Omlouvám, se za prodlužování offtopicu, ale tohle mi nedá @Gardien Nechápu, co s tím má společného práce dobrovolníka... @Everett_Young Jen tak mimochodem, já na gympl šla taky kvůli rodičům. V 7. tříde jsem chtěla jít na střední Veterinární školu, protože od mala miluju zvířata. Kvůli rodičům jsem šla na přijímačky, dostala se tam a říkala si, že to zkusím a kdyžtak si dám v sekundě přihlášku na veterinu. A teď jsem jim neskonale vděčná za to, že mě tam "dokopali", protože bych v 13 letech (kolik je v 7. třídě?) udělala příšernou blbost! A nějak mám pocit, že jsem nebyla a ani nejsem slepice bez osobnosti. A dokonce jsem v 7. třídě řešila, že se mi líbí jeden deváťák ze sportovky, kterého znám z atletických závodů...
Je to jak v které osmičce. Nemůžeš srovnávat emocionálně vyspělé stvoření, které má už svoje zájmy a svoje priority s kočenkou, která se fotí s našpulenou pusou před zrcadlem a potom do dá na fejs a doufá, že jí to všichni budou lajkovat.
@Wanic V její situaci? Nepokradeš - zemřeš. Nezabiješ - zemřeš. Navíc nic z toho nedělala (tedy alespoň doufám, ale možná ještě někde najdeme kopu mrtvol z dřívějška) když nemusela.
@Chmur Já nejsem v osmé třídě, jsem v septimě. Ano, o jedné z nich jsem ochotný uznat že je chytřejší a vyspělejší než já ale to je zrovna jedna z těch dvou výjimek. Ale to bys musel vidět v akci. Například styl učení. Oni jsou schopný si doslovně zapamatovat to co si přečtou v knize. Už ale nejsou schopný o tom jakkoli uvažovat, dávat to do souvislostí nebo to nedej bože aplikovat v praxi.
Já byla v septimě předloni a to bys mě teda urazil, kdybys tvrdil o všech sedmnáctiletých holkách na gymplech, že jsou to vypatlané nanynky :-). Mě ale skoro všechny holky na vyšším od nás z gymplu (bývalého bohužel), připadaly normální. Uznávám, extrém se našel a nejeden, ale s tvým porovnáním jsme byli asi hodně nadprůměrná škola.
@Chmur BTW něco utrousí už Varys Nedovi, pak se o tom baví tuším Catelyn s Renlym (tím si nejsem jistý) a hodně je toho v Aryině kapitole v Bouři, když je s Bratrstvem (s. 240 prvního dílu brožovaného vydání). Harwin jí to vysvětluje, že Horovo plenění Říčních krajin byla past na Neda, kterého měli zajmout jako rukojmí proti králi. Což právě Jaime nevědomky krásně sabotoval.
@Everett_Young zajímalo by mne, co si ty "slépky" myslí o tobě. aby ses nedivil :-) jinak můj bratranec si několik let na gymplu stěžoval, co to má za nány ve třídě a ejhle, najednou je jedna nána jeho manželkou. tak bacha :-)
S tím zemřeš nesouhlasím.. budeš odveden zpátky do Red Keep.. to možná... ale to je jedno.. to není o Arye... měla těžký osud a nikdo jí nevyčítá, že se z ní stalo to, co se z ní stalo.. to srovnání bylo uvedeno v souvislosti s dobrotou Sansy, přičemž Arya takovou dobrotu určitě nemá... Sansa by určitě nikoho nezabila jenom proto, aby mohla zůstat na útěku... zůstala nevinná i přesto, že věděla, co za utrpení jí v Red Keep čeká a zůstala by taková i nadále... to se cení a cení to ve své podstatě i GRRM, když Arya skončila jako assasin bez jména a Sanse se stále rýsuje místo manželky nějakého velkého lorda...
Než aby se uchýlila ke špatnostem - i když pochopitelným - (rozuměj cestě Aryi), zvolila si zachovat svojí dobrotu... mlčky si vytrpět své a čekat na nějakou příležitost...
Očividně na to máme jiný názor, to mi nevadí... já ten tvůj respektuji i přesto, že s ním nesouhlasím... reagoval jsem na tvé prohlášení, že všichni muži budou hlasovat pro Sansu kvůli tvým vymyšleným důvodům... a toto je víceméně zdůvodnění.. proč si u mě Sansa do druhého kola zaslouží...
Komentáře
Oša 0 (70)
Dacey Mormont +2 (23)
Donal Noye -1 (44)
edit: tzn. Mělo by Ti vyjít 70-23-44.
@Gardien Nechápu, co s tím má společného práce dobrovolníka...
@Everett_Young Jen tak mimochodem, já na gympl šla taky kvůli rodičům. V 7. tříde jsem chtěla jít na střední Veterinární školu, protože od mala miluju zvířata. Kvůli rodičům jsem šla na přijímačky, dostala se tam a říkala si, že to zkusím a kdyžtak si dám v sekundě přihlášku na veterinu. A teď jsem jim neskonale vděčná za to, že mě tam "dokopali", protože bych v 13 letech (kolik je v 7. třídě?) udělala příšernou blbost! A nějak mám pocit, že jsem nebyla a ani nejsem slepice bez osobnosti. A dokonce jsem v 7. třídě řešila, že se mi líbí jeden deváťák ze sportovky, kterého znám z atletických závodů...
Oša -1 (69)
Dacey Mormont +2 (25)
Donal Noye 0 (44)
Oša +2 (71)
Dacey Mormont 0 (25)
Donal Noye -1 (43)
Oša +2 (73)
Dacey Mormont -1 (24)
Donal Noye 0 (43)
Oša +2 (75)
Dacey Mormont -1 (23)
Donal Noye 0 (43)
Oša +2 (77)
Dacey Mormont 0 (23)
Donal Noye -1 (42)
Dacey už to má marné :-( Tak podpořím Ošu, ta je taky fajn.
Oša 0 (77)
Dacey Mormont +2 (25)
Donal Noye -1 (41)
Mormont!!! Až do poslední chvíle... :twisted:
Oša +2 (79)
Dacey Mormont -1 (24)
Donal Noye +1 (42)
jinak můj bratranec si několik let na gymplu stěžoval, co to má za nány ve třídě a ejhle, najednou je jedna nána jeho manželkou. tak bacha :-)
Než aby se uchýlila ke špatnostem - i když pochopitelným - (rozuměj cestě Aryi), zvolila si zachovat svojí dobrotu... mlčky si vytrpět své a čekat na nějakou příležitost...
Očividně na to máme jiný názor, to mi nevadí... já ten tvůj respektuji i přesto, že s ním nesouhlasím... reagoval jsem na tvé prohlášení, že všichni muži budou hlasovat pro Sansu kvůli tvým vymyšleným důvodům... a toto je víceméně zdůvodnění.. proč si u mě Sansa do druhého kola zaslouží...