Daenerys

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti

Toto je téma věnované naší milé, krásné, úchvatné a po všech stránkách dokonalé královně Daenerys, Matce draků, Nespálené, princezně, která byla přislíbena.

Že by neproběhla invaze do Západozemí, to mě nikdy nenapadlo. Měl jsem zato, že pro Dany je prioritou obnovit targaryenskou dynastii, tak jak ji to naučil Viserys. O hrozbě Jiných toho asi zatím moc neví (nejspíš vůbec nic) a kdoví, jestli někdy viděla Sníh. Totiž sníh. :) Otázka do pranice: jak by se mohlo na Zdi uživit deset tisíc Neposkvrněných? Na místě Daenerys bych je zavedl spíše do úrodnějších krajin na jihu, nejspíše někam do Roviny. Přeci jen, nakrmit takové vojsko není jen tak. A kromě toho je dost pravděpodobné, že by na severu umrzli, asi nejsou vybaveni do takových mrazů, jaké u Zdi panují. Jednoduše vzato, Neposkvrnění jsou stvořeni spíše pro dobyvání jihu Západozemí. A budou potřebovat lodě. :)

Pak tu jsou samozřejmě tři zrady. Mirri Maz Duur zradila pro krev (krvavá magie), nebo ne? Ještě je možné, že pro krev zradil Jorah (myšleno krev jako původ, který ho pojí s rodným ostrovem). Nebo též mohl zradit pro lásku (k vlasti). Alespoň jedna zrada ale, podle mě, na Dany určitě ještě čeká.

V tom proroctví se vlastně říká "poznáš tři zrady", pokud si správně pamatuji? Tak to nemusí znamenat, že Dany bude bezpodmínečně zrazena, ale třeba, že ona zradí někoho, nebo že někdo zradí kvůli ní... :P

13»

Komentáře

  • upraveno 5. července 2012
    Ano, to už se řešilo v "Chyby v knihách"... má tam zřejmě byt narozená, ne počatá, jinak to opravdu nedává smysl.
  • upraveno 5. července 2012
    Dik, nevsimla som si
  • Zrovna jsem se na něco podobnýho taky chystal taky zeptat :-)

    Kniha Hra o Trůny - ,,Ona přišla na svět v Dračím kameni devět měsíců po útěku, zatímco zuřící letní bouře hrozila roztrhnout pevnost na ostrově vpůli''

    Dost pochybuju, že byl Aerys schopnej ke konci ještě plodit děti, natož se odehrávat sexuálním hrátkám v době kdy Lanisterové plenili Královo Přístaviště :-)
  • Spával s ňou, vzrušovalo ho keď ju bil a potom s ňou spal.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    To sice ano, ale když Tywin nechal plenit město, tak královna už byla pryč.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 10. ledna 2013
    Sémě je silné...
    Alebo sa dozvieme, že Daenerys je bastard :D
    Čo ak je jej otec Connington?
  • To asi ano, ale pokud jsem to dobře z knihy pochopil, tak ji +- musel počít během plenění. A celkově mi její povaha k němu moc nesedí....narozdíl od Viseryse :-)
  • upraveno 10. ledna 2013
    No práve ta povaha aj celkom sedí miestami.

    na wiki je toto:
    Daenerys was conceived during the last month of the rebellion that would ultimately end her family's reign over the Seven Kingdoms. Shortly thereafter, her mother was sent with the young prince Viserys to the family ancestral seat of Dragonstone to escape the coming Sack of King's Landing.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 10. ledna 2013
    V originále se opravdu píše o početí. Ale překladatelka nevychytala časovou souslednost.
  • OK to dává větší smysl.
  • BenNevis napsal(a):

    Těch tří věci, co Daenery pozná, je tolik, že než se to stane, proroctví bude dávno zapomenuto. Proto mě napadlo, že to nejsou tři hranice, zrady apod., ale trojitá jedná věc.
    Třeba ta hranice - hořela pro smrt (ta čarodějnice), pro lásku (Drogo) a pro život (dráčci). Zrada může být také zároveň pro krev (je Targaryenka), peníze (dostal zaplaceno) a lásku (neopětovanou).

    To znie vážne dobre.
  • Mňa ešte napadlo, že pán Jasné oči šedé ústa smutný úsmev je Connington so šedým lupusom.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.