Postavy

Kterou postavu nesnášíte nejvíce?
2»

Komentáře

  • @Lord Mattron Musíš oddělit knižní a seriálovou Dany. Já osobně jsem ke knižní Dany trochu smířlivější než většina lidí taky na fóru, hlavně kvůli jejímu věku. Ta seriálová je prostě taková poster girl, kterou mají mít diváci rádi, i když fakticky vzato jim k tomu nedává moc důvodů.

    @Achileus Tak opuštěný byl, když mu zabili "ochranku", kterou králové v bitvách mívali :D Tolik je pravda.
  • upraveno 1. června 2016
    Jáj Dany :D dúfam, že zomrie :D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @DonPadre Kéž by....
  • Achileus napsal(a):

    @DonPadre Kéž by....

    neviem prečo ale nenávidím ju ... nesympatická a myslí si o sebe aká je úžasná ale pritom je to len malá pizda, ktorá sa oháňa rodovým menom a troma monštrami, ktoré môžu ľahko zomrieť presnou strelou z balisty :D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @DonPadre Svou inteligenci ukázala, když za ní přijel Quentin. Celou dobu mele něco o Západozemí, a když má skvělou možnost se tam vrátit, tak se na to vy...e

    Ta blbka u mě skončila ve chvíli, kdy začala mlít o tom jak pobije Uchvatitelovy psy
  • Já mám taky Daenarys rád.
  • Ja som mala v Hre o tróny Daenerys veľmi rada, taktiež v Clash a niekedy medzi Storm a Feast to začalo ísť dolu vodou. Ja skrátka dúfam, že z toho, čo sa udialo v Tanci sa poučí a začne sa správať rozumnejšie, s väčšou dávkou zdravého realizmu. A že pôjde na východ. Jeden z dôvodov, prečo ju mám rada je aj ten, že sa teším na ten magický quest, čo máme už od prvej knižky sľubovaný.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Ten hejt na Dany moc nechápu, nebo spíš chápu a nelíbí se mi. Lidi neuvažují. Jo, seriálová Dany je strašná, protože DaD a shit herečka.
    Ale jinak, Dany se vyčítá že zůstala v Meerenu - a co jako? Kdyby z něj hned odešla - což by nebylo tak jednoduché jak si lidé myslí - vyčítali byste ji, že nechala svoje místní lidi napospas a jen je využila k postupu. Holotemenný a jeho rodina, všichni exotroci - všichni kdo se kdy zastal Dany by skončil v krvavé louži nebo ukřižován. Lidi proberte se. A dejte mi pádný příklad a argument, kdy Dany udělala fail, ke kterému ji nedonutily okolnosti.
    Osobně na Dany nemám rád její černobílý pohled na Rebelii a celé Zapadozemí, ale jinak...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Dany se vyčítá že zůstala v Meerenu
    Já jí to nevyčítám, já říkám "zůstaň tam a neposer toho ještě víc" :twisted:
  • Tak celé její extempore v Zátoce otrokářů od okamžiku dobytí Astaporu je jen z její hlavy. K tomu ji okolnosti nedohnaly. Slečna si prostě postavila hlavu a přes to vlak nejede. A to mě na ni vadí. Ta její víra ve vlastní pravdu. Naštěstí s ní občas zatřese Barristan.
  • @Benji
    Osobně na Dany nemám rád její černobílý pohled na Rebelii a celé Zapadozemí, ale jinak...
    Taky to nemám rád, ale asi jí to taky nejde moc vyčítat. Vzhledem k tomu že jí od útlého dětství vymejval Viserys hlavu to nedopadlo "zas až tak špatně" :D Taky ty hejty vůči její osobě beru s rezervou ať kdokoliv napíše cokoliv.

