Drak má tři hlavy...

upraveno 6. listopadu 2010 v Spekulace

Tyna reaguje:

12. 10. 2006 (09:27) X

(Sakryš, nevím, jak reagovat až na tu poslední otázku. No nic. Dám to sem.) John Sníh sice vypadá jako Stark, ale je docela slušná naděje, je synem Lyanny Stark a Rhaegara. A to by z něj dělalo synovce Daenerys. (A mohlo by mi to dost zkomplikovat život, když má na Zdi Melisandru, která furt chce tu "královskou krev")

Tyna reaguje:

12. 10. 2006 (09:28) X

Omlouvám se za zmatky, ten vzkaz pochopitelně reaguje na tu otázku pod tím.

Hanina reaguje:

12. 10. 2006 (09:46) X

A víš, že je to velice zajímavá myšlenka? Kdyby byl Jon Rhaegarův syn, čili Daenerysin synovec, a k tomu ještě byl naživu Rhaegarův manželský syn Aegon, jak navrhuje Samwell, tak už byli tři - tři hlavy.

Alek reaguje:

12. 10. 2006 (13:31) X

hehe, no nak tak to bude. ted uz jen rozsifrovat toho Aegona ci jineho draciho potomka. Verim, ze ho mame na ocich, jen to to nevime a mozna to nevi ani on sam:-)

Tyna reaguje:

12. 10. 2006 (16:09) X

Mno, lord Tywin řekl Tyrionovi před svou smrtí, že není jeho syn... :) Ale to už je hodně ivoká teorie, to uznávám. (Ale kdyby tu chtěl někdo argumentovat tím, že Tyrion vypadá jako Lannisterové, mám protiargument: to může mít po mamince lady Joanně Lannister, to byla Tywinova sestřenice:)

Alek reaguje:

12. 10. 2006 (17:46) X

No tuhle teorii prosazuji uz tak dlouho, a jsem za ni na forech vysmivan, ze jsem ji tady tentokrat ani nezminil:-) A to ze nekdo vypada jako jeho rodice, nenechte se zmast. Viz treba ten Jon, u kteryho mi to Samwell pripomnel, to ze se chova jako Stark je dany vychovou, a podoba muze bejt ciste nahodna...

Tyna reaguje:

12. 10. 2006 (18:54) X

S těmi rodiči je to sice pravda, ale zrovna u těhle dvou ani argumentovat vsugerovanou zdánlivou podobou nepotřebujeme. Jon může být Stark po mamince (Lyanna) a Targaryen po otci. Tyrion to samé.

To s Jonem je vůbec moje oblíbená teorie. Ono se to totiž vyloženě nabízí. Copak to asi Eddard sestře sliboval? a proč u toho krvácela? Myslím, že hned v prvním díle je několikrát zdůrazňovaná nesmiřitelná nenávist krále Roberta k jakýmkoliv Targaryenům (a to i k nenarozenému dítěti Dany). Jak pak by se asi Robert zachoval k dítěti Rhaegara a Lyanny, kterou si chtěl vzít sám? Neprohlásil Eddard Jona za svého bastarda proto, aby ho ochránil? Asi jako chtěl Sam Fialčina chlapce, než s ním Jon zahrál falešnou hru. Třeba se nám autor snaží něco naznačit.... :)

Samwell reaguje:

12. 10. 2006 (19:02) X

ad Aegon: To jsem pouze vycetl na http://www.westeros.com . Sam netusim, jak na to prisli:)

ad Jon: O teorii nahodne podoby dost pochybuji. V pripade, ze by mel byt Jon vlastne Aegonem, bych ji primo vyloucil, bo spojeni genu dornskych Martellu a kralovske linie Targaryenu(temer "neredena" krev stare Valyrie) by ti vzhled Starku nemohlo dat. Myslim, ze ve Hre v prvni sve kapitole Catelyn porovnava sve deti a zjistuje, ze se pouze Arya podoba Starkum. Zato Jon se Eddardovi podoba hodne( a mozna to byl castecny duvod, proc ho Cat nemela rada).

