Hra o trůny 6x04 - Kniha Cizincova - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6x04 - Kniha Cizincova - Ice & Fire

Tyrion uzavírá dohodu. Jorah a Daario podniknou náročnou výpravu. Jaime a Cersei se snaží vylepšit svou situaci.   Scénář: David Benioff a D.B. Weiss Režie: Daniel Sackheim  

Číst celý článek zde


«1345

Komentáře

  • Ukázka z dalšího dílu :-)

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 16. května 2016
    Dnešní díl definitivně potvrdil, že Stannis the Mannis je opravdu po smrti. Na hov;o, co se týče dalších věcí, vezmu to opět geograficky
    Královo přístaviště
    Tady se nám Lannisterovic banda konečně odhodlala k akci, uvidíme, co z toho bude, uvidíme, ale konečně se někam pohneme, těším se na krvavou lázeň.
    Zimohrad
    Ser Twenty Goodman se rozcvičuje před následujícím střetem s Jesus Jonem, vcelku zajímavá scéna
    Štít
    Co naplat ze Theona je taková troska, že nezbývá doufat, že si jeho lebku a lebku jeho sestry vystaví Euron nad krbem.
    Zeď
    Setkání Jona a Sansy pěkně dojemné, setkání Brienne s Davosem a Mel na nic, proboha, proč Brienne nezabila Mel? A Davos nezabil Brienne, nejlépe v tomhle pořadí. No snad to Cibulový rytíř ještě napraví, přece snad má povinnost pomstít svého mrtvého krále. Dopis od Ramsayho potěšil
    Údolí
    Další nesmyslný tah, po vraždě Martellů, starého Boltona, to jako všichni poslouchají toho retarda s Malíčkem, víc než domacího lorda, co je tam celou dobu. WTF?! Ale aspoň nějaká naděje, že ser Twenty Goodman konečně zhebne.
    Meeren
    Tyrion se snaží dělat rozumnou polititku, všichni ostatní proti. Peter Dinklage opět vynikající.
    Vaes Dothrak
    Nejsem fanouškem seriálové Daenerys, ale jedno musím přiznat, že tohle bylo epic. Podobný průběh očekávám i v knihách, kdy Daenerys zažene Volantský útok armádou Dothraků zpět do zálivu. Akorát, kde je Drogon?
  • @Tyrion Lannister
    Jon z vyhlídky na další boj moc nadšený není. Ale alespoň už víme, že mu přijde na pomoc teleportující se vojsko z Údolí. Předpokládám, že se potvrdí dosavadní předpoklad: Jon a Divocí budou prohrávat a pak jim přiběhne na pomoc Malíčkovo vojsko. Jinak je vtipné, že všichni vědí, kam Sansa uprchla. A dokonce i v dalekém Údolí. Vždyť na Černém hradu už nemají mistra, který by posílal havrany, ne?
    Ad Theon: Tak nějak nevím, k čemu bude Theon na Železných ostrovech, pokud se tedy D&D nechtějí zcela odchýlit od předlohy... Doufám, že to výše zmínění pánové nezvorají jako v případě Dorne.

  • @sveva Koukám, že Malíček se opět teleportoval. Nebo že by se setkali až u Zimohradu? Jinak bychom se zase mohli dozvědět něco víc o mytologii Jiných?
  • @Tyrion Lannister Tak já se na seriál dívám hlavně už jako na takovou bizardnost a naprosto čekám, že hrdinný Malíček, co o Ramsaym nic nevěděl, zachrání situaci toho neschopného starkovského bastarda a zachrání si taky Sansu, která mu naprosto v rámci svojí seriálové charakterizace uvěří a padnou si do náruče. Ale kdepak, ser Twenty v téhle sérii neumře, ne ne, jenom se stáhne zpátky na Zimohrad. Ta mrtvola z upoutávek bude mimochodem Rickon, přece se nás musí pokusit šokovat. Elarie a Píseční hadi jsou jasně na odpis, všechno to zařídí exkrálovna v rámci pomsty. A ten trapák, co se vydává za Jaimieho, odjede v zapadajícím slunci se svojí milovanou sestrou na Casterlyovu skálu. OK, to poslední se tímhle způsobem nestane. Možná až v další sérii, heh.
  • Každopádně už vidím knižní Sansu, jak by Jona přesvědčovala, ať uplatní své právo na Zimohrad a Sever coby nejstaršího žijícího mužského Starka... ne, ne :o),... ne, ne, ne... :o). Tyjo, nejlepší vtip série... To už by jej snad dřív uznala Catelyn. :o)... Eh, mimochodem, když se teď "podruhé narodil", je fakticky nejstarší, nebo se jeho věk počítá ve dnech? :o)
  • je nějaká šance, že umře v této sérii Sansa? Měl bych aspoň důvod na to začít koukat .)
  • @Kalam Mekhar: Šance (jakékoli) umírá poslední,... Navíc DnD jsou schopni všeho, takže pokud tě to zajímá, čti souhrny a uvidíš, zda má cenu na to koukat.
  • Kalam Mekhar napsal(a):

    je nějaká šance, že umře v této sérii Sansa? Měl bych aspoň důvod na to začít koukat .)

    Ne, není.

  • Kalam Mekhar napsal(a):

    je nějaká šance, že umře v této sérii Sansa? Měl bych aspoň důvod na to začít koukat .)

    Co blbneš, jak by mohli obětovat svoji oblíbenou dámu v nesnázích a prostředek pro budování falešných dramat? To radši odpraví Rickona.
  • upraveno 16. května 2016
    Tak minule to byl Den matek a včera se slavil Den rodiny :-D :-D (btw příští neděli je Mezinárodní den biologické diverzity)

    Jon + Sansa = reunited, Sever se snaží vydobýt slávu zpět
    Malíček + Robert Arryn = reunited, už se žhaví teleporty na pomoc tetě Sanse
    Margaery + Loras = reunited, no moc se to neposunulo, ale uvidíme, zda dojde na vpád Tyrellů do KL
    Asha + Theon = reunited
    Cersei + Jaime = pořád spolu, ale Jaime zklamání teda, stává se z něj Cerseinina rohožka čím dál víc...

    Jinak plus za Daenerys the Unburnt, ta se podle mě povedla :-)
    Malé plus za Brienne a Tormunda :-)
    Minus za interakci Davos + Brienne + Mel - to jako fakt??
  • @naked.in.rain Jaime je v dosavadní sérii asi největší zklamání. Snad se konečně někam hne. Vzhledem k tomu, že v traileru projížděl nějakým vojenským táborem, tak předpokládám, že nakonec vytáhne do pole. Je otázka jestli zamíří na sever, jako v knize, nebo naopak autoři nerozehrajou nějakou válku mezi Dorne a Lannistery.
  • upraveno 16. května 2016
    Díl hodnotím slabě neutrálně.

    + Meereen
    + Tyrion Lannister opět dokazuje, že je nejlepší.
    + Události na Zdi, DaD se vzpomněli na dopis.
    + Sansa. Nevím, co vám na ní vadí. :D
    + Margaery, Highsparrow.
    + Hezky provedená poslední scéna.
    + Lord Robert "Moudrý" Arryn.

    - Oznámení smrti Stannise mohlo proběhnout jinak.
    - Torgo Nudho, Missandei.
    - Varys se vůbec neprojevil.
    - Malíček jedinou větou pohřbí starého Royce?
    - Lannisterské twincest duo ovládne Malou radu. A to bez použití sera Roberta?
    - Jojo. Kevane, odstup!
    - Loras asi nahradil Osneyho Černokotlého. Oni ho tam mučí?
    - Tyrellové mají druhou největší armádu. Proč Lannistrové, co mají armádu ještě větší, nejednají?
    - Dopis od sera Dvacet dobrých mužů byl málo uvěřitelný. DaD chtěli šokovat, neúspěšně.
    - Theon a Aša.
    - Dracarys Targaryen, která dokonale jednoduše ovládla situaci. A ti dva zamilovaní blázni kvůli ní zbytečně jeli takovou štreku.
    - Dva dobrodruzi. Daariovy "vtipy" se hodí spíš do sitcomu.
  • Takže se asi zatím na epizodu těším :) prostě bez těch pitomin se neobejdeme, ale ještě to není taková tragédie :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    naked.in.rain napsal(a):

    Tak minule to byl Den matek a včera se slavil Den rodiny :-D :-D (btw příští neděli je Mezinárodní den biologické diverzity)

    Žeby nejaká scénka, kde sa dozvieme, že Jiní sú len utláčaní chudáčikovia kvôli svojej dosť explicitnej biologickej diverzite a chcú len slobodne žiť na juhu? :other:
  • upraveno 16. května 2016
    Seriálová Brienne mě pěkně se*re, ukňouranej Loras mě pěkně se*re (myslim, že opravdovýho Lorase by takhle snadno nezlomili), smrt Oši jsem tak nějak tušil, i tak mě tenhle „velkolepej” návrat Rickona se*re. Daenerys samozřejmě musí bejt za frajerku, ale čekal jsem, že se do toho aspoň vloží drak. Proč mají vlastně Dothrakové tak vysoce hořlavou podlahu?
  • Taky jsem trochu nepobral, proč na konci minulýho dílu odchází Jon branou někam pryč z Černýho hradu a na začátku dalšího dílu je znovu v Černym hradu a klábosí s Edem, ale asi se v tom moc šťourám.
  • @JoffreyWater On taky neodcházel někam pryč. Prošel jen na druhé nádvoří hradu. viz http://vignette2.wikia.nocookie.net/gameofthrones/images/7/7b/Castle_Black.jpg/revision/latest?cb=20110920111941
    Třeba mu jen vyhládlo a šel se nadlábnout.
  • @Magister_Peditum Aha, tak to jo. Ono to vypadalo, jako že jde někam pryč na jih.
  • Tak mě bylo jasný že neodchází z CB.. Ostatně zrovna si sundal plášť tak asi nepůjde někam na jih jen tak v nedbalkách :D
  • No jsem zvědav co dál vymyslí neb některé linky čím dál více nechápu
  • Já jenom doufám, že Kevana nakonec nekillne Jaime. U Pycella je mi to jedno, ale vraždu dalšího příbuznýho už mu snad na triko nedají.
  • JoffreyWater napsal(a):

    Proč mají vlastně Dothrakové tak vysoce hořlavou podlahu?

    Nejsou to třeba uplácaná koňská lejna? A Dany je asi nehořlavá, ale přežila by, kdyby jí na hlavu žuchnul trám?

  • No každopádně todle bylo finále podobné jako v astaporu :D hrdá královna
  • upraveno 16. května 2016
    - Pro začátek musím ocenit aspoň to, že setkání Jona a Sansy je první scéna v sérii, která má být emotivní a na mě funguje.
    - Ráda bych doufala, že když se Brienne tak hezky Davosovi přiznala k vraždě Stannise (protože přesně to to bylo), bude to k něčemu směřovat, ale neodvažuju se doufat. Ale párování Tormunda a Brienne mě rozhodně pobavilo.
    - Ne, Sanso, ty blbko, seveřanští lordi by nestáli za Jonem, ale mohli by stát za tebou.
    - Kristepane, nerada to připomínám, ale ten postup s Rickonem jsem odhadla naprosto přesně. Včetně toho, že nikdo ty slova o Rickonovi, který je pro všechny už dlouho mrtvý, nebude zpochybňovat.
    - Ramsay Sue se týká další scénáristický majstrštik. Aby nám už po dvacáté ukázali, jak je zlý, naprosto zbytečně přivedli zpátky Ošu, aby ji v další scéně zabili. Bravo.
    - Malíček přijede, zahraje si na alfa samce, a přinutí betu k poslušnosti, zatímco ten malý idiot Malíčka z nevysvětlitelného důvodu úplně žere. "Musíme zachránit Sansu." - "Ano, strýčku Petyre, ve všem s tebou souhlasím." Jo, je to pěkně debilní.
    - Naopak Královo přístaviště překvapivě debilní nebylo. Celé to vylepšil naprosto skvělý Jonathan Pryce. Bohužel se obávám, že ta blonďatá štětka, kterou vydávají za Jaimeho, nás o tuhle hereckou posilu brzy připraví.
    - Konec... hmm, je sice efektní, ale obávám se, že po tomhle vystoupení by Dany spíš ukamenovali jako čarodějnici, než aby se jí klaněli.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    upraveno 16. května 2016
    Mám takou nepodstatnou, nedůležitou avšak velice intelektuální otázečku: "Proč je v názvu tohoto topicu napsán název epizody v češtině, zatímco v minulém topicu je napsán anglicky?
    :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 16. května 2016
    svoa00 napsal(a):


    - Konec... hmm, je sice efektní, ale obávám se, že po tomhle vystoupení by Dany spíš ukamenovali jako čarodějnici, než aby se jí klaněli.

    Yo, ten koniec mi bol ukázaný. Teraz čakám, kedy Dany oživí ďalších troch drakov, bude nimi prázdiť po púšti, zastaví sa v Quarthe a uvedomí si, že sa uväznila v dejá vú z prvej a druhej série.
  • Já jsem byl s tímto dílem vcelku spokojený.
    Nejvíc se mi líbila scéna s Malíčkem, jak díky svému ovládání malého chlapce přinutil zkušeného bojovníka, aby za něj chtěl bojovat a vést vojska Údolí na Sever.
    Jen moc nechápu, že dle ukázek bude v příštím díle jednat Malíček se Sansou. Dopadne to asi tak, že ona odmítne jeho pomoc kvůli tomu, že jí vydal Boltnům.
    Půjde tedy bez něj proti nim. Bude asi neúspěšně chtít získat pomoc od lordů Severu a i ze říčních krajin, když to bude vypadat, že je vše ztraceno, tak požádá Malíčka o pomoc a on zvrátí situaci.
  • Na mě teda ten závěr nijak epicky nezapůsobil, tak možná na bránici :D Božínku, to je nikdo neučil, že opakovaný vtip není vtipem? Sice jsem se chvíli bála, že tam jako deus ex machina vletí Drogon, ale tohle byla taky pecka. =D
    Ale ten doják na začátku se poved, to zas jo.

    @Terezička že váháš, u hořících budov se přece nejdřív hroutí dveře, trámy smí padat až poté, co Matky draků lehkým krokem vyjdou ven :-$
  • Me se libil jen ten zacatek Sansa+Jon a Theon+Segra...Tormund+Brienne pobavilo :D jinak nevim proc, ale prijde me, ze strasne ubiraji na epicnosti a budovani atmosfery...ty sceny jsou strasne rychly a vubec to nepusobi tak, jak by mohlo. Pritom maj tak suprovou muziku a stacilo by, at daj delsi zaber na herce, kdyz o neco jde a hned by to vyznelo lip. Ale oni to useknou, clovek si to ani nestaci uzit, kdyz je tam zrovna neco dobryho a nasleduje deset kravin. Pripada me, jako by tam toho chteli z kratkej cas narvat co nejvic a pritom se nesoustredi na to, jak to ve finale vypada...je to skoda no
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.