Celkem jednoznačná záležitost. Vidím v této skupině dvě jasně zářivé osobnosti, které o celý parsek převyšují ostatní. Mně osobně je mírně sympatičtější Syrio Forel. Dvěma slovy dnešních teenagerů bych ho označil za husťáckýho borce. To jak si poradil se Zlatými plášti, trochu v seriálu ztratilo šťávu, ale v knize to bylo popsané naprosto grandiózně. Navíc jeho výuka Aryi se mi strašně líbila. Vztah mistra a učedníka jak ze starých dobrých asijských nindža filmů. Tohoto mistra meče mám ještě radši než Silného Belwase. Jeor Mormont je taky velká osobnost. Dobrý člověk, pravý muž. Nevím, co bych k němu víc v tuhle chvíli dodal. Šae je pro mě bezvýznamná prostitutka. Trochu mi vadilo jak orala s Tyrionem, ale možná mě to spíš vytáčelo u něj. Zdálo se mi, že Cersei má pravdu v tom, že místo mozku používá péro. Lancel - nikdy mi nebyl sympatický. Ani jako nafoukaný panáček, tím méně jako vírou posedlý asketa.
Škoda, že musíme hodnotit dle toho, jak si postavy stojí na konci Tance, jinak bych dala nějaký bodík Šae. Říkejte si, co chcete, ale já ji mám v seriálu docela ráda a jsem zvědavá, jak to tam s ní zaonačí - zda z toho vyleze tak zle jako v knihách, nebo v tom bude nějaká bota.... Jelikož ale máme hodnotit dle knih, budu muset upřednostnit jiné postavy.
Šae by nejspíš dostala mínus za ten podraz Tyriona, minimálně za ty kecy u soudu. Ale... vyčítejte děvce, že se chovala "jak děvka", navíc ve chvíli, kdy šlo tak trochu o kůži i jí samé a tohle byla možnost, jak se ze všeho dostat a ještě si i vydělat... Plus bylo od začátku vidět, že jí jde i "v bezpečné situaci" v prvé řadě o prachy (šperky, oblečení...), takže tady vidím i Tyrionovu blbost, že si pořád nalhával něco jiného... Jeor- Mormont, víc není třeba znát. :D Syrio- jedna z mých nejoblíbenějších vedlejších postav. Drsňák se skvělými poučkami. Lancel- nejdříve krysa (S tvrdým, ano?!) a teď ještě fanatik. Docela jsem litovala Kevana, co to má za synáčka...
Šae - co k ní říct... je to prostě šlapka, což by samo o sobě nebylo tak hrozné, kdyby to navíc nebyla i proradná mrcha. Jeor - mám ráda medvědy :-) Sympaťák, drsňák, pravý velitel. Syrio - druhý sympaťák, ale neměl tolik prostoru na zapůsobení Lancel - ubožáček
Šae - otravná v knize i v seriálu. Potvora. Jeor - spravedlivý velitel Hlídky Syrio - dobrý učitel a vtipný k tomu Lancel - slaboch, kterým orala Cersei a pak náboženství (urputně se přetahuje s Šae o ten mínus bod)
Teď jsem zjistila, že jsem se předběhla - nemám hlasovat jako 11., ale až 12., doufám, že se to může počítat, když to zatím nic nezmění, aby to všichni nemuseli přepočítávat... Já si za trest naplácám na ruce a příště budu bodovat až za 20 lidí :)
@MissUtahraptor: Už jsem se byla udat Montemu, jestli to mám smazat a zařadit na konec, čím mu v těch bodech udělám bordel nebo se mám jít potrestat :)
Komentáře
Mělo by to tedy být bez LS:
6. hlasování
Šae 15
Jeor Mormont 30
Syrio Forel 26
Lance Lannister 21
Mně osobně je mírně sympatičtější Syrio Forel. Dvěma slovy dnešních teenagerů bych ho označil za husťáckýho borce. To jak si poradil se Zlatými plášti, trochu v seriálu ztratilo šťávu, ale v knize to bylo popsané naprosto grandiózně. Navíc jeho výuka Aryi se mi strašně líbila. Vztah mistra a učedníka jak ze starých dobrých asijských nindža filmů. Tohoto mistra meče mám ještě radši než Silného Belwase.
