Patrně nikdo kromě Aryi nevěděl, jaký má k ní Syrio vztah. Všichni si mysleli, že jde o nějakého najatého šermířského učitele, aby Pobočníkovu malou dcerku na pár měsíců zabavil, takže by mohli předpokládat, že by ji ihned neběžel hledat, ale že prostě zdrhnul a nejbližší lodí odplul zpět na východ - pokud by tedy nějak vyvázl ze souboje s Trantem.
Neřekla bych, že Syrio je Muž bez tváře nebo někdo podobný. IMHO je něco jako klasický šermíř, obdoba západozemského rytíře. Ale žádnou oporu pro toto tvrzení samozřejmě nemám.
Alchymista a Jaquen je celkem známá věc, ale Syria jsem mezi jeho tvářema teda nehledal. Ostatně to by asi k Arye přistupoval trochu jinak ne? Tyhle dva spojovat je dost vedle.
Nevím jak jejich setkání proběhlo, ale myslím si, že ho Ned najal až v Králově přístavišti, a tip na něj dostal buď od Varyse nebo od někoho ze svých mužů, kteří na Syria narazili někde ve městě. Pochybuju, že na učitele šermu pro Aryu proběhl nějaký konkurz. :-D A na druhou stranu se mi nezdá, že by Ned byl nějak znalý Bravosanů.
A my víme, že je už měl všechny vybraný? (už si to nemapatuju, tak mě kdyžtak opravte) Třeba to s Yorenem zahráli stejně jako s Aryou, tedy že se k nim přidal až dodatečně. Za předpokladu, že Syrio a Jaqen je jedna a tatáž osoba, samozřejmě. :-)
Ale že mi ty dětičky rostou, že? :-) Ba ne, já asi nejsem úplně první otec, kdysi jsme to probírali na fóru, ale já to asi převzal stejně z westeros.org.
jj, třeba Stannis či Kevan, jestli se dobře pamatuju. Ale tenhle měsíc už je mezní termín, protože právě v listopadu by měl začít natáčení Charles Dance (Tywin).
Je to možný, možná to už bylo i oznámeno. Ale ten Kevan je jistej, o tom GRRM psal, že je vlastně vybranej, jen se dohadujou termíny a čeká se na posvěcení od HBO.
Komentáře