Seriál vs. Kniha

upraveno 9. dubna 2015 v Novinky
Na EDNA.CZ už asi 2 týždne riešia užívatelia vyhlasenia režisérov o tom, že G.R.R.M prezradil svoj zámer ako chce ukončiť knihy. Celé sa mi to zdá nelogické, že by takto dokazal Martin strieskať svoje celoživotne dielo. Mám preto vysvetlenie asi také, že ak nás niečomu Martin naučil, tak to je, že nemáme veriť nikdy ničomu, teda ani jemu .. Takže Benioff a Weiss budu prekvapený (ako Ned Stark) ked o par rokov porovnaju koniec knihy so seriálom :-D ...čo si myslíte vy ??

Komentáře

  • Proč konec? Ono stačí místy porovnat děj knihy a seriálu a jasně vidíme, že seriál je "na motivy", vynechává spoustu postav, spoustu děje si mění, nehraje si na nějaké hluboké dějinné souvislosti,... tak sice je možné, že se v pár bodech přiblíží víceméně tomu, co má Martin v plánu, je dokonce možné, že konec bude v zásadě shodný (Jiní vykydlí lidi, lidi vykydlí Jiné, Jiní si zajdou s lidmi na pivo...),... ale seriál bude vždy brutálně osekaný a do vyjití knihy nebudeme vědět, čemu věřit a čemu ne.
    Nevím, ale v seriálu na JLR neukazuje nic (takže když tam zazní, tak to bude "Eehhh??"), v knize je skryto mnoho nápověd a jiné hříčky (jako Alleras), takže tam když něco takového zazní, tak to bude "Aháá!!!" a to je celkem rozdíl. U knihy mi prostě nepřijde zásadní kostra příběhu, ale zpracování...
  • Oooo, neuvěřitelné... právě jsem na iDnesu četl komentáře Mirky Spáčilové k páté řadě a celkem s ní musím souhlasit (minimálně vztažené na celý seriál...).
    Skvělé řemeslné zpracování, opakování různých klišé (ne, to je jen tím, kdo hraje Dany :o)), ale "když ji miluješ, není co řešit" - trefnější komentář jsem snad neviděl...
  • upraveno 11. dubna 2015
    Sníh a smích. Tváře měla zrudlé od mrazu a zrzavé vlasy jí poletovaly kolem hlavy. Vběhla do božího háje. Bílý kmen čarostromu se ztrácel v bílém sněhu, který byl všude kolem. Jeho rudé listoví se mírně kymácelo ve větru. Na chvilku … celý článek


    loard
  • Thisthishehe napsal(a):

    Sníh a smích. Tváře měla zrudlé od mrazu a zrzavé vlasy jí poletovaly kolem hlavy. Vběhla do božího háje. Bílý kmen čarostromu se ztrácel v bílém sněhu, který byl všude kolem. Jeho rudé listoví se mírně kymácelo ve větru. Na chvilku … celý článek

    [url=http://www.e-six-sigma.com]http://e-six-sigma.com/[/url]

  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    The 5 Best Book Characters That Game of Thrones Has Left Out
    1. Strong Belwas
    2. Arianne Martell
    3. Coldhands
    4. Patchface
    5. Nine page descriptions of food. =D
  • No já už jsem o tom taky slyšel, prý je to kvůli tomu pro případ, že by zemřel, tak aby aspon někdo jeho dílo dokončil. Jestli je to pravda, to nevím. GRRM má tuším kolem 65 (když tak mě opravte) což není věk, kdy by měl v brzké době zemřít. Jinak seriál, se dostane ke konci úplně jiným příběhem než kniha, což už je vidět i ted. S tím by GRRM určitě nesouhlasil, aby mu vyfoukli celý příběh. Podle mě je to oboustranně výhodné. Autoři zjednoduší děj a GRRM bude psát vesele dál s tím, že jeho myšlenky a děj zůstávají v knize. Otázka je co konec, ten předpokládám dopadne stejně nebo aspon podobně, jak to GRRM plánuje :-), tím se dostávám k tomu, že na 6 sérii se asi dívat už nebudu :-D dokud nevyjde kniha.

    Mě by ještě zajímalo, zda věříte tomu, že nám zbývají poslední 2 série. Tedy 6. a 7. podle knih. Nebo si myslíte, že HBO bude raději rýžovat prachy a budeme mít třeba 10 sérií? (osobně si myslím, že max do série 8.)
  • @Kamilkazi Já se zase nedivím, že Martinovi to věčné spekulování o jeho smrti leze krkem. Takhle se dá mluvit o každém spisovateli po šedesátce. A s tím ztrácením trpělivosti se seriálem jsem na tom stejně. Jak znám HBO, tak to budou chtít dotáhnout aspoň na osm sérií a zopakovat si True Blood. Sledovanost to mělo pořád dost vysokou na to, aby to pokrylo náklady, a co na tom, že ke konci o tom seriálu mluvila nevybíravě i sama autorka předlohy. Seriál měl pořád dost fanatických fanoušků, kteří sežrali cokoliv.
  • svoa00 napsal(a):

    @Kamilkazi Já se zase nedivím, že Martinovi to věčné spekulování o jeho smrti leze krkem. Takhle se dá mluvit o každém spisovateli po šedesátce. A s tím ztrácením trpělivosti se seriálem jsem na tom stejně. Jak znám HBO, tak to budou chtít dotáhnout aspoň na osm sérií a zopakovat si True Blood. Sledovanost to mělo pořád dost vysokou na to, aby to pokrylo náklady, a co na tom, že ke konci o tom seriálu mluvila nevybíravě i sama autorka předlohy. Seriál měl pořád dost fanatických fanoušků, kteří sežrali cokoliv.

    True Blood jsem neviděl, ale podle toho co říkáš, doufám že tak nedopadnou trůny, aby GRRM litoval nebo se mu nelíbilo jak HBO udělala trůny, no snad se poučili :-)

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.