Nejsmutnější kniha

upraveno 25. listopadu 2008 v Literatura
Když jsem jako malý chlapec četl Knihu džunglí, v níž Mauglí opouští své přátele, málem jsem brečel. Když jsem četl Růži pro Algernon bylo mi hodně smutno. Smutno mi je také u Martinových povídek, Zlomeného šípu atd. U čeho je smutno vám?
13

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • @Krisa Clovek precita 4 knihy a uz nemusi dalsie ;)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 24. března 2013
    Nejlepší byli Lupin a Lenka. alias Tichošlápek a Střelenka
    upraveno 24. března 2013
  • @Krisa Jedna z mých oblíbených hereček.
  • Jo, Bela byla super. I v knize i ve filmu (i když tam víc :))
  • @Kolikokoli Tak alespoň na tomhle se shodneme.
  • Za sebe říkám, že Helena Bonham Carter byla jako Belantrix hlavně iritující... jako že mi při jejích scénách cukalo v ruce.
  • @svoa00 A pěstí si chtěla dát jí, nebo Belantrix?
  • @Everett_Young Heleně. Přehrávala jak svině. Záporáky si většinou užívám.
  • @Krisa V poho, naozaj sa nic nedeje. Prezijem to. Pred vela vela rokmi som bezala do kniznice a nahodou natrafila na este cerstvo vytlaceny piaty diel. Ale bohuzial som si predlzovala devat knih a chcela som si pozicat este jednu okrem HP. Teta mi vsak oznamila, ze 10 je povoleny pocet a tak som sa rozhodla pre tu druhu. Len tak medzi recou mi pani povedala, ze zatial, co som HP mala v kosiku, tak jedno male dievca odtial s placom odislo, lebo videlo, ze si ju idem pozicat a uz nemali dalsiu. Prislo mi to tak luto, ze ja stara kofa takto nejakemu dietatu odopieram neopisatelny zazitok, ze som sa odvtedy na HP nemohla ani pozriet. Ale predpokladala som, ze mi to niekedy o par rokov zaspoileruje dcera a nie vy ;). Tolko ja a HP :)
  • Z toho co jsem četla v posledních letech mi jako nejsmutnější utkvěla povídka Něžná. Krátká, ale velice působivá.
  • HP mi přijde jako nejtragičtější postava, co jsem viděla, a to včetně Kvótheho. Vyrůstal v nepřátelském prostředí, každý dospělák, který mu chce poskytnout pocit rodiny, je sestřelen...
    Kdyby to byla realita a ne pohádka, tak chudák Harry nevyleze z kriminálu. ;-)
  • upraveno 25. března 2013
    Nejtragičtější postava je Snape. A možná ne jen HP, ale v celém knižním světě. Harry měl aspoň přátele.
    edit: teď jsem si uvědomila, že jsem to vyspoilerovala já... no, abych pravdu řekla, původně jsem to do spoileru chtěla dát, ale nakonec jsem si řekla, že už to stejně všichni viděli nebo četli :D. Tak se teda omlouvám :-s .
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. března 2013
    Jsem zvědav co na to Krisa s čerstvými zážitky. Jednou z hodně smutných knih je pro mě nedávno zde probíraný Král Krysa.
  • Pre mňa bola smutná Ptolemaiova brána (záverečný diel Bartimeusovej trilógie)celá kniha sa tiahla v takom veselom duchu ale ten záver.
  • konečne som po dvoch rokoch prehliadania prečítal Mesto Zlodejov od Benihoffa. veľmi fajn čítanie! aj veselé aj smutné.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Pro mě to asi bude Navzdory básník zpívá od Loukotkové a My děti ze stanice zoo.
    upraveno 25. března 2013
  • Dojalo mě hodně knížek, ale možná nejvíc Růže pro Algernon. Hlavní hrdina získá to, co vždycky chtěl, aby zjistil, že zas tak skvělé to není, zase o to přišel a kvůli tomu i brzy umře, což si na konci už ani neuvědomuje.
    @BenNevis Já to chápu - je mi jasné, že se k němu po osvobození nebudou chovat stejně, ale to, že ho úplně přehlíželi bylo kruté. Mohli s ním aspoň trochu komunikovat a chovat se k němu - tady mám problém vymyslet trefné slovo - vstřícně. Já mám problém pochopit, že si za ty roky nevytvořili alespoň malinkatý "přátelský" vztah.

Krys mi bylo líto taky, ale u nich jsem něco podobného očekávala.
  • @svoa00 Je skoda, ze ziadna nova reedicia ceska alebo slovenska neexistuje. Prave vcera som to zhanala.
  • @Krisa Pana much som citala v nemocnici. Odvtedy si hovorim, ze tam budem vlacit iba vesele knizky.
    @Hildegarda Já už jsem připravená, že to pak budu kompenzovat Příručkou mladých svišťů a Asterixama :)
  • @Krisa :?: Jon lítá po premiérách?
    @brbr Jon byl moc zmrzlej :)
  • upraveno 25. března 2013
    @Krisa Kdyby při natáčení na Islandu pil míň whisky a víc chodil po mraze, víc by vydržel :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.