Samwell reaguje:

12. 10. 2006 (19:03) X

taky jsem zastance tehle teorie:)

Samwell reaguje:

12. 10. 2006 (19:05) X

Sorry, ze v tom delam bordel

Myslel jsem tim teorii, ze Jon je syn Rhaegara a Lyanny

Hanina reaguje:

12. 10. 2006 (19:39) X

Mně zase taky napadlo to o Tyrionovi, a připadá mi to pravděpodobnější, než že by byl naživu Aegon...

Alek reaguje:

12. 10. 2006 (19:49) X

souhlas, pravdepodobnejsi je Jon a Tyrion...a i kdyby byl nazivu Aegon, jeste to neznamena, ze by musel byt automaticky jednou ze tri hlav (treba by byl po strejckovi Viserysovi:-)

Tyna reaguje:

12. 10. 2006 (20:09) X

Tyrion se Jonovi svěřoval, jak byl v mládí posedlý ohni a ve Skále si je zakládal. A taky často snil o dracích, mluvil o nich a přemýšlel o těch lebkách.... To taky ledasčemu napovídá... A nebo si s námi GRRM jenom hraje:)

Alek reaguje:

12. 10. 2006 (20:21) X

A taky byl pak nadmiru fascinovanej tou tajnou draci komnatou, kam ho vzal Varys...nemluve o opojeni dracim ohnem alchymistu:-) a to nemluvim o tom, ze on proste nemuze bejt synem Tywina, prebyva mu jedna vlastnost oproti jeho nemu a jeho sourozencum, a to je soucit...:-)

gessy reaguje:

12. 10. 2006 (22:47) X

mozna si to pamatuju spatne, ale mam pocit, ze jaime nebo cersei vycitaly tyrionovi, ze jejich matka pri jeho porodu mela velke bolesti a nebo i ze zemrela. To, ze nekdo rekne nekomu, ze neni jeho syn nemusi byt fakt. ale muze to byt ve vzteku. Jinak jsem si vsiml, ze kdyz neco GRRM naznaci, tak kdyz se priste ukaze podobny priklad, tak to dopadne uplne jinak. Nikdy se neopakuji podobne zvraty.

Hanina reaguje:

13. 10. 2006 (07:30) X

Faktem zůstává, že Tyrionova matka, lady Joanna Lannister, při Tyrionově porodu opravdu zemřela (Cersei to Tyrionovi vyčetla nejednou), a dalo by se velice pochybovat o tom, že by si lord Tywin neohlídal svoji manželku a nechal ji spustit s někým jiným... konkrétně s nějakým Targaryenem.

«1345678

Komentáře

  • upraveno 28. října 2006

    Fakt - minimálně to zní pěkně, nikdy jsem o tomhle neuvažoval a je fakt, že by to spoustu věcí vysvětlovalo... Nejpádnějším argumentem jsou samozřejmě poslední slova lorda Tywnia: "Ty nejsi můj syn..." Perfektně by to zapadalo do schématu tří žijících Targaryenů(o jontargaryenovské teorii už snad nikdo nepochybuje).

  • upraveno 29. října 2006

    Kukackou v hnizde lorda Tywina by mohl byt i nekdo, o kom by nikdo na prvni pohled nepochyboval. Koneckoncu lady Joanna byla take Lannisterka...