    Stejně tak vždycky budu obhajovat Catelyn, která toho taky zmatlala dost...
  • Tak ono "zůstaň v Meereenu a nic dalšího neposer" by možná mohlo být pravdivý, ale sakra kdo ted může v Západozemí říct "budu král", který to jakžtakž stabilizuje (krom valící se nemrtvé apokalypsy)... Všichni se kočkujou mezi sebou a možná budou ještě rádi že přijde nějaká třetí a zapomenutá strana, která má aktuálně největší nárok na trůn. Tommenovi už moc času nedávám. Ať jako Lannisterovi nebo Baratheonovi. Myslím že Targaryena uvidí rádi v Dorne, Tyrellové, možná i Sever, pokud se (a já tomu věřím) Dany spustí s Jonem.. U Lannisterů předpokládám že ta jejich hlavní větev toho taky moc nepřečká, tak ty budou mít starosti s tím kteří zbývající půjdou bydlet na Skálu..
  • upraveno 4. června 2016
    Daenerys, ta knižní, těžce trpí spasitelským komplexem a naprostým nedostatkem sebereflexe, nějak zvlášť chytrá taky není, bylo by tedy fajn, kdyby si alespoň nechala poradit a více domýšlela důsledky svých rozhodnutí, a nejednala jako umanutá puberťačka, co sežrala všechnu moudrost světa a nikdo jí nemůže rozumět...já vím, je to umanutá, ne příliš chytrá ani vzdělaná (jazyky nepočítám, i když se hodí) puberťačka :)
  • @sfik pokud s sebou Daenerys přitáhne bandu divochů a tři nezvladatelné draky, moc toho nestabilizuje.
  • @Dreamer Jeden drak už je OK, dva zbývají :) a navíc..
    Západozemí bude trochu vylidněný po útoků Chodců
    :twisted:
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @sfik Sám nevěříš, že Chodci přejdou Zeď. :D
    Představa té ženské na Železném trůnu je děsivá, nebylo by to o moc lepší než teď.
    Draka podle mě uvidí rádi možná tak v Dorne. Je ovšem otázkou jakou barvu bude mít. Z dračí grupy má k trůnu blíž Aegon, ale ani tam to nevypadá nijak slavně.
    S podporou Růže pro Draka to tak horké nebude, Mace je aktuálně upnutý na představu, že jeho vnuk bude sedět na trůnu, takže cesta vede přes Tommena.
    Sever ovládaný ať už Boltony, nebo Stannise, což je pravděpodobnější, určitě Draka podporovat nebude
  • Aegon jakožto "možná falešný Targaryen a.k.a. Blackfyre" umře nějakou tragicky-blbou smrtí, to je můj odhad. Možná se ani nedozvíme kdo to teda vlastně je.
  • @Dreamer: Tento náhled na Dany sdílím též,...
    A ano, pořád si myslím, že by jí slušela nějaká blbá smrt (spadnout z koně a srazit si vaz, být udupána nadšenými příznivci za volání Mhysa, Mhysa,... nebo prostě tak něco).
    Jinak se samozřejmě zjistí, že po smrti Aegona bude mít dědičné právo na trůn Jon, protože Rhaegar a Lyanna byli řádně sezdáni...
  • Já hlavně nechápu proč si na to kralování dělá takový nárok, i kdyby měla sebevětší nárok, tak je přece (už i scénáristi o tom tak mluví) neplodná a žádnou dynastii neobnoví byť by chtěla sebevíc (?)
  • Ja mám pocit, že ona to vidí viac ako poslanie a povinnosť než nárok. Ona sa cíti zaviazaná Západozemiu a Otrockým mestám. Preto nie je schopná opustiť Záliv Otrokov no ešte stále má v umysle do Westerosu ísť. Jej na tých ľuďoch záleží a prevziať vládu nad Zálivom Otrokov sa rozhodla po tom, čo zistila, v akom utrpení niektoré skupiny obyvateľstva žijú. Poháňa ju súcit a snaha pomôcť s priam slepým presvedčením, že to dokáže, pretože je Drak atď. atď. a myslím, že by to vôbec nebol tak zlý prístup, keby to vedela lepšie zacieliť. A to sa samozrejme nemala kde naučiť. Učí sa za pochodu a ja sa len modlím, aby sa učila rýchlo a aby si nevzala zlé lekcie. Ohľadom plodnosti - myslím, že to vidí takto - Som ešte mladá, ešte toho môžem veľa stihnúť a problém následnika budem riešiť neskôr. V podstate v Astapore to vyriešila rýchlo - ustanovila novú vládu (to, že to viedlo ku katastrofe je druhá vec). Tipujem, že až by dosiahla určitý vek, vytipovala by si niektorého z nasledovníkov, ktorému by zverila vládu, alebo by sa obrátila na Západozemský rod, ktorý mal predtým nejaké zväzky s Targaryenmi a príliš voči ním nevystupoval počas Rebélie (to by hralo do karát Dorne). Na spôsob Virgin queen. Mohla by to spraviť i tak, že sa vydá a po jej smrti prejde vláda na manželovu rodinu. A možno sa v kútiku duše utešuje, že sa nájde mágia mocnejšia, než tá, ktorou vládla Mirri a predsa len sa vylieči... Podstatné však ostáva, že je Targ a teda sa cíti povolaná vládnuť, aj keby bola posledným vládnucim drakom.