Tales of Dunk and Egg = Príbehy Dunka a Egga

upraveno 2. února 2014 v Dunk & Egg
Pre všetkých, kto čítali tieto príbehy.
2

Komentáře

• @Mikjan Divoké karty je jeho séria kníh o ľuďoch ktorý majú super vlastnosti, volajú sa divoké karty pretože dostaneš chorobu ktorá ma nejak 90% šancu že ťa zabije 5% že ťa hnusne zmutuje a 5% že ti dá tu super vlasnosť, plánoval som to čítať ale nikde som nenašiel preklad.
  • @JoeGyry Díky. O překlad se zřejmě právě stará Argo :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Já myslela, že to Martin hlavně edituje a autorsky přispívá jen občas.
  • @Nevada No nevim, na argovskym webu psali GRRM jako autora
  • Tak som pozrel wiki a je jeden z autorov, knihy sú vlastne zbierky viacerých príbehov niektoré napísal Martin ale väčšinu iný autori. Ale píše sa tam že to celé edituje, Nevada mala pravdu.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Zdravím. Nedávno jsem dočetl Tanec s Draky a z čekání na Vichry zimy je mi smutno ( :D ) a tak jsem hledal ještě nějaké dílo, které má co dočinění s Písní. Našel jsem 3 povídky o Dunkovi a Eggovi, akorát jsem nikde nenašel obchod, ve kterém bych je mohl koupit. Mohli by jste mi poradit, kde se to dá sehnat, či se to někdo chystá vydat? A ještě jedna otázka. Nemám přehled o všech dílech o Západozemí a Písni, mohl by mi tu někdo napsat seznam všeho, co se alespoň trochu týká Písně? Byl bych moc vděčný, chtěl bych si přečíst úplně vše. Děkuji. :-)
  • @Riokai Příběhy o Dunkovi a Eggovi se chystá vydat Argo pod názvem Rytíři sedmi království, jen zatím není známo kdy. První díl, potulný rytíř, už byl vydanej ve sborníku Legendy (http://www.cbdb.cz/kniha-57575-legendy-2--nove-pribehy-ze-znamych-cyklu-legends), ale to už bude dávno vyprodaný, v knihovnách to ale maj. Potom už v češtině vyšly jen výše zmíněné Tyrionovy hlášky. Kompletní seznam knih o aSoIaF (v en) najdeš tady: http://awoiaf.westeros.org/index.php/Portal:Books
    @Mikjan Děkuji moc, já jsem našel pdf. verzi Potulného rytíře, ale ty další dvě jsem nenašel, nenašel by se tu někdo, kdo by mi je v pdf. mohl poslat? :-)
  • @Riokai Ja ich mám ak chceš ;)
  • já bych potřeboval ten poslední :)
    A co jako?
  • pridajte sa tam kto chcete ;) :D a ak chcete mi napíšte a pošlem vám tie knihy ak budete chcieť :) mám všetky :)
    @Peterko Mohl by si mi poslat všechny tři, i když nevím, zda si je přečtu, poněvadž když jsem četl pdf. Potulného rytíře, bylo tam strašně moc chyb a chybějících slov. Můj email: dominzat@seznam.cz ;-)
  • no sice jsem si chtěl požadat až později, nicmeně když to tu ted je, tak bych @Peterka taky poprosil o pdf verze mail: medievalmarek@seznam.cz díky moc :-)
  • chalani .. sry ale zabudol som heslo na mail :D som rád že prežívam bez neho :D ták sa pridajte na tú stránku čo som dal vyžšie a napíšte mi na tú stránku a poposielam vám to ;) @Marek @Riokai
    Tak to už až trapné.
  • Jinak, když napišete mi, tak ja vam to taky pošlu. A nemusi tp byt na fejkbuk.
  • No Stando radši s tim počkame, mam tesne před druhym maturitnim termínem a nechci se zažrat do ničeho mimoškolního, až to dam, bude Dunk a Egg první věc kterou si přečtu :-)
  • @Marek Matura se teď dělá ze čtyř předmětů z toho ze dvou státně, to dáš i kdybys nechtěl :-D
  • @Everett_Young divil by ses jaka je Stavba strojů a součástí prasárna, nebo z fleku spočítat celej jeřáb ... vždy sem vám netechnickejm maturantům ty předměty záviděl :-D nehledě na to že mi už je 21 takže to musim dát i kdybych měl u toho učiva shnít :spike:
  • @Marek To maturuješ od 18 pořád dokola? 8-O
  • 18 mi bylo na konci druháku @Everett_Young
  • ... a že mě to stojí hodně přemáhání nevmísit se jedovatou slinou do diskuze...
  • @Jay Pojď do toho :-)
  • upraveno 20. února 2014
    Než začnete plivat jedovaté sliny... je tady vůbec někdo, kdo ty povídky četl? :)

Já je teď dočetla podruhé a nedá mi to se nezamyslet, s jakým záměrem je GRRM psal. Jestli to bylo jen krácení dlouhé chvíle, vnuknutí, nebo promyšlené dávkování reálií důležitých pro děj ASoIaF. Po Rytíři v přísaze a Tajemném rytíři mám pocit, že skoro nejvíc to bylo to poslední. V obou hraje Blackfyreova rebélie hlavní roli, nemluví se tam skoro o ničem jiném, a já mám prostě pocit, že to bude mít nějakou dohru v Písni. O důvod víc, proč mít Mladého Griffa za Blackfyrea... A když už jsem u něj... nešlo si nevšimnout těch paralel mezi ním a Eggem.
    Oba se vydávají za někoho jiného, než kým jsou. Griff si vlasy barví, Egg si je vyholuje, oba nosí slamák (viz Tyrionovo první setkání s Griffem). :D Oba mají po boku neurozeného rytíře, který se později dostane do Královské gardy. Dunk & Egg, Duck & Egg... Jen Griff asi dostával míň štulců za ucho, soudě dle jeho arogantních výlevů. :-) Ale Egg je o dost mladší a může ho v tomhle ještě (nedejbože) dohnat.
    Co tím chci říct, je, že by mě zajímalo, jestli je to jen malý Martinův vtípek nebo nám tím chce něco naznačit. O Eggovi víme, že se později dost nečekaně stal králem...
  • Ale jo, radši zