Bodovačka 2 (od trůnů k tanci)

19394969899313

Komentáře

• DrRotten: To nic. Sansa je pro některé prostě tvoreček, co nikdy neudělal nic špatně. Ono by se to stalo i tak, takže co na tom :D
  • @svoa00 Taky sem si všimnul, že obhájit se dá vlastně cokoliv :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 15. listopadu 2012
    @svoa00 Sansa je člověk, který je obviněný ze zavinění smrti svého otce, doprovodu a tak dále a tak dále. Je mi líto, ale když to tvrzení nemá oporu v prosté logice, poukážu na to, bez ohledu na Sansa/Nesansa oblíbenost.

Ještě naposledy, časová posloupnost:
    1) Renly+Loras si usmyslí, že krále ožení s Margaery
    2) Lannisteři se to dozvědí, cítí se ohroženi, začnou protiopatření (vč. pokusu o vylákání Neda do boje proti Horovi, což paradoxně zhatí jeho zranění - Lannisteři si hezky vzájemně kazili své plány)
    3) Král umírá, pro Lannistery klid
    4) Ned zjistí, jak se to má s Cersei a dětmi
    5) Ned jde za Cersei, věren svým zásadám, prozradí Cersei, co a jak a dává jí možnost utéct, jinak Joffreyho sesadí z trůnu a zajme je
    6) Cersei, která byla relativně v klidu, musí jednat + míchá se do toho jistý Malíček - připraví Zlaté pláště proti Nedovi
    6) Sansa běží za Cersei, otec jí chce poslat pryč
    7) Ned vystoupí proti Cersei, jak předem sliboval (až potom by děti a doprovod odpluly), zvrhne se to

Z předcházející posloupnosti mi jaksi vypadává, že řeči o urychlování jsou pitomost, protože kdy jindy by Cersei (resp. Malíček za ní) proti Nedovi měli zakročit? To si myslíte, že kdyby Sansa v bodu 6 nikam nešla, bod 7) by se nekonal? Cersei by po Nedově vystoupení svěsila hlavu a řekla chopte se mne pochopové? nebo ajk by to proběhlo?

@DrRotten Obhájit se dá to, pro co máš argumenty. Tys žádné nepředložil, jen jsi se urazil :)
  • flanker.27: Obávám se, že pořád nechápeš, o čem tu mluvím. Sansa udělala naivní blbost a vybodla se na taťku, protože Joffránek a korunka a Cersei je kráááálovna. Netvrdila jsem nikdy, že tím něco změnila. Jasnějc už to říct nejde.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • PhoebeaPhoebea I see you
    flankere : nemáš tu posloupnost dobře, proto nechápeš příčinu a následek
  • @flanker.27 Mám takový dojem, že Ned nejdřív zjistí, jak je to se lvíčaty, vyžvaní to Cersei a pak teprv král umírá a Ned řekne holkám, že jedou domů. Nicméně i tak se sám práskl před Sansou.
    Ja nie som Sansofil ani nejaký jej veľký fanúšik. Ale treba uznať, že je to silná postava. Vydržala toho naozaj veľa a napriek tomu je viac-menej v pohode a dokáže aspoň mierne zdravo uvažovať. Iné postavy na jej mieste by už mali Syndróm potopeného šaška.

Ja mám rád aj Aryu. Je mi sympatická tá skupina bojových žien typu Dacey, Arya, Píseční hadi, dokonca aj Arianne a pod. Ale to neznamená, že ju začnem vidieť obmedzene a poviem si Je to Barbie - Koniec. Síce má ten Barbie efekt na sebe, ale má aj mnoho plusov.

Sansu som najskôr nenávidel, hlavne po scéne Arya vs. Joffrey. Ale neskôr som si začal uvedomovať, že ako postava je dosť milá, dobrosrdečná a tak sladko nevinná. Z nej by bola jediná skutočne dobrá kráľovná. Možno ešte Myrcella. Daenerys je tiež dobrá, ale prosto mi príde niekedy až nymfomanská (mierna hyperbola, ale dakedy to tak vyzerá) a sexuálne pudy vedia dosť ovplyvniť jej rozhodnutia. Sansa by bola kráľovná možno nie tak bojovná ako Dany, ale tiež dobrosrdečná. A je jedna z tých postáv, na ktorých kapitoly sa teším vo Vichroch (ak bude mať)

Tiež si vezmime, že niektoré ženy prešli zlomkom toho, čo ona a v dospelosti nadobudli Cerseiolysovský syndróm materinskej paranoi.

