Bodovačka 2 (od trůnů k tanci)

1115116118120121313

Komentáře

• Naprosto souhlasím se vším, co napsal Chmur.

Jako kamarádku bych radši holku s dobrým srdcem, ale u literární postavy oceňuju většinou (i) jiný kvality. Jeyne by byla možná i zajímavá, kdyby měla vlastní POV, ale z toho, co o ní doteď vím, je to pro mě jasná 0.
  • @flanker.27 Ja som hlasovala asi 3x a ziadnu zavislost nepozorujem, ale holt, kazdy sme iny :)
  • @Chmur Za prvé jsem nic takového neřekla, postoupilo dost jiných IMHO nezajímavých/hodně okrajových postav. Za druhé - sveva má pravdu, Sansa má oproti Jeyne výhodu POV kapitol, jinak jsou povahově stejný. Za třetí už bys mohl můj nick jednou napsat správně.
  • WanicWanic The real hedonism is not dead!
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Ad ty ostatní:
    Val - tak ta též podřezává hrdla, když na to přijde, a je to "divoká seveřanka", což pro mnoho lidí v sobě nese exotiku :)
    Arianne - promiskuitní jižanka, ne že by byla zlá (jen má velmi naivní představy
    Sansa - záležitost sui generis :)
    Shireen - jo, tak to je hodné, asi i chytré a jemné dítě, i když o ní tolik nevíme. Jeslti postoupila, protože není považována za nudnou, se neodvažuji hádat. Možná soucit s ní je toho příčinou. Přesto tu někteří Stannisovi zavilí odpůrci v jejím případě téměř navrhovali eutanázii pro její nemoc...

@Hildegarda Hlasovat třikrát je takové demonstrativní plácnutí do vody, to není gesto hodné muže :)
  • 36. Hlasování

Nudná Talisa +0 (26)
    Davos +1 (76)
    Roose Bolton +2 (12)
    Tommen Baratheon -1 (38)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Branislav_Gepeto Takhle jsem to nemyslela, já nikomu neberu osobní sympatie, ani se mi z nich nemusí zpovídat. Zajímalo mě, co Gardien myslel tím, že moralisti odsoudí Roose Boltona.

@flanker.27 Jeyne není nudná tím, že nemlátí lidi na potkání do huby, ale tím, že v knize nedostala skoro žádný prostor. Není to její chyba, ale postavu, která se v příběhu skoro nevyskytuje a až na jedno menší vdávání moc v příběhu neudělá, nemám "čas" si oblíbit.
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 21. listopadu 2012
    37. bodování

Jeyne Westerling +1 (27)
    Davos Mořský +2 (78)
    Roose Bolton -1 (11)
    Tommen Baratheon 0 (38)

Jak říká @Krisa , když někdo v knížce skoro není, tak jak ho má člověk obodovat tak aby postoupil ???

Bodujeme knižní postavy nikoliv reálné. A jedná se o beletrii - fantasy, takže je úplně jedno jestli někdo má nebo nemá dobrý sdrce, nebo křivý zuby, nebo jednu ruku, jestli chlastá nebo se počurává. Jde HLAVNĚ o to, jestli je ZAJÍMAVÉ ho ČÍST. A nebo jestli jí máš RÁD. To jsou IMHO 2 hrozně odlišná kritéria, která tady způsobujou tyhle rozkoly, přitom je to úplně jedno.
    De gustibus non est disputandum.