  • upraveno 1. listopadu 2006

    Ze je Tyrion Targaryen mi prijde hodne zcestne. Za prve se podoba Lanisterum, ma svetle vlasy a jedno oko je taky tusim zelene a navic s kterym Targaryenem by zena Tywina mela decko. S Aerysem nebo Rhaegarem? To mi prijde hodne pritahle za vlasy. Ze je Jon dite Lyany a Rhaegara je ovsem jina. Jak uz tady spousta lidi rikala, Ned ji nasel na lozi plnem krve a ja si myslim, ze to bylo diky porodu a ne diky mnohonasobnemu znasilneni. Jednak mi prisle Rhaegar jako muz cestny a melancholicky a takovehle zvireci jednani se k nemu opravdu moc nehodi. Navic znasilnit zenu tak aby potom zemrela, to je tedy opravdu bestialni. To spis zemre pri porodu. Taky nechapu jak jste dosli k tomu, ze Pod je Aegon. Aegona zabil Hora, ze by mu nastrcili jine dite? A kdo se o Poda staral? Nevim....je to takova zahadna postava. Navic si rikam, jestli Martin nedela to co Lynch ve filmech. Tedy umyslne slepe vetve. Ktere nikam nevedou, maji pouze za cil vyvolat v divakovy otazky a napeti???

  • upraveno 1. listopadu 2006

    Lady Joanna byla pribuznou lorda Tywina. Za svobodna byla panna Joanna z Lannistrů. Geneticke znaky panu z Casterleyovy skaly mohli jeji deti podedit i po ni.

    Informace o Aegovi je z http://www.westeros.org . Vzniklo to tak, ze byl pri rozhovorech Martin uz dvakrat tazan, jestli je Aegon mrtvy, a Martin se odpovedi po dvakrat vyhnul.

  • upraveno 1. listopadu 2006

    Řekla bych, že kdyby Reaghar Lyannu skutečně znásilnil a byla s ním proti své vůli, asi by na něj lord Eddard s dojetím nevzpomínal, když ho znechutilo, jak se Robert chová ke svým bastardům. (Nechce se mi to dohledávat, ale bylo tam něco jako, že Reaghar nechodil po nevěstincích. fňuk) :lol:

    Navíc, jak už tu někdo napsal, podle popisu to nebyl člověk, ke kterému by takové jednání sedělo.

    A ještě jedno navíc, kdyby v té věži zanechal jenom znásilněnou ženu, tak by tam asi sotva nechával čtyři rytíře královské gardy, aby ji strážili.

    A proč si ji vůbec syslil celý rok?

    Ergo, celé je to nějaké děsně podezřelé :roll:

  • upraveno 2. listopadu 2006

    ad Chmur: No, je pravda, že Tyrion Targaryen je teorie podložitelná podstatně hůř než Jon Targaryen, ale přesto by se pár možných "důkazů" našlo : jeho vztah k rodině, jeho podoba naprosto odlišná od Jaimiho a Cersei, poslední slova lorda Tywina, jeho láska k ohni, drakům,... ; ta barva vlasů je tuším vysvětlitelná genetikou - když Eddard studoval knihu Jona Arryna o svazcích mezi rody Západozemí, dospěl jestli si dobře pamatuju k závěru, že zlaté vlasy Lannisterů převládly pokaždé, krom jejich svazků s rodem Baratheonů, kdy byli potomci vždy černovlasí, což by naznačovalo, že Tyrion zdědil zlato po matce Joanně, ovšem otcem mohl být kdokoliv, včetně Targaryena (a kromě Baratheona). O Rhaegarovi bych samozřejmě silně pochyboval, ale co takhle šílený Aerys, který bil a znásilňoval i svou vlastní ženu? Nebyl by to důvod proč se s Tywinem smrtelně nenávilděli a proč se Tywin nakonec přidal k vzbouřencům?

  • upraveno 19. prosince 2006

    Petere, já tě varoval! :twisted:

    A jak si vysvětlujete Doranova slova na konci jeho kapitoly? Plánoval zasnoubit Arianne s Viserysem. Po jeho smrti ale chtěl, aby se s Daenerys (nejlepší partie Západozemí) setkal Quentyn. Právě on by mohl být tou poslední POV.

    Drak má tři hlavy. Je Arianne jednou z nich, příliš cenná, než aby byla potrestána pro zradu?

  • upraveno 20. prosince 2006

    moje vnútorné presvedčenie je, že "Drak má 3 hlavy" znamená, že pôjde o 3 dámy. Iste minimálne Jon a asi Bran so Samwellom urobia kus roboty, ale 3 hlavy draka budú mať dievčenský kukuč.