Takže Dacey a Sansa majú u mňa bod, Donal Noye je dobrá postava, ale chudák to musí schytať, lebo nič iné nezostáva. A Sansa a Dacey majú u mňa pred Ošou prednosť. Oša je ale tiež úžasná postava, bojovná, veľa toho zažila.
  • upraveno 15. listopadu 2012
  • 66.bodování
    Oša +1 (71)
    Sansa Stark +2 (81)
    Dacey Mormont 0 (14)
    Donal Noye -1 (46)

Sansa vyhrává.
    67. Bodovanie

Oša 0 (71)
    Dacey Mormont +2 (16)
    Donal Noye -1 (45)

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Kritizovat je vždycky jednoduší než chválit. Házení špíny na Sansu tu už bylo stokrát. A nemá to žádný výsledek. Co takhle třeba napsat něco pozitivního o zbylých třech postavách. Ukázat ostatním, že si zaslouží víc postoupit právě někdo z nich. ;-)
  • No, nicméně to co jsem řekl o její oblíbenosti u mužské části čtenářů je naprostá pravda a to mi nikdo nevymluví.
  • PhoebeaPhoebea I see you
  • EY: Tak už ji nech chuděrku malou a vzpomeň si na své citlivější spolužačky ve čtrnácti (právě mám něco takovýho doma). A když píšeš u té oblíbenosti u mužů - ty copak muž nejsi? :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Everett_Young: V mém případě máš z části pravdu. Ale tohle přišlo až v druhé knize, když ji Joff dával sodu. Já jsem si tuhle postavu oblíbil už od její první kapitoly. Mám prostě rád tragické postavy, které jsou něčím zaslepené a pořádně to poserou. Pak dostanou čočku a do budoucna mají potenciál se ze svých chyb napravit, či vykoupit ze svých špatných činů. Ze stejného důvodu mám rád Theona, a třeba Jaimeho. I když toho jsem si oblíbil až když přišel o ruku.
  • Sansa postupila... pfuuu
  • @Gardien Máš radost, že? :twisted:
    Ako mohla chúˇ%da Dacey tak hlboko klesnúť :'-(
  • No já jsem na vás všechny zvědavá co budete dělat, až vám Sansu GRRM v první kapitole další knihy odkrágluje :twisted:
  • @Lady Sansa Jo, muž sice taky jsem, ale těhle hadrových panenek mám plnou třídu (až na dvě výjimky - jedna takový melisandra a druhá taková Aša) a řeknu ti že polsouchat 8 hodin denně jak fňukaji kvůli naprosto nepodstatným kravinám (o jeden odstín jsem si spletla rtěnku/řasenku/libovolný doplněk; ten chleba není celozrný, přibrala jsem 0,1 kg, dostala jsem za 2 z písemky, ó jak je ten blbeček z vedlejší třídy co sice nic neví ani nic neumí sexy protože vypadá jako !!! R. Pattison !!!) a podobně, je velice stresující a už jich mám plný zuby. Myslím to vážně je to naprosto strašný, a lidi jako CHmur nebo Heavy_Head bych na týden zavřel s nima do jednoho pokoje, to by je vyléčilo.
  • 68. Bodování

Oša 0 (71)
    Dacey Mormont +2 (18)
    Donal Noye -1 (44)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Everett_Young Myslíš, že Chmur nebo Heavy nechodili do školi s pubertálníma kočičkama? Tyhle problémy mi přijdou taky jako nepodstatné kraviny, ale z jejich pohledu jsou zas nepodstatné kraviny problémy moje, takže proč to kritizovat?
  • @Phoebea , @Krisa :Ja robim niečo ako dobrovolnika v jednom centre voľneho času... počuvam tam fňukanie nad rozchodom JB a Jeleny... teda Seleny....a Sansu chapem.. ale nemam ju rád
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.