Bodovačka 2 (od trůnů k tanci)

1136137139141142313

Komentáře

• @Krisa Musím skúsiť aj ja praktizovať. :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Hildegarda Moje tvrzení směřovalo k tomu, že byly unášeny různé osoby z pochybných důvodů (viz dokument) a umístěny bez právního základu do tohoto zařízení. K oné možnosti obracet se na soudy - je to stále velmi problematické, byť (již za Obamy) bylo rozhodnuto, že jim náleží právo ochrany americkou ústavou, ovšem zároveň neruší jejich status kombatantů (v předchozích rozhodnutích z roku tuším 2004 soud konstatoval, že na ně má být uplatňováno právo podle třetího článku čtvrté Ženevské konvence - zacházení se zajatci. V praxi to však nebylo dodržováno). Současný stav je takový, že sice mohou být navštěvováni advokáty, ale stále za omezených podmínek a stále nejsou ty podmínky adekvátní řádnému soudnímu procesu.

Asi tak, řada z nich si nejspíš nezaslouží nějakou lítost, jde ale o to, že se mi krajně příčí, když si někdo uzme právo umístit do takového tábora někoho vpodstatě bez jakékoli kontroly. V tom dokumentu je právě popsaný jak to funguje v reálu (či minimálně fungovalo) a jak se tam může poměrně snadno ocitnout nevinný člověk.

@Wanic No, pokud bych měl na jeho místě jednat tak, aby to bylo obhajitelné, tak bych se v první řadě obrátil právě na krále. Jak jsem řekl, Tyrion byl zajat vpodstatě formálně správně, takže nemohl argumentovat nezákonností. Proto správná cesta (neříkám účinná, ale mluvíme tu o jednání, které má být ospravedlnitelné) by byla obrátit se na "vyšší stupeň" :)
    BTW fakt pokud by to mělo pokračovat, tak v jiný diskusi, nebo nás hrající sežerou :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    15. bodování

Jon Sníh +2 (42)
    Rickard Karstark +1 (18)
    Edmure Tully -1 (18)
    Benjen Stark 0 (32)

Jon Sníh: Nejvíc mě bavil, když byl za Zdí. V Tanci si to u mě trochu podělal, ale v této skupině stále nejlepší.
    Rickard Karstark: Tohle snad ani nemusím komentovat :D
    Edmure Tully: Tahle postava mě moc nezaujala. Já do teď ani nevím co provedl :-/ Ale kdybych mu měl dát neutrální nulu, musel bych dát Benjenovi mínus.
    Benjen Stark: Jevil se jako fajn chlapík a sympaťák, ale bohužel tam dlouho nepobyl.
  • upraveno 27. listopadu 2012
    16. Hlasování

Jon Sníh +2 (44)
    Rickard Karstark -1 (17)
    Edmure Tully +1 (19)
    Benjen Stark 0 (32)

Jon Sníh - Nejdřív mi přišel takovej moc ublíženej, jako že je bastard a že nikdy nebude pravý Stark atd. blbosti. Na Zdi mnohem lepší, tohodle týpka mám rád, ale trochu to zkazil na konci Tance, s tím porušením přísahy, Mel ho stejně oživí a pojede dál.
    Rickard Karstark - Nějak si v tuto chvíli nevybavuju, kterej to je..
    Edmure Tully - Hochu čekat celý dny na šibenici před hradbama muselo bejt otravný..
    Benjen Stark - Měl jsem poderžení, že je Studenoruký, nevím...
  • 17. Hlasování

Jon Sníh +2 (46)
    Rickard Karstark -1 (16)
    Edmure Tully 0 (19)
    Benjen Stark +1 (33)

• 18. Hlasování

Jon Sníh -1 (45)
    Rickard Karstark +2 (18)
    Edmure Tully 0 (19)
    Benjen Stark +1 (34)
  • 19. Hlasování

Jon Sníh +2 (47)
    Rickard Karstark -1 (17)
    Edmure Tully 0 (19)
    Benjen Stark +1 (35)
  • 20. Hlasování

