Hra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire

upraveno 27. června 2015 v 5. řada
imageHra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire

Finále páté řady je tu!   Stannis pochoduje. Dany je obklopená cizinci. Cersei hledá odpuštění. Jon je vyzván. Scénář: David Benioff a D.B. Weiss Režie: David Nutter

Číst celý článek zde


1246718

Komentáře

  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Everett_Young
    1) Ale veď predsa väčšina Stannisovej armády dezertovala :D Život malého dievčatka je dôležitejší ako zlato. (morals: game of thrones level)
    2) Ona to bola v skutočnosti tá najchytrejšia vec, rovnako ako všetko ostatné, čo spravil, to len ešte nevidíme výsledky toho. :-k
  • Stannis je právě hodně dobrý stratég, možná budu kecat, ale přirovnávaly ho k Tywinovi. A i kdyby chtěl umřít, tak by podle mě zatraceně chtěl, aby vzal co nejvíc Boltonů sebou.
    Everett_Young napsal(a):

    @. Navíc koukám, že Stannisovo vojsko se radikálně zmenšilo bez jakéhokoli důvodu který by ukázali.

    Myslím, že se zmenšilo dezercí žoldáků. Tuším, že se zmínili o půlce armády co odešla.
    sfik napsal(a):

    @

    @Everett_Young Stannis nihilistou Pokud to měl být ten "nejlepší král, ze všech kandidátů", jak tady všichni uváděli, tak to může dokázat bojem na straně živých, až přijde to co přijde. Bohužel musím konstatovat, že pokud je Stannis nejlepším stratégem a vojákem Západozemí a nikdo není ve vojenském myšlení lepší než on, tak mají Jiní skutečně velmi jednoduchou práci :D

    On fakt je (možná už byl :-D), že to zmrvili v seroši je škoda, on dokázal porazit Krakatice jak na moři tak na zemi. Ubránil Bouřný konec před celou armádou Tyrellů, atd. Což už o něčem vypovídá.
  • Ti vojáci co vyrazili proti Stannisovi, nemohli to být právě ti dezertovaní žoldáci?
  • Stannis je očividně jeden z těch lidí, kterým, když se něco sere, tak se sere pořádně. Ale ne nemyslím, že je mrtvý. (Omlouvám se za sprostá slova, ale ony se na jeho situaci docela hodí :-)
    Jsem jediná, kdo měl pocit, že když Sam navrhoval, že odjede do Starého Města, že utíká, aby si zachránil zadek?
    Ad nahá Lena - zřejmě to byla dublérka, pokud se nepletu, tak Lena byla v tu dobu těhotná.
    Sansa a Theon - pořád uvažuju jestli chtěli spáchat sebevraždu nebo fakt utíkali. Vždyť nikde nebylo vidět, že by kolem Zimohradu bylo nějaké závratné množství sněhu a ty hradby byly fakt vysoké.
    Ramsay si věří, když šel do bitvy jen v kůži a bez brnění.
    Celou dobu si říkám, že té herečce, co hraje Mel není při natáčení zima. :-) Jo a všimli jste si, že při příjezdu na Castle Black už je líp oblečená?
  • upraveno 15. června 2015
    @sfik lepších seriálu je určitě spousta, srovnatelné fantasy seriály, ale i filmy by se hledaly asi hůře, přesto si myslím, že co se týče propracovanosti charakterů a scén, tlačí to scénáristé od druhé řady k průměru, drží je nad vodou jen výborní Lannisteři, zbytek naráží na klišé a šablonovité jednání, kam scénáristi často a rádi odbíhají od předlohy. Čím je seriál rozhodně vyjimečný je výprava a naleštěný vizuál (i když ke kostýmům bych měla několik výhrad). Pokud bys to vyndal z fantasy rámečku, máš tu průměrný seriál, který dojíždí na přílišnou ukecanost a nedostatek napětí a pyšní se nadbytkem sexu a násilí a obvykle to dohání jednou dvěma nadprůměrnými epizodami. Pokud by mě tyhle věci neštvaly, koukám dál, takhle si radši dám opáčko jiných, lepších nefantasy seriálů a budu vyhlížet některé další skvělé seriály (True Detective :dance:).
  • upraveno 15. června 2015
    brbr napsal(a):


    Jsem jediná, kdo měl pocit, že když Sam navrhoval, že odjede do Starého Města, že utíká, aby si zachránil zadek?
    Ad nahá Lena - zřejmě to byla dublérka, pokud se nepletu, tak Lena byla v tu dobu těhotná.

