Smraďoch

upraveno 12. května 2012 v Postavy a bytosti
Ahoj,

nedávno jsem dočetl Střet králů a teď čtu Bouři, a mám menší zmatek v postavě, které se říká Smraďoch. Ve Střetu říkal, že se jmenuje Heke a že sloužil bastardovi z Hrůzova. Jenže na konci knihy říká Theonovi, že se jmenuje Ramsay. Ramsay Sníh, ten bastard z Hrůzova. Takže... je to jedna a tatáž osoba? Možná mi uniklo něco v knize, takže se omlouvám, ale děkuji předem za odpovědi :)
2»

Komentáře

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 12. května 2012
    jak bych to řek. To co jsem čet i třeba přímo v Martinovi, je to takovej popis "zvnějšku", jako koukám na dva co to dělaj a popusu to kámošovi do telefonu. Žádnej pocit, žádnej prožitek, žádnej cit v tom...
  • upraveno 9. srpna 2012
    Smraďochovi kapitoly z TDwD jsou pro mě společně s druhou půlkou bouře mečů asi to nejlepší v celé písni....strhující
  • upraveno 10. srpna 2012
    flanker.27: To je prý rozdíl mezi sexualitou mužů a žen. Muže vzrušuje obraz, ženy popis s příběhem. Kdysi jsem na toto téma psala nějakou práci do školy (bžunda, číst romantickou literaturu v němčině :-). V takových těch knihách, co je na obalu polonahý krasavec bujnou hřívou objímající v dramatickém gestu nějakou slečnu jsou dost podrobné popisy sexu. Ale je fakt, že to by žádného chlapa nevzrušilo, většinou je to o tom, jak on uspokojuje jí. V podstatě mi z toho "výzkumu" vyšlo, že ženské uspokojovací rituály nejsou o moc sofistikovanější než ty mužské. Děj je stejně schématický jako v pornu, jenom jinak. Ona pozná jeho, on je strašný děvkař, nenávidí ho, ale přitahuje ji, on ji dobývá (polibky, mazlení, orál), sex (pro ni obvykle první, ale strašně úžasný), nedorozumění, sex, happyend :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 10. srpna 2012
    To seřazení nedorozumění, sex, happyend je kouzelný :)

    Ale je zajímavý, jak si ty ženský budujou mýtus nápravy děvkaře, sukničkáře, divocha, jenž se skloní před jejich silou a čistotou, zkrotne a ony si jej ochočí jako stájového pinče :)
  • upraveno 10. srpna 2012
    Muži chtějí zjevně ulovit a ženské zkrotit. :-)
  • upraveno 10. srpna 2012
    Ben Nevis napsal(a):

    Muži chtějí zjevně ulovit a ženské zkrotit. :-)

    Zkrocení zlé ženy? :)
  • upraveno 10. srpna 2012
    Řada spisovatelek se stejně nápaditými jmény (Steel, Small, Quinn, Kleypas, la Vyrle Spencer,...) si z toho udělaly výnosný obchod. Příběh imrvére ten samý, akorát se dosadí nová interesantní jména. Jednou je to Madeline a Armando José a podruhé Alexandreta a Madoc FitzRoy.....
    Zárukou úspěchu je napasovat to do nějaké historické doby. Viktoriánská Anglie nebo Dvůr Ludvy patnáctého jsou osvědčené trháky. Ale Anglie frčí nejvíc, to je fakt.
    Krásnou úvahu o tom už před víc jak 70ti lety napsal Erle Stanley Gardner v jedné detektivce s Coolovou a Lambem :-))

    Tyto knihy jdou výborně na odbyt a vyloženě poznáte už ve dveřích ženskou, co jde po tomhle zboží. Jakkoliv jsou ty příběhy prvoplánové a stupidní, tak spotřebitelská skupina je neobyčejně rozvrstvena, co do intelektu, společenských tříd či povolání. Od ředitelek po jeptišky, od třináctek po domovy důchodců.....
    Po letech jsem vypozorovala jediného společného jmenovatele - neuspokojivý osobní erotický život.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 10. srpna 2012
    Co mi přišlo v knihovně pod ruku z tohoto sortimentu (potvrzuji, že to byl velkoobrátkový fond), se mám pocit nejvíce odehrávalo ve Skotsku (vždycky bylo půvabný přečíst si první věru, jak na skále nad rozbouřeným mořem stojí hrad a z něj vyjíždí hrdá vysoká a útlá jezdkyně). Eště srandovnější byla ta představa středostavovský Američanky o středověkým Skotsku. Když jsem ještě za studií pracoval v provozu, tak jsem občas z těch co byly právě vrácený dramatickým hlasem předčítal.

