Hra o trůny 3x05 - Ohněm políbená - Ice & Fire

upraveno 29. dubna 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3x05 - Ohněm políbená - Ice & Fire

Napsal(a) Alek

Read the full story here


124

Komentáře

  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 30. dubna 2013
    Nevada napsal(a):

    Ale klidně Varys. Ten se paktuje s Tyrelly jen v seriálu a jen proto, aby překazil plány Malíčkovi. V knize byl s Tyrelly relativně zadobře právě Malíček, zatímco pro Varyse ta stará neměla moc sympatií. A "akce Sansa" tam byla zřejmě hlavně její dílo. Opět nechápu proč to nemohli nechat podle předlohy.

    Ako tak kebyže to celé nechajú podľa predlohy sa nenahnevám, lenže keď to už zmenili, tak to bolo skôr tak, že Varys sa snažil dostať Sansu do bezpečia k Tyrellovcom nech nemá drobné výčitky a nechcel ju prihrať Malíčkovi. Nevidím teda dôvod, prečo by Malíčkovi o tom hovoril.

    Možno to spravia tak, že Olenna bude hrať na obe strany. Neviem ako, ale možno :)
    Nevada napsal(a):

    Kolikokoli napsal(a):

    Asi jsem ignorant, ale při čtení RW mi přišel známý jen Edmure, Robb, Cat, starej Frey a ten Aegon. Takže tak. Ostatní postavy tam byly IMHO už jen takové detaily a nepodstatné do seriálu.
    Když já mám neodbytný pocit, že Ty to čteš podobným stylem jako Gepeto :)
    Schválne, akým štýlom to čítam ja?
    Tak som si nevšimol jedného nepodstatného pajčeka v miestnosti zatiaľčo sa zhováral podstatný Manderly s podstatným Davosom :) Nejako mi vyfúkol z hlavy.
  • no célá ta věc s Karstarky mi spíše připadala jako (špatný) pokus lépe vysvětlit částečný rozpad armady
    (v knize mu odtáhli všichni Freyové kvůli svatbě s J. Westerling, což v serialu jaksi nikdo nezmínil a právě to jsem hlavně já bral jako jeho osudovou chybu, kterou teda nahradili hlavně popravou Karstarka
    spíše mne zarazilo, že tu nikoho nepřekvapilo konstatovaní "půlka armrady mi odešla pryč" . V knize se to dá celkem chápat protože Frey je vícemeně vazal Tullyů a u Robba ho krom snatkoveho slibu nic nedrží, ale i kdyby představovali Karstarkové pulku Robbovo sil (což je opravdu kravina protože celej Sever + Říční krajiny tvořej dobrou třetinu celkového území Západozemí) tak se nemůžou jen tak sebrat a odejít :-|
  • upraveno 30. dubna 2013
    Půl armády přes noc odejde a její vůdce to zjistí ráno, fajn. Valí se za Freyem do záhuby. V knize byla RW jedna z nejvíc emotivních věcí, tady nám podřežou Cat a Robba, Talisa je přitom zradí. V knize mi bylo sakra líto všech, skvělé Lady Dacey, Small Jona Umbera, Catelyn, Robba, byla to taková zasraná zrada že se člověku otevřel nůž v kapse. Tady to bude zdá se o ničem, protože z Robba je šašek co ztratil kontrolu nad vším.
  • lepší ? :)
  • @Blackfish perfektní :applause:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Marek napsal(a):

    ...spíše mne zarazilo, že tu nikoho nepřekvapilo konstatovaní "půlka armrady mi odešla pryč" ...což je opravdu kravina protože celej Sever + Říční krajiny tvořej dobrou třetinu celkového území Západozemí...

    Ozvali sme sa k tomu viac než traja :D Nikto si to nevšimol

    Sever sám tvorí polovicu SK :)
    Blackfish napsal(a):

    lepší ? :)

    Hlavne pre nečitateľov, ktorí tu možno nekomentujú, ale prišli sa napr. pozrieť a to, čo videl bez spoileru mohlo vyraziť dych.
  • upraveno 30. dubna 2013
    @Nevada To víš, četla jsem to jen jednou (zatím ;)) a "vyžívala" jsem se ve "svých" postavách (jako je Dany nebo Sansa) a ty, co mi nesedli (Greyjoyové, Bran) jsem jen prolétla - stejně jako "meziválečná tažení" (Robb a obzvlášť to, co bylo na severu). Ale raději nebudu říkat, že Jonovi kapitoly v Tanci jsem přeskakovala úplně :D.
    @Everett_Young Rickon je super, protože to není studenej čumák jako ostatně většina Starků a dalších rodů ze severu.
  • upraveno 30. dubna 2013
    To že odešla Freyovic armáda, a tedy "půlka" Robbovy armády, zmínil Karstark během svého rozhovoru s Robbem v předchozím díle.
    Ad RW - s tou musí mít především studioví manažeři problém. Při takovém masakru oblíbených osob může logicky přijít odliv diváků a to si nemůže nikdo dovolit. Proto spíše vyzvedávají postavy, které v knihách žijí kapku déle. A za sebe klidně řeknu, že RW byla pro mě strhující jatka, ale dojala mě u ní jen linka Ohař-Arya a Šedý vítr.

  • @skelet ano zminil, ale krom toho nic nenasvědčovalo, že célá seveřanská věc jde pomalu do kytek :-D , právě tu Robbovu uknouranou scénu s odchodem armady bych čekal pravě v souvislosti s Freyi, btw s tim co jsi napsal do spoileru maximalně souhlasim
  • co si jen tak vzpomínám "tuto válku jsi prohrál v den, kdy sis vzal tuhle ženu" dále už tam pak hovořili, že díky jeho svatbě odešla významná část jeho armády a Robb se ho ptá jestli ztratil svou víru v jejich věc. Shrnuto - v minulém díle byla situace zoufalá, po tomto díle beznadějná.
  • Ale hláška:

    "You know nothing, Jon Snouuu ou oooch"

    Byla skvělá :)
  • To bude tím, že byla z knížky...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Anvil napsal(a):

    To bude tím, že byla z knížky...

