Kdo je Sansa???

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování
135

Komentáře

• upraveno 14. ledna 2008
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 13. února 2012
    Tenhle topic je velice napínavá četba. Ke konci se to sice zvrhává trochu lannisterským směrem ale nevadí. Jsem docela překvapen že měla Sansa ve starých a temných dobách tolik zastánců již mezi prvními členy Noční hlídky.
    Navrhuji Léta, sera flankera a sera heavy_head pasovat do Sansiny osobní gardy. Dobrovolně se hlásím jako vlajkonoš. :-)
    A myslím, že je na čase to tu po čtyrech letech oživit. Nebo založit Sanse nějaký další nový topik. ;-) :D Pro novější a mladší členy hlídky.
  • upraveno 13. února 2012
    Ty se asi hodně nudíš, co?
    Proč si všichni vybíraj Sansu? Já to nechápu?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 13. února 2012
    Ehm a je to tady... Další fórum na kterém bude jedna parta pro a druhá proti Sanse... Není jich tu už dost? jsem tu 7 měsíců a pamatuju si minimálně 4 topiky které se zvrhy v Sansa vs Arya a Sansablb vs Sansaprincezna. Ale jinak samozřejmě se rád přidám do boje proti naivním hloupím Sansám.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 13. února 2012
    upraveno 13. února 2012
    EY: Z toho si nic nedělej, to je zdejší tradice. Martin evidentně má schopnost vtahovat do diskuse lidi co jsou na holky za groš jehla. :)
    upraveno 13. února 2012
    Flanker.27: Neumím to vysvětlit ale prostě je mi daleko sympatičtější třeba Arya a Aša (hlavně po přečtení jejích kapitol v Tanci, je dobré vidět jí do hlavy) než Sansa nebo Arianne. Skvělá byla taky Dacey Mormont i když se tam mihla jen na chvíli.
    upraveno 13. února 2012
    Proti gustu... Jsem zkrátka zkažen závadnou literaturou a kinematografií předkoretního světa, kde byly ženy krásné, něžné a ochraňované a muži stateční, smělí a zachraňující. :)
    EY: Arya a Asha ti jsou sympatičtější proto, že moderní společnost se snaží vytvořit pocit, že emancipovaná žena dělá vlastně to, co odjakživa dělá chlap. Takže ti je mnohem milejší potrhlá holka s mečem či sekyrou oproti "slepičí" Sanse. Upřímně řečeno, Sansa mnohem lépe splňuje požadavky, které byly ještě před sto lety na ženy kladeny.

Představ si, že by si Jeoffrey vzal Aryu a stal se králem, chudák;)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 13. února 2012
    upraveno 13. února 2012
    Lord: No upřímně mě to už napadlo. Kdyby byl opravdu synem svého údajného otce určitě by se mu líbila víc než Sansa protože Lyanna Stark byla Arye podobná.
    Monte, až prídeš k pýche a pádu Starej diskusnej ríše: k Turnaju, tak daj vedieť :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 13. února 2012
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 13. února 2012
    A musím říct, že taky ráda pročítám starší diskuze. Některé jsem si prošla i několikrát :)

btw - Arya byla Lyanně podobná víc povahově než fyzicky.
    Kdyby měl vkus po svém otci, tak se vrhne na Myrcellu.
    upraveno 13. února 2012
    upraveno 13. února 2012
    Lord: Tak teď jsi mě teda dostal
  • upraveno 14. února 2012
    Chmur: No tak jí Martin napsal. Jeden z důvodu, proč Sansu moc nemusím. Rodiče jí vychovali k prakticky nulový schopnosti bránit se (a k silnej naivitě) plus snad každej chlap by jí v jejím věku nejradši roztáhnul nohy. Typická oběť. Ve sporu Sansa versus Dany bych volila Dany, i když je to megalomanka se zálibou v ohni a zkreslenýma představama o svým původu.
    Dany je napsaná zajímavější než Sansa. Víc se kolem ní děje. Má ve společnosti zajímavější úlohu. Takže kdybych se měla postavit na nějakou stranu, vyhrává Dany.
    Sansofóbii bych pochopila, přece jenom je ji kladeno za vinu, že zradila svého otce a přispěla k jeho popravě.
    U mě se preference časem mění. Třeba dříve jsem hodně fandila Aryi, dneska více chápu, že ve Hře nebyla jenom oběť zlovilého Joffa, ale aktivně přispěla k popravě Lady.
    Ben Nevis: Martin to se Sansinou naivitou IMHO přehnal, když jí nechal dávat smrt Lady za vinu otci, zatímco na Cersei a Joffreyho ani potom nezanevřela (však my víme, až do jaký míry na ně nezanevřela). A Arya ke smrti Lady aktivně nepřispěla, bránila kamaráda a Nymeria zase jí. Žasnu nad tím, že dětský postavy jsou některý čtenáři schopný posuzovat stejně jako dospělý. Arya si sice domyslela, že z toho bude průšvih, ale že si Cersei (která za to jedině může) nedá pokoj, to asi těžko.
    svoa00: Právě, že Arya se chovala dětsky a Sansa také. My jako děti jsme věděli, že když babička prohlásí: "Ty svině komunistické" (to bylo její oblíbené rčení), nesmí se to opakovat venku. Arya zapomněla, že Joffrey je následník trůnu a může cokoliv.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.