    Ramsay si věří, když šel do bitvy jen v kůži a bez brnění.
    Celou dobu si říkám, že té herečce, co hraje Mel není při natáčení zima. :-) Jo a všimli jste si, že při příjezdu na Castle Black už je líp oblečená?

    :-D Taky mě to napadlo se Samem, že je až za ušima ..... :-D Ten herec to hraje přesně :-D
    S Bastardem a Mel dobrý postřeh :-)

    Tak s Lenou se to teda vysvětlilo, jestli byla fakt těhotná :-)
  • upraveno 15. června 2015
    @Dreamer Jak jsem již psal, dokážu respektovat lidi co se na to vybodnou ;) Co se kostýmů týká (taky už jsem to někde psal), že se mi zdá, že se kostýmní výprava hodně zhoršila odchodem první designérky Gemmy Jackson. Teď je tam nějaká nová a dost se to zhoršilo. Ty prvky, který musela respektovat z předchozích sérií jsou OK, ale nějaká její invence stojí zaprd. Dost to zobyčejnělo.

    Sam to nebral jako útěk svůj, spíš se hodně bojí o Fialku, tuhle nezkaženou upřímnost zrovna téhle postavy jim věřím. Ostatně v knížce to byl Jonův nápad a Sam ho opustit nechtěl..
  • @sfik no já bych se ohledně kostýmů dokázala rozčílit poměrně dost, ale radši to nechám, řekněme, že mě zrovna ehm neuchvacují už od první série :D ale chápu, že ty peníze potřebovali investovat do spousty důležitějších a podstatnějších věcí, než do návrhářky s fantazií...
  • Tak finále celkom akčné:) Môžem po tejto epke povedať smelo, že Mellisandra je naozaj uselless. Okey vie vyčarovať nejaký tieň (asi jedno z mála čo vie), ale ako osoba vidiaca do budúcnosti je naozaj k ničomu. Alebo vyslovene účelne klame, len pre vlastný prospech a Stannisa sa rozhodla obetovať už dávnejšie.

    Stanniss prehral len vlastne kvôli nej..Žeby sa neoteplilo aj bez popravy? Ktovie, náhoda. Ale bez viac ako polky armády bolo jasné, že skončil..a ona ešte zahrá prekvapený výraz a samozrejme že zdrhne od niekoho kto je podľa nej ten kto nakoniec "všetko vyhrá";) Holt za všetkým hľadaj ženu..Keby nepočúval tú červenú fľandru tak by podľa mňa skončil oveľa oveľa lepšie;)

    Prechod Cersei cez KL bol krásny, akurát to isto nebolo jej práve telo..jednak myslím, žeby to nechcela zahrať.

    A čo dodať k Castle Black. "Za dobrotu na žobrotu", platí i vo Westerose. Týmto si NW dá sa povedať spečatili svoj osud, na odpor proti iným sa ani nezmôžu. Jediné v čo dúfam, je že si toho malého fracka vychutná nejaký zombík!;)
  • @Kamilkazi hm, takže dublerka :D

  • upraveno 15. června 2015
    A ešte by som zabudol, že mi hneď prišlo divné to milé rozlúčenie sa..chudák Myrcella to si vážne nezaslúžila:/ Ak by sa v tom momente otočili späť do Dorne je jasné, že po 3x už by to neustála..ale to je moc logické nato aby sa to stalo že áno:) A i Bronn by sa asi potešil:D tých dvoch proste nejde neshippovať!;)) "You want a good girl..but u need a bad pussy" oh man:D

    A Dany aspoň konečne pôjde opäť raz na 4 aby si skúsila podmaniť nový Khalasar:))
  • @Xaron Dany podmaňuje Khalasary jen když je nahoře :D
  • p1e9t9r2 napsal(a):