    Yops. Chcel som to napísať, ale bol som príliš lenivý. Anvil má pravdu. Dokonca aj tieto divné dialógy sú zachované lepšie.
  • Spokojenost tak napůl. Tento díl měl více silných a kladných momentů, ale opět to tvůrci většinou hned vzápětí zkonili několika scénami vycucanými z prstu... V podstatě souhlasím s tím, co tu padlo od Flankera a Nevady.
  • Svým způsobem se mi tenhle díl líbil ještě více než předešlý. Mé oblíbené fráze z knih byly zachovány ("pozorovatel" a "chovná klisna") a potěšil mě souboj Berica a Ohaře. Asi půjdu proti proudu, ale mě se líbili i scény s Jonem a Robbem (snad až na tu polovinu armády), obzvlášť poprava Karstarka za deště s příhodnou hudbou. Shireen nemůže mít člověk nerad, Charles Dance jako Tywin nemá chybu a malé plus zato, že se na scéně objevil na chvíli i Šedý vítr.
  • Docela dobrý díl, ale v příštím už by mohlo být něco aktivnějšího.
    Třeba Yunkai
  • @Everett_Young
    Já si vezmu Lorase, chudáčka, nepochopenýho :D
    @brbr
    souhlas
    @IceLance
    Arya je skvělá herecká volba. A Genry potřebuje po hubě, že jí odmítl!
    @FireAndBlood
    Míň ženských, víc Lorase!
    @MissUtahraptor
    when the sun has set no candle can replace it
    @Marci pan
    Taky mi to připadalo dost nevhodné. Renly byl pro Lorase životní láska i partner. S jeho smrtí vlastně Loras ztratil vůli žít,
    což ho pak stálo na Dragonstone život...skoro...asi
  • @Tom Nechceš mi říct, že reaguješ na něco,co jsem napsala někde na předešlých čtyřech stránkách a už vůbec si to nepamatuji, že? :-s
  • @Tom treba stlacit "citovat" :)
    Gepeto je s tym niekedy otravny, ale da sa to aspon pochopit :)
  • srry, jsem myslel ze to i tak odkaze k puvodnimu prispevku :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    MissUtahraptor napsal(a):

    @Tom Nechceš mi říct, že reaguješ na něco,co jsem napsala někde na předešlých čtyřech stránkách a už vůbec si to nepamatuji, že? :-s

    :D Keď som to videl, tiež som si tak pomyslel, bohvie kde sú tieto príspevky zastrčené.
    Hildegarda napsal(a):

    @Tom treba stlacit "citovat" :)
    Gepeto je s tym niekedy otravny, ale da sa to aspon pochopit :)

    -_- Aspoň viete presne na čo reagujem... Pst... :anxious:

  • @Tom Mne prišla celkovo táto prerábka a vypustenie Henryho Dediča čiakébolojehomeno Tyrrela zbytočná. Nemám nič proti g.scénam ale takto pokazili jeho charakter. Lebo len pár častí dozadu bol zlomený a zrazu hotový macho.
  • Nemám nič proti g.scénam ale takto pokazili jeho charakter.
    Souhlas. Je to škoda, protože ta láska k Renlymu bylo na Lorasovi to sympatické. Stejně tak mě mrzelo, že ve druhé sérii udělali s Jaimeho větší svini než v knize, protože teď bude přeměna jeho charakteru ještě méně uvěřitelná.

    Celkově se mi díl líbil. Hodně se snažili držet replik z knihy, co mi připadá jako ta nejlepší možná cesta. Velice dobře byl udělaný souboj Berica a Ohaře. No a Charles Dance je pan herec. Tywin v jeho podání je opravdu věrný tomu knižnímu.
  • no zo mna sa po tomto diele stava fanusik Charlesa Dance, asi si zgooglim dalsie jeho role, lebo to ako zahral tu scenu bolo skvele, musel som si ju prezriet viackrat. Lena i Peter hrali tiez skvele, hlavne ako sa uculovali utrapam toho druheho. ale Charles absolutne s prehladom ovladol celu scenu. klobuk dole.

    diel inak trosku slabsi ako 4-ka, potesili tradicne jaimeho (boltonove trapenie) a aryinina linka. jon a rob uz menej...
  • V dalším díle je výstup na zeď a mučeni Theona ( Iwan Rheon :applause: výbornej psychopat) . To budou asi dvě hlavní časti+Arya,vyjednáváni s Frey, Jaime a večeře s Boltonem, Bran se jenom mihne
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Freyovcom tie čiapočky už z prvej série seknú. Ako Orellovi. Tiež chcem takú.

    Ten trailer som kukal včera a neustále som si musel púšťať Ramsayovu čásť "If you think this could have happy ending, you've been not paying attention" (ak som to správne napísal) - má úžasný prízvuk... Chcem mať kombináciu Rampelníkovho, Ramsayovho a Varysovho prízvuku v angličtine - a trochu aj z Maggie Smith :D
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Páni, Freyové jsou taaaaak zákeřní už od pohledu, slizouni jedni.

    A jestli koukám dobře, u stolu žádný nový lord, jen Řekotočí plus Robb plus Talisa :-(
  • Nesnáším Ramsayho! Taková svině jedna hnusná! (Iwan je prostě skvělý herec!) A Brienne v šatech :D.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Kolikokoli
    už jen ten hlas a je mi na zvracení :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.