    Môj typ bol (okrem D samozrejme) Sansa a Arya, ale Arya je už out- a zdá sa že sa tam veeľmi tlačí Tyrion, no ale keďže fíling :-) nepustí tak vravím ze Sansa a Arianne. Alebo Sansa a Fialka? Alebo Fialka a Arianne?

    no zdá sa, že už zabieham niekam inam :oops:

  • upraveno 20. prosince 2006

    sarven wrote:
    moje vnútorné presvedčenie je, že "Drak má 3 hlavy" znamená, že pôjde o 3 dámy.


    Oceňuji tvé feministické smýšlení! :D Ale já bych řekl, že Daenerys bude asi jediná ženská hlava. Když se podíváme na Aegona Dobyvatele (v podstatě zakladatele vládnoucí targaryenské dynastie), tak ten měl dvě sestry. Teď by to tedy mohlo zafungovat v opačném gardu a Daenerys by mohla dostat dva bratry/manžely. Otázkou je, zda to musejí být Targaryenové. Kdyby nemuseli, má Dany velké možnosti výběru: Quentyn, Viktarion, Euron, Tyrion (abych udělal radost Týně)... a tak. :P
  • upraveno 20. prosince 2006

    Kdyby to nebyli Targaryenové, nebo alespoň někdo s trochou jejich krve, nemuselo by se to líbit drakům.

    Martellové mají v příbuzenstvu Tararyeny, to je pravda. Ale třeba takový Gendry (i Edrik Bouře) má taky prababičku Tararyenku, takže možností je mnoho.

    Já ale věřím v Jona.

  • upraveno 21. prosince 2006

    V SSM (So Spake Martin) z 16.11.2000 se píše: "This third Targaryen might very well be -not- a Targaryen, to quote his exact words... "Three heads of the dragon... yes... but the third will not nessesarily BE a Targaryen..."

    Ale těžko říci, co tím přesně myslel. Možná chtěl jen říct, že to nemusí být přímo Targaryen, ale aspoň vzdálený Targaryenský původ by mít měl.

    Co se týče Jona... je to určitě zajímavá představa, a taky docela pravděpodobné, ale jak by se to v takovém případě řešilo s Duchem? Asi by neměl moc radost, kdyby svého pána mohl nanejvýš pozorovat ze země. :wink:

  • upraveno 21. prosince 2006

    Ty nic nevíš, Leto :-)

    teraz si to totiž odhlalil. Ďalšie dve hlavy draka budú Jon a Duch!!!

    :lol:

  • upraveno 21. prosince 2006

    Léto wrote:
    V SSM (So Spake Martin) z 16.11.2000 se píše: "This third Targaryen might very well be -not- a Targaryen, to quote his exact words... "Three heads of the dragon... yes... but the third will not nessesarily BE a Targaryen..."

    Ale těžko říci, co tím přesně myslel. Možná chtěl jen říct, že to nemusí být přímo Targaryen, ale aspoň vzdálený Targaryenský původ by mít měl.

    Co se týče Jona... je to určitě zajímavá představa, a taky docela pravděpodobné, ale jak by se to v takovém případě řešilo s Duchem? Asi by neměl moc radost, kdyby svého pána mohl nanejvýš pozorovat ze země. :wink:

    To je holt problém, když pocházíš ze dvou rodů, které přidělují svým potomkům mystická zvířata...

    Hm. Robertovi bastardi v sobě kapku Targaryenské krve mají...

  • upraveno 21. prosince 2006

    Jon, Dany, + (...) Moje typy jsou Tyrion nebo Stannis nebo Quentyn. Z těch méně pravděpodobných to může být skoro kdokoliv - od Hnědého Bena a Plumma (jmenoval se tak, nějak se mi to nechce hledat, ale vzpomínám si, že byl sympaťák a říkal Dany, že má targaryenské předky), Viktariona či Joraha až po takové okrajové možnosti jako Sandor, Brienne, Jaime či třeba Sansa... To už jsou ale střely ani ne od pasu... :-)

  • upraveno 21. prosince 2006

    sarven wrote:
    teraz si to totiž odhlalil. Ďalšie dve hlavy draka budú Jon a Duch!!!