• upraveno 21. listopadu 2012
    @Krisa Já mám jeden problém. Jsem Starkovec. Ale mám podivnou slabost i pro Roose Boltona, i když ho chci vidět hořet :twisted: Na rozdíl od jiných mám Roose radši než Ramsayho, protože sadistické úchyly ani pragmaticky pochopit nemůžu, pragmatika Roose (i když má podivný koníček a nespíš i rád probodává srdce) z jistého úhlu pohledu pochopit můžu.
  • 39. bodování

Jeyne Westerling +2 (29)
    Roose Bolton -1 (11)
    Tommen Baratheon 0 (37)
  • 40. bodování

Jeyne Westerling -1 (28)
    Roose Bolton +2 (13)
    Tommen Baratheon 0 (37)

Roose ma charakter a je aspoň sam sebou... nie ako.. no ehm radšej nekomentovať
  • 41. Hlasovanie

Jeyne Westerling -1 (27)
    Roose Bolton +2 (15)
    Tommen Baratheon 0 (37)
    @Chmur To je asi jako dohadování se, jestli se pojem pracující třída vztahuje i na zaměstnance služeb, i když tím původně byli myšleni dělníci.
    Je tam o "páchání incetu", takže když je Arianne divoce promiskuitní, oprávněně se domnívám, že i to ji činí jinou než "prostě jen obyčejnou hodnou holku". Totéž u těch ostatních, každá má "něco spešl."

Ovšem, pokud chce učitelskej slovíčkařit a trvat na doslovném vymezení "zajímavosti" podle příspěvku od svoa00 (snad je to správně), pak ano, "je to had a už mě s tim neotravuj." :-D

@Krisa Vidíš, a mně ten malej prostor stačil. Zatimco některé z ostatních postav se snaží pět knih a nic :)
  • Hmm, mohli byste mě z toho už vynechat? Děkuju.
    Omlouvám se, že jsi byla zcela nevinným spouštěčem, ale nic si z toho nedělej, my prostě na sebe občas vlítnem, ale to je vlastně z hlubokého respektu a porozumění. :)
    42. Hlasování

Jeyne Westerling -1 (26)
    Roose Bolton +2 (17)
    Tommen Baratheon 0 (37)
    @svoa00 Jo, tohle beru. Jen mě zaujali moralisti, ke kterým se Gardien ještě nevyjádřil :).

@flanker.27 Mně ten malý prostor zase nestačil. Tím jsem chtěla říci, že nepotřebuji, aby byla úchylná vražedkyně, která przní malé děti, aby se mi zalíbila.
    Roose je můj nejoblíbenější záporák. Nenechá se ovlivnit, vždy věci nejdříve promyslí a pak udělá, co je třeba.Tommen je celkem sympaťák a Jeyne snad ani nemusím komentovat.
  • @Norvos97 Promyslí? Proto na sever přivedl Freye a zároveň žádá poslušnost po těch, kterým vraždili příbuzné? A Jeyne musíš komentovat, flanker je připravený ji bránit :twisted:
    svoa00: Já taky neříkám, že to jsou geniální plány, je bezchybný a napadá ho všechno.To, že není dokonalý, beru naopak jako klad, protože dokonalé postavy taky zrovna nemusím.A musíš uznat, že to, co dělá, nedělá bezhlavě.A konkrétně k Freyům, tak ty bych jako chybu nebral, Seveřani by ho stejně rádi neměli a RW na něj (neříkám že neprávem) svalovali.Takže to byla spíše taková potřebnější ochrana a posílení proti již tak znepřáteleným lordům.Nehledě na to, že ne všechny Freye tam přivedl on, ti by tam stejně dorazili kvůli svým vlastním záležitostem (např. spojení s Manderlyi).
  • 43. hlasování

Jeyne Westerling +2 (28)
    Roose Bolton 0 (17)
    Tommen Baratheon -1 (36)
    Bráním občas ty, proti kterým se zvedne synchronizovaná vlna odporu či odhození, kterou nepovažuji za spravedlivou. :)

Už kdysi tu někdo typizoval lidi (teď envím jestli jarla nebo kdo) a prohlásil, že jsem typický ochránce. Tak co mám dělat :)
  • @Gardien: Co myslíš tím, že má charakter?
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    44. hlasování

Jeyne Westerling -1 (27)
    Roose Bolton 0 (17)
    Tommen Baratheon +2 (38)
    @Norvos97 Já teda zplození Ramsaye za moc promyšlené nepovažuji, ale jinak tvůj pohled beru.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.