Hra o trůny 6×06 – Krev mé krve - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×06 – Krev mé krve - Ice & Fire

Starý nepřítel se vrací, Gilly se potkává se Samovou rodinou, Arya je postavena před dilema a Jaime čelí Nejvyššímu vrabčákovi. Scénář: Bryan Cogman Režie: Jack Bender    

Číst celý článek zde


245

Komentáře

  • @Dreamer @Tlustá_Skála Zůstal bych u toho, že to ví od Jona. Napadlo mě, že by mohli mít ve Starém městě nějaký kus valyriské oceli, ze které si mistři dělají část svého řetězu...tak by jim to mohl zrekvírovat.

    @Hold the Door Bronn pojede s Jaimem k Řekotočí.
  • Dreamer napsal(a):

    @Magister_Peditum Hostina pro vrány a výsledky Samova samostudia (awoiaf):

    When looking in the Night's Watch's archives, Samwell Tarly reads about dragonsteel, which he and Jon Snow think might have been Valyrian steel.
    Tak buď něco jako valyrijskou ocel znali už První lidé a Děti lesa, nebo šlo jen o teorii. Knihu si už nepamatuju doslova, tak nevím, ale časově to prostě nesedí.
  • upraveno 30. května 2016
    @Magister_Peditum Nop, spíš syn nějakého význačného rodu, který se dal k Noční Hlídce, vlastnil čepel z valyrijské oceli a střetl se s Jiným, Jiní nebyli vyhlazeni, pouze zatlačeni k ústupu, takže mohlo docházet k ojedinělým střetům s členy hlídky, konec konců Divocí je určitě potkávali, proč ne nějaký průzkumník?
  • Magister_Peditum napsal(a):

    @Tlustá_Skála No, mně to jasný není. Že by si tím Sam chtěl dokázat, že je právoplatným dědicem? O účincích valyrijské oceli na Jiné pravděpodobně neví a jiný efekt, než že se jeho papá ještě víc naštve, to mít nebude.

    Ale ví se o tom, Jon tuším uvažoval požádat o valyrijské meče, ale nakonec usoudil, že by nikdo nedal

  • @Dreamer V tom případě je ale divné, že i pro samotnou Noční hlídku byli Jiní už jen legendou. Předpokládám, že valyrijská ocel se do Západozemí dostala až s příchodem Andalů.
  • Kurňam, ta naše Deny se s tím teda nesere, co? :king:
  • @Magister_Peditum Ony ty časy 5000 let, 8000 let nejsou přesné.
  • Tyrion Lannister napsal(a):


    Snad jsem nic neopomněl epizoda navnadila na další díly, potěšila skvělým Benjenem (plus, že zůstal stejný herec). Tahle série má svoje neduhy, ale už nedochází k totálnímu znásilňování postav (vzpomínka na Stannisovu linii doteď způsobuje noční můry). Jsem zvědavý na další díly a především na epizodu, kdy spojené síly Severu, Údolí a Říčních krajin vyzvou na souboj 20 dobrých mužů.

    A bude to vůbec stačit? :-k
  • upraveno 30. května 2016
    @Magister_Peditum proč? Ty střety mohly být stále vzácnější s tím, jak nastupovalo období mírných zim a dlouhých lét, rozhodně si porážku Jiných nepředstavuji jako...finíto, je po nich. Divocí měli z Jiných vždycky respekt, takže se sem tam objevovat museli na sever od Zdi, je logické, že na ně v dávné minulosti mohli členové hlídky narazit a byl o tom záznam.
  • @Rybba To by se nejprve museli Tullyové nějak vypořádat s Lannistery a Freyi, kteří je obléhají.
  • @Dreamer To nevím, jestli z nich měli vždy respekt. Klidně se mohli začít objevovat až v posledních několika málo letech.
  • @Magister_Peditum Hej, spoiler. Ne, nevypořádají. Brienne a Jaime dorazí do Řekotočí zhruba ve stejnou dobu. Brynden samozřejmě hrad vydá, Edmura nejspíš killnou v rámci krvavých kvót a další nepoužitelnosti postavy a hleďme drama - Brienne odjíždí s nepořízenou, co teď budou Jon a Sansa dělat proti dvaceti dobrým mužům. Jaimeho nejspíš na konci série zajme Bratrstvo, díky bohu.
  • 8-O Khaleesi! :-D Sice tři roky staré, ale já na to narazil teprve teďka. =D
  • Já nechápu, proč řeší nějakou armádu, mají přece právě female terminátora Brienne, která má na to vymlátit úplně všechny Freye a Boltony i s Lannisterama s hlásitým řevem a skučením a Podrickem v zádech. A no jo vlastně, Ramsay je přece taky superman, tak nic.
  • Ještě někdo si taky ublinknul při té scéně, kdy Arya sympatizovala s Cercei? A když se rozhodla nezabít herečku, která Cercei hraje? Ugh...
  • @JoffreyWater Nezapomeň na Bronna. Ten je taky elitní zabiják. :-D
  • @Magister_Peditum to by ale pak nebyly žádné záznamy v archivech ;-) protože, jak sám říkáš časově to nesedí.
  • veeellys napsal(a):


