House of the Dragon - nový seriál od HBO ze světa Písně ledu a ohně - Ice & Fire

upraveno 7. října 2020 v Seriál Hra o trůny
imageHouse of the Dragon - nový seriál od HBO ze světa Písně ledu a ohně - Ice & Fire

HBO včera schválilo natáčení seriálu o rodu Targaryenů a jejich vládě v Západozemí. Dnes se k tomu vyjádřil i G.R.R.M. na svém blogu. Poněkud překvapivě stanice přeskočila obvyklý postup s natáčením pilotní epizody, podle které by se rozhodli zda natáčení … celý článek

Číst celý článek zde

11516171820

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Teď jsem dokoukal poslední tři epizody (5-7) a musím říct, že jak ve Hře o Trůny bylo z prostorových a finančních důvodů minimum flashbacků. A byla to docela škoda, protože měly co nabídnout. Tak tady už to s nimi trochu přehání. Jasně, nejsou to doslova flashbacky ale jen nějaké vize/sny. Ale sledovat čtyři epizody po sobě jak Daemon bloudí po Harrenově a točí se kolem něho herci z první série jak postavičky na orloji, už je docela otravné.
  • Pokud vás zajímají spoilery:
    https://www.soapcentral.com/shows/house-the-dragon-finale-leaks-everything-know-far

No, tu scénu s Aemondem a Haelenou jsem viděla. Nic z toho mě nepřekvapuje. Postavu Alicent už rozhodně nepůjde zachránit. Tvůrci si nejspíš opravdu myslí, že
    smutné oči jí přinesou nějaké sympatie, jak jsem zmínila. Ne, jenom tu postavu budou nesnášet fanoušci obou stran a potvrdí zpětně slova fanoušků Černých, že za všechno si může jenom sama. Přemýšlím, jaký prdelní důvod v budoucnu vymyslí, proč ji Aegon přijme zpátky, ale něco mi říká, že tak dopředu tvůrci nemyslí. Asi bude pořád pateticky chtít lásku matky
    :onfire:
  • upraveno 4. srpna
    https://www.tumblr.com/chocobroing/757754460745416704?source=share

Yop, moje slova. Kristepane, vždyť je to směšné.
  • upraveno 5. srpna
    A priletelo siedme vysvetľovacie video. :-)

A ôsma epizóda má oficiálny názov "The queen who ever was".
  • Napadá mi jedna verzia toho, o čo sa tu vlastne snažili. A neboli to iba čisto smutné oči.

