Beowulf

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

V pátek, posleního dne předposledního měsíce tohoto roku, vypravil jsem se, hnán zvědavostí, na nový Zemeckisův opus. A dostalo se mi konečně fantasy neučesané, hrdinské, se zajímavými postavami a výborným příběhem. Atmosféra a jednání postav odpovídá době, což neznamená, že se nemůže přetřásat statečnost, čest, selhání. Mnoho lidí pohrdá formou natočení. Ano, jako hrané by se mit o asi líbilo ještě víc, přesto příběh byl pro mě důležitější.

Komentáře

  • upraveno 2. prosince 2007

    Hmm, první zvěstovatel dobrých zpráv. Tož jsem zvědav. A máš pravdu, ten zemeckisův styl mě odrazuje velmi, trailery vypadaly příšerně.

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. prosince 2007

    Často je absolutní kravina opěvovaná kvuli vizuální stránce (prakticky každej film od Baye, i když já nechápu, co na něm kdo vidí).:D Chce to vnímat ten styl jako způsob vyjádření.

    Sáíla Beowulfa je v příběhu, a v prokreslení postav a prostředí. To je třeba v současný době ocenit dvojnásob.

  • upraveno 2. prosince 2007

    Nicméně je opravdu škoda, že to není hrané. Za ty prachy co do toho vizuálního zpracování vrazili, by se to mohlo v klidu natočit i s živýma hercema. Navíc se mi ta grafika nelíbí. Přesto to chci vidět. Škoda, že nemám teď někdy cestu do Prahy, zašel bych na to do Imaxu.

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 27. prosince 2007

    BTW byl jsem včera na 3D verzi, docela jsem si pošmáknul.

  • upraveno 23. ledna 2008

    Angelina Jolie 3D by nemusela být špatná. :o :P

    Film jsem teda ještě neviděl - schyluje se k tomu ale každým dnem - pamatuju si však na jednu krátkou povídku v časopise Ohníček (ech, stáří), kde vystupovala příšera Grendel, které zmíněný hrdina Beowulf utrhl ruku. Páni, ten musel mít teda páru. :shock:

  • upraveno 15. února 2008

    Tak jsem si pustil Beowulfa, teda zatim jen první půlku. No a s tou druhou si nejsem vůbec jistej, páč ta první mě vůbec nezaujala, spíš naopak. Zpracování mě neustále rušilo od příběhu. Možná že v IMAXu by to bylo lepší, ale moc tomu nevěřim. Lehce trapné mi přišly ty silné proslovy a burcující řeči, u kterých nebyla vůbec zachycena reakce těch, ke kterým bylo mluveno. Jakoby v těch síních nikdo jiný nebyl.

    Takže za mě v polovině hrůza hrůzoucí, ae zatim nebudu vynášet konečné soudy. jen snad, že ten hraný Beowulf, který šel někdy minulý rok mě zaujal víc, i když ani on nebyl žádný zázrak. Halt silný příběh je základ na kterým se má stavět, ale sám o sobě nepostačí.

  • upraveno 16. února 2008

    ako kinomaniak však musím poznamenať, že pozerať film doma na kompe a prerušovať ho, tiež nie je idálny spôsobo ako si ho vychutnať :twisted:

  • upraveno 16. února 2008

    Uznávam, že televize některým filmům ubírá kouzlo. Jako velký filmový obdivovatel ale zase musím říct, že pokud jsem schopen film v půlce přerušit (a to bez jiných příčin, jako je spánek či jiné povinnosti) a nedokoukat ho na jeden zátah, pak na tom filmu prostě je něco špatně.

  • upraveno 16. února 2008

    Málokdy mě od sledování nějakého filmu dokáže odradit pouhý trailer.

    Beowulfovi se to povedlo. :roll: :wink:

  • upraveno 16. února 2008

    sarven wrote:
    ako kinomaniak však musím poznamenať, že pozerať film doma na kompe a prerušovať ho, tiež nie je idálny spôsobo ako si ho vychutnať :P

    Správně! Není nad to se nechat převálcovat nějakou ryčnou velkoplošnou projekcí. 8)

  • upraveno 17. února 2008

    sú filmy, ktoré by som mal problém dopozerať na kompe, alebo v DVD, pretože boli pomalé, alebo niečo iné. Nakoniec som však bol rád, že som ich pozeral. Je to ako s vychutnávaním vína, keď ho po druhom dúšku spláchneš kolou, už sa nedozvieš ako by chutilo celé :-)

  • upraveno 17. února 2008

    Quote:
    sú filmy, ktoré by som mal problém dopozerať na kompe, alebo v DVD, pretože boli pomalé, alebo niečo iné.


    Takový problém u dobrých filmů nemám...jen si pak na konci říkám, že v kině by to bylo asi silnější. Ale dobrý film je prostě dobrý kdekoli a nemůže to být odvislé od toho, kde jsem ho viděl.
  • upraveno 17. února 2008

    nie je tomu úplne tak, pretože ľudská (a asi aj zlovlčia) psychika má svoje zákonitosti. Vždy je lepšie vnímať v priaznivom prostredí ako v prostredí, ktoré ťa môže rušiť už i len teoretickou možnosťou pauznuť alebo skipnuť...

  • upraveno 18. února 2008

    Asi jsem barbar, ale já se prostě dokážu dobře odputat od reality i u filmu z TV (teda přes PC) a když je dobrej tak mě prostě nic nevyruší a nemyslim na pauzu :-) Ale ok, sarvene, hádat se nebudu, ty jsi přeci jen profík přes film...

  • upraveno 18. února 2008

    Jo a ještě k tomu Beowulfovi. Musim uznat, že druhá polovina byla lepší, hlavně zásluhou dračiska, souboj s nim se mi až na pár hloupostí fakt líbil. I se v síních konečně objevil lid a hlahol. A vlastně jsem byl chvílema schopen přestat vnímat špatné zpracování, za což patří dík ději a hercům. Nicméně, suma sumárum, rozhoduju se mezi ** a *** na CSFD, ale asi spíš za *** pro tu lepší druhou půlku. Takže v mém slovním vyjádření, docela to ušlo, ale znovu už ne.

  • upraveno 1. března 2008

    Tak jsem to zkouknul a žádné záchvaty nadšení mě z toho teda nebraly.

    Celkově hodně scén dělaných na efekt (ty byly ovšem opravdu efektní - viz drak nebo matka) a dost přehnané.

    Ne, že bych od fantasy čekal bůhvíjakou realističnost, ale přece jen je někdy méně více.

    Bylo toho na mě moc. A přece jsem čekal víc. :|

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.