@Černá_Alison Jak děláš, aby se ten sejra pak nezcuckovatěl (nesrazil)? Já to vždycky míchám jak démon, fláknu tam smeták a je to v háji :wall: Možná by to chtělo nejdřív ohřát tu smetanu... :-k
@flanker.27 Tváříš se jak zasloužilý stranický funkcionář :-D
@Krisa Hermelín mi necuckovatí :-? Do hrnce dám zbytek hovězího vývaru, co nepadl na polívku, doliju mlíkem, mrsknu tam na dílečky nakrájený pepřový hermelín (tím odpadá dochucování), raději uleželý. Půl kostky masoxu, míchám až začne vařit, pak šup tam šlehačku s moukou, míchám míchám, utopím v tom rozšlehané vajco - bubly bubly - voilá - už je hotovo. Bleskovka :-)
@Krisa Nevím, nemám zdání, jestli má vliv, že v tom vývaru je i picnuté mlíko....nechce se mi dávat vodu :-) Ale každopádně je úplně hladká až na kousíčky plísně z hermelínu, co se nerozvaří, ale ty miluji :-) Jestli mi někdy zbyde litr a půl vývaru, tak zkusím jen z vývaru :-)
@jenProTenDnesniDen No my sme sa fotili len dvaja v parku doobeda. Poobede o stvrtej bol obrad v kostole. Kvoli setreniu sme mali hostinu v skolskej jedalni polygrafickeho ucilista (tiez sme si to hradili sami), takze strava bola z jedalne - slepacia s rezancami a kuracie prsia na prirodno, neskor teply a studeny bufet. Pred deviatou 55 hosti, potom prisli kolegovia, kamarati. Tancovalo sa do pol piatej. Zabava teda riadna. Po svadbe boli len dve vytky. Krstnemu sa nepacilo, ze neboli dychovky a svokre sa nepacilo oblecenie casnicok - zevraj v ciernej sa ma ist iba na pohreb. :) inak spokojnost velika, tak vam prajem, nech vam to vyjde
@Černá_Alison Já myslela, že je rozdíl v tom, že ty dáváš sýr rozpustit do horké tekutiny, kdežto já dávám studenou tekutinu do rozpuštěného sýra. V tom bude asi kámen úrazu a chyba v mém technologickém postupu. Budu to muset vědecky prozkoumat :)
@Branislav_Gepeto Nás oddával můj nejoblíbenější učitel a shodou okolností už učitel mých rodičů a křenil se od ucha k uchu a všeci jsme měli problém udržet vážnou tvář, jak jsme tam byli. Taková krajně komická situace :-D
Komentáře
Možná by to chtělo nejdřív ohřát tu smetanu... :-k
Tváříš se jak zasloužilý stranický funkcionář :-D
@Krisa
Hermelín mi necuckovatí :-?
Do hrnce dám zbytek hovězího vývaru, co nepadl na polívku, doliju mlíkem, mrsknu tam na dílečky nakrájený pepřový hermelín (tím odpadá dochucování), raději uleželý. Půl kostky masoxu, míchám až začne vařit, pak šup tam šlehačku s moukou, míchám míchám, utopím v tom rozšlehané vajco - bubly bubly - voilá - už je hotovo. Bleskovka :-)
@Krisa Aha...no já naliju mlíko jak ho vezmu z ledničky, vývar zas bývá teplý a sýr do toho mrsknu hned a pak se to asi nějak společně usměrní :-)
Nás oddával můj nejoblíbenější učitel a shodou okolností už učitel mých rodičů a křenil se od ucha k uchu a všeci jsme měli problém udržet vážnou tvář, jak jsme tam byli. Taková krajně komická situace :-D
Edit: a navyse taku, co chce malu svadbu - to bude asi vacsi problem :)