Knižná Alicent by prskala, ale celé to tkvie v tom, že práve toto je bod, v ktorom sa knižná a seriálová Alicent líšia.
    Knižná sama sihla po moci, knižná sama chcela svoje deti na tróne, aj keby pri tom mala niekoho ušľapať. Aj ten trón predsa vznikol šľapaním, to je spôsob ako si ho zaslúžiť.
    Seriálová Alicent ten trón nechcela. Jej otec ho chcel a ona to urobila preň. Až teraz robí niečo pre seba.
    Toto seriáloví producenti vlastne prezentujú ako vymanenie z role obete.
    Aj to blúdenie lesom do toho už trocha lepšie zapadlo, pretože vysvetlila, čo znamenalo - zisťovanie, že vlastne uprednostňuje niečo celkom iné. A je to slušná irónia, že to je asi to jediné, čo má s Aegonom spoločné, aj ona by od toho radšej ušla do anonymity, tak ako chcel on na konci prvej série, ale to už on asi nezistí (a ťažko povedať, či by mu vôbec padlo vhod zistiť to teraz, keď už toľko dal do toho, že si zaslúži priazeň tým, že sa bude zubami nechtami držať koruny, ešte by z toho mohlo byť Alyn vs Corlys č. 2). A vlastne to aj čiastočne osvetľuje, prečo si rozumela s Cristonom, aj on bol kedysi celý hŕŕ vypariť sa preč s blízkou osobou, aby sa nemusel podieľať na čomsi nemorálnom.
    Takže preberá iniciatívu, prebúdza sa zo spánku. V očiach produkcie je to zrejme aj isté očistenie, keďže síce zrádza svoju dynastiu, ale v prospech ríše, v prospech zabránenia krviprelievaniu. Nie je to iba sebectvo, že zamenila jednu túžbu aza druhú a podľa toho ignoruej všetko ostatné. Oni v tom majú súlad osobnej túžby (mať pokoj) s vyšším dobrom (koniec vojny a ešte aj bez likvidácie mesta pre vlastnú pýchu (udravíme Aerysa II)). Producenti v tom nevidia v tom nespoľahlivosť, ale múdrosť a životaschopnosť, že konečne identifikovala pravého nepriateľa a je ochotná zvrhnúť vadný poriadok.
    Navyše tá zvodnosť paralel a uzavretých kruhov... Haelenina voľba a Alicentina voľba. Minule prišla súkromne Nyra, teraz Alicent. Na začiatku to bola Nyra, kto si skôr robil, čo chcel a Alicent šla po povinnosti, teraz Alicent zahadzuje povinnosť a Nyra sa jej drží (a je to podľa tvorcov tá pravá povinnosť, namiesto tej egocentricky zaslepenej, ktorá spôsobuje márnotratný boj o korunu do poslednej kvapky krvi), v dievčenskom veku ju Nyra pozývala proste len tak spolu ísť, teraz Alicent žiada ju, oba razy to končí odmietnutím.
    A mám pocit, že síce poslali Alicent na to, čo považujú za správnu cestu, ale za to, že jej to tak trvalo a že sa všade hovorí o tom, aké dôležité je postaviť postavy pred dôsledky, aj zo stranenia tomu, čo predstavuje Nyra, ju chcú predsa len aj vytrestať.
    Tým sa dostávame aj k falošnej ekvivalencii. Syn za syna je poetický, ale Jahaerys bol za Lucerysa, takže akože čo prosím??? Navyše Alicent odpisuje Aemonda. Zjavne to pre ňu nie je až taká obeť, ako odpis Aegona (ako sa len karta obrátila), ale aj tak. "Syn za syna" tam nemalo čo robiť. Úplne stačilo to o tom, že kým má Aegon hlavu na krku, jej vláda bude príliš vratká, takže to musí urobiť.
    A je veľmi povážlivé myslieť si, že matka bude ochotná odpísať toľko zo svojich detí. Priveľmi sa upli na to, že ide o mužov, ktorí ju zradili a zabúdajú, že sú to stále jej deti. A nie je to ani úplne situácia Haelenina, kde fakt nebolo ako inak.
    Každopádne nedivím sa, že sa totálne rozchádzajú s tými, čo tvrdia, že Alicent týmto zhadzujú a hlúpym jednaním potvrdzujú, že patriarchát je oprávnený. Z ich pohľadu zrejme práve zažiarila a zaslúžila si okrem ľútosti aj rešpekt. Pre nich to nie je o tom, že by nedokázala viesť tú Radu, ale skôr o tom, že keď odtiaľ vypadla, konečne jej došlo, že vlastne to robila iba pre tých, ktorí o to nestáli a že s Nyrinou novou prevahou a nárastom násilia sa celá vec vlastne stáva kontraproduktívnou, čiže podporou takého podniku nerobí službu vôbec nikomu. Navyše tu majú Nyru a tú admirálku z východu ako príklady od prírody ambicióznejších žien.
    No aj za predpokladu, že by sme túto víziu vzali za legitímnu, stále je tu ten problém, že keď ešte Alicent bola naklonená vojne, tak zo septa odišla bez toho, aby Nyru zajala. To ani nebolo o cti, kvôli ktorej si velitelia v kdejakých rozprávaniach preukazovali láskavosti. To proste nemalo byť. To dramatické utvrdenie v Nyrinej tvári za to nestálo, a čo Alicent povedala bolo známe už od konca prvej série (Krvavý Čedar koniec koncov nebol ani tak spúšťačom, ako skôr strašne strašne zlým PR, čím sa konflikt môže predĺžiť, keďže niekomu dá dôvod prejsť k Zeleným a vyrovnať sily).

