Hra o trůny 3×10 – Mhysa - Ice & Fire

upraveno 9. června 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×10 – Mhysa - Ice & Fire

Joffrey vyzývá Tywina. Bran vypráví strašidelný příběh. Milosrdenství přichází v Dračím kameni z podivných koutů. Dany vyčkává a zmítá se mezi tváří dobyvatelky a osvoboditelky.

Read the full story here


245678

Komentáře

  • Jo tak proto Ygritte nesestřelila Jona v minulém díle, schovávali si to, aby do něj se slzou v oku mohla tentokrát naprat rovnou tři :roll:
    s takovou bude Jon bitvu o Zeď sledovat z kolečkového křesla.

    Sledovat E. Clarke je stále větší utrpení, už nepomáhají ani Valyrijština, draci a Jorah dohromady.

    Nejlepší části: setkání Brana se Samem a překročení Zdi. Do dneška bych nevěřila, že by mi mohla být Aša někdy sympatická, Yara je knižní charakter "pokřivený" tím správným směrem.

    Sečteno podtrženo, tahle epizoda mě jen utvrdila v tom, že o nic nepřijdu, když vynechám všechny budoucí. :)
  • Oni mu tu hlavu vážně uřízli a nasadili na krk! Sice mu ji nepřišili, ale i tak dobré. Myslel jsem, že k tomu tvůrci nenajdou odvahu, ale mýlil jsem se. Něco jiného je o tom jenom slyšet a něco jiného to vidět na vlastní oči. Brrr, teď nenávidím Freye ještě víc.


    Jinak jsem čekal, že bude na konci nějaký cliffhanger (
    smrt Balona, objevení Lady Stoneheart či smrt Ygtitte
    ), ale tvůrci si je očividně nechali na na začátek čtvrté sezóny. Takže v tomhle ohledu trochu zklamání.
  • Podle mě tam dosadí Stonwheart jako přízrak, typu, přijde zakrvácenej Frey do Dvojčat a bude tam křičet že ho přepadli nebo tak, ale neukážou ji ve skutečnosti. Jinak Finále fakt slabý, ta Jofreyho svatba nebo i dobytí Dračího kamene by tam sedli víc. Nejvíc by asi bylo ukončení Rudou svatbou nebo tak... ale to už nezměníme.
    Docela teď přemýšlím
    Spolier: Jak Tyrion zabíje Šae, když tam není ten řetěz :D
  • a este jedna vec ma dostala, a to ta, ze sipy su v game of thrones strasne naprd...legolas by tam nezabil nikoho :D
  • upraveno 10. června 2013
    na konci byla pěkná hudba :) to je vše co k tomu řeknu
  • Jo, málem bych zapomněl. Palec nahoru za Smraďocha:) A ještě jedna věc. Všimli jste si, že to jsou již dvě epiozody za sebou, kdy jsme neviděli ani jedno odhalené ženské ňadro? :twisted:
  • Tak ak ste si este nestihli vsimnut tak 10 diel je stale pokludnejsi,postavy sa vydavaju na cestu a cliffhanger obsahuje spravidla 9 diel.Dnesny diel je teda taky priemer.
    Jedina vec ktora mi zasadne vadi je Stannis.Jeho priatelstno s Davosom je jeden s pilierov Davosovho pribehu.Je skoda,ze v seriali to tak rozhodne nieje.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Achjo, nejhorší je, že jsem přišla na to, že se u seriálu nudím.
    Abych nebyla označena za odporného škarohlída a hejtera, tak si myslím, že drtivá většina herců je skvělá a podávají výborné výkony - škoda, že scénář je oproti nim o dost slabší :(.
    Až na to, že mě to moc nebavilo, přišla mi většina dílu docela dobrá, ale o proti první sérii je to obří rozdíl (nechápu, proč se nedrželi stylu 1. série, která byla skvělá). Vzhledek k tomu, že jsem asi hodně naivní, stále věřím a doufám, že další série bude lepší...
    Ten konec s Danny byl fakt trapnej (hlavně první zvolání Mhysa a pak to zvedání a točení :roll: )
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Krisa Řekni mi prosím, od kdy do kdy je tam Davos, zbytek vynechám :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @flanker.27 Že jsi to ty, tak to jdu hledat...vydrž.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 10. června 2013
    @flanker.27 Davos - 30:46 - 34:11, 47:17 - 53:10, 55:34 - 58:25.

