Oša je suprová. Bojovnice, která při racionálním útěku před Jinými (došlo jí, že na ně nemá) překonala Zeď a chtěla utéct tak daleko na jih jak to jen půjde. Ale když přišlo na zachraňování Rickona, otočila se a vydala se na Skaggos. Nejen, že je to na sever, ale ještě tam žijí lidožrouti. Takže na nedostatek odvahy si tahle ženská stěžovat nemůže. Obdivuju ji a fandím jí.
Sansa je jak říká @Everett_Young . Necítím potřebu ji zachraňovat, takže mínusko. Ze všech postav ve skupině je mi nejmíň sympatická i když uznávám, že mě její kapitoly baví (hlavně proto, že se v mich objevují jiní zajímaví lidé - Sandor, Tyrion, Malíček o kterých ráda čtu, nikoliv kvůli Sanse)
Dacey má plusko ze stejného důvodu jako Maege - odvaha, odolnost (ano - tomu já říkám odolnost), věrnost, severská nátura.
Donal Noye má 0 protože na něho zbyla. Také sympatická postava.
Everette, proč se vůbec ptáš na nějaké důvody, když ti stejně každý, který řekneme nebude dost dobrý??? Každému jsou dány nějaké přednosti a u Sansy je to milý vzhled a byla by blbá, kdyby s tím "nepracovala" a nenechala si od lidí pomoct. Arye zase byla daná bojovná povaha, tak pracuje s tím. Mně je teda bližší Sansa než Arya, "která je schopná jít přes mrtvoly". (A to nejsem ani chlap ani barbie :-) )
Připomíná mi to scénu z Pekařova císaře, kdy jde Werich coby pekař okolo 13 obrazů Mony Lisy a povídá "to tu nechte, aby lidi viděli, jak by to bylo hrozný, kdyby byly všechny ženský stejný".
Ještě že je to tak, že je mezi ženskými takový rozptyl, a to ještě ani Sansa ani Arya nejsou extrémy na té které straně (byť Arya se k tomu značně blíží). Ale zkrátka Martinův svět se nehemží bojovnicemi v kůži, protože, přiznejme si, těmi se nehemží ani svět skutečný. Něčí zbraní je zkrátka meč či dýka, něčí zase vzhel. Nevím, proč by jen to první mělo být uznávané coby jediný přípustný způsob dosahování cílů. Pak se to zvrhává ve věčný boj s každým a o vše.
@svoa00 Nie, nemyslela som to vazne :) Len som mu chcela ukazat, ze ak by aj napisal hociake dovody, vsetky su vyvratitelne presne tym istym sposobom, ako sa ich snazil pri Sanse vyvratit on :) Ja urcite nemam taku obsesiu pri Arya, hoci to nie je moja naoblubenejsia postava :)
Miss Utahraptor: Bože chraň, abych se zastávala Sansy a snad to tak nevyznělo, tenhle typ holek opravdu nesnáším :D Na rozdíl od EY v ní ale vidím určité kvality. Ten její přístup, kdy jenom spoléhá na pomoc mužů, mě ale stejně dost děsí.
svoa: Já jen oceňuji, žes tak trefně dodala, že vidí Petyra i Malíčka a že se (pomalu) učí. :D Přesně to samé mne napadlo v průběhu čtení toho Everettova komentáře a takhle jsem se nemusela namáhat to psát osobně. ;)
Sansa je jednou z mých nejoblíbenějších postav, ale jak už tady mnozí říkali, nebylo to tak od začátku, nejdřív jsem ji pěkně nesnášela, pak jsem se na její kapitoly začala hodně těšit. Jsem zvědavá, kam se bude ubírat její vývoj.
Oša je jednou z výraznějších postav, takže plus bod.
Donal dostal mínus jen z taktického důvodu, že by bylo škoda, aby se kterákoli z postav v této skupině dostala na nulu.