Druhá možnosť je, že ju chcú mať za podobne odpísanú postavu ako Cristona.

Chudák Aemond, jediný tam zmýšľa ako Churchill - teraz pot, krv a slzy za príležitosť rekonštrukcie na vyčistenom poli. Frustrácia nad strop. Takýto konflikt filozofií sa veľmi ťažko premosťuje (tu, aj medzi tábormi nášho sveta).
    Musím ešte oceniť tú iróniu, že teraz je to Aemond kto sa oháňa tým, že niektoré pravdivé obvinenia sú velezradné, keď naposledy takto reagoval jeho otec na jeho vyslovenie verejného tajomstva.
    Myslím, že celkom slušne dávajú ten vývoj k teroru rozpútanému v Riečnych krajinách.

Aegon a "Realm's delight" bola fantastická pasáž od začiatku do konca.

Mám chuť ich zaškrtiť za Rhaeninu pasáž. Čo to akože má byť, že sa len tak odpojí od sprievodu, totálne bez slova a ešte že ten sprievod zjavne pokrčil ramenami a šiel si po svojom bez nej. Že len tak naverímboha behá po krajine už niekoľko dní. Odhodlanie je to obdivuhodné, divého draka si človek musí zaslúžiť ako jednu plavovlasú admirálku, ale jedno sa deje v súlade s celkovým kontextom a druhé ho dosť sprosto ignoruje. O zápletke s Nettles ani nehovorím.

Zaujímavá voľba s Alynom a Corlysom. Ono je to samo o sebe napísané dobre, hoci viac v optike súčasných otcov (jasné, že sa k nemu nemohol hlásiť, ale mohol finančne podporovať). Taká korunka celo-sériového napätého zhovárania. Ale netuším, ako sa odtiaľ mienia dostať ku knižnému rozuzleniu Velaryonov.

A som to len ja, koho Cristonova scéna dojala?

Čo vravíte na Tylandovu linku, kde sme mali výhľad na vskutku rozsiahlu sériu ksichtov "kde som sa to pri všetkých Siedmich ocitol???"?
  • @Aviv Na epizodu se kouknu až večer, ale k Alicent. Alicent, co divoce bránila Aemonda. Alicent, která Aegonovi nepřímo řekla, že ho i přes jeho chyby miluje. Ne, s tím, že je oba obětuje, rovnou můžou jít do háje. O tom, že Daeron a její bratr za nic nemůžou, ale obětuje i je, samozřejmě seriál mluvit nebude. Jo, hrozně se těším, jak ještě z Aegona udělají ubožáka, ačkoliv by ji měl poslat pod sekeru. Jako já chápu jejich agendu, ale tohle fakt ne. Jestli si snad mysleli, že fanoušci zelených ji budou dva roky hájit, tak se ještě budou divit. Fanoušci černých si od začátku myslí, že může za všechno. Už vidím, jak se tvůrci budou bránit, že publikum je misogynní =D Doufám, že ti dva tvorové, co to řídí, nemají děti.
  • AvivAviv
    upraveno 5. srpna
    Jestli až večer, tak část odpovědi dávam do spoileru.

Ať ji zas až tolik nekřívdím, nepřišla s tím, že nabízí dvě hlavičky. Nabízela kapitulaci bez boje o město za Aemondovi nepřítomnosti a přemluvení Aegona k pokleknutí. Nyra na to, že pokleknutí stačit nebude. Alicent se to příčí a neříká doslovně, že hlava se skutálí, ale zmiňuje při odchodu splnění slibu. Aemonduv osud řešen není, ale myslím, že nikdo si nemuže představovat, že by z toho vypadlo cokoliv jiné než poprava.

