Vše o postavě

upraveno 8. května 2010 v Spekulace
Napadlo mě, kdybyste měli možnost dozvědět se vše (hlavně motivaci určitých činnů, odpovědi z minulosti atd.) o některé postavě, která by to byla?



Už nějakou dobu o tom přemýšlím.



Eddardova a tudíž Jonova minulost

Věci, které věděl Tywin Lannister

Melisandra

vzpomínky Oberyna Martella



Pak mě napadlo, že bych si zase nechtěl nechat zkazit některá překvapení. čímž jsem vyselektoval naprosto všechny a zbyl jediný Jaqen H´ghar. Když jsem si na něj vzpomněl, uvědomil jsem si, že Aryina slepota nemusí mít věčné trvání.
«1

Komentáře

  • upraveno 4. května 2010
    Tak zajímá mě všechno týkající se postav v SOIF. Minulost všech postav zejména Jona a Eddarda. Bylo by super, kdyby ten lenochod (vy víte kdo) vydal nějaké příběhy z východu, objasnil se původ legend atd. Nicméně je to jen bláhové přání...
  • upraveno 4. května 2010
    Ještě toho trochu, aby se zabejval vedlejšími příběhy. To ať si nechá, až tohle dokončí.



    Co se týče motivace postav, tady jednoznačně souhlasím s Jaqenem, ten mě zajímá hodně. Jak se vůbec dokázal Syrio vetřít k Arye a proč vlastně.



    No a ohromnou studnicí by mohl být třeba Varys, ale v Tanci už se snad odkope.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 5. května 2010
    Varys? Ten je mi kupodivu z grupy intrikánů relativně sympatickej, narozdíl od Pycelleho či Malíčka dokázal bejt užitečnej.



    Koho bych si přál vidět víc, to by byl Brynden. Žádnej intrikán, ale dokonale zajímavej.
  • MIlMIl
    upraveno 5. května 2010
    Ad Brynden : Mi zatím přijde že do děje tolik nezasáhl, spíš by mě zajímal Hosten a jeho poslední slova.



    Ad Varys : Ten by mi asi skazil některá překvapení.
  • upraveno 5. května 2010
    Píše:
    Varys? Ten je mi kupodivu z grupy intrikánů relativně sympatickej, narozdíl od Pycelleho či Malíčka dokázal bejt užitečnej.


    Varys je hodně zajímavá postava. Nevím pořádně co si o něm myslet. Pocitově mi vychází spíš jako klaďák než postava záporná. Malíčka nesnáším. Uznávám jeho inteligenci a jeho politickou obratnost, ale já vždy politiky nesnášel. Pycelle je tragéd.

    Brynden mi nepřipadá obestřený nějakým zásadním tajemstvím, o kterém bych rád věděl, nicméně je to sympaťák...schopnej, věrnej, atd.



    Píše:
    Co se týče motivace postav, tady jednoznačně souhlasím s Jaqenem, ten mě zajímá hodně. Jak se vůbec dokázal Syrio vetřít k Arye a proč vlastně.


    Aleku, jak víš že Jaqen = Syrio? Je to jen hypotéza? Pokud ano, čím je podložená?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 5. května 2010
    Chmur píše:
    Brynden mi nepřipadá obestřený nějakým zásadním tajemstvím, o kterém bych rád věděl, nicméně je to sympaťák...schopnej, věrnej, atd.




    Právě o to jde.
  • upraveno 6. května 2010
    až mi zabehlo. Jaqen a Syrio? Dve z top "vedľajších" postáv v jednej? Ktorá by tým pádom radikálne zmenila z vedľajšej na veľmi dôležitú...



    alek čo to s nami hráš? :)
  • upraveno 6. května 2010
    Chmur píše:
    Aleku, jak víš že Jaqen = Syrio? Je to jen hypotéza? Pokud ano, čím je podložená?


    sarven píše:
    alek čo to s nami hráš? :)


    Člověk něco plácne a oni se na něj hned slétnou. :-) Nehraju nic, spíš jsem se stal obětí vlastních spekulací. Respektive, kdysi s touhle teorií přišel snad Eddard a mně se tak zalíbila, že ji sem tam už ani nepovažuju jen za teorii. Pokud vim, tak výrazný důkazy neexistujou. Ale ta časová a prostorová souvislost tam je dost úzká. Nikdy jsme neviděli smrt Syria, prostě zmizel v Králově přístavišti a následně se objevuje postava Jaqena. Od toho je už jen krůček k teorii, že v celách byl někdo vypadající jako pozdější Jaqen, ten byl spolu s Rorgem a Kousačem věnován Nedem Starkem Yorenovi pro Noční hlídku. A pokud je Syrio skutečně Jaqen (muž Mnohotvářného boha), mohl na sebe klidně vzít podobu toho odsouzence a takhle vyklouznout z přístaviště.



    No a o další spekulaci o Jaqenově postavě a roli v Hostině pro vrány snad už netřeba mluvit. :-)



    Uff, snad jsem nikde neulít a fakta sedí.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 7. května 2010
    Včera jsem jedl koláč s citronovou příchutí a hádejte, jakou otázku bych rád položil: "Sanso, čtenářky Naší hospodyňky by zajímalo, kdy jste se začala věnovat citronovým zákuskům?"
  • upraveno 7. května 2010
    mna minule napadla ina spekulacia - ci nemaju Jini nejakeho odpadlika, pomocnika za Zdi co by im pomohol. Ako idealny kandidat mi pripada Euron Greyjoy. Rozmyslal som aj nad niekym zo slobodneho ludu ale tam ma vhodny kandidat nenapada.
  • upraveno 8. května 2010
    Studenoruký a Jon
  • upraveno 2. června 2011
    Rozvinou příběh Bryndena po uteku z rekotoci a ne ho nechat popravit :) stejne tak jako Davose - takova postava doufam nehodla umrit na trvalo. Jinak Varys se mi v hře jeví slabší než Malíček. Který je podle mě mistrný hráč celé té hry o trůny i když paradoxně jemu o trůn nejde :) Jinak by tam mohla být jeste o západozemské variante Kardinála Richelieu - Tywinu Lannisterovy :)
  • upraveno 25. června 2011
    No pokud je Tywin Richelieu, tak Malíček otec Josef, ne ? :-)
  • upraveno 25. června 2011
    At about this time, Richelieu became a friend of François Leclerc du Tremblay (better known as "Père Joseph" or "Father Joseph"), a Capuchin friar, who would later become a close confidant. Because of his closeness to Richelieu, and the grey colour of his robes, Father Joseph was also nicknamed l'Éminence grise ("the Grey Eminence"). Later, Richelieu often used him as an agent during diplomatic negotiations.[13]

    Čili první nositel titulu "šedá eminence" - a to už je někdo :-))
  • upraveno 25. června 2011
    Ted sice nevim koho myslis tim otec Josef ale nevadi :(

    jinak k tem postavam - rozepisu si tu par rodu a jejich jednani a nekdo mi to prosim objasnete.

    Lannisterove - jejich jednani i kryti chapu.
    Starkove - čest sama tam to jde až do kosti.
    a na druhou stranu

    Frey - zrada pro nic, jen malichernost stareho lasicaka a par dobre mirenych rad Tywina.
    Bolton - zrada pro jeste vetsi hovno nez frey - kdyz uz se nejak dostane domu ceka na nej Stannis, železní a nasrany zbytek severenu vernych starkum.
    Tyrell - odchod se 70000 armádou a lodstvem k prohrávající strane Lannisteru po smrti Renlyho - nechapu vubec.
    Greyjoy - nájezdy na neurodne a ne moc bohate kraje na severu když se blíž nachází temer nechraněný bohaty pristav lannisport a dokonce casterlyova skala.
    Martell - pletichy s prohravajici stranou Targeryen - proc kdyz lannisteri a drzitele zelezneho trunu maji v risi nepratel vic nez dost.
    Daenerys - barbarka, ktera pro me dela nevysvetlitelnych excesu vic nez dost, viz mesta mereen, a to druhy, ruseni otroctvi ktere muze jen vest k nepokojum, vražda když to tak reknu khala droga (myslim tim pusteni mirry maz durr a ne zaduseni) a tim rozbiti khalasaru, odvrhnuti verneho joraha kdyz by sel krasne vyuzit ale dost o ni, nemam ji rad takze bych proti ni moh mluvit dlho .
  • upraveno 25. června 2011
    Aha diky, zas vim neco vic :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 25. června 2011
    Bolton - tisíciletá řevnivost se Starky v kombinaci s příležitostí a velkou šancí na úspěch. Navíc s lákavou možností ovládnout sever.

    Tyrell - kde jsi vzal tu 70 tis. armádu? Tu snad neměl ani Tywin. Přidání se k Lannisterům byla v tu chvíli jediná možnost útěku před Stannisem a obavou z jeho trestu.

    Greyjoy - sever spolu s říčními krajinami byly odvěké loviště Železných. Sever byl navíc minimálně chráněný, drtivá většina mužů byla s Robbem pod Šíjí. A k tomu nevyřízené účty s Eddardem Starkem, kterého považoval za hlavního strůjce své porážky při rebelii.
    K tomu Lannisportu - jednorázově vydrancovat ano, udržet určitě ne. Balon to zmínil, když dělal kázání Theonovi.

    Martell - protože pomsta na Tywinovi a všem, kdo umožnili/zavinili vraždu jeho sestry a jejích dětí.

    Daenerys - tady se radši zdržím projevu (protože ji nesnáším taky) 0:o)
  • upraveno 25. června 2011
    Hmm troufám si odhadovat, že Boltonové chtějí uzmout sever pro sebe pomocí síly a zastrašování (Bolton je velice dobrý stratég - to víme).

    Tyrell - příslib postu královny pro Margery...to je dost lákavé (bylo zmiňováno, že Tyrellové se vyšoupli nedávno, předtím byli majordomové nebo tak nějak (ve smyslu Denethora).

    Greyjoy - tam je to jasné - sám říkal, že by skálu neudrželi, tak proč se tam vysilovat.

    Martell - inu Doran plánuje do budoucnosti i minulosti a jejich rod už byl s Targaryeny svázán pokrevně dříve a teď čerstvě. Doran to Lannisterům neodpustí, jen dobře plánuje (a vážně bych chtěla vědět, co vykutil za poslední desetiletí! :-) )

    Daenerys - jo ta mi leze na nervy děsně - představy o vládnutí jako Hurvínek. Systém - nic si nezjistím o tom, jak to funguje, jaký kdo je, ale rozhoduju a nezjišťuji si to ani dodatečně...na druhé straně - od ní se ani nedá čekat nějaká logika nebo uvažování. Vždy bojuji s chutí její POV přeskočit jakožto redundantní :-)
  • upraveno 25. června 2011
    Tak greyjoy nejsou schopni udrzet vubec nic, neumi valcit a drzet se ve vnitrozemi - precejen by to byla bohatsi korist.
    Tyrell - to vojsko jsem vzal v knize protoze je tam nekde psano ze spolu s renlym meli 100000 vojsko, pricemz 30000 se jich rozprchlo po excesu s renlyho vrazdou - jeho vazalove a tyrellove a zbytek odtahli pryc. Takze 70000 jich zustalo a mas pravdu lord Tywin mel pouze 20000 po zniceni jaimeho armady a prave proto nechapu proc se k nim pridali, vzdyt marge mohla byt kralovnou s kymkoli na koho by si květinky ukázali ne jen s lannistery. Stannis mel vetsi vojsko, robb taktez vyhraval a oni se pridaji k nejslabsi strane.

    Daenerys - s tim preskakovanim kapitol sme na tom stejne, ja i v serialu bojoval s touho pretocit jeji cast, proste pro barbary a hurvinky s ideou ze jednoho dne budou vladci sveta nemam pochopeni :)
  • upraveno 25. června 2011
    Inu osobně dávám třeba přednost těm, co znají svoje místo i svoji cenu a za tím si stojí. A když jsou opravdu dobří a mají kvality, tak je to přirozenou fluktuací vynese nahoru - třeba Davos.
  • upraveno 25. června 2011
    Thumbs up :) souhlas. a co se jeste me tyce mam v oblibe treba i takove co vzesli z nuznych pomeru ale dokazali se vypracovat na jedny z nejvetsich ryb v zapadozemi - varys, littlefinger.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 25. června 2011
    Nevada: Daenerys - tady se radši zdržím projevu (protože ji nesnáším taky) 0:o)
    Jarla: Daenerys - jo ta mi leze na nervy děsně
    Brynden 'Blackfish' Tully: Daenerys - s tim preskakovanim kapitol sme na tom stejne
    To se máte na co těšit. Minimálně třetina Tance bude jenom okolo ní. :D :P
  • upraveno 25. června 2011
    Ja som sa pri čítaní kapitol Dany rozhodne nenudil. Dokonca si pamätám, že raz mala byť kapitola Dany až o 100 strán ďalej, tak som preskočil ostatné kapitoly a rovno pokračoval, keďže dianie vo Westerose aj tak skoro vôbec neovplyvňuje Dany v Essose.

    Najnudnejšie kapitoly aké som kedy čítal v Martinovej ságe boli Brienni-né.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 26. června 2011
    To se máte na co těšit. Minimálně třetina Tance bude jenom okolo ní. :D :P
    Já vím. Ale ještě víc se děsím kapitol Železných, protože ty nemám ráda ještě víc. Úplně všechny. Nemám ráda Daenerys jako postavu. Její kapitoly pro mě nejsou úplně nudné, ačkoliv z nich radostí nejásám.
    Snad mi to vynahradí aspoň Arya.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 26. června 2011
    Snad mi to vynahradí aspoň Arya.
    Počítám, že ta bude mít jen jednu kapitolu. Maximálně dvě. Což je případ všech POV, které byly už v Hostině.
  • upraveno 26. června 2011
    tak se pridavam do klubu - jedine dve kapitoly, ktere jsem preskocil, byly Dany (obe v Hostine, v kazde jedna)...
    ... a proto taky jsem nedal plne hodnoceni
  • upraveno 26. června 2011
    To je docela škoda - Arya se čte dobře - její POV mívá spád.
  • upraveno 26. června 2011
    Počítám, že ta bude mít jen jednu kapitolu.
    snad nebude tak zle - v hostine jsou jen 3 kapitoly...

    tak v alespon stejnej pocet doufam
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 26. června 2011
    O.K. Rozšiřuji - snad mi to Arya, Bran a Jon vynahradí ;o)
    (Jsou to moje tři nejoblíbenější postavy celé ságy.)
  • upraveno 26. června 2011
    Jon - jaký je jeho skutečný původ?
    Benjen Stark - zatím o něm nic nevíme, jen, že zmizel při výpravě za Zeď
    Tyrion - jediný Lannister s trochou lidskosti - získá moc? nebo lásku?
    Jorah Mormont - zůstane věrný Daenerys nebo se vrátí /třeba na Zeď/?
    Theon - "nešťastná bytost", ohromná ctižádost vládnout na Železných ostrovech, ale příliš nezodpovědný, lehkomyslný, ukvapený. Otec ho neuznává, upírá mu následnictví, vůbec vztahy v rodě Greyjoyů jsou naprosto"úžasné". dojde k zoufalým činům, které si Theon krutě odskáče. Co s ním bude dál?
    Omlouvám se, pokud se ptám na nějaké notoricky známé věci. Zatím jsem přečetla jen Hru o trůny a pár ukázek z dalších knih.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.