    @Kamilkazi hm, takže dublerka :D

    No jo, každá radost se jednou pokazí :-D
  • upraveno 15. června 2015
    Hmm, no... tak dobře no, možná se příští rok ještě podívám.
    Je krásné vidět, jak se nedá věřit trailerům, protože co nám ukázal trailer o Stannisovi, je v extrémním kontrastu s tím, jak to nakonec bylo.
    A Kitovi nevěřím ani ň ;-)

    Pláně před Zimohradem - v první chvíli jsem si říkala, že by přece jen bylo to upálení Shireen nějak užitečné... a pak to přišlo. "Utekla půlka armády!" - Oh. - "Oběsila se vám manželka." - OH. - "Melissandra zdrhla." - Oh God. - "Jede na nás armáda v pětinásobné přesile!" - O. M. G.
    Musím říct, že Stannis skončil ještě dobře, když potkal Brienne, bez ohledu na to, jestli je naživu nebo ne. Čekala jsem, že si pro něj přijde Ramsay.
    To máš za Shireen, šmejde :twisted:

    Zimohrad - Sansa docela potěšila, očividně se naučila nečekat furt na záchranu. Theonovo prozření bylo tak nějak klišoidní, ale bylo to dobré zadostiučinění. Myranda nikomu chybět nebude. Ne, Everette, kromě tebe opravdu NIKOMU. ;-)
    Jinak jsem taky uvažovala, že pod hradbami je spíš takový poprašek sněhu. Jak ti dva teda skončí?

    Černý hrad - Trochu mi vadí, že Sam požádal o to, aby mohl odjet, takhle to od něj vypadá hrozně sobecky. Když ho v knize vyslal Jon, mělo to úplně jiný náboj a logiku - hlavním účelem bylo
    uklizení Aemona a Manceho potomka do bezpečí před Melissandrou.
    Melissandřin pohled je prostě k nezaplacení =D ale její bleskový návrat naznačuje budoucí vývoj.
    Jonův konec pro mě očekávaný, ale stejně byl dost emotivní. Bylo mi to fakt líto. :( A mrzí mě, že se zapojil i Thorne, doufala jsem, že přece jen nebude tak černobílou postavou. Ale opětovné vytáhnutí Benjena je nápadité. No každopádně mě zajímá, jak se k událostem postaví Davos a Thormund.
    Zbývá jedna důležitá otázka: Kde je sakra Duch!?

    Braavos - Zbytečně moc krve na můj vkus, jakoby ho nemohla potichu zapíchnout. Né, musíme si to vychutnat, co na tom, že je to uprostřed bordelu a může tam kdokoli přiběhnout a zasáhnout. :wall: A Arya se projevila jako blbka. Ale zase uznávám, jde to ruku v ruce s jejím trestem a dalšími událostmi.

    Meereen a okolí - Těším se na Tyrionovu vládu, a jsem zvědavá na ty dva někde v pustině. Od posledního dílu nevěřím Daariovi ani nos mezi očima a Jorah je už napůl mrtvý, ale oddaný až za hrob. No uvidíme, co z toho bude.
    Varysův návrat mě kupodivu příjemně překvapil, jak to říkal Tyrion: "Chyběl jsi mi." Ačkoli asi nejsem jediná, kdo ho čekal na druhé straně světa =D Ale nevadí,
    Kevana se zbaví buď sama Cersei anebo Malíček.
    Daenerys mezi koňáky, no uvidíme, co z toho bude. V knize měla vedle sebe Drogona, tady jim bude čelit sama, což považuju za dost zásadní příběhový rozdíl. Dobré bylo ale znázornění, že Daeny stále nemá ani jednoho draka pod kontrolou.
    Stále mi však chybí
    vypuštění zbývajících draků.
    Opravdu doufám, že se k tomu neodhodlá sám Tyrion 8-O