Umím si představit jednu okolnost, za které matka obětuje dítě - když to dítě ohrožuje další její děti. Celé to zakotvit v obavách, že Aemondova činnost zničí její zbylé mláďatka (Aegonovo zmrzačení jako dukaz, Aemondovo nucení Haeleny k účasti na boji jako další hrozba), možná by to bylo schodnější.
    Ale zachytila jsem jen řeč o Alicentině svobodném odchodu s Haelenou (ta jinde zmínila, že šťastnější byla, když nebyla královnou) a Jaeherou do anonymity.

Daeronova nepřítomnost je opravdu slabina adaptace. Mohl být na pohřbu Laeny a mohlo se o něm mluvit víc napŘíč epizodami. Co já vím, třeba se Alicent domnívá, že hoch je natolik mimo dění, že není v ohrožení a jestli to celé skončí teď, ani se do něj nedostane.
    Ale prostě se neprobíral.
  • S02E08

SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT

Tak si to rozebereme. Ano, tento díl by se nejlépe asi hodil jako předposlední, ne finální, ALE... Proč by měl finální díl končit nějakou velkou akcí? Když se vzpomeneme na GoT, více finálních dílů sérií akcí nekončilo, a bylo to špatně? Rezolutně ne. Teď už ale máme konečně rozestavěné figurky tak, jak se sluší a patří a ve třetí a čtvrté sérii by se mělo odehrát vše, po čem fanoušci akce tolik touží. Ale vezměme to hezky od začátku po bodech... A předem říkám, že nějaké porovnávání s předlohou už naprosto vzdávám, seriál si zkrátka v mnoha ohledech jde svou vlastní cestou a to není nutně špatně...

Aegon a Larys
    - Skvělé dialogy, masky, herecký výkon představitele Aegona

Tyland
    - Líbí se mi, že Triarchie vypadá spíš jako spolek pirátů, tak to má být
    - Nelíbí se mi, že v mnoha scénách udělali z Tylanda ustrašeného blbce
    - Postava Lohar je zajímavá, i když bude určitě kritizovaná kvůli své lehké nebinaritě

Rhanea
    - Nudný a zbytečný děj
    - Jsem nasraný, že opravdu vynechají Kopřivu a nejspíš tedy i Morninga
    - Skvělý vizuál Sheepstealera

Ulf, Hugh a Jace
    - Topové dialogy
    - Jaceův herec podává díl od dílu lepší a lepší výkon
    - Ulf je totální píčus a bylo krásně vidět, že nebýt toho, že ho královna nutně potřebuje, tak by mu nejraději sama vyrvala hrdlo

Daemon a Harrenov
    - Konečně! Konečně tu máme výborné scény s Daemonem a i vize konečně nebyly tupé
    - Jeho konečné prozření, pokleknutí a následný proslov - perfektní!

Alicent, Helaena, Aemond
    - Alicent se konečně zase projevila a slušně Aemonda odkázala do patřičných mezí
    - Následný rozhovor Aemonda a Helaeny, kdy mu vmetla do tváře své proroctví a mohli jsme spatřit strach a nejistotu v Aemondově tváři, jsem si velmi užil.

Corlys a Alyn
    - Velmi silný rozhovor a dobrý herecký výkon představitele Alyna, Corlys zjevně bude zpytovat svědomí

Alicent a Rhaenyra
    - Zaprvé... Chápu jednání Alicent, její zklamání a znechucení z jejích vlastních dětí (kromě Helaeny), ale přesto si myslím, že upřednostnit Rhaenyru před nimi je stále nějak mimo charakter té postavy
    - Celkově byl rozhovor ale celkem silný a emocionální

Závěr
    - Velmi dobrá hudba
    - Nádherná Tessarion!!!

