Souboj knižních a seriálových verzí postav
Hra pro ty, které baví neúnavné debaty o postavách v Písni (a v seriálu). Pokusím se každý den (obden, každý třetí den :)) vyhlásit jednu postavu z Písně, která se už objevila i v seriálu. Každý má právo uvést po jednom (relativním) kladu a (relativním) záporu jak u knižní, tak seriálové verze. Na konci dne se pokusím vyhlásit, která z obou verzí u nás zvítězila.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.

Komentáře
Jinak Jaime je voják. Arya je malé děcko. Možná, kdyby byla starší, tak ji nebudu tolik odsuzovat, ale je prostě ještě příliš mladá, abych to její zabíjení přehlížela. V tomhle se mi líbí Bran víc - taky je to dítě, které dostalo (i když jinou cestou) do rukou moc zabíjet a přesto ji nevyužíval. Jsem si jistá, že Arya by byla mnohem tvrdší než on a Theona by sejmula při první příležitosti. To mě fakt u Brana potěšilo. Arya se IMHO vzdala naděje, že bude někdy lépe, uzavřela se do sebe a bojím se, aby ji to nakonec nesemlelo a nestal se z ní druhý Ohař.
Jinak ohledně Talisi s vámi souhlasím...
PS: mluvíme tu o druhé knize ne o tanci, odpovídáš trochu neadekvátně.
- namyslený a povrchný
- děvkař
- veľmi neľutoval to, čo spravil, mal pocit, akoby bolo ukrivdené JEMU
- vysmial sa z myšlienky Luwina, že sa skoro pridal k čiernym -> avšak až keď bol v bezpečí
- dokým nebol v "bezpečí", pociťoval skôr hnev než ľútosť
- skryl sa za bránami a čakal (nie žeby som robil niečo iné ja, ale mínusko beztak)
Seriál
- namyslený a povrchný
- děvkař
+ bolo vidieť, že ľutuje, čo spravil, dokonca chcel zaplatiť farmárovi (povedzme si úprimne, bolo to až morbídne smiešne zaplatiť mu za vraždu detí, akoby mu ich to vrátilo, ale bolo vidieť, že sa aspoň snaží)
+ bolo podtrhnuté, že ani on nemal život úplne ružový
+ cítil celkom ľutosť, nie len hnev
+ chcel bojovať (to mu treba uznať, ak nič iné)
Seriálová verzia Theona na mňa pôsobila priateľskejšie. Je otázne, či je to správna zmena alebo nie, ale je to tak. :)
Souhlasím, že to, že je v seriálu lidštější a sympatičtější a v téhle fázi to vidím spíš jako zápor. Co se vzhledu týče, tak mi Alfie na postavu, která má předepsáno vypadat jako kocourek, na kterého má vzhledově snad jenom Renly, nesedí.
knižní verze:
klad - přežil
mínus - přišlo mi, že byl popsán více jako šmejd, než jako "oběť" svého otce
seriálová verze:
klad - Alfie Allen, skvěle zahrané chvíle, kdy ví, že nemůže couvnout, i když toho pak bude litovat; vztah s otcem
mínus - vypálení Zimohradu
BTW Můžeme už přestat řešit vzhled? :D
BTW vzhled může být taky seriálové plus či mínus :)
knihy:
klad - je to typický záporák, kterého jsem mohla nenávidět, jak ubližuje chudince Dany. Joffrey ve starší verzi.
zápor - nic nového mě nenapadá
seriál:
klad - sympatický herec, který ho dovedl k dokonalosti
zápor - zabili ho moc rychle, ale to už svoa00 taky napsala. :-)
knižní verze:
- klady: umřel brzo
- zápory: vyšinutý magor
seriálová verze:
- klady: Harry Lloyd
- zápory: umřel brzo
- klady: užila jsem si víc jeho ztrapnění když se táhnul za khalasarem pěšky
- zápory: jako člověk co má skvělé sourozence nebudu a nechci chápat člověka, který využívá a týrá psychicky svoji sestru
- klady: I na tak malém prostoru do postavy dal HL maximum
- zápory: souhlas s Krisou, ta postava byla v tomto případě v lepším slova smyslu jinde než literární