    Nezapomeň, že se zbývající dvě hlavy pravděpodobně stanou manžely Daenerys. To bych musel svému zlovlčímu bratrovi skoro závidět. :) Ovšem byl by to hezký vládnoucí triumvirát, to zase ano!

    Tyna wrote:
    Hm. Robertovi bastardi v sobě kapku Targaryenské krve mají...


    A nejenom ti. Potom mě napadá ještě rod Dayne, ti sice nejsou spřízněni přímo s Targaryeny, ale mají v sobě krev staré Valyrie, což by mohlo postačovat. A potom ten žalářník z Králova přístaviště, co se chválil, že má v sobě krev draka. Jak se on jenom jmenoval? :P

    Eddard wrote:
    Jon, Dany, + (...) Moje typy jsou Tyrion nebo Stannis nebo Quentyn.


    Ještě mě napadá jedna věc ohledně toho Jona, ale nejsem si jistý, jestli to tady už někdo neříkal. Příští kniha (Tanec s draky), se bude, zcela logicky, točit hlavně okolo těch draků. Takže už asi budou potřebovat nějaké jezdce. Jenže Jon je na Zdi a nenapadá mě nic, co by ho mohlo přimět, aby opustil své stanoviště lorda velitele a odjel někam přes Úzké moře směrem k nejisté budoucnosti... jestli se někdy stane drakojezdcem, potom to bude podle mého názoru až po Daenerysině invazi do Západozemí. Nedokážu si moc představit, jak by se mu to mohlo podařit před dnem D. :?
  • upraveno 21. prosince 2006

    Léto napsal:

    Quote:
    Ještě mě napadá jedna věc ohledně toho Jona, ale nejsem si jistý, jestli to tady už někdo neříkal. Příští kniha (Tanec s draky), se bude, zcela logicky, točit hlavně okolo těch draků. Takže už asi budou potřebovat nějaké jezdce. Jenže Jon je na Zdi a nenapadá mě nic, co by ho mohlo přimět, aby opustil své stanoviště lorda velitele a odjel někam přes Úzké moře směrem k nejisté budoucnosti... jestli se někdy stane drakojezdcem, potom to bude podle mého názoru až po Daenerysině invazi do Západozemí. Nedokážu si moc představit, jak by se mu to mohlo podařit před dnem D.

    Kde bereš jistotu, že draci potřebují jezdce? :-) Navíc je taky dost možné, že žádná invaze do Západozemí vůbec neproběhne a Dany (hned jak si vyřídí své záležitosti v Meerenu, tj. střet s železnými, Mágem, Jorahem a Quentynem) popluje se svým vojskem a draky přímo na sever... A dále je tu možnost, že se jezdci zkrátka prohodí... Teď mě tak napadlo, kolik ji vlastně ještě zbývá těch zrad... a pro co? Byla zrazena Jorahem (pro lásku?) a ...? Nechcete někdo založit téma speciálně na Dany, asi by si to už holka zasloužila ;-)

  • upraveno 21. prosince 2006

    Eddard wrote:
    Kde bereš jistotu, že draci potřebují jezdce?


    Mám takový dojem, že se někdo říkalo, že každý drak patřil určitému Targaryenovi, který na něm jezdil. Citátem z knížky to ale asi nepodpořím, takže je možné, že se pletu.

    Rozhodně tedy nechci snižovat inteligenci draků, jsou to chytrá zvířata, ale řekl bych, že vypustit je "jen tak" by asi nemělo ten správný efekt... určité řízení budou potřebovat. :)

    O tom zbytku se pobavíme v tématu Dany. :wink:

  • upraveno 29. prosince 2006

    každý drak mal tuším svojho "pána" ale či to bol priamo jeho jazdec? to neviem...