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Jay Jako zabití Aegona by mě na....o. Pořád doufám, že usedne na Trůn. Přesně to k Martinovi sedí, posadit Blackfira na trůn Targaryenů. Samozřejmě je tu i možnost, že je Targaryen, ale tomu moc nevěřím
  • @Aviv ja mám skôr dojem, že postráda sebareflexiu a preto nie je schopná uvedomiť si, ako už ublížila otrokárskemu zálivu. Keby dokázala rozumne posúdiť dôsledky svojich činov, už dávno by odtiaľ odtiahla a prestala by snívať, že ovládne Západnú zem. A silne pochybujem o tom, že vládnutie považuje za svoju povinnosť, keď sa stále len oháňa svojim priezviskom a vyžaduje od ľudí aby sa na ňu pozerali ako na právoplatnú kráľovnú, hoci jej rodina stratila nárok na trón vo chvíli, keď si ho uzurpoval Robert
    Na margo jej plodnosti by som povedala, že to Mirrino proroctvo netreba brať tak doslovne, ako ho berie Dany. Som zástanca teórie, že na konci Tanca potratila dieťa, teda by mala byť plodná.
  • Ja to radím pod slepú vieru vo svoju schopnosť vládnuť a priniesť im lepší život skombinovanú s jej slávnym výrokom "Ak sa obzriem, som stratená." (alebo niečo také). Úmyselne sa vyhýba dôkladnejšiemu zaoberaniu sa doterajšími stratami, lebo vie, že by upadla do tak skľúčeného stavu, že by už určite nebola schopná žiadnej zmysluplnej akcie. Takto sa môže držať svojho optimizmu, že nájde riešenie, ako spojiť svoje ideály (ktoré nie sú nesebecké, ale rozhodne sú zamerané na dobro poddaných) s reálnym smerovaním ľudí, ktorých si podmanila. Čo sa týka toho trvania na ovládnutí Západozemia, myslím, že to je z veľkej časti Vyserisova vina. Síce svojho brata zavrhla, ale ťažko zavrhneš niečo, čo ti bolo vtĺkané do hlavy odmalička.
    Možné to je. More (trávy) už schne, Slnko (Quentyn) vyšlo na západe a zašlo na východe a kopec ďalších vecí. :-k
    Už chýba len aby Gregora Clegana niekto katapultoval. :-D
  • Mirri řekla, že neporodí živé dítě. Takže klidne v Tanci mohla potratit a klidně může být i plodná. Ale na tom proroctví to furt nic nemění.
  • @Achileus: OK, pokud to je Blackfyre (čemuž nevěřím, ale pokud...), tak umírat nemusí a právoplatným dědicem bude rovnou Jon. V tom jsem schopen udělat kompromis... :o)
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Jay Jon je právoplatný dědic ničeho, protože:
    1) Pokud opravdu vyjde najevo, že je syn Rhaegara, tak není žádný důkaz, že se Rhaegar s Lyannou oženil. Tudíž by byl bastard, tudíž má na trůn nárok jako Aegon.
    2) Nemá žádnou armádu a nestojí za ním žádní lordi.
    3) Vstoupil do Noční hlídky, takže se vzdal jakýchkoliv nároků na případné dědictví po rodičích
    4) Je mrtvý
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Nějak nerozumím tomu, proč tu v seriálovém topicu řešíte knižní postavy :-k
  • @Monte Karstark: Máš pravdu, z názvu ani textu topicu jsem to nepochopil, zařazení do seriáové sekce mělo napovědět.
    @Achileus: 1) Bastard korunního prince má určitě větší nárok než potomek bastarda x generací dozadu,... ostatně to že důkaz není znám neznamená, že není (v Lyanině hrobce například)
    2) To je ovšem argument, proč si své právo těžko prosadí, nikoli, že to právo nemá.
    3) Ovšem... po dobu služby, která končí smrtí.
    4) V seriálu už ne,... v knize formálně ano, reálně řešení nabídnuté ze seriálu "se statistickou jistotou" očekávám od dočtení Tance.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.