    Edit:
    zabudol som že milujem MEERU (už piaty den)

    Tak se koukéj postavit do řady, jo! :king:

    Tak takové vyústění s Nej vrabčákem jsem tedy nečekal. Hm. Tak žadný rudý růže, nic. Jen prostě ze sebe udělali veřejně voly a Jaime přišel o post velitele gardy. Tzn. může si vzít nějakou ženu za ženu, mít s ní děti a pozvednout Lanisterský rod opět do výsluní. Hooodně se mi líbili Tyrellové a jejich armáda - Lord Mace taky správný týpek ("král"). O hodně sympatičtější teda než nějaký Král sedmi království (bez armády) a bla bla bla. Takový rod by měl vládnout a být nejmocnější. K čertu s Lanistery, k čertu se Starky, k čertu se všemi ostatními. Tyrellové na železný trůn! :twisted:

    Dorne se určitě ještě ukáže, až se u nich Dany vylodí s tísici a jednou lodí a povstanou proti říši! :-P
  • @Rybba LOL, seriálový Jaime a ženit se... leda tak se ségrou.
  • Djokovic napsal(a):

    Podle traileru bude příští díl hlavně o Řekotočí. Na to se docela těším a hlavně je tam vidět Edmur Tully, jak ho vede jeden z Freyu. To bude mít černá ryba složité a jsem zvědavý, jak se zachová.
    Navíc bude tam současně John a Jaime? Sansa také vypadá, že roste, aby náhodou neskončila jako strážkyně severu, kterou jmenuje králov Johna a královna Danerys.

    Žeby tak jak v knížce? Tak si tak myslím a doufám, že se obloukem vrátili k údálostem v knihách, nakonec celkem elegantně a i logicky z toho vybruslili. Když už neměli o čem točit, respektive si museli vymýšlet další postup dějových linek, tak se prostě vrátili k už napsanému, jen zatím v seriálu neviděnému.
    :king:

    Celý ten děj okolo Sama i v knihách postrádá logiku, dyť studium na mistra musí trvat léta a Winter is comming. Tak pochybuju, že bílí chodci budou čekat až Sam složí závěrečné zkoušky. Proč proboha kradl ten meč? WTF? Proč tam nenechal Fialku být, ježiši kriste, co jako teďka s ní bude dál dělat? To nemá logiku! :wall:
  • HoneyBunny napsal(a):

    Ještě někdo si taky ublinknul při té scéně, kdy Arya sympatizovala s Cercei? A když se rozhodla nezabít herečku, která Cercei hraje? Ugh...

    Budu muset zkouknout předešlé scény i tydle, ale proč s ní vlastně sympatizovala? Tak nejdříve "vytrpí všechno" pro to, aby byla NIKÝM, a pak todle? Ji měla normálně tentontononc a bylo. Teďka jako zabije jednu z NIKDO a to ji jako projde? Ehm, to ji kvůli tomu nepůjdou všichni NIKDO po krku? :other:
    svoa00 napsal(a):

    @Rybba LOL, seriálový Jaime a ženit se... leda tak se ségrou.