Jon Sníh +2 (49)
    Rickard Karstark -1 (16)
    Edmure Tully 0 (19)
    Benjen Stark +1 (36)
  • upraveno 27. listopadu 2012
    @Chmur Chmure, Chmure... Zajisté sis všiml, že Cat neskládala žádnou přísahu věrnosti, zatímco Karstark ano a na tu poznámku o Sanse a Arye radši zapomenu. Tím neříkám, že od ní nebylo naivní věřit slovu Tyriona. Hloupé ale bylo i od Karstarka, že vraždí svému králi jedny z mála důležitých zajatců, co zbyli (co přesně asi čekal, že bude následovat?), stejně jako od Robba, že radši neudělal to, co navrhoval Brynden - nestrčil ho do basy. Čili když jednou nedodržím slovo, tak podle tebe se už můžu na svojí představu spravedlnosti vykašlat... zajímavé.
    U Rickarda prostě nemůžu omluvit jednu věc. Ať už se díváme na ty přísahy jakkoli, tak zabil dva zajatý bezbranný kluky a k tomu dokonce tullyjskou stráž, která je hlídala. Neuznávám vendetu, ale tomuhle se navíc snad ani nedá říkat vendeta.
  • 21. Bodovanie

Jon Sníh +2 (51)
    Rickard Karstark 0 (16)
    Edmure Tully -1 (18)
    Benjen Stark +1 (37)

Jon Snow jedna z mojich najobľúbenejších postáv ságy, od druhej knihy patria jeho kapitoly medzi tie na ktoré sa teším najviac.
    Zvyšok postav ma totálne nezaujíma, Karstark zabil zajatcov ale urobil to preto lebo chcem pomstiť svojich synov, možno keby som bol otec chápal by som ho lepšie, chcel som mu dať 1 bod ale zbytočne budem predlžovať nudnú skupinu.
    Edmure ťažko povedať či za tu strategickú chybu môže on. Nechápem prečo mu naplno nevysvetlili plán, potom to tak dopadne.
    Benjen v prvej polovici knihy sa stratí a potom o ňom tisíc strán nič nevieme. Očividne to bol dobrý prieskumník ale podľa mňa si nezaslúži postup niekto kto dokopy v knihe nič neurobil. Ale jeho postup sa už zvrátiť nedá tak načo to umelo predlžovať. Snáď sa v ďalšej knihe objaví.
  • 22. Bodovanie

Jon Sníh +2 (53)
    Rickard Karstark 0 (16)
    Edmure Tully -1 (17)
    Benjen Stark +1 (38)
  • 23. bodování

Jon Sníh +2 (55)
    Rickard Karstark 0 (16)
    Edmure Tully -1 (16)
    Benjen Stark +1 (39)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • @Krisa To nic, jenom troluje, ale odpověď si taky ráda přečtu :D
  • 24. bodování

Jon Sníh +2 (57)
    Rickard Karstark 0 (16)
    Edmure Tully -1 (15)
    Benjen Stark +1 (40)
    25. bodování

Jon Sníh +2 (59)
    Rickard Karstark -1 (15)
    Edmure Tully 0 (15)
    Benjen Stark +1 (41)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    26. bodování

Jon Sníh +2 (61)
    Rickard Karstark -1 (14)
    Edmure Tully 0 (15)
    Benjen Stark +1 (42)
  • 27. Bodování

Jon Sníh +2 (63)
    Rickard Karstark -1 (13)
    Edmure Tully +1 (16)
    Benjen Stark 0 (42)
  • 28. Bodování

Jon Sníh 0 (63)
    Rickard Karstark -1 (12)
    Edmure Tully +2 (18)
    Benjen Stark +1 (43)

Tady je to víceméně jasné, tak dám Edmurovi aspoň jednou ty dva body.
  • 29. Bodování

Jon Sníh +2 (65)
    Rickard Karstark -1 (11)
    Edmure Tully 0 (18)
    Benjen Stark +1 (44)
  • WanicWanic The real hedonism is not dead!
  • @Wanic Co kdyby ses taky přesunul do Kecáliště? Když už tak Jiní moudře učinili... :other:
  • 30. Bodování

Jon Sníh +2 (67)
    Rickard Karstark -1 (10)
    Edmure Tully 0 (18)
    Benjen Stark +1 (45)
  • WanicWanic The real hedonism is not dead!
    upraveno 27. listopadu 2012
  • 32. bodování

Jon Sníh +2 (71)
    Rickard Karstark -1 (8)
    Edmure Tully 0 (18)
    Benjen Stark +1 (47)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.