Jeor Mormont je taky velká osobnost. Dobrý člověk, pravý muž. Nevím, co bych k němu víc v tuhle chvíli dodal.
Šae je pro mě bezvýznamná prostitutka. Trochu mi vadilo jak orala s Tyrionem, ale možná mě to spíš vytáčelo u něj. Zdálo se mi, že Cersei má pravdu v tom, že místo mozku používá péro.
Lancel - nikdy mi nebyl sympatický. Ani jako nafoukaný panáček, tím méně jako vírou posedlý asketa.
Šae 15 -1 (14)
Jeor Mormont +1 (31)
Syrio Forel +2 (28)
Lance Lannister 0 (21)
Šae -1 (13)
Jeor Mormont +1 (32)
Syrio Forel +2 (30)
Lance Lannister 0 (21)
Šae 0 (13)
Jeor Mormont +1 (33)
Syrio Forel +2 (32)
Lancel Lannister -1 (20)
Šae -1 (12)
Jeor Mormont +2 (35)
Syrio Forel +1 (33)
Lancel Lannister 0 (20)
Šae -1 (11)
Jeor Mormont +2 (37)
Syrio Forel +1 (34)
Lance Lannister 0 (20)
Šae 0 (11)
Jeor Mormont +2 (39)
Syrio Forel +1 (35)
Lancel Lannister -1 (19)
Šae -1 (10)
Jeor Mormont +1 (40)
Syrio Forel 0 (35)
Lancel Lannister +2 (21)
Šae 0 (10)
Jeor Mormont +1 (41)
Syrio Forel +2 (37)
Lancel Lannister -1 (20)
naprosto souhlasím s Chmur
Šae -1 (9)
Jeor Mormont 0 (40)
Syrio Forel +2 (39)
Lancel Lannister +1 (19)
Šae 0 (9)
Jeor Mormont +1 (42)
Syrio Forel +2 (41)
Lancel Lannister -1 (20)
Šae by nejspíš dostala mínus za ten podraz Tyriona, minimálně za ty kecy u soudu. Ale... vyčítejte děvce, že se chovala "jak děvka", navíc ve chvíli, kdy šlo tak trochu o kůži i jí samé a tohle byla možnost, jak se ze všeho dostat a ještě si i vydělat... Plus bylo od začátku vidět, že jí jde i "v bezpečné situaci" v prvé řadě o prachy (šperky, oblečení...), takže tady vidím i Tyrionovu blbost, že si pořád nalhával něco jiného...
Jeor- Mormont, víc není třeba znát. :D
Syrio- jedna z mých nejoblíbenějších vedlejších postav. Drsňák se skvělými poučkami.
Lancel- nejdříve krysa (S tvrdým, ano?!) a teď ještě fanatik. Docela jsem litovala Kevana, co to má za synáčka...
Šae -1 (8)
Jeor Mormont +2 (44)
Syrio Forel +1 (42)
Lancel Lannister 0 (20)
Šae - co k ní říct... je to prostě šlapka, což by samo o sobě nebylo tak hrozné, kdyby to navíc nebyla i proradná mrcha.
Jeor - mám ráda medvědy :-) Sympaťák, drsňák, pravý velitel.
Syrio - druhý sympaťák, ale neměl tolik prostoru na zapůsobení
Lancel - ubožáček
Šae -1 (7)
Jeor Mormont +2 (46)
Syrio Forel +1 (43)
Lancel Lannister 0 (20)
Šae - otravná v knize i v seriálu. Potvora.
Jeor - spravedlivý velitel Hlídky
Syrio - dobrý učitel a vtipný k tomu
Lancel - slaboch, kterým orala Cersei a pak náboženství (urputně se přetahuje s Šae o ten mínus bod)
Šae 0 (7)
Jeor Mormont +1 (47)
Syrio Forel +2 (45)
Lancel Lannister -1 (19)