    Dorne - Přes očekávání sem nacpali i to, ale stejně se nedozvím Doranovy plány. Vůbec v celé Dorne lince bylo na můj vkus příliš málo Dorana a příliš mnoho písečných hadů. Mě jsou něčí kozy fakt u p*dele. Hlavně že slintáte, chlapci ;-)
    Takže Myrcella ví, že strýček je zároveň její taťka a nijak ji to netankuje? No nevím :-k Jakože ta scéna byla taková zvláštní, nejdřív jedno WTF při dojemném rozhovoru a následně dvojité WTF, když se kácela k zemi. Jinak zde máme další názornou ukázku klišovitosti typu "teď budu mít jednu krásnou dojemnou chvilku a v následujícím záběru natáhnu bačkory." :wall:
    Doufám, že Ellariu brzo někdo kopne do zadku, nejlíp Doran, který by kvůli tomu mohl vstát ze židle. Taková kolosální husa by nadzvedla kde koho.

    Královo přístaviště - Tady jsem spokojená. Nejen, že to bylo podle knihy, ale také to mělo stejnou atmosféru. Jestli to byla Lena nebo ne je mi úplně jedno. Každopádně mě mrazilo po celou její cestu, stejně jako když jsem to četla. Skvěle natočeno. Také vrabčáci s holema se ukázali jako pořádní úderníci.
    Robert Strong je vskutku děsivý, zajímalo by mě, jestli fakt sehnali tak velkého herce nebo ho nějak digitálně/rekvizitama zvětšili. No, další vývoj bude rozhodně zajímavý :dance:

    Suma sumárum... vešlo se jim tam více věcí, než jsem věřila, že je možné. Ovšem na úkor ukončení příběhových linek - je tam spousta cliffhangerů. Ale v knize je to úplně stejné, takže se dá říct, že teď jsme na tom všichni stejně.
    Chybělo mi
    odhalení Lady Stoneheart (ale to přežiju, nijak z toho nebrečím)
    vypuštění draků
    smrt Kevana a Pycella
    výlet na Skagos
    Doranovy plány
    vstup Aegona na scénu - předpokládám, že je definitivně out
    smrt Balona Greyjoye
    vůbec absence jakéhokoli Greyjoye je minimálně škoda
  • @Denebola Podle mě tam pod tím Zimohradem byl víc než poprašek.. jinak by celý hrdinský útěk byl k ničemu.. :D A správně Myranda bude chybět jenom Everettovi :D Tyeniny kozy jsou mě teda fakt netankují, když je to taková protivka, bohužel v jejím případě kozy nemluví.. škoda. V KL se mi strašně líbilo celé pokání a hlavně ta septa, s tím zvoncem "shame, cililink, shame, cililink". Ta si to vyloženě užívala :D

    Jsem zvědav kdo zastoupí Varyse v hlavním městě.
  • upraveno 15. června 2015
    @sfik ona bola niekedy aj hore?:D

    Mne tiež Myranda chýbať nebude. Keby bola o svadobnej noci trojka s Ramsayom a Sansou.. potom by som možno trochu aj smútil a upustil nejakú tú slzu :-D :-D

    Roberta Strong-a som si predstavoval trochu viac..bieleho. Jednak sa mi zdá, že podľa opisu z knihy bol tak opísaný a úprimne by sa mi oveľa viac páčil v podobe inšpirovanej týmto: http://goo.gl/OyaZMC Takto je len o dosť väčší, ale inak celkom zapadá medzi ostatných..čo vlastne asi i tak má..keďže je v King´s guard.
  • upraveno 15. června 2015
    @Xaron Právě tím si ho aspoň v seriálu získala.. Že jí napřed nakládal a pak si vyžádala změnu, že to nechce dělat jak pes... tak byla nahoře.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    brbr napsal(a):


    Jsem jediná, kdo měl pocit, že když Sam navrhoval, že odjede do Starého Města, že utíká, aby si zachránil zadek

    Nope, ďalšia zmena, ktorá sa mi nepáčila nie preto, že by to nebolo tak ako v knihe, ale pretože v knihe to malo lepší efekt. Ale ke´d sa rozhovoril o tom ako ich chce chrániť ako tak sa to napravilo. Trocha.
  • Jsem úplně hluchý nebo jsem nikde v epizodě neslyšel to co jsem si myslel že uslyším jako skladbu do závěrečných titulků..? Protože si nevzpomínám, kde jinde tuhle sérii tahle skladba byla použita..

  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @sfik Že vraj asi len bonusová (údajne aj v sérií tri taká bola), takže asi ju nepoužili.
  • Nikdy jsem nevěřila v Jonovo oživení ( a ani ho moc nechtěla, Catelyn, Beric a Clegane si vystačí), ale teď ho považuju za 100%. Nenapadá mě jiný důvod, proč by D&D posílali Melisandru zrovna v té době na Zeď. Hodně mě zklamala (celkem bezvýznamná, já vím) změna, kdy Sam prosí Jona, aby mohl do Citadely, což je vlastně útěk a ty jeho argumenty byly hodně chabé (Gilly mohla odjet klidně jen s dítětem)...
  • upraveno 15. června 2015
    @sfik
    sem zvědav kdo zastoupí Varyse v hlavním městě.
    Možná nikdo, jen se to posune v čase, KL je trošičku pozadu, tak se to tam potřebuje trošku zabydlet a po těch procesech, kdy si zvyknem na ty borce, tak se naplní to, co se má stát :-)


    @Gepeto Víš proč to udělali jinak s tím Samem, protože nemaj čas ho ukazovat na lodi a plout s ním celou sérii, tipuju, že příště ho uvidíme na návštěvě u rodičů. Navíc mu Jon mohl říct o Hardhome, což v knize nebylo.

    Stannisova prohra nemá co dělat se Shireen, ta by byla tak jako tak. Jen by Selyse a Mel utekli po bitvě. Dezerce nebyla kvůli Shireen, ale protože vlastní život je cennější než peníze.
  • upraveno 15. června 2015
    Jinak je podle mě možný, že osud Jona v knize a seriálu bude rozdílný z logických důvodů. Ghost těźko bude mluvit a vyjadřovat pocity :-) A to, že Ghost nebyl poblíž, good for him. Jinak by byl už mrtvej. Ten by měl rychle utíkat pryč.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 15. června 2015
    @panama46 Načo loď? Nehovorím o celom príbehu, hovoríme tu predsa (ja aj brbr) o motívoch ho tam poslať. Stačilo by vyškrtnúť pár zbytočne dlhých konverzácií (vzájomné masírovanie ega v Meereene) a zbytočne dlhých scén (Jonove ležanie na zemi) a našiel by sa priestor pre moment, kedy si Jon uvedomí presne to, čo Sam (po zistení o Aemonovom úmrtí) a následne v podstate povie to, čo Sam (že po danom útoku tam nie je Fialka a malý Sam v bezpečí, že potrebujú nového majstra, Sam naopak bude oponovať, že čo si potom Jon počne [neochotne, uvedomujúc si, že Jon má s Fialkou pravdu], Jon ho presvedčí, že aby mohli bojovať proti Iným, nepomôžu len meče, ale aj znalosti a v Citadele ich majú habakuk), a bude to presne rovnaké, akurát Sam nebude vyzerať tak mierne utekavšie. No vzhľadom na Samove vysvetlenie, ktoré to aspoň zmiernilo je to ten najmenší problém.

    BTW o Samovi u rodičov pochybujem, tvorcovia už nechcú miasť divákov s moc novými postavami. Akokoľvek by to bolo možno zaujímavé, stálo by to tak za jednu scénu a kvôli tomu radšej nechajú Fialku so Samom v starom meste, aby poprípade Fialka zastúpila inú tam umiestnenú rolu.
  • upraveno 15. června 2015
    @Gepeto To ležení bylo pro čtenáře. Když se změnila hudba, tak se dalo něco čekat, že se něco stane. Klidně ho mohl poslat Jon, podle mě je to úplně jedno. Myslím, že většině lidí to přišlo v pohodě, mě ani nenapadlo, že by se bál, protože jsem tohle čekal od smrti Aemona. Sam je nudná postava, ale letos měl i dobrý hlášky, třeba jak si DaD dělali srandu jeho ústy ze čtenářů knih, že tam všechno nevyčtou :-)