  • upraveno 29. prosince 2006

    Stejně mi přijde, že v Tanci to ještě na nějaký ježdění nebude, protože když Martin rozdělil knížku na dva díly Královo přístaviště/Dany+Zeď, tak tam nemůže být časový skok, Tanec bude muset jet zhruba ve stejné době jako Hostina.

  • upraveno 2. ledna 2007

    mno otázka je ako sa Martyn vysporiada s časom. Ak má po tanci, ktorý je súbežný s Hostinou skočiť cca 5 rokov dopredu, tak bude musieť aj otvorené veci v Hostine aspoň formálne naznačiť, dopovedať... ale...

    niekde som čítal, ak sa nemýlim, že vlastne ten skok nakoniec nebude, že FFC a DWD sú tým medzičlánkom a príbeh pokračuje ďalej...

    bez ohľadu na tieto hrátky s časom vieme z Letovho prekladu, že draci už žerú ako blázni, a vzlietnuť môžu každú chvíľu...

  • upraveno 2. ledna 2007

    Já jsem četl, že Martin začal psát Tanec s draky (ještě před Hostinou) tak, že tam skutečně ta pětiletá mezera byla, ale nějak se mu to nelíbilo a nedařilo, tak se rozhodl, že příběh půjde bez přerušení. Což mu schvaluji, nejsem velký příznivec takových časových skoků.

    Zajímalo by mě, jak dlouho takoví draci potřebují, aby dorostli do plné velikosti. Myslel jsem, že Balerion a spol. potřebovali desítky let, aby dosáhli svých obludných rozměrů. Dany si radši měla pořídit zlovlky, ti dospívají rychleji. :wink:

  • upraveno 3. ledna 2007

    Léto wrote:
    Já jsem četl, že Martin začal psát Tanec s draky (ještě před Hostinou) tak, že tam skutečně ta pětiletá mezera byla, ale nějak se mu to nelíbilo a nedařilo, tak se rozhodl, že příběh půjde bez přerušení. Což mu schvaluji, nejsem velký příznivec takových časových skoků.

    Zajímalo by mě, jak dlouho takoví draci potřebují, aby dorostli do plné velikosti. Myslel jsem, že Balerion a spol. potřebovali desítky let, aby dosáhli svých obludných rozměrů. Dany si radši měla pořídit zlovlky, ti dospívají rychleji. :wink:

    Já se obávam, že jestli už to nebylo někde řečeno (kde?), tak růst draků budeme těžko odhadovat a bude to problém... Měl by k tomu něco říct Martin, jak rychle ti draci rostou, co se týče stáří Aegonových draků, to myslim nikde popsaný neni.

  • upraveno 3. ledna 2007

    Peter wrote:
    Já se obávam, že jestli už to nebylo někde řečeno (kde?), tak růst draků budeme těžko odhadovat a bude to problém... Měl by k tomu něco říct Martin, jak rychle ti draci rostou, co se týče stáří Aegonových draků, to myslim nikde popsaný neni.

    Balerion Černý děs zemřel za vlády krále Jaehaeryse, takže někdy ve druhé polovině prvního století po Dobytí. V té době mu bylo dvě stě let. Takže v době Aegona muselo být Balerionovi 100 až 150 let. Zároveň je řečeno, že draci nikdy nepřestávají růst, a existují legendy o moudrých dracích, kteří žili tisíce let.

    Ovšem Daenerys samozřejmě nemá desítky let na to, aby počkala, než její draci dorostou do Balerionovy velikosti. Takže těžko říct, jak to bude řešit. :roll:

  • upraveno 4. ledna 2007

    Léto wrote:
    Peter wrote:
    Já se obávam, že jestli už to nebylo někde řečeno (kde?), tak růst draků budeme těžko odhadovat a bude to problém... Měl by k tomu něco říct Martin, jak rychle ti draci rostou, co se týče stáří Aegonových draků, to myslim nikde popsaný neni.

    Balerion Černý děs zemřel za vlády krále Jaehaeryse, takže někdy ve druhé polovině prvního století po Dobytí. V té době mu bylo dvě stě let. Takže v době Aegona muselo být Balerionovi 100 až 150 let. Zároveň je řečeno, že draci nikdy nepřestávají růst, a existují legendy o moudrých dracích, kteří žili tisíce let.

    Ovšem Daenerys samozřejmě nemá desítky let na to, aby počkala, než její draci dorostou do Balerionovy velikosti. Takže těžko říct, jak to bude řešit. :roll:

    Mně šlo právě spíš o to, jak rychle vyrostou (pokud mají volnost) do "nositelský" velikosti... Kolika se dožívají nám může být v tuhle chvíli poměrně fuk;))

  • upraveno 5. ledna 2007

    Peter wrote:
    Mně šlo právě spíš o to, jak rychle vyrostou (pokud mají volnost) do "nositelský" velikosti... Kolika se dožívají nám může být v tuhle chvíli poměrně fuk;))


    Ovšem "nositelská" velikost sama o sobě ještě nezaručuje využitelnost v boji. Teď jsou to přeci jen pořád ještě jenom přerostlé ještěrky, do určité míry docela zranitelné vůči šípům a podobně. Ale jestli někdy dorostou do Balerionovy velikosti, tak už budou prakticky neporazitelní, snad ledaže by je sestřelovali houfnicemi. :wink: Škoda, že Dany nemůže těch sto let počkat. Vlastně je to dobře. Představte si, co by na jejím místě dělal Doran Martell. :D
  • upraveno 5. ledna 2007

    Léto wrote:
    Peter wrote:
    Mně šlo právě spíš o to, jak rychle vyrostou (pokud mají volnost) do "nositelský" velikosti... Kolika se dožívají nám může být v tuhle chvíli poměrně fuk;))


    Ovšem "nositelská" velikost sama o sobě ještě nezaručuje využitelnost v boji. Teď jsou to přeci jen pořád ještě jenom přerostlé ještěrky, do určité míry docela zranitelné vůči šípům a podobně. Ale jestli někdy dorostou do Balerionovy velikosti, tak už budou prakticky neporazitelní, snad ledaže by je sestřelovali houfnicemi. :wink: Škoda, že Dany nemůže těch sto let počkat. Vlastně je to dobře. Představte si, co by na jejím místě dělal Doran Martell. :D

    Zase co se týče Jiných, tak ti asi moc šípů používat nebudou, co myslíte? Ale nějaký obrnění by ti draci asi potřebovali, to je fakt.

  • upraveno 6. ledna 2007

    Peter wrote:
    Zase co se týče Jiných, tak ti asi moc šípů používat nebudou, co myslíte? Ale nějaký obrnění by ti draci asi potřebovali, to je fakt.


    Říká ti něco pojem "sněžné dělo"? :lol:
  • upraveno 6. ledna 2007

    Léto wrote:
    Peter wrote:
    Zase co se týče Jiných, tak ti asi moc šípů používat nebudou, co myslíte? Ale nějaký obrnění by ti draci asi potřebovali, to je fakt.


    Říká ti něco pojem "sněžné dělo"? :lol:

    :)) A draci jsou takovej napalm, co?:))

  • upraveno 6. ledna 2007

    "Miluji vůni čerstvého napalmu po ránu."

    - král Aerys II.

    V souvislosti s tím mě napadá, myslíte, že by se Aerysovi mohlo podařit probudit draka nebo způsobit jeho vylíhnutí z vejce, kdyby skutečně zapálil Královo přístaviště? U Daenerys ten "rituál" svým způsobem fungoval... :roll:

  • upraveno 6. ledna 2007

    Léto wrote:
    "Miluji vůni čerstvého napalmu po ránu."

    - král Aerys II.

    V souvislosti s tím mě napadá, myslíte, že by se Aerysovi mohlo podařit probudit draka nebo způsobit jeho vylíhnutí z vejce, kdyby skutečně zapálil Královo přístaviště? U Daenerys ten "rituál" svým způsobem fungoval... :roll:

    Jenže u Dany to mohlo být tím proroctvím, kdežto Aerys byl prostě magor:))

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.