Tak to bychom měli shrnuté základní body, a teď pojďme k nějakému zhodnocení. Půjdu tu asi výrazně proti proudu ale já cením extrémně skvělé dialogy, které provázely celou tuto epizodu a stojím si za tím, že většina z nich je opravdu brilantně napsaná. Poté i nadále cením skvělé herecké výkony, které jsou za mě pořád na absolutním vrcholu mezi seriály. Audiovizuál asi komentovat netřeba - zde je vždy vidět každý jeden investovaný dolar a Západozemí nikdy nebylo krásnější.

A kdybych měl zmínit nějaká negativa, tak stále je to asi trochu nedostatečná finální epizoda, ale jak jsem říkal, já jsem s tím ve finále v pohodě. Dále bych opět zmínil velikost draků, kteří se mi tady kromě Vhagar zase zdáli velmi velikostně podhodnocení, hlavně Syrax a Seasmoke. A co mi vadilo asi nejvíc byla teleportace, která se v seriálu zatím tolik neuplatňovala, ale zde mi přišlo to cestování zase opravdu velmi, ale velmi urychlené. Na což navážu asi tím pro mě největším negativem a to je přítomnost Alicent na Dračím kameni.

Jak se tam sakra dostala? Přes blokádu, navíc umocněnou Aemondovým zákazem vyplouvání kterékoliv lodě z Králova přístaviště? To je za mě společně s předtím zmíněnou teleportací asi největší bolest téhle epizody, protože jsem tohle nelogické přesouvání postav nenáviděl už ve Hře o trůny a zde se naštěstí zatím takhle neuplatňovalo, až dosud...

No, ve finále za mě velmi, opravdu velmi dobrá epizoda, která sice má své chyby, ale já jsem vlastně nakonec docela spokojený. Jak jsem říkal, figurky máme konečně finálně rozestavěné a může konečně začít ten pravá Tanec draků... bohužel nejméně za rok a půl... Ale co už. Za mě 8/10.
  • PhoebeaPhoebea I see you
    Tak koukám, že i ostatním fanouškům HBO ustřihlo posledních 15 minut děje :twisted:
  • upraveno 6. srpna
    @Azrael Shrnuls to velice pěkně a přesně.
    Aviv napsal(a):

Knižná Alicent by prskala, ale celé to tkvie v tom, že práve toto je bod, v ktorom sa knižná a seriálová Alicent líšia.

Jj, obě, Alicent i Rhaenyra jsou jiné. Snaha nabrat pro ně víc sympatií úplně nedopadá.
    Rhaenyra sice ve válce sama vlastně nic nedokázala, ale chce rozdrtit svoje protivníky. Dokáže si přitom leda tak došlápnout na Alicent, která jí sama přijde do rány a ještě slibuje něco, co možná ani nedokáže splnit, protože už ji vyhodili i z královské rady, a na Daemona, který si po dalším proroctví klekne sám. Aegon nakonec vyklízí pole ještě před bitvou.
    Aviv napsal(a):

Mám chuť ich zaškrtiť za Rhaeninu pasáž. Čo to akože má byť, že sa len tak odpojí od sprievodu, totálne bez slova a ešte že ten sprievod zjavne pokrčil ramenami a šiel si po svojom bez nej. Že len tak naverímboha behá po krajine už niekoľko dní. Odhodlanie je to obdivuhodné, divého draka si človek musí zaslúžiť ako jednu plavovlasú admirálku, ale jedno sa deje v súlade s celkovým kontextom a druhé ho dosť sprosto ignoruje. O zápletke s Nettles ani nehovorím.
    Zaujímavá voľba s Alynom a Corlysom. Ono je to samo o sebe napísané dobre, hoci viac v optike súčasných otcov (jasné, že sa k nemu nemohol hlásiť, ale mohol finančne podporovať). ... Ale netuším, ako sa odtiaľ mienia dostať ku knižnému rozuzleniu Velaryonov.
    A som to len ja, koho Cristonova scéna dojala?

Hodně divné, že Rhae opustí děti a najednou se takovým urputným způsobem jenom v plášti vrhne do hledání divokého draka. Kde se tam ten drak vůbec vzal a jak si mohla myslet, že u něj má šanci? Zvlášť jestli to předtím zkoušela i v Dračím kameni, což by bylo logičtější (a nechtěla ji tam ani Stříbrokřídlá). Kopřiva je očividně odepsaná.
    Možná Daemonovi najdou jinou milenku. Že by se tahali s Aemondem o Alys? :-?
    Corlys má asi potom jít těžce do sebe. Je to trapné, vzhledem k tomu, že Myška nebyla žádná chudinka (https://awoiaf.westeros.org/index.php/Mouse), takže Addam s Alynem asi hlad neměli. Addama může vyřešit přímo Rhaenyra, bez Corlysovy přímluvy.
    Criston je chudák úplně vyřízený. Dojemné to bylo, jenom nechápu, proč se tohle nebezpečné téma řešilo před vojáky a ne v soukromí.
  • Tak jsem to viděla. Nuže, jako epizoda celkem dobré, ve vytrvalém neuspěchaném rytmu.

Souhlasím naprosto s čejkou ohledně Cristona a Corlyse. Jsem docela překvapená, že matka Addama a Alyna má snad být nějaká pouliční štětka či co. Criston a Gwayne měli konečně upřímný rozhovor a vida, jak to funguje. Criston teď asi lituje, že si místo ambicí nevybral místo kastelána a nějakou dobrou ženskou. Ale proboha vyřvávat na něj, že kopuloval s královnou, když vidíme stát vojáky o pár metrů dál... =D

Eskapády Tylanda v Essosu přinesli konečně trochu odlehčení a jo, celkem mě to bavilo. Já bych si teda ještě nebyla jistá, jestli je Lohar nebinární, ještě se třeba dozvíme, že je to lesba hrající si na chlapa kvůli ambicím :twisted:

Aegon a Larys... Já nechci nic říkat, ty kanče, ale kdyby tě spálil oheň tak horký, že explodoval ten tvůj kašpárek, tak už to fakt nerozchodíš. Středověká medicína je holt magická :spike:

Rhaena je putování po Skotsku o ničem. Proč jsme tohle vůbec potřebovali vidět?

No a Alicent. Ach bože, kde začít. Stojím si za tím, co jsem napsala. Pokud jste viděli "inside the episode" na konci dílu, tak víte, že tu scénu samozřejmě napsala Hessová. Takže... Všechny ostatní postavy mají sehrát svoji roli, nemyslet jen na sebe, ale pro Alicent to najednou neplatí? Kdyby byla sama, tak možná. Pochopitelně v té scéně nemluví o Daemonovi a o tom, co udělal a ještě by se chystal udělat jejímu nejmladšímu synovi, bratrovi a i otci (není to tak, že Alicent Ottu nenávidí) :roll: No nic, Larys a Aegon ti vypálili rybník, máti. Asi před rokem nějak proběhlo, že Olivia nechtěla dělat jistou scénu. Původně jsem myslela, že je to aféra s Cristonem, ale asi to bude tohle.
  • Neviem celkom ako sa postaviť k tej časti s víziami. Dúfala som, že to Daemonovo obrátenie bude čisto o spytovaní svojho svedomia a nie o "videl som budúcnosť, proroctvo je pravdivé". Je fakt, že jej žralo i to proroctví, ale měla jsem za to, že jej víc žralo, že byl z toho vynechán. Navíc to trochu připomíná vyzdvihování Rhaegarova postupu za ignorování, že účel byl možná fajn, ale si utoho spílil ne jen vĚtev, ale rovnou celý strom.
    Taky Heleana doteĎ nebyla schopna vyjádřit víc než nejasné výroky a teď najednou takový výčet pŘíštích událostí. Palec nahoru za to, že Aemonda konfrontuje, ale nevím, jestli ten dodatek u budoucnosti tomu pomohl. Možná si dělají základy pro setkání s Alys že hopla, obě mluví o tom samém. Docela mi z toho začíná i koukat možnost, že u Aemonda si Alys řekne, že se hodí leda na manipulování, že mu tŘeba namluví, že budoucnost lze změnit, ale vlastně jej jen povede do pasti Deamonovi, se kterým si domluvila to opravdové, no utajené spojenectví. Protože prošel zkouškou. Ale fakt nevím, ničím si nemužu být jista.
    Čejkin nápad s trojuhelníkem (nebo trojkou?) s Aemondem a Alys mi teď dala brouka do hlavy. To spíš, že zvenku to bude vypadat, jakože spolu spí a ve skutečnosti budou spolu jen čarostromovat. Ale pořád to není spojeno se zradou jezdcu. Leda by místo Nettles zrádcem vyhlásila Nyra rovnou Daemona. Ovšem proč? A Alys by taky nemohla být na dvou místech naráz.

Matka Addama a Alyna možná i stratila postavení kvuli pořízení nemanželských děcek, ale kdo ví, třeba z ní fakt udělali nemajetní ženu místo úšpěšné obchodnice.

Lidičky, vy to nechápete, všichni jdou na smrt, jak nám Criston řekl, takže klidně mužou přede všema o královně tahající se s bílopláštěm. :D
    Anebo má Gwayne sluchové problémy a neví o nich, takže soudí, že všichni na tuhle vzdálenost neslyší. :D
  • @Aviv No mě to celkem rozesmála, ty vize. Ukázat Dany s dráčky sedí tak z marketingového hlediska. Byla jen další falešné proroctví. Měli ukázat Jona Sněha/Aegona. To je ten Targaryen, co zachrání Západozemí a zabije Nočního krále. No počkat ale... =D

Jediná inteligentní možnost, jak s tím ještě pracovat, je uznání ve čtvrté sérii, že to celé byla blbost a targaryenské dobývání žádný hlubší smysl nemělo.
  • No, ještě k sérii přidám postřeh, který není můj, ale naprosto sedí. Tvůrci hrozně fandí sexuální pozitivní - pokud jde o postavy, které mají rádi. To je Rhaenyra a černí obecně. Ohledně zelených je sex degradují, pokrytecký, divný.

Pokud byste nad čekali, že snad ještě přestanou psát fanboyovský fanfic, po jejich vyjádření k určitým motivacím vás může zjistit, že to nehrozí. Úplně to vidím.
    Smrt Rhaenyry bude hrozná tragédie a Sunfyre je mimochodem už taky mrtvý. Rhaenyra bude mít epičtější smrt, ačkoliv ve Hře o trůny Joffrey říkal, jak skončilo, ale to si samozřejmě diváci nepamatují. Po první sérii se teoretizování, že to Alicent otráví Aegona, aby ji pomstila. Smála jsem se tomu. Teď už ne.
  • @svoa00 K tomu spoileru - no po konci šestého dílu z druhé řady, kdy Rhaenyra najednou zjistila, že je asi bisexuální, by se původní seriálové přátelství mezi Rhaenyrou a Alicent dalo taky chápat všelijak (a stejně jejich rozhovor na konci druhé řady). Jestli dojde na tohle, jsme už vážně někde úplně jinde a překonalo by to i ten nešťastný slátaný konec v GOT.
  • @čejka Pro připomenutí:

