@Blackfish@Krisa@Branislav_Gepeto Tak to som rada, ze nie som povazovana ako jedina za nevzdelanu :). Vynatok z clanku, ktory som dnes citala:
"Dlho po smrti autora vyšli na svetlo analýzy, ako Hobit vznikal. Hromadu dovtedy neznámych archívov prešiel John D. Ratcliff a vydal knihu História Hobita, v ktorej opisuje niektoré prekvapivé skutočnosti. Napríklad – Hobit sa pôvodne nemal odohrávať v Stredozemi, pôvodné meno čarodejníka Gandalfa malo znieť „Bladorthin“ a Gandalfom mal byť naopak trpaslík menom Thorin. Knihu však Tolkien počas svojho života opravoval."
Ty historky o tom "jak to vznikalo" jsou nejlepší. Např. Silamarillion měl být původně vyprávěním jakýchsi elfů, ke kterým se dostali nějací cestovatelé či co.
tak ten kdo má kamarády kteří mají rádi Hobita mají štěstí. já chtěla jít na hobita podruhé,ale nemám nikoho kdo by chtěl jít. buď už ho viděli a podruhé už nechtějí nebo to není jejich šálek kávy a nebo chodí do kina jen na horrory a i když LoTR mají rádi tak nejdou. Tak asi půjdu a vychutnám si ho sama
@sarven tak ale ty to nemas skor ako profesionalnu deformaciu? :-) ja sa potrebujem po filme s niekym o tom hned porozpravat a rozobrat kazdu blbost, co som tam nasla :-)
Komentáře
Tak to som rada, ze nie som povazovana ako jedina za nevzdelanu :).
Vynatok z clanku, ktory som dnes citala:
"Dlho po smrti autora vyšli na svetlo analýzy, ako Hobit vznikal. Hromadu dovtedy neznámych archívov prešiel John D. Ratcliff a vydal knihu História Hobita, v ktorej opisuje niektoré prekvapivé skutočnosti. Napríklad – Hobit sa pôvodne nemal odohrávať v Stredozemi, pôvodné meno čarodejníka Gandalfa malo znieť „Bladorthin“ a Gandalfom mal byť naopak trpaslík menom Thorin. Knihu však Tolkien počas svojho života opravoval."
Čítajte viac: http://kultura.sme.sk/c/6654268/hobit.html#ixzz2GvVe6KN2
Ako sa ti pacilo?
ja sa potrebujem po filme s niekym o tom hned porozpravat a rozobrat kazdu blbost, co som tam nasla :-)
Jít třikrát na film jsem udělal jen jednou a to ještě na výšce:-)
Dnes už by to byl luxus z hlediska peněz i času:-)