Windows 10 - Ano/Ne ? Proč?

Čau, chtěl bych se zeptat, co si myslíte o této nejnovější vymočenosti mrkvosoftu :) Osobně jsem se rozhodl, že to prubnu ale po dvou nepodařených instalacích jsem musel napsat na jejich technickou podporu kde přesně je chyba mezi klávesnicí a židlí. Tak čekám co mě poví.. Abych řekl pravdu dost mě to odradilo. Ale jinak to vypadá zajímavě.

Komentáře

  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ja som to chcel skúsiť po niekom inom. Preto som to odkladal. Lenže raz som písal správu, stlačil ENTER pre nový riadok a v tom momente mi vyskočila ponuka na inštaláciu a omylom som ju tak potvrdil. Takže ho teraz mám nútene :D Ale nainštalovalo sa to v pohode.

    Graficky sa mi ten štýl páči, 3D Builder obsiahnutý je prdel aj keď človek nemá 3D tlačiareň. Ale technicky ti nepoviem. Najväčší rozdiel od W8 je asi, že si sám zvolíš, či chceš mať Štart alebo Metro (tam voľba "Štart na celú obrazovku").
  • Hele, já jsem o svoje legální win7 přišel když jsem dojebal disk, takže jsem koupil novej a o obnovu jsem nežádal, protože jsem nevěděl konkrétně co a kam napsat.
    Každopádně máma má takovej ten malej notebook. Prohlížení internetu, fotky, nějaký film.. Měla tam win8 což bylo peklo, zprava vyjížděla ta debilní nabídka nastavení/vypnutí, potom se pořád vynořovaly ty pekelný dlaždice. Zkrátka pro ní jako začátečníka i pro mě to bylo šílený na ovládání. Notebook se startoval poměrně dost dlouho. Upgradoval jsem jí to na win10, sama (ač pc začátečník) si chválí jak je to přehledné, sama si všimla (a měla pravdu), že se systém startuje neuvěřitelně rychle. Už tam není explorer ale edge jako prohlížeč a ten vypadá taky solidně. +grafická stránka systému - minimalistické. Dlaždice tam zachovali napojené na klasickou nabídku start tak jak jsme ji znali z win7 a předešlých... Ještě mě čeká průzkum jak je systém kompatibilní si win10 na mobilu. Nainstaloval jsem si na mojí lumii windows insider a už zkouším win10 právě i na mobilu a zatím taky dobré. Občas to ještě spadne, ale co čekat u zkušební verze :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    LOL, to je pravda, zabudol som na Edge, najnepodarenejší redesign aký som asi kedy videl =D
  • @Gepeto Mámě se Edge líbil, že jako tam není nic navíc co by jí mátlo... Ale už si všimla, že na YT je "nějak moc reklam" takže se asi vrátíme na starýho dobrýho chroma s adblockerem :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @sfik Ja nekritizujem funkčnosť Edgu, ani som ho neskúšal, aby som posúdil. Možno sa mýlim, ale jediný dôvod prechodu z Explorer na Edge mi príde ako redesign. Už IE11 bol celkom v pohode (u mňa stále pomalší než ostatné prehliadače, neskoršie verzie príliš osekané z GUI hľadiska, takže som dal prednosť iným), no napriek tomu Explorer mal reputáciu živiacu rady vtipov, ktorá bola nezastaviteľná, takže MS chcel ísť vo Win10 zrejme s čistým štítom. Napriek tomu v tom každý vidí Explorer, takže ten redesign mi príde zbytočný (hlavne keď si predstavím, koľko peňeži sa vyvalilo za to neskutočne odlišné logo).

    Na druhú stranu to bol možno aj úmysel v štýle "Niečo nové, ale aby v tom bolo vidieť našu tradíciu" lel
  • Přejdětě na OS X. Já jsem na OS X respektivě IOS dva roky a byla to ta nejlepší věc, co jsem mohl v oblasti počitačů a mobilů udělat.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Kalam Mekhar Problem je, ze Mac OS X nani na klasicke PC. Takze pokud chces Mac, tak si musis koupit Apple hardware.
  • upraveno 20. srpna 2015
    @Gepeto Podle mě jediný důvod přechodu na Edge je blbá pověst Exploreru (už jenom kolik vtipů "kam umístit na ploše explorer" existuje), což vedlo právě k vývoji nového prohlížeče. Mě začal kdysi rozčilovat už jenom kvůli těm toolbarům, který se v něm začaly objevovat. Pamatuju si že ve škole nebyl vidět obsah stránky kvůli tlačítkové liště, adresnímu řádku, toolbaru icq, toolbaru qip toolbaru avg, toolbaru........................... :D Jistě je to dnes už pravěk, ale tam asi někde začala ta blbá pověst.

    @Kalam Mekhar Ve skutečnosti můžu prohlásit že jsem s MACem nikdy v životě nepracoval a snad ho ani neviděl :D Podle mě jsou lidi kteří tu skvělost (teď jakože bez ironie) jistě využijí, ale pro mě jako běžného uživatele nemají smysl. Lidi kteří používají kompy na prohlížení fotek, filmy a dokumenty a mají meka, jsou pozéři jako lidi, kteří se zrovna oddávají paleo stravě... :D Krom toho vybavit domácnost produkty této značky je na hypotéku. Ale asi - kdybych se živil prací na počítači IT/grafika/stavařina/projekce, tak bych do toho asi šel. Ale to já bych pak musel mít i ajfouna, ajpoda, ipeda.. a epl smart woč. Prostě to musím mít v sadě, když už tak už a jsme zpět u té hypotéky..
  • upraveno 20. srpna 2015
    Není to nic drahého. Za Maca jsem dal 30K. Stačí počkat na výprodej rok starých modelů. Za iPhone jsem dal 20, ale starého jsem prodal za 11K, takže nový iPhone mě stojí kolem 9000Kč. Což není rozhodně na hypotéku. Apple produkty si drží ceny, takže upgrade není pak nic finančně náročného, jelikož starší model vždy prodáš za slušnou cenu, iPad Air mě stál desítku, tablet není potřeba měnit, ten mě vydrží několik let.

    @Vena No není to ono, ale existuje hacintosh, ten dostaneš na Intel PC. Před Macem jsem na PC používal Linux a bylo to lepší než Windows. Windows bych bral jako poslední možnost.

    @sfik určitě máš pravdu, že je lepší mít celý ekosystém od Applu. No Mac a Android telefon dohromady moc nejde a je pravda, že kdybys to chtěl vše nakoupit naráz, že to vyjde draho. Já měl prvně iPhona a až po nějakém roce jsem dokoupil Maca a pak iPada. Ale celkově se to vyplatí, nemám žádné problémy s jejich produkty a sotware pěkně funguje, což jsem na Windows nikdy nezažil. Takže doporučuji si připlatit...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Mne tiež na všetko čo robím vystačí zatiaľ Win. Sublime mi to spustí, prehliadač tiež. Ak raz budem produkovať nejaký zložitejší produkt možno sa pozriem na výkon/možné vybavenie/sieťové možnosti Apple mašín.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Kalam Mekhar No to je snad nejaka hacknuta nelegalni verze ne?
    Ja teda souhlasim, ze snad cokoliv je lepsi nez Windows, ale to je hodne subjektivni. Pokud treba nekdo hraje PC hry, tak s Macem je to docela tezky. Co se Linuxu tyce... Ja si myslim, ze je dokonce lepsi nez Mac OS X, alespon pro me. Je pravda, ze Linux je uzivatelsky docela narocny, ale pokud si na nej clovek zvykne, tak je ten system proste parada. A je extremne stabilni. Jednou jsem na nem udelal "uptime" pres 120 dni, pak jsem restartoval, protoze jsem chtel upgradovat. S Macem udelam sotva 30.
    Co se ekosystemu od Applu tyce. Ja pouzivam Android i Mac a nemam s tim vubec problem. Je pravda, ze kdybych mel vsechno od Applu, tak by to melo urcite vyhody, ale clovek se proste uplne jednoduse nemuze uzavrit jenom do jednoho ekosystemu, protoze pak ma maly vyber. A konkurence ma obcas proste lepsi a vyhodnejsi produkty.
  • upraveno 21. srpna 2015
    @Vena tak konkurence je levnějši, ale koupíš telefon na Androidu za 10K a za půl roku má hodnotu ani ne půlku a to nemluvím o tom, že Android telefon funguje dobře rok, pak se začne zpravidla lagovat a začnou vyskakovat problémy. Mám doma nějaké Android telefony v šuplíku a je to "radost"

    Jo s těmi hrami máš recht, ale já v podstatě nehraji, PC hraní jsem zabalil před roky a Playstation 4 jsem zapl naposledy snad v květnu, když jsem dohrával Bloodborne. OS X asi na hraní není dobrá volba, ale Linux by už být mohl.

    Hacintosh je upraven OS X pro PC, ale jestli to je nelegální, to ti neřeknu, moc o Hacintoshovi toho nevím.

    Linux vs OS X. Fungují dost podobně. Jsou to podobná OS. OS X má lepší aplikace, fungují lépe. Safari málo žere baterku a ramku, celkově je tam dost profi aplikací, takže osobně považuji OS X za lepší systém. Restartuji převážně jen, když se aktualizuje OS. Je pravda, že Yosemite měl ze začátku trochu problémy, takže to nebylo nejsvižnější, ale teď na 10.10.5 funguje velice spolehlivě a hlavně rychle. Ale Linux je taky dobrá volba a existuje spousty variací, čili každý si vybere.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Kalam Mekhar Ano, pokud koupis Android telefon, tak jeho cena jde hodne rychle dolu. Ale pokud si nehodlas kupovat novy telefon co jeden rok (coz vetsina lidi opravdu nehodla), tak te to stejne vubec nezajima. Ja mam svuj Android telefon uz vic nez 3 roky a dokud bude fungovat, nevidim duvod menit. A rozhodne teda neni pravda, ze by Android dobre fungoval rok, jak rikam, ja mam telefon vice nez 3 roky a funguje uplne stejne, jako kdyz jsem ho koupil. Tablet s Androidem uz mam vice nez 2 roky a taky funguje uplne stejne, jako fungoval tenkrat.
    Co se hrani tyce... Mac je porad lepsi volba nez Linux, kdyz se podivas na steam, tak uz docela dost her je na Mac, zatimco na Linux je jich o dost mene.
    Asi mas pravdu, ze OS X ma obecne lepsi aplikace. Ale co se treba spravy aplikaci tyce, tak v podstate jakykoliv Linux je na tom daleko lepe. Yosemite mel ze zacatku vskutku problemy, napriklad jim trvalo asi pul roku, nez opravili bug ve wifi, ktery zpusoboval nepouzitelnost wifi s nekterymi routery. El Capitan na druhou stranu vypada, ze se docela povedl.
  • @Vena No jsi měl asi štěstí, já když zapnu na rezervním telefonu Wifi a Chrome, tak čekám a čekám, ještě když se do toho začně něco aktualizovat, tak můžu jit začít vařit kafe. Telefon je Xperia SP.

    To hraní netuším, v tom se neorientuji, Steam jsem nikdy neměl nikde nainstalovaný...

    Jo ten bug jsem naštěstí neměl, El Captaina jsem zkusil public betu, je to rychlé, ale nefunguje tam správně MplayerX, NTFS Paragon a další aplikace, tak jsem se vrátil. Plná verze by ale mohla být zajimavá.
  • upraveno 21. srpna 2015
    @sfik Tak Mac si urcite "videl", kedze marketing maju zalozeny na product placemente v takmer vsetkych Ackovych a Bckovych filmoch a serialoch. Snad okrem GoT :).
    Az ma normalne zarazilo, ked som predvcerom sledovala Suits a oni tam sarapatia s Dellmi. Btw hlavna postava sa prave prirovnala k Benjenovi a kolegu k Jonovi Snowovi :).

    Kamoska mi minule zufala pisala, ze potrebuje doucovanie na Macu, lebo jeden dostala a vobec ale vobec v tom nevie robit :D
    Inak, ked uz Mac, tak aj s monitorom. Clovek to chce vkuse hladit a hladit :)
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Kalam Mekhar Mozna je to tim, ze muj tablet i telefon ma cisty android (oboji jsou nexusy). Ale nutno dodat, ze absolutne nevim, jaky bude muj pristi telefon. Protoze vsechny telefony (uz i vcetne iPhonu) jsou extremne velke.
    NTFS Paragon: No to ti nezavidim. S NTFS jsem mel na Macu takove problemy, ze jsem radej svuj externi disk naformatoval (i kdyz jsem tam mel 900 GB dat, o ktere jsem prisel) na HFS+.
  • @Vena mně televize nežere mac formáty, Fat je extrémně pomalý, tak mně zbývalo jen NTFS. Jinak část disku mám taky na HFS+
  • @Kalam Mekhar 30K není moc drahé jo? Tvoje životní poměry bych chtěla mít =D
  • @Denebola Pokud někdo třeba podniká a je jedno v jakém oboru, tak když si ho dá do nákladů/odpisů, tak je to celkem dobrá volba a ta cena úplně nerozhoduje a je pravda že s podporou jsou někde jinde.
    Každopádně mám pořád starej NB když se sere, tak ho přeinstaluju a jedu dál. To samé jsem měl s mobilama. Nejsem žádnej mobilní guru, co chce novinku každý rok. Prvního dotykáče jsem se děsil a le byl to skvělý samsung s6500 mini a vydržel mi asi 3 roky, pak už byla slabá baterka a dal jsem ho jako náhradní do šupliku. Pak jsem chtěl prubnout něco jiného. Tak jsem si koupil huawei který jsem měl rok, naštěstí jsem ho vyreklamoval a mám za něj teď lumii 640 a jsem moc spokojenej. Je to o poznání rychlejší než android (do androše už bych vážně nešel) a velikost je ještě akceptovatelná. xl verze už je moc... celkově se těším na trend, kdy se mobily budou zase zmenšovat jako v mobilním pravěku před lety.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 21. srpna 2015
    Ono je taky otázkou, na co ten notebook člověk využije. Pro mne by byl notebook za 30K naprosto zbytečné vyhození peněz. Jsem obyčejný uživatel - dřív jsem ho používala hlavně jako psací stroj ve škole, teď spíš už jen na internety, maily, filmy, hříčky a blbinky.
    Takže mi stačí "obyčejný" notebook s windowsama (mám 7), které jsou jednoduché a nemusím se učit pracovat bezmyšově.

    Stejně tak to mám i s telefonem - využívám ho na telefonování, SMS, hodiny, budíky a kalendář. Takže i těch 9K za mobil je pro mne zbytečné.
  • @Denebola není co závidět, nepískám si rozhodně, těch 30k nedávám každý rok. Takže to opravdu není moc, když vezmu v potaz, kolik hodin u toho makám...
  • Ja sa Androidu držím z jediného dôvodu a to je obrovské množstvo aplikácií (priznávam, že často pochybného pôvodu a kvality). Napríklad minule sme boli s priateľmi v čajovni a chceli sme hrať Activity, ktoré boli akurát požičané, tak sme otvorili Play Store a okamžite našli asi 15 rôznych aplikácií so šarádami. To by bol asi na jablkách problém, nehovoriac o Windows Mobile.
  • Z mobilních aplikací mě zajímají nejvíc navigace. Na Androidu jsem měl Sygic (cracklý) a teď HereDrive+ na Lumii úplně super. Maximální spokojenost. Na výlet po okolí seznam mapy jsou i na storu. Hry obvykle neinstaluju. Mám tam nějaký auta, když je nuda a žraločí simulátor, když chci zabíjet plavce :D Víc ke štěstí nepotřebuju :) Snad jenom potunit víc fotoaplikace.
  • @Arutha Appstore nemá o moc méně aplikací než GooglePlay, navíc je to hlídané, takže žádné malware, adware, spyware jako na Androidu. Vývojáři raději optimaluzjí aplikace a hry na IOS, proto většinou vždy vychazí prvně hry a aplikace na IOS, Takže pokud máš mobil kvůli aplikacím, tak nevím, co děláš ještě na Androidu :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.