Asi se hodně nasmějeme.
  • upraveno 10. srpna
    @svoa00 Pěkné :-) Z kterého je to dílu?
  • čejka Je to zo 4. epizódy 3. série. :-)
  • upraveno 5. září
    @Janulka díky 8-)
    Tady je tři dny starý článek o tom, že se Martin chystá seriál hodnotit: https://cz.ign.com/game-of-thrones-house-of-the-dragon/19567/news/george-r-r-martin-promluvi-o-vsem-co-se-nepovedlo-v-serialu-rod-draka
    Už začal připomínkou k úvodu druhé řady. Nelíbí se mu vynechání Maelora: https://variety.com/2024/tv/news/george-rr-martin-house-of-the-dragon-changes-prince-maelor-cut-1236125270/
    Jinak je děj rozplánovaný celkem na čtyři série a natahování harrenovské linky prý bylo nutné kvůli dostatečnému propracování Daemonova rozhodnutí podpořit Rhaenyru.
  • Priznám sa, že počet nožičiek som si nevšimla, lebo mi vôbec nenapadlo niečo také kontrolovať.
    Maelor je zásadnĚjší,tak jsem zvĚdavá, jestli nás čeká ten posunutý porod, nebo byl kluk zrušen úplně.
  • Aviv napsal(a):

Priznám sa, že počet nožičiek som si nevšimla, lebo mi vôbec nenapadlo niečo také kontrolovať.
    Maelor je zásadnĚjší,tak jsem zvĚdavá, jestli nás čeká ten posunutý porod, nebo byl kluk zrušen úplně.

Hádám, že když Aegonovi dle všeho uhořelo jeho nářadí, tak bude těžko plodit další děti.

• Ale splodiť mohol krátko pred odletom.
  • Konečne vyšlo ôsme vysvetľovacie video. :-)
  • @čejka Jaký příběh Kopřivy jí chtějí dát, kromě jména jejího draka? Bude incest s otcem? =D Čím vím jsem četla komentáře tvůrců, tím víc jsou marní. Dva arogantní kokoti s agendou. Třetí sérii budu asi koukat jenom zpětně a vyspoilerovaná. Nebo jenom některé scény na YT.
  • upraveno 12. září
    svoa00 napsal(a):

@čejka Jaký příběh Kopřivy jí chtějí dát, kromě jména jejího draka? Bude incest s otcem?

Přesně. Bez Maelora se obejít dá, tohle je podstatně horší.
    Zbývá jedině možnost doplnit jinou milenku.
    Ale on už to vzhledem ke změnám vlastně ani spoiler není. No a co v druhé řadě udělali s Daemonem, taky za moc nestálo.

• @čejka Absence Maelora změni význam toho, co udělá Daeron. No samozřejmě, že ani nejlepšího zeleného syna neukážou v pozitivním světle. No
    a co se týče Haeleny, to už taky vidím jako ztracený případ. Zabije se zkrátka proto, že je to stejně jedno a dav bude na Rhae Rhae naštvaný neprávem. Heh, taky bych ty jejich prachy chtěla za tyhle blbosti dostávat
    .
  • Tak třeba bude hoch reagovat na něco, co si smyslí tvurci, ale je fakt, že malinkému synovci se motivačně nic nevyrovná.
    Což o to, přidat milenku. Ale že Rhaenyra Rhaenu odsoudí spolu se zbytkem dračích sazeniček, to se má stát jakože jak? A pokud ne ji, proč by odsuzovala nějakou Daemonovu milenku bez draka? Nebo co jako se tam má stát? Něco nesouvisícího s tímhle rozhodnutím?
  • upraveno 12. září
    Jako umím si představit
    že se Helaena zabije jenom proto, že jí zavraždili dítě a možná taky kvůli prorockým vizím, které v seriálu podle všeho má. Daerona budou muset nějak vyřešit, ale určitě to nebude tak složité, jako když nahrazují Kopřivu
    Rhae. Nějaký konflikt mezi ní a královnou se dá sice dodat, ale ne ten původní, tak daleko snad nepůjdou. Asi budou muset Rhae vyřadit z války jinak.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.