Na Noční hlídce jsem diskusi viděl, ale přiznám se, že styl "velké odhalení" bude postava, kterou přisunu do děje až na konec mi přijde... no... kapku méně než bych od GRRM čekal. Přijde mi, že silnější motiv je "měli jste ho celou dobu na očích - byl to..." než, no víte a on byl celou dobu tak nějak stranou, ale tady je, abyste neřekli. I když uznávám, že moc možností tu není...
A ohledně Aegona V.: z Králova přístaviště ho Dayneové klidně mohli dostat, klidně s ním mohli uprchnout pod ochranu Norvosu - a klidně mohl umřít z nějaké úplně přirozené příčiny, 50% úmrtnost bývala spíše pravidlem než výjimkou (Catelyn Tully měla přímo nehoráznou přízeň bohů, že co těhotenství to přeživší dítě).
Mě osobně Quentyn Martell nesedí. Sice kdo jiný by měl chránit možná přeživšího Aerysova syna. Napadá mě, že spíš některý z Lannisterských vazalů, neboť to byli oni, kdo dobyli Královo přístaviště a pobily Targaryeny. Přiznám se, že až budu ságu číst znovu pořádně se na Quentyna a vůbec Martelly zaměřím. Někdo by totiž o jeho záchraně měl vědět.
Pokud si dobře vybauju, měl by Aegon V. být asi o rok a půl starší než Daenerys. Pokud si dobře vpomínám, tak Quentyn Martell je o něco mladší než Daenerys. Aegona mohla v Králova přístaviště ven propašovat Ašara Dayne - byla královskou chůvou, sestrou nejližšího přítele prince Rhaegara a vypadá to, že i důvěrnicí a snad milenkou princezny Elii. Pak by ale na útěku participoval Varys (jen s jeho pomocí by se mohl povést - a Varys byl Targaryenům věrný do poslední chvíle).
Ahoj, možná že jdu tak trochu s křížkem po funuse a tohle očividné spojení už jste tady mnohokrát prodiskutovali, ale přece jen... už proto že chci slyšet i názor ostatních... KDO je Jon Snow ... Já myslím že on by mohl být jednou ze tří hlav draka.. syn Eddardovy sestry a Targaryenského prince.. O smrti sestry R.R. píše jen že zemřela v loži krve.. To že Eddard nikomu (ani Cat) nikdy nic neřekl .. zamilovaná na velkém turnaji u Božího oka .. a další drobné náznaky ..
Ale no tohle, co se tady nedozvím... Elia a Ashara? Jestli vo tom pairingu někdo něco i nenapsal. :-k Soudě dle Kevanovho epilogu minimálne Varys za Targaryenmi (alebo akýmikoľvek drakmi) naozaj stojí. Samozrejme, som otvorená i tej možnosti, že mladý "Aegon" je Mopatisov syn. Ale naozaj to vyznieva skôr tak, že Varys sa chce zahrať na demolíciu, aby mohol miesto opráv zničeného domu postaviť nový a naozaj nepotrebuje aby bola krv modrá, stačí ak taká bude podľa verejnej mienke (moc je jen stín víry běžné populace, že někdo moc má).
Komentáře
Aegona mohla v Králova přístaviště ven propašovat Ašara Dayne - byla královskou chůvou, sestrou nejližšího přítele prince Rhaegara a vypadá to, že i důvěrnicí a snad milenkou princezny Elii. Pak by ale na útěku participoval Varys (jen s jeho pomocí by se mohl povést - a Varys byl Targaryenům věrný do poslední chvíle).
Soudě dle Kevanovho epilogu minimálne Varys za Targaryenmi (alebo akýmikoľvek drakmi) naozaj stojí. Samozrejme, som otvorená i tej možnosti, že mladý "Aegon" je Mopatisov syn. Ale naozaj to vyznieva skôr tak, že Varys sa chce zahrať na demolíciu, aby mohol miesto opráv zničeného domu postaviť nový a naozaj nepotrebuje aby bola krv modrá, stačí ak taká bude podľa verejnej mienke (moc je jen stín víry běžné populace, že někdo moc má).