Kvíz: Píseň s humorem

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Toto téma poběží na podobném principu jako vážný kvíz, nicméně zde nebudou existovat špatné odpovědi. Jeden uživatel vymyslí nějakou otázku, pokud možno v kreativním stylu. Příklad: "Jak získal Ohař svou přezdívku?" Následující uživatel pak odpoví něco vtipného a bláznivého, příklad: "Jedná se o zkomoleninu. Původně mu říkali Ohoř." Zároveň pak zadá další otázku.

Jak jsem zmínil, nelze odpovědět chybně. Jedinou podmínkou je, aby to v sobě mělo alespoň trochu vtipu. :)

Já tedy začnu.

Otázka: "Jaké je nejčastější využití dornských krvavých pomerančů?"

14567810»

Komentáře

  • upraveno 20. března 2016
    168: pokud budeme věřit Sagartově teorii (Arda=awoiaf), musí být zákonitě znovu zkut:

    Z popela oheň znovu vzplane,
    ze stínů světlo vzejde náhle;
    až zkují ostří polámané,
    nekorunovaný zas bude králem.

    ....protože všechny ostatní části už se vyplnily.

    169 - jak dopadne Fialčin syn?
  • 168 - Vdovin nářek připadne naříkající vdově, která - ač sama poněkud v rozkladu - rozloží ty jež ji zavraždili. Přísežník pak předznamenává další osud Jaimeho který se stane novým lordem velitelem Noční Hlídky a přísežník bude jeho zbraní.

    169 - přímo na hlavičku :twisted:

    170 - Co se stane s Mancem na Zimohradu?
  • SagartSagart Amo ergo sum
    hodor_the_king napsal(a):

    168: pokud budeme věřit Sagartově teorii (Arda=awoiaf), musí být zákonitě znovu zkut:

    Z popela oheň znovu vzplane,
    ze stínů světlo vzejde náhle;
    až zkují ostří polámané,
    nekorunovaný zas bude králem.

    Ovšem toto je zcela zákonitě pravda :) Vždyť děj Písně ledu a ohně je vlastně celý inspirovaný LotRem. Jon je jako Aragorn, pravý nástupce trůnu, skrytý jako ranger. Přísežník a Vdovin nářek budou zase zkuty do jednoho učeným kovářem Gendrym :D Nevěříte :) To na to mám napsat další sáhodlouhý článek :D

    169. Stane se králem za zdí a bude vládnout ženám svého otce po dlouhé časy šťastně až do smrti.
    170. Stane se jeho mentorem a za jejich vlády padne Styghai a lidé ovládnou už opravdu celičký svět!!!

    171. S kterou dívčinou skončí Gendry?
  • AvivAviv
    upraveno 20. března 2016
    169 - Protože jsem už zapomněla zda Mel ví, že královič odplul s Fialkou a u Zdi je její zcela neurozené dítko, budu předpokládat, že neví, že nemá koho upalovat.
    A teraz, keď nám Jon, o ktorom už začína tušiť, že je kľúčový, umiera na následky ubodania, rozhodne sa rýchlo konať a vymeniť kráľovský život, za upgradeovaný život jej figúrky. Vatra už plápolá, dieťa je prinesené, modlitby odznievajú, Jon už pomaly vidí svetlo na konci tunela, lenže keď Mel vloží nevinné bezbranné novorodeniatko do ohňa a jeho bolestný vystrašený nárek sa rozľahne zimou, prenikne i cez jeho clonu umierania a on, rodený ochranca na chvíľu nadobudne vedomie a z posledných síl sa vrhne ho zachrániť. Plamene lačne vyšľahnú k mrazivej oblohe. Dym obetnej hranice a soľ detských sĺz... A k údivu všetkých prítomných sa medzi jazykmi žeravej žiari vztýči tmavá silueta, vykročí vpred a oheň jej ustupuje z cesty a z kúdolov dymu a lúčov svetla vystúpi so živým dieťaťom v náručí sadzami pokrytý nezranený podmračený Jon. Zastane na okraji ohňa, otočí sa k Mel, ktorá nevie či sa cítiť triumfujúco, či zarazene, v očiach sa u podivne zaleskne a podíde k nej. Tá mu vo vytržení s očakávaním hľadí do tváre. A práve preto si nevšimne keď bohvie odkiaľ vytasí čepeľ a zabodne jej ju do srdca. "Tu u nás sa deti beztrestne neupaľujú." Zavrčí. Mel z toho však už veľa nevníma a keď skĺzne na zem, čepeľ, z ktorej odkvapkáva horúca kňažkina krv, vzplanie hrejivou menlivou žiarou vzbudzujúcou bázeň a nádej. A z kolektívneho nevedomia do mysle každého v okruhu kilometra vypláva myšlienka - Zrodil sa Azor Ahai/Vrátil sa Posledný hrdina.
    Tí jo, to bylo drama. Ohledně otázky, Fialčin syn přežije - toť odpověď. :D
  • 170 - Stane se z něj nový kožený kabát a v nadcházejíci zimě i několik jídel.
    171 - S věrnou, pevnou a hřejivou dívkou, jež mu bude vždycky k pomoci, bude s ním i zdílet zálibu. Gendry totiž skončí v tandemu s kovářskou pecí.

