No já to dokonce zaznamenal zrovna když to ještě neměli opravený, ale neměl jsem koule do toho jít - nevěřil jsem, že by to skutečně někomu poslali. Ale vypadá to, že fakt asi jo, páč twitter a IF weby jsou teď plný obav před spoilery :-)
Ale no tak :-) Přece s těma spoilama naděláte :-) Jako rodičové, co si nechtějí nechat říct pohlaví dítěte, že si počkají do porodu ...co tím získají ? Tak se tvářím překvapeně v tom pátém měsíci a je to :-) Hlavně jestli to někdo lupne na net :-))
Dříve jsem spoilery vyhledávala, ale čím jsem starší, tím jsem trpělivější a chci si užít překvapení. :-) No... bude to těžké. Teď čtu Hostinu v originále, trápím se s tím už čtvrtý týden a ještě nejsem v 60%. Hlavně aby se nenašli takoví, co ty spoilery dávají schválně, jenom aby někomu zkazili radost. Jako kdysi Fuka a jeho banda hlásali do světa u HP, že zemře Vězeň z Azkabanu jenom proto, že je HP nezajímá.
Třeba Stephen King se se spoilery nepáře. Nejprve oznámí, že nějaká postava zemře a pak teprve popisuje, jak k tomu dojde. Zase na druhou stranu nemá odvahu killnout oblíbené postavy jako GRRM nebo Rowla. :-)
Já jsem si tu na foru taky leccos vyspoilila, než jsem dočetla celou ságu, protože ve všech diskuzích se probírá všechno. :-)
Tak GRRM už tiež dlho nezabil nejakú hlavnú postavu, myslím tým postavu, z ktorej pohľadu dej popisuje. Akurát Eddard. Smrť Catelyn sa mu hodila, keďže kopec nových postáv pribúdalo kvoli opisu nových záujmov zasahujúcich do diania.
ja osobne by som bol celkom nerád, keby sa kvalita ďalších dielov merala hlavne počtom (prekvapivých) úmrtí. to je dosť sploštenie významu. stále je to v prvom rade o skvelom príbehu a postavách. aj keby už žiadna neumrela može to byť prvá trieda. to že odišla takmer celá stará garda Robert, Eddard, Tywin a Drogo a aj dôležité postavy nastupujúcej vlny Robb a Joff je mimoriadne silné a logické. netreba sa však fixovať iba na to.
Skorem bych řekla, že odejdou Cersei, Jaimie, Tommen, Myrcella, Jon nebo Arya, Daenerys, Jojen, Stannis, Melisandra, Loras, definitivně Cleganové a Catelyn, Brienne, Quyburn, Robert Arryn, Howland, Boltoni, Varys, Brynden, Mance, Tormund, Viktarion, Euron, Jaqen,... Skoro si myslím, že pokud není Davos už mrtev, že by to mohl přežít :-)
Olorin - Teoreticky ano, ale to by bylo Tolkienovské klišé - jedno vlče zařve a zbytek se má k světu. Ne, že bych jim to nepřála - milujte se a množte se. Robb mi lezl na nervy - toho nelituji. Jen se mi nechce věřit, že GRRM podlehne sentimentu...Víte, jak dopadl ten neřád Dobby...Winky odešla do kláštera!
Prej Tolkienovské klišé, rodina Húrinova by z tebou za tohle asi vytřela podlahu. :-))))) Spíš to vypadá, že za chvíli se stane z neustálého umírání hlavních postav Martinovské klišé.
Martinovské - a co Sapek ? Ten to taky pokosil křížem krážem, nechal zařvat i Marigolda a pak mu zpětně došlo, že na začátku ságy tvrdí, že příběh vypráví Marigold a musel to překopat :-D
Komentáře
Hlavně jestli to někdo lupne na net :-))
Hlavně aby se nenašli takoví, co ty spoilery dávají schválně, jenom aby někomu zkazili radost. Jako kdysi Fuka a jeho banda hlásali do světa u HP, že zemře Vězeň z Azkabanu jenom proto, že je HP nezajímá.
Zase na druhou stranu nemá odvahu killnout oblíbené postavy jako GRRM nebo Rowla. :-)
Já jsem si tu na foru taky leccos vyspoilila, než jsem dočetla celou ságu, protože ve všech diskuzích se probírá všechno. :-)
Skoro si myslím, že pokud není Davos už mrtev, že by to mohl přežít :-)
Souhlasím se Sarvenem. I když úmrtí postav se bude mezi fanoušky řešit nevíce. Hlavně by mohl Martin omezit svoji vášeň pro zombie horrory. :-)
Já jen doufám, že ze Starčat zařve už jen jedno. Typla bych si, že Rickon to nebude, ale ostatní...
Šmankote - neber mne vážně! Jen do konce ságy ještě daleko a co když se GRRM bude nudit ? :(
ale GRRM se podle mě tak předvídat nedá