no vrátil som sa z prahy, z imaxu (fanúšikovská cesta, čo vám poviem: jeden a pol dňa dovolenky, 40 euro za vlaky, z ktorých jeden sa cestou tam pokazil a druhý cestou naspäť nemal moje kupé) a som trošku smutný. nudil som sa o chlp viac a to sa mi ešte pri prsteňovom filme nikdy nestalo. škoda :( ale prechádzka je to krásna to áno (až na to hnusné 3D), keby bol ten úvod trochu svižnejší...
ale thorinova pesnička je pre mňa emočne jedna z top scén všetkých 4 filmov, hádanky s glumom rovnako skvelé.
Sakra, to jsou mi rozporuplné informace. U nás v redakci zase kolegové z kultury 3D chválili, že to konečně zas jednou dává smysl... tak nějak pořád nevim, na kterou verzi jít. 2D/3D, 24/48 framů, snad jen ti titulky jsou jasný (i když dabing prý taky neni vůbec zlý).
Tak jsem dnes dojel do imaxu (cesta zpět do Brna byla "neočekávaná", zpoždění ~90 minut :)). Z 3D mě chvilku trošku bolela hlava, ale na efektech 3D rozhodně přidává (z jedné scény mě dokonce trošku natahovalo :D). Titulky spíše rušily (už chápu, proč je u 3D preferovaný dabing -- aspoň myslím, že je). Od hobita jsem dostal přesně to co jsem čekal, takže jsou mé pocity velmi kladné. 166 minut uběhlo strašně rychle a já už se těším na pokračování :) 90%
Tak dneska sem na Hobitovi byla i já. Trošku zbytečně dlouhé, ale líbilo se mi to moc. Nač to zase dělat kratší, že? Skvěle rozehrané některé postavy, nevím jak dalece odpovídají předloze, nečetla jsem ji. Kdysi jsem se pokoušela, ale číst Tolkiena mě prostě nebaví, leč jsem načala jak Pána prstenů tak Hobita několikrát, dál než za několik stránek jsem se nedostala. Snad k tomu časem "dozraju". Strašně se mi líbila Thorinova píseň a drak. Škoda škodička, že ho bylo tak málo, ale dočkáme se...jo a....já nevěděla, že trpaslíci můžou bejt i pěkní chlapíci! :twisted:
Tak to jsem rád, že nejsem sám :-) Ale ty tržby budou asi megalomanské :-O Padne miliarda? Bude překonám D.K. Rises? Avengers? Návrat krále? Titanic? Avatar?
To já si raději počkám na rozšířenou modrý-Raynold edici kde bude tak hodina materiálu navíc. Když srovnám kinoverzi Lorda ringa a rozšířenou edici je to sakra velkej rozdíl.
Komentáře
Jen si nejsem úplně jistý tím, jestli se mu to vlastně líbilo nebo ne... :-)
http://www.kinema.sk/recenzia/36336/hobit-neocakavana-cesta-the-hobbit-an-unexpected-journey.htm
nudil som sa o chlp viac a to sa mi ešte pri prsteňovom filme nikdy nestalo. škoda :(
ale prechádzka je to krásna to áno (až na to hnusné 3D), keby bol ten úvod trochu svižnejší...
ale thorinova pesnička je pre mňa emočne jedna z top scén všetkých 4 filmov, hádanky s glumom rovnako skvelé.
Ale ty tržby budou asi megalomanské :-O Padne miliarda? Bude překonám D.K. Rises? Avengers? Návrat krále? Titanic? Avatar?