    No má valyrijskou ocel, takže by to mohl být důvod, plus by tam mohl nechat Fialku. A nebo ho potká v KL.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik
    sfik napsal(a):

    @Tyrion Lannister S klidem můžu říci, že tenhle seriál je pořád špic v rámci žánru (v širším slova smyslu - meče a krev). Je jasné že kvalita musela jít zákonitě dolů. Jsou věci (viz. výše Dany a Tyrion a to že tam s ním zůstane Varys - Kevana mohou odpravit ptáčkové "pozdrav od Pavouka), které se povedly více než v knize a zároveň věci, které scénáristi domrvili To rozhodně nepopírám, ale pokud tu někdo chce tvrdit že jsou lepší seriály, tak o tom pochybuju. Viděl jsem asi první díl Zaklínače a podle mě to byla šitka (stejný dojem jako z polských bonbonů..), pak tu máme Merlina (který nenabízí krev, ani kozy, ani sprostou mluvu, jen patos a infantilitu a alobalovou výpravu). Ty dva předchozí jsem zmínil jen aby toho bylo víc, ale nejčastěji tu porovávají got s Vikingama. V tom seriálu jim stačí čtyři zemljanky, dvacet komparzistů na bitvu. Bohužel got má být něco trochu víc epického než Vikingové. A co si budeme povídat, když Vikingové zamířili do Paříže, byl z toho taky pořádnej průser a totálně nezvládli jak choreografii bitev, CGI,... a rozhodně tam je míň postav a míň starostí. A žádná knižní předloha, která by sdružovala fanatické fanoušky :)

    @Everett_Young Stannis nihilistou :D ale myslel jsem že ve světě světském již nemá důvodu žít. Právě u Černých se může najít. Pokud to měl být ten "nejlepší král, ze všech kandidátů", jak tady všichni uváděli, tak to může dokázat bojem na straně živých, až přijde to co přijde. Bohužel musím konstatovat, že pokud je Stannis nejlepším stratégem a vojákem Západozemí a nikdo není ve vojenském myšlení lepší než on, tak mají Jiní skutečně velmi jednoduchou práci :D

    @Everett_Young
    Everett_Young napsal(a):

    @sfik No, on knižní Stannis je vážně dobrý stratég, to co předvedli v seriálu - pěší pochod v otevřené formaci (pokud se tomu dá říkat formace, spíš to byl zástup) vstříc kavalerii, ještě bez kopí a dalších vhodných zbraní, to je hloupost nejvyšší úrovně. Navíc koukám, že Stannisovo vojsko se radikálně zmenšilo bez jakéhokoli důvodu který by ukázali.

    zelvanator napsal(a):

    Ti vojáci co vyrazili proti Stannisovi, nemohli to být právě ti dezertovaní žoldáci?

    To s těmi žoldnéry mne také napadlo. Je to dost pravděpodobné, protože existují cennější věci než Zlato a to jsou pozemky. Roose aktuálně Hrůzov nepoužívá, takže je možné, že žoldnéři přeběhli po Melisandřině šílenství na stranů Boltonů a ti jim zaplatí v naturáliích. Navíc vzhledem k tomu, jakou měli Boltonovic zvědi obavu ze Stannisových koní, tak nemohli mít takhle velkou kavalerii.

    Ta bitva byla celkově, no prostě divná. Stannis tam říká: We march to deafeat or we march to victory but we go only forward a přesto se mu nějak záhadně podaří probít se zpátky do lesa(proč se probíjel směrem k lesu a ne směrem k Zimohradu, když jasně řekl, že jde k vítězství nebo k porážce nechápu), když byl v první linii ve chvíli co zaútočili. To je snad ještě horší než když se mu ve druhé sérii podařilo záhadně dostat zpátky do lodí, ačkoliv Tywinovo vojsko zaplavilo celé pobřeží. :D. O tom, že se mohli v pohodě schovat do lesa, kde by byla kavalerie v nevýhodě ani nemluvě. A nejvíc mne nasrala Melisandra, jak dezertevala taky. Tam mi to taky nedávalo úplně smysl, jestli že věřila těm vizím, tak přece vůbec nemělo vadit, že Stannis přišel o polovinu armády. Teoreticky měl vyhrát za každé situace.

