Že bych to taky jednou rozvedl: Aemon - vzdělanec, inteligence, čest. Kdyby jen byli targaryeni jako on. Jorah - otrokář, pedofil :) Mycella "Baratheon" - hodné inteligentní dítě Val - ta si to u mě naprosto rozlila řečmi o Shireen - primitivní pověrčivost
@flanker.27 Primitivní pověrčivost? Šedý lupus je nakažlivý, co kdyby ti někdo nastěhoval domů člověka nakaženého leprou? Asi by se ti to taky nelíbilo že?
Ale no tak, Ygritte by se nezachovala jinak, Val žila celý život za Zdí, kde jí vtloukali tahle moudra do hlavy, těžko začne myslet osvíceně, jakmile překročí Zeď .
@Everett_Young Ale Shireen se vyléčila. Chceš říct, že člověku, který přežil choleru nebo mor, by ses vyhýbal obloukem a nejraději ho okamžitě podřízl?
@Everett_Young Ale možnost, že by Shireen byla přenašečem, je nejspíš hodně malá. Martin sice na nějaké zákonitosti zvysoka..., ale zatím tomu nic nenasvědčuje.
@flanker.27 ok, podle wikipedie máš pravdu, a Shireen není nadále přenašečem Šedého Lupu. Ovšem pokud by jsi žil celý život někde v pralese a rodiče ti vtloukali do hlavy že tomu tak není, asi by si byl vůči takovýmto argumentům také skeptický. Nebo ne?
@Phoebea Především podstata onemocnění kamenných mužů bude zjevně jiná - normální nakažený by měl umřít/výjimečně se vyléčit. Oni stále žijí. Shireen zjevně nikoho nenakazila za celou dobu života.
Samozřejmě, bavíme se o fantasy nemoci (resp. fantasy obdobě skutečného onemocnění), takže v konečném důsledku si to rozhodne autor, ale pokud mám brát tvrzení mistrů - není to nakažlivé vs. buranskou Val, vyberi si mistry.
@Everett_Young Neříkám, že bych nebyl stejný primitiv. Taky by na mě nebylo nic obdivuhodného :)
@Dreamer Ale tak nemám rád - že bych po ní zrovna prahnul to ne (ač nevim, naživo kdo ví... ;-) ). Ale spíš mi byla lhostejná. V Tanci si to ovšem pohnojila - koukám na to stejně jako na pouštění žilou, léčbu pijavicema a přikládání rozpálených baněk :)
@flanker.27 já jí to nedokážu zazlívat, ovšem přiznávám, že kdyby to byla dejme tomu Ygritte, tak je to mrcha pověrčivá zabedněná, Val je mi zatím sympatická, nedokážu říct přesně proč, ale je. Zatímco jistá zrzavá divoženka je mi silně nesympatická, ale tady dokážu určit, kde je zakopaný pes(Jon) :D
@Dreamer On ten free spirit těchto lidí má něco do sebe, ale jak se říká hezky česky "vocamcaď pocamcaď". Je takovej trend si ty různé divochy idealizovat a mít je za vznešené osoby (takovej Vinnetou), ale realita bejvá obvykle jinde :)
Komentáře
Mistr Aemon -1 (50)
Jorah Mormont +2 (44)
Myrcella Baratheon +1 (12)
Val 0 (32)
Mistr Aemon +1 (51)
Jorah Mormont +2 (46)
Myrcella Baratheon 0 (12)
Val -1 (31)
Mistr Aemon 0 (51)
Jorah Mormont +1 (47)
Myrcella Baratheon -1 (11)
Val +2 (33)
Mistr Aemon +2 (53)
Jorah Mormont -1 (46)
Myrcella Baratheon +1 (12)
Val 0 (33)
Aemon - vzdělanec, inteligence, čest. Kdyby jen byli targaryeni jako on.
Jorah - otrokář, pedofil :)
Mycella "Baratheon" - hodné inteligentní dítě
Val - ta si to u mě naprosto rozlila řečmi o Shireen - primitivní pověrčivost
Mistr Aemon +0 (53)
Jorah Mormont +2 (48)
Val +1 (34)
Řeči o nečistém dítěti, kterému poslouží bolehlav, ale i dýka či polštář, by jí v mé přítomnosti nakažlivou mečovitost. :)
Mistr Aemon +1 (54)
Jorah Mormont -1 (47)
Myrcella Baratheon +2(13)
Val +0 (34)
Ale Shireen se vyléčila. Chceš říct, že člověku, který přežil choleru nebo mor, by ses vyhýbal obloukem a nejraději ho okamžitě podřízl?
Mistr Aemon +1 (52)
Jorah Mormont +2 (49)
Val 0 (34)
Ale možnost, že by Shireen byla přenašečem, je nejspíš hodně malá. Martin sice na nějaké zákonitosti zvysoka..., ale zatím tomu nic nenasvědčuje.
Samozřejmě, bavíme se o fantasy nemoci (resp. fantasy obdobě skutečného onemocnění), takže v konečném důsledku si to rozhodne autor, ale pokud mám brát tvrzení mistrů - není to nakažlivé vs. buranskou Val, vyberi si mistry.
@Everett_Young Neříkám, že bych nebyl stejný primitiv. Taky by na mě nebylo nic obdivuhodného :)