Vidíte, nakonec to není skupina smrti, ale je to poměrně jasné a čisté a Sansu má překvapivě rádo mnoho lidí, dokoce i dívek:)
Mimochodem k tomu polibku Ohaře, já si vždy myslela, že to byla její představivost a co to znamenalo mi přišlo očividné:)
Komentáře
Oša +2 (45)
Sansa Stark 0 (57)
Dacey Mormont +1 (17)
Donal Noye -1 (33)
Někdo to mínusko dostat musel :anxious:
Oša 0 (45)
Sansa Stark +2 (59)
Dacey Mormont -1 (16)
Donal Noye +1 (34)
Oša +2 (47)
Sansa Stark -1 (58)
Dacey Mormont +1 (17)
Donal Noye 0 (34)
Oša je suprová. Bojovnice, která při racionálním útěku před Jinými (došlo jí, že na ně nemá) překonala Zeď a chtěla utéct tak daleko na jih jak to jen půjde. Ale když přišlo na zachraňování Rickona, otočila se a vydala se na Skaggos. Nejen, že je to na sever, ale ještě tam žijí lidožrouti. Takže na nedostatek odvahy si tahle ženská stěžovat nemůže. Obdivuju ji a fandím jí.
Sansa je jak říká @Everett_Young . Necítím potřebu ji zachraňovat, takže mínusko. Ze všech postav ve skupině je mi nejmíň sympatická i když uznávám, že mě její kapitoly baví (hlavně proto, že se v mich objevují jiní zajímaví lidé - Sandor, Tyrion, Malíček o kterých ráda čtu, nikoliv kvůli Sanse)
Dacey má plusko ze stejného důvodu jako Maege - odvaha, odolnost (ano - tomu já říkám odolnost), věrnost, severská nátura.
Donal Noye má 0 protože na něho zbyla. Také sympatická postava.
Oša 0 (47)
Sansa Stark +2 (60)
Dacey Mormont -1 (16)
Donal Noye +1 (35)
Oša +1 (48)
Sansa Stark +2 (62)
Dacey Mormont -1 (15)
Donal Noye 0 (35)
Oša +1 (49)
Sansa Stark +2 (64)
Dacey Mormont -1 (14)
Donal Noye 0 (35)
Oša 0 (48)
Sansa Stark -1 (61)
Dacey Mormont +1 (16)
Donal Noye +2 (37)
Oša 0 (49)
Sansa Stark +2 (66)
Dacey Mormont +1 (15)
Donal Noye -1 (38)
Ještě že je to tak, že je mezi ženskými takový rozptyl, a to ještě ani Sansa ani Arya nejsou extrémy na té které straně (byť Arya se k tomu značně blíží). Ale zkrátka Martinův svět se nehemží bojovnicemi v kůži, protože, přiznejme si, těmi se nehemží ani svět skutečný. Něčí zbraní je zkrátka meč či dýka, něčí zase vzhel. Nevím, proč by jen to první mělo být uznávané coby jediný přípustný způsob dosahování cílů. Pak se to zvrhává ve věčný boj s každým a o vše.
Len som mu chcela ukazat, ze ak by aj napisal hociake dovody, vsetky su vyvratitelne presne tym istym sposobom, ako sa ich snazil pri Sanse vyvratit on :)
Ja urcite nemam taku obsesiu pri Arya, hoci to nie je moja naoblubenejsia postava :)
Oša 0 (49)
Sansa Stark +1 (67)
Dacey Mormont +2 (17)
Donal Noye -1 (37)
Oša +1 (50)
Sansa Stark 0 (67)
Dacey Mormont -1 (16)
Donal Noye +2 (39)
Oša +2 (52)
Sansa Stark +1 (68)
Dacey Mormont -1 (15)
Donal Noye 0 (39)
Oša +1 (53)
Sansa Stark +2 (70)
Dacey Mormont 0 (15)
Donal Noye -1 (38)
Sansa je jednou z mých nejoblíbenějších postav, ale jak už tady mnozí říkali, nebylo to tak od začátku, nejdřív jsem ji pěkně nesnášela, pak jsem se na její kapitoly začala hodně těšit. Jsem zvědavá, kam se bude ubírat její vývoj.
Oša je jednou z výraznějších postav, takže plus bod.
Donal dostal mínus jen z taktického důvodu, že by bylo škoda, aby se kterákoli z postav v této skupině dostala na nulu.
Vidíte, nakonec to není skupina smrti, ale je to poměrně jasné a čisté a Sansu má překvapivě rádo mnoho lidí, dokoce i dívek:)
Mimochodem k tomu polibku Ohaře, já si vždy myslela, že to byla její představivost a co to znamenalo mi přišlo očividné:)