    V rámci zachování rodu... Až půjde Cersei pod kytičky, tak proč by ne? :dance:
  • upraveno 30. května 2016
    Magister_Peditum napsal(a):

    @Rybba To by se nejprve museli Tullyové nějak vypořádat s Lannistery a Freyi, kteří je obléhají.

    To je asi jak, když plánoval Rob, že se vrátí se svoji armádou na sever, prostě dát čtenáři/divákovi naději a v dalším okamžiku "šokujícím" způsobem je o ni připravit. Vždyť, aby se dostali z Řékotočí na sever, tak by museli nejdříve dobít Dvojčata, pak Kaliinskou držbu, obě pevnosti prakticky nedobytné, pak se vypořádat se zimou, což by byl pro ně stejný oříšek jak pro Stannise a jeho armádu. A proč by to proboha dělali? S armádou Lanisterů za zády. Proto úplná blbost a ztráta času tento plán. Sansa opět zabodovala, pokud má v hlavě kus mozku (jako, že evidentně nemá) měla využít Malíčka a armádu Údolí, ale takhle ho odpálkovat, no prostě scénář jak prase. :wall:
  • svoa00 napsal(a):

    @Rybba LOL, seriálový Jaime a ženit se... leda tak se ségrou.

    a u knizniho bys to videla? :) je teda ani tam moc ne, podle me ho zadne zeneni, plozeni potomku a dedicu Skaly neceka. bohuzel.

  • Rybba napsal(a):

    HoneyBunny napsal(a):

    Ještě někdo si taky ublinknul při té scéně, kdy Arya sympatizovala s Cercei? A když se rozhodla nezabít herečku, která Cercei hraje? Ugh...

    Budu muset zkouknout předešlé scény i tydle, ale proč s ní vlastně sympatizovala? Tak nejdříve "vytrpí všechno" pro to, aby byla NIKÝM, a pak todle? Ji měla normálně tentontononc a bylo. Teďka jako zabije jednu z NIKDO a to ji jako projde? Ehm, to ji kvůli tomu nepůjdou všichni NIKDO po krku? :other:

    Protože D a D chtějí, abychom sympatizovali s Cersei sympatizovali. Ona ani Waif není Nikdo, když evidentně má nějaký osobní problém s Aryou. Bylo to vůbec v seriálu někdy vysvětleno, proč po ní jde?
  • upraveno 30. května 2016
    @Rybba
    Po Aryi by spravne nikdo jit nemel ne? To by si musel nekdo udelat objednavku u NIKDOa, ze si preje Aryi smrt. Sam NIKDO zadne osobni tuzby a msty nema, ze sve vlastni vule nezabiji :) a kdo by mel chtit odplatu za smrt jednoho z NIKDO, kdyz NIKDO pro nikoho nic neznamena
  • @červ Tak ten knižní spal s jinou a nezapomněl na Brienne. Ale to je prostě co by kdyby. Pokud by do konce ságy Tommen nějak vydržel na trůnu, jako jeho strážce se ženit nemůže, a jinak ho vidím leda tak jako budoucího velitele Noční hlídky.
  • @svoa00
    pockej, s kym jinym krome Cersei Jaime jeste spal?? nejak jsem to uplne zapomnela :D a to s Brienne mas pravdu, podle me sehrala velkou roli v jeho prerodu a dost me stve, ze v serialu takhle upozadili ten jejich vztah... a v prvni rade vlastne uplne ignorovali nejakej prerod.
  • @červ Na Harrenhalu byla taková ta lehčí holčina, která Jaimemu vlezla do postele, ale on jí odmítnul.
  • Samozřejmě, že Sam ví o tom, jak mocné jsou meče z valyrijské oceli proti Jiným. Když se Jon vrátil z Hardhome, Sam byl ještě u hlídky. Myslím, že přesně o tom také diskutovali, dokonce mám dojem, že Sam mluvil o tom, že u nich doma jeden takový meč je. Teprve potom odjel do Starého Města. Tohle určitě v seriálu bylo. Dokonce jsem přemýšlela, jestli si o něj Sam řekne, jak se tam tak hádali u té večeře =D
  • http://awoiaf.westeros.org/index.php/Pia

    Á, omlouvám se, špatně jsem si pamatovala, že ji odmítnul :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.