    A potvrzuji i to, že jednou z nejhorlivějších čtenářek této literatury byla poměrně mladá jeptiška...
  • upraveno 10. srpna 2012
    Přiznám se, že i já občas po těchhle knížkách sáhnu (respektive dřív jsem sáhla, dneska už mě to tolik nebaví) a někddy vyprsknu smíchy :D Z těch, co znám, se jich nejvíc odehrává ve v tudovskej Anglii, případně středověkým Skotsku (on je skoro vždycky skotskej zeman, ona anglická růže, co si musí zvyknout na drsnou zemi i manžela).
  • upraveno 11. srpna 2012
    Jojo :-)) Taky jsem z pracovních profesních důvodů přečetla jednu takovou slátaninu a jednu harlekýnku (teda tu jsem dodnes nedočetla). Jak se zovalo to první nevím, ale dívenka doby secesní cestovala časem na skotském zámku a blh blah - zbytek si nedomyslíte ani omylem :-p V té harlekýnce - jmenovalo se to nějak jako Měsíc a jmelí nebo kouzelné jmelí cosi s měsícem - netuším - prostě jsem to nedočetla....
    Ale je potřeba toto znát. Před kala kala dobou mi to přišlo děsně stupidní, ale pak jsem si to přehodnotila, že to je zkrátka takové spotřební zboží :-) Stejně používám detektivky. Když čtu náročnou literaturu, která se hemží odbornými termíny a potřebuji si ji zapamatovat, tak nastoupí paralelní čtení. To si nachystám sloupek detektivek, které jsme už pokud možno četla. Nejlépe Stout nebo Van Gulik (nevím, proč zrovna tihle dva slouží jako nejlepší katalyzátor). A na jednu kapitolu v odborné přečtu jednu detektivku a nebo na jeden odstavec jednu kapitolu. Během čtení detektivky mi jede mozek na plné obrátky a zpracovává dříve přečtená fakta, ukládá do souvislostí a já si tak zapamatuji obsah jinak těžce stravitelné publikačky.
    Vím, že někteří stejným způsobem používají hudbu.

    Takže to beru tak, že harlekýnková červená knihovna je taky katalyzátor :-)
  • upraveno 11. srpna 2012
    Ked som studovala, Stouta a Gulika som mala na policke presne pre to iste :). Minule som v antikvariate objavila Nera, ktoreho som necitala (ako navstivil svoju rodnu zem) a hned som si spomenula na Zakon velkych cisel :)
  • upraveno 11. srpna 2012
    Áha - Lovčena :-) Jo toho mám taky. Nero Wolfe je moje tajná slabůstka a chybí mi posledních 5 ze 74 detektivek o něm napsaných. Před lety jsem kvůli němu začala pěstovat orchideje. Cattleje mám nejraději (a nejvíce) :-)
  • upraveno 11. srpna 2012
    No ja som od neho citala vsetko dostupne v cestine a slovencine a posledna kniha bola uz zmienena Cerna Hora. Ale predpokladam, ze vela ich je neprelozenych. Onehda som bola platonicky zalubena do Archieho, ale ked som videla to televizne spracovanie....
  • upraveno 11. srpna 2012
    Kdepak, už jsou přeloženy všechny :-) To mám zjištěno. (čeština nebo slovenčina)
    Archieho mám ráda (má stejné datum narození:-)) , ale Wolfe se mi zamlouvá jako chlap mnohem víc :-))
    Televizní zpracování jsem neviděla. Zjistila jsme, že to začali před dávnými lety natáčet - Fritze Branera hrál Voskovec, ale protože jim po dvou třech dílech umřel, tak s tím sekli :( O jiné versi ani nevím.
    (S tím Voskovcem mi to přijde obzvláště komické, protože Wolfeho by krásně zahrál Werich ve své protivné nerudnosti :-p)
  • upraveno 11. srpna 2012
    No ja so myslela toto
    Ale na Voskovca s Weichom by som sa tesila...
  • upraveno 11. srpna 2012
    Ech - jsem ráda, že o tomto jsem dodnes neslyšela.
    Ach jo :(
  • AvivAviv
    upraveno 3. května 2014
    Tedy nevím jak Theon souvisí s lacnými romantickými příběhy a detektivkami (ke kterým ten přívlastek lacnosti nepatří), ledaže bychom řešili jeho (ne)vztah s Jeyne Poole a tajemné vrady Zimohradské, ale debata je to zajímavá.
  • Anonym napsal(a):

    Hm nechce se mi to číst, tak neposoudím, ale jasně že se to píše:-)) Co bylo tohoto žánru napsáno na téma Harry Potter a Sirius Black a Remus Lupin, dokonce i Lucius Malfoy je podle řady dam děsně sexy :-D

    A ja vôbec nechápem čo sa im na tom páči.

  • Anonym napsal(a):

    Smraďochovi kapitoly z TDwD jsou pro mě společně s druhou půlkou bouře mečů asi to nejlepší v celé písni....strhující

    Áno, boli zaujímavé. Počas svadby som si strašne želala aby on alebo Jeyne niečo spravili, niečo čo všetky plány zhatí. Keď tam záhadne zomierali ľudia a o jednej vražde sa Manceho pomocníčky vyjadrili, že to nie je ich práca, nemohla som z hlavy pustiť predstavu, že Theonovi v hlavičke ruplo trošku viac a stal sa z neho schizofrenik, ktorého druhá osobnosť aj napriek chýbajúcim prstom a celkovej zúboženosti zabíja. A útek... To som sa bála aj ja.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.