    Vy si hlavně neuvědomujete důsledek celé téhle situace. Když není Lannistery schopný porazit člověk, který upaluje vlastní děti, tak Dany a spol sežerou lvi k snídani a ani si při tom nedoříhnou. Tipuju, že přinejmenším v seriálu se Tommen na trůně udrží. Jak řekla svoa00 mne už by teď taky nepřekvapilo, kdyby skončili Jaime a Cersei spolu na Casterylově skále.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik
    sfik napsal(a):

    @Tyrion Lannister S klidem můžu říci, že tenhle seriál je pořád špic v rámci žánru (v širším slova smyslu - meče a krev). Je jasné že kvalita musela jít zákonitě dolů. Jsou věci (viz. výše Dany a Tyrion a to že tam s ním zůstane Varys - Kevana mohou odpravit ptáčkové "pozdrav od Pavouka), které se povedly více než v knize a zároveň věci, které scénáristi domrvili To rozhodně nepopírám, ale pokud tu někdo chce tvrdit že jsou lepší seriály, tak o tom pochybuju. Viděl jsem asi první díl Zaklínače a podle mě to byla šitka (stejný dojem jako z polských bonbonů..), pak tu máme Merlina (který nenabízí krev, ani kozy, ani sprostou mluvu, jen patos a infantilitu a alobalovou výpravu). Ty dva předchozí jsem zmínil jen aby toho bylo víc, ale nejčastěji tu porovávají got s Vikingama. V tom seriálu jim stačí čtyři zemljanky, dvacet komparzistů na bitvu. Bohužel got má být něco trochu víc epického než Vikingové. A co si budeme povídat, když Vikingové zamířili do Paříže, byl z toho taky pořádnej průser a totálně nezvládli jak choreografii bitev, CGI,... a rozhodně tam je míň postav a míň starostí. A žádná knižní předloha, která by sdružovala fanatické fanoušky :)

    @Everett_Young Stannis nihilistou :D ale myslel jsem že ve světě světském již nemá důvodu žít. Právě u Černých se může najít. Pokud to měl být ten "nejlepší král, ze všech kandidátů", jak tady všichni uváděli, tak to může dokázat bojem na straně živých, až přijde to co přijde. Bohužel musím konstatovat, že pokud je Stannis nejlepším stratégem a vojákem Západozemí a nikdo není ve vojenském myšlení lepší než on, tak mají Jiní skutečně velmi jednoduchou práci :D

    Lepší fantasy seriál: Pán Času
    Lepší seriál, co se týče postav a intrik: House of Cards
    Lepší seriál meče a krve: Spartakus, navzdory jistě mentalitě postav, tak vizuální zpracování nemělo chybu a i s pár komparzisty tam bitva, vypadala jako bitva.

    Takže ne nemůžu říct, že je GoT špica ve svém žánru (a to vynechávám veškeré fantasy anime seriály jako třeba Berseker apdo :D)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 15. června 2015
  • @Tyrion Lannister Víš, problém je, že je těźký srovnávat GoT s jiným seriálem, protože každý zná jak to je v knížkách a porovnává to. Ti, co to z knížek neznají, jsou ti praví na hodnocení. Tebe nemůže šokovat smrt Jona, ale pro ostatní je to megaudálost, takže si to neužiješ tak jak bys měl a jak to děláš u jiných seriálů. A u Pána času se nerozebíraj blbosti jako u GoT ;-)
  • Tak co ten Stannis? Napadá mě, že tŘeba přiběhl Pod, že svítí svíčka. Nebo, že je vyruší žoldáci Boltona. Nebo si uvědomí svoji povinnost vůči Sanse. Může vyměnit Stannise za Sansu. Nebo Stannis padne do zajetí s Brienne. Nebo se vrátí na Zeď a stane se velitelem. Podle mě je spousta možností. Byla by škoda toho nevyužít. Navíc, umírají takhle hlavní postavy?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.