    172 - Co čeká Nejvyššího vrabčáka?
  • 172 - hlubokomyslný filosofický rozhovor o smyslu existence a záhrobí s panem Strongem následovaný praktickou ukázkou.

    173 - jak by se vyvíjel děj, kdyby Brandon zabil Malíčka když mohl?
  • 173 - O poznání nudněji. Ikdyž kdo ví kterej chytrák by "počítal měďáky"... To by nám Petyr mohl ještě chybět.

    174 - Proč byla dálková komunikace svěřená zrovna havranum?
  • SagartSagart Amo ergo sum
    174. Protože Vrány museli strážit zeď.

    175. Kdy, jak a proč se Noční hlídka setkala s Emo stylem?
  • 175 - To sa tak nejak vyvinulo. Vzhľadom na prostredie, ktoré už dávno prekročilo jesennú depresiu a je prakticky konštantne zimne zúfalé, kde máš len málo iných možností ako tráviť čas, než mimoriadne melancholicky hľadieť do diaľky na neľútostnú mĺkvu pustatinu a dumať, kde takmer celý kolektív tvoria stroskotanci a zopár veľmi podivných idealistov, čo sa vlastne nevylučuje a kde jaksi taksi chýba opačné pohlavie (opravdu nemyslím, že noční společnice z usedlosti poblíž vynahradí vše), niet sa čo diviť tomu rozmachu emo.

    176 - Ak by sme mali priradiť ku každému zo 7 hriechov nejakú/é postavu/y ASOIAF, aké by to boli?
  • @Aviv: 174: Opravdu,... opravdu? Havran nebo krkavec nebo vrána, ona je to stejná pakáž a od dob E.A. Poea ve světě reálném a od dob Krvevránových v Západozemí se to příliš neřeší...
    Každopádně zůstává nepochybné, že tito kurýři jsou odolnější než holubi, rychlejší než lidé a chytřejší než lidé a holubi dohromady...
  • Ankh-Morporská populácia holubov je tedy celkem odolná i chytrá. :-k :D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    upraveno 30. března 2016
    176. První ze sedmi hříchů, pýcha patří zcela jistě k Stannisovi. Jeho pýcha jej vyhnala doslova až na zeď.
    Lakomství je přisuzována Železné bance, jelikož ta je učebnicovým Harpagonem Ledu a Ohně a pokud se jí nevrátí peníze, je schopná využít dosti krvavé prostředky.
    Závist bych přisoudil k Robertovi, který záviděl dračímu princi dívčinu natolik, že kvůli tomu nechal zařvat spoustu dobrých chlapů.
    Další s hříchů, hněv je znakem Daenerys, jejíž hněv obrací tisíciletá města v prach.
    Smilstvo je klasickým aspektem Cersei Lanister, natolik klasickým, že by bylo nemyslitelné přisuzovat tuto vlastnost někomu Jinému.
    Nestřídmnost patří lordu-moc-tlustému-než-aby-mohl-jezdit-na-koni, pro natvrdlé je to lord Manderly.
    Lenost je velkým hříchem Jiných. Kdyby kurnik-chlívek-šopa nebyli tak líní a konečně by přešli tu zasviněnou zeď, tak bychom třeba ani nevěděli o žádný Rudý svatbě a místo toho by byla svatba ledu a sněhu. Toto je neomluvitelná lenost a budou se za to smažit v nejžhavějších ze sedmi pekel.

