Povídka č. 6 (12. kolo) - Ice & Fire

upraveno 21. srpna 2016 v Povídky
imagePovídka č. 6 (12. kolo) - Ice & Fire

Z rozprávky do rozprávky, happyend nezaručený.   Opadané lístie zašuchotalo. Zdvihol hlavu a zavetril. V šere pod stromami sa čosi pohybovalo. Nečujne sa priblížil a zbadal to. Lem plášťa sa jej ťahal po zemi, červený hodváb sa šúchal o zoschnuté listy a narúšal hrobové ticho v lese. … celý článek

Číst celý článek zde


Komentáře

  • Hezké, hodně hezké :) škoda, že jednotlivé úseky nejsou o něco delší :)
  • Souhlasím s Hodorem, že by mohlo být o něco delší. Uniká mi souvislost mezi jednotlivými "kapitolkami", ale zajímavý nápad i jeho uchopení. Nejvíce se mi líbil motiv "Krásky a zvířete".
  • Také se mi líbilo, ačkoliv mám celkem problémy číst ve Slovenštině a "louskat" některá slova. Jinak velmi hezký nápad šikovně začleněný do světa Ledu a ohně.
  • Krásné využití pohádkového tématu! :-) Líbí se mi jazyk, ta slovenština je úžasně zvukomalebná, co si budeme povídat a povedené je i zakomponování jednotlivých postav do známých pohádkových příběhů. Taky mi tam trošku chybí nějaká sjednocující linka, která by to ještě o stupínek pozvedla, ale aj tak to bylo velmi povedené.
    Druhá a především třetí část by v pohodě při rozpracování mohla utáhnout celý příběh :-)
  • Velice hezká čtení.
    Z povídky ve slovenštině jsem měl zprvu trochu strach. Nakonec jsem jí přelouskl jedním dechem, tedy až na pár slov u kterých mi dopomohl Překladač.
    Nápad s převedením pohádek do Západozemí byl velice originální a moc se mi líbil. Zvláště Varys jako kouzelné zrcadlo.
    Je jen škoda, že jednotlivé příběhy nebyly delší nebo že autor nepřidal ještě další.
  • V prvom rade sa chcem veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí si poviedku prečítali, okomentovali či ohodnotili. Spätnú väzbu na moje dielko si cením a som vďačná za všetky milé komentáre, ktoré ste tu zanechali. Zároveň by som rada odpovedala na niekoľko postrehov od komentujúcich:
    pre tých, ktorým bolo málo - mrzí ma to, ale vo chvíli keď som to písala som zo seba jednoducho nedokázala dostať viac :-(
    pre tých, ktorí hľadali zjednocujúcu linku - žiadna tu nie je. Musím povedať, že toto je moja chyba - mala som jednotlivé časti dôslednejšie oddeliť, aby bolo jasné, že sú to samostatné jednotky
    pre tých, ktorí si myslia, že jednotlivé časti sa dali rozpracovať na celý príbeh - máte pravdu a pôvodný plán bol spracovať príbeh o Kráske a netvorovi (podľa Disneyho filmu) celý, ale to mi nevyšlo, tak som to spravila takto :-)
    Takže ešte raz ďakujem za všetky milé slová, bodíky a dúfam, že sa Vám páčilo ;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.