    Jo a dodávám, že se mi moc líbi Joffreyho, ten byl dneska moc dobrej (od 7:05)
    Zamilovaná Shae je taky dobrý WTF.
    Děsí mě na seriálu taky to, že se mi v něm líbí záporné postavy (Roose, Walder Frey, Joffrey, pro mne Tywin...).
    A to Theonovo zbavení hračky mě taky namíchlo - já nevěřím tomu, že to v knize fakt je!!!
    A k Jonovi + Ygritte se raději ani nevyjadřuji :wall:

    A nejzvláštnější je, že mám doopravdy furt víru v to, že příště to bude lepší =D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Krisa Děkuji. Příští kuře jde na mě.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @flanker.27 =D
  • @smeagollk no ehm .... mam to uplně stejně :-D , mne se to taky líbilo .... dokonce hodně, nejspiš je to proste tim že jsem se odprostil od předlohy a beru to prostě tak jak to je, dokonce i ten ze všech směrů kritizovanej konec se mi líbil, taky hodně, hodně moc. Kritiku ostatních chápu, obektivně ji přijmam protože je opodstatněná, ale muj subektivní dojem je z tohodle dílu pozitivní a ja nic kritizovat nebudu, protože jsem teměř se všemi scenami spokojen a nenechám si svuj dojem zkazit :-)
  • A nejzvláštnější je, že mám doopravdy furt víru v to, že příště to bude lepší
    Tak to fakt nechápu :wall: Rozhodně bych se k tomu neupínal, to povede jen k dalšímu zklamání. My co jsme přišli o iluze v druhé sérii jsme si myslím díky tomu třetí docela slušně užili - aspoň za mě tedy spokojenost vysoce narostla. Finále 1. řady je samozřejmě nedostižitelný, to asi ani nemá smysl porovnávat.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Proč by mělo bejt nedostižitelný. Když je třetí kniha celkem všeobecně hodnocená jako nejlepší díl, proč by 3.-4- série seriálu nemohly taky? Zas tak moc to nechce, jen se vybodnout na kraviny a vzpomenout si, co že to fungovalo dřív :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @alek Já bych chtěla, já bych moc chtěla, ale nějak to nejde (došlo mi to u 5. nebo 6. dílu - bylo to jako blesk z čistého nebe).
  • Ale to vůbec není o postoji k seriálu, netřeba opakovat xkrát řečené, navíc o tom není velkého sporu ;-) Já to myslel dějově. Zrození draků lze těžko s něřím srovnat. Ve finále první řady vlastně nastartuje pravá Hra o trůny - finále dalších řad je už jen klasická hra. Navíc je tu rozpůlena kniha, takže se vlastně hledá nějaké neexistující vygradované finále.
  • zajimavej dil... pozitiva - joffrey je cim dal rozkosnejsi, pokerface tywina po tom co mu vpalil jeho vyckavani v rebelii byl uzasnej... rozhovory tywin-tyrion jsou cim dal lepsi.. divaci se skvelym zpusobem dozvedeli o nedotknutelnosti hosta pod strechou s naslednym prostrihem na freye, zrozeni reeka, rozhovor davos-gendry... vubec cele nahrazeni edrica gendrym bylo nakonec velmi dobre udelano, arya
    prislo mi rozporuplne - pruchozi tunel pod zdi, dvojnasobne poslani na smrt davose, podvecerni potlach cersei a tyriona, jamieho navrat byl v tuhle chvili dost zbytecnej
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Tak pro mě události z cca poloviny třetího dílu byly jeden z vrcholů ságy, a je naprosto jedno, že byly uprostřed. Scéna u věže královny Alysanne, RW, Davos si přečte dopis z Černého hradu... Co by tvůrci chtěli za lepší materiál. Proti tomu jsou nějací dráčci mráčci prd :D
  • Pro mě jsou to taky skvělý scény, ale srovnával jsem finále, s „běžnými“ epizodami třetí série jsem jinak velmi spokojen, těžko ted dělat srovnání, ale některé jsou pro mě minimálně na úrovni první řady. Možná měli třetí řadu zakončit svatbou - ale to by zas asi bylo moc hollywoodské...
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 10. června 2013
    Tak opět pár postřehů

    1) Hned první scéna je asi nejsmutnější z celého seriálu. Pohled na Aryu a Ohaře jak sledují projíždějícího Krále Severu (hlavně ten výraz co měla Maisie :'-( ) byl vážně asi nejdojemnější vůbec.

    2) To jak se Sansa chovala k Tyrionovi, to si buď herci přečetli špatnou scénu, nebo si scénárista před psaním skočil pro lahev něčeho silnějšího na podporu kreativity.

    3) Jack Gleeson předvádí opět skvělý výkon stejně jako Charles od kterého jsem čekal kdy vstane a vrazí mu ránu pěstí.

    4) "Hodóóóóór!" Tak to mě vážně rozesmálo
    5) Další úsměvný moment a to Boltonovo "forever young" to už jsem myslel že se neudržím a ještě jak se u toho tvářil. Elton John král teplého severu =D Celkově dvojice Roose Bolton - Walder Frey funguje skvěle.

    6) Úchyláček Ramsay se zase předvedl. "To je prasečí klobása" to už jsem u toho vážně padal ze židle smíchy protože tohle se jen tak nevidí.

    7) Setkání Sama a Brana nic moc

    8) Epická výprava Aši Greyjoy :roll: No, to to zase dopadne říká si divák. Pokaždé když má nějaká postava epický proslov tak za chvilku skončí s kudlou v zádech. Doufám že si teď scénáristé nenašli novou linku kterou budou ku*vit když už jim došli seveřané :wall:

    9) Celá Davosova linka byla dobře zpracovaná, včetně útěku Gendryho. Takové Vykoupení z věznice Dragonstone :D

    10) Varys a Šae? Co to sakra bylo? 8-O

    11) Setkání Cersei a Tyriona byla podle mě naprosto zbytečná scéna která neukázala vůbec nic.

    12) Arya už se začíná vybarvovat :twisted: Mezi ní a Ohařem to fakt funguje a jejich scény jsou v téhle sérii asi nejlepší. Obzvlášť jak ubodá jednoho z Freyů (lady Stoneheart mladší =D ) a Ohař se jí ptá kde vzala nůž :D

    13) Scéna Jon a Ygritte byla naprosto neuvěřitelně hloupá.

    14) Sam a mistr Aemon je taky takový průměr. Neurazí ani nezaujme.

    15) A finální scéna? To bylo opravdu něco tak úžasného a krásného... Cože? Kde to jsem? A co to plácám? Chtěl jsem říct: Velebnosti, já jdu blejt!
  • upraveno 10. června 2013
    Obecně souhlasím s Alekem, ale myslím, že to je kafemlejnek pořád dokola, jednomu se seriál prostě nelíbí, protože se striktně nedrží předlohy, druhý už to bere s nadhledem.
    Pokud na seriál pohlížím jako na samostatnou jednotku, je to stále top, stejně jako sága v literárním fantasy žánru.
    I když finále mě taky maličko zklamalo a souhlasím s názorem, že tam chybí cliffhanger, z poslední scény mám rozpačitý pocity. Pak taky moc nepobírám příjezd Jaimeho do KL, proč to nenechat až do další serie? Asi se bojí že divák zapomene že existuje.
    Co by mě fakt zajímalo je kam míří linkou s Yarou (Ašou), kam ta holka pluje?

    Jo na Ramsaye jsem zapoměl, ač to bylo morbidní, tak jsem se teda hodně zasmál jeho "klobáskovým" kecům.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Návrat Jaimeho k Cersei se mi líbil - hlavně to, jak se podíval na svoji ruku (zoufalý pohled - co všechno se stalo a co ztratil...).
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 10. června 2013
    @sederik Ještě jednou a naposledy - vytýkám seriálu nejen že se nedrží předlohy (ostatně o jakém striktním držení se je řeč, seriál dávno má s knihou společná tak jména míst a postav), ale že se ho nedrží zcela zbytečně, protože to co scénáristi vymyslí jinak, je obyčejně neobyčejně špatné a hloupé (čest cca 2-3 výjimkám). A já jsem pořád nepochopil proč. Proč když mají v rukou skvělý materiál z něj vyříznou to nejlepší a nahradí to hnojem.
  • upraveno 10. června 2013
    @Krisa Což o to dejme tomu, ale proč už teď? Se mi zdá, že to tak nějak vyzní do prázdna a mohla z toho bejt mnohem silnější scéna na začátku třetí serie.

    EDIT: samozřejmě myslím čtvrté (to to letí)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 10. června 2013
    @sederik To nevím, taky nevím, proč Danny teď točili nad hlavou a proč tam nebyla Lady Stoneheart... Ono je u seriálu víc proč ;)
    Everett_Young napsal(a):

    5) Další úsměvný moment a to Boltonovo "forever young" to už jsem myslel že se neudržím a ještě jak se u toho tvářil.

    Tahle scéna byla super, v hlavě mi u toho hrálo tohle :)
  • @flanker.27 Neboj se, znám tvůj názor a respektuju ho, ač se moc často nevyjadřuju, diskuze sleduju. Nahraď tedy moje slova "striktní nedržení se předlohy" svým odstavcem. Nerad bych opakoval mnohokrát řečené.
    Já se asi (oproti tvému postoji) spokojím s málem, chci se pobavit, a to adaptace stále splňuje. Rozčiloval jsem se na začátku druhé serie, kvůli změně postoje tvůrců, ale překous jsem to a teď se bavím.
    Asi máš pravdu, že potenciál je větší, kdybych byl tvůrcem seriálu já, určitě by to vypadalo jinak, a možná by se mi moje verze líbila víc, než kdyby se do zfilmování pustil GRRM.
  • Krisa napsal(a):

    @sederik To nevím, taky nevím, proč Danny teď točili nad hlavou a proč tam nebyla Lady Stoneheart... Ono je u seriálu víc proč ;)

    Everett_Young napsal(a):

    5) Další úsměvný moment a to Boltonovo "forever young" to už jsem myslel že se neudržím a ještě jak se u toho tvářil.

    Tahle scéna byla super, v hlavě mi u toho hrálo tohle :)


    U mě to samé, ale v originále :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.