted:
@Nevada Vždyť ho Davos na tajňačku odvezl, ne? Já mám blbou paměť, takže to klidně může být úplně obráceně, než si myslím.
@heavy_head Rozdíl vnímám, ale Stannis rozhodně není žádné neviňátko - je za ním spousta mrtvých jen pro uspokojení "jeho" boha a to se mi nelíbí a u mě bude mít mínus vždy a všude. A nejčestnější možná byl, ale před tím, než to dal do kupy s Mel (a nemyslím tím to, jak to pochopili seriáloví vytvářeči).
@Krisa Připadáš mi stejně fanatická jako Mel. :-) Kromě toho, že byl sériový vrah, jsi ho ještě zapomněla vylíčit jako pyromana, misogyna, misantropa a Herodese, což všechno nepochybně spadá do tvého obrazu o něm. Pro mne je to zase zachránce říše, možná celého světa, který dělá nepopulární kroky, o kterých však ví, že jsou nutné, i když mu žádné plusové body u Krisy nepřinesou. No, uvidíme, necháme se překvapit, neshodneme se. :-)
Komentáře
Stannis Baratheon +1 (28)
Jaime Lannister +2 (34)
Robb Stark 0 (28)
Brynden Tully -1 (30)
Stannis Baratheon 0 (28)
Jaime Lannister +2 (36)
Robb Stark -1 (27)
Brynden Tully +1 (31)
Stannis Baratheon -1 (27)
Jaime Lannister +2 (38)
Robb Stark +1 (28)
Brynden Tully 0 (31)
Ad Stannis: I kdyby o příčině Renlyho smrti neměl ani páru, co dobytí Bouřlivého konce? Tam už musel vědět, že Mel použije čáry máry. Ostatně, podle mne by na Sever ani nepáchl, kdyby ho tam Melisandra nehnala.
Stannis Baratheon +2 (29)
Jaime Lannister +1 (39)
Robb Stark 0 (28)
Brynden Tully -1 (30)
Stannis Baratheon +2 (31)
Jaime Lannister -1 (38)
Robb Stark +1 (29)
Brynden Tully 0 (30)
Stannis Baratheon -1 (30)
Jaime Lannister +1 (39)
Robb Stark 0 (29)
Brynden Tully +2 (32)
Stannis Baratheon -1 (29)
Jaime Lannister 0 (39)
Robb Stark +2 (31)
Brynden Tully +1 (33)
Stannis Baratheon -1 (28)
Jaime Lannister +1 (40)
Robb Stark +2 (33)
Brynden Tully 0 (33)
Srovnávat "nejčestnějšího muže, kterého znám" (Davosova slova) s chlápkem, který porušil všechny svoje přísahy, je přinejmenším troufalé. :twisted:
@heavy_head Rozdíl vnímám, ale Stannis rozhodně není žádné neviňátko - je za ním spousta mrtvých jen pro uspokojení "jeho" boha a to se mi nelíbí a u mě bude mít mínus vždy a všude. A nejčestnější možná byl, ale před tím, než to dal do kupy s Mel (a nemyslím tím to, jak to pochopili seriáloví vytvářeči).
Odvezl, protože se bál, že Melisandra nakonec Stannise přemluví. Ale při přímém rozhovoru s čarodějnicí to Stannis odmítl.
Stannis Baratheon -1 (27)
Jaime Lannister +1 (41)
Robb Stark +2 (35)
Brynden Tully 0 (33)
Stannis Baratheon +2 (29)
Jaime Lannister -1 (40)
Robb Stark +1 (36)
Brynden Tully 0 (33)
Stannis Baratheon +2 (31) 8-)
Jaime Lannister +1 (41) :twisted:
Robb Stark -1 (35) :twisted: :twisted:
Brynden Tully 0 (33)