    177.Slaví v Západozemí Vánoce??? :D
  • 177 - A ty bys slavil nástup glaciálu, kterej bude trvat kdo ví kolik let? Ovšem o začátku jara to tam celkem žije. Beltane, Veľká noc a Fašiangy spolu sú nič oproti ASOIAF jarným orgiám. Samozrejme, septonom a septám z Vati... ehm, z Baelerova septa se to vidělo bezbožní a tak zavedli oddělené slavení jednotlivých božstev. To jest mladé dívčiny ve vyhraděném prostranství pod dohledem pomazaných slaví svátek Panny a nik jiný tam vejít nesmí, hoši jsou zas pod dozorem na slavnosti Válečníka, nebo Kováče, starší dámy slaví Stařenku taky v izolaci a tak dále. Jen chudáček Cizinec tam má jaksi prázdno... Tak se rozhodli, že mu budou dělat podobizen, zapalovat ji a házet do řeky. Snaha byla vskutku ohromná, ale když jednou přijde jaro a hladina melatonínu klesá, máte to prohráno a jen co oficiální modlení skončí, dozor zaleze a lidi si jdou po svým... Shrňme to tím, že od malého mala je dětem vštěpováno, že pokud touhle dobou něco zahlédnou, nebo uslyší, ať je ani nenapadne pídit se po příčině, pokud se nechtějí přidat a na to s prominutím ještě mají čas.

    178 - Jaké jsou vztahy mezi bardy a jinými umělci u dvora? Je znám i případ nějaké slavné rivality, nebo kooperace?
  • SagartSagart Amo ergo sum
    178. Vztahy mezi nimi jsou více než vážné. Když se nejslavnější zpěvák z Targaryenů rozhodl zaspívat samotnou Píseň ledu a ohně, jeho konkurenti na něj nastrojili lest v podobě mladičké Lyany Stark, nejkrásnější dívky z drsného severu a určili jí úlohu svést prince Rhaegara. Ke štěstí spiklenců se toto podařilo a dívčin snoubenec, největší z rváčů Západozemí, Robert Baratheon ke vlastní smůle cítil, že je nyní doslova hoden vlastnímu rodovému znaku, což se mu ale nelíbilo, protože svým erbem opovrhoval. Tato urážka jej natolik rozlítila, že se vzepřel samotným draků, kteří ovšem byli v té temné době bez draků a tak mu nečinilo problém, vzepřít se drakům, kteří však již byli draci už jen podle erbu, po němž bažil Robert. Ačkoliv se mu podařilo Targaryenského barda a prince porazit, rozlítila jej zpráva o smrti jeho milé a díky tomu draky navždy zavrhl. Nicméně, konkurenční bardové byli nadšení, že byl jejich největší sok poražen a proto podpořili Robertův sňatek se spanilou Cersei Lanister, pro změnu zase nejkrásnější dívkou divokého jihu. A Robert byl šťastný, neboť do jeho znaku byl vložen i lev Lanisterů, aby se Robert cítil víc jako pravý lev, král zvířat. Nicméně, jelen v erbu též zůstal a ačkoliv to Robert netušil, i nadále mu dělal čest...

    179. Jaký měl Jaime vztah k vlastní matce?
  • AvivAviv
    upraveno 3. dubna 2016
    179 - Jeden by si myslel, že na to pôjde Oidipovsky, ale Jaime si užíval úplne iný komplex (asi narcistický, ako trefne poznamenal Tyrion po nástupe do pozície pobočníka pri rozhovore so Cersei). Jeho vzťah k matke bol až nudne bežný a vyrovnaný, teda ak vynecháme to trucovité obdobie po tom, čo presťahovala spálňu jeho dvojičky na druhý koniec hradu.

    180 - Má niektorý zo šľachtických rodov Západozemia sklon k samovraždám?
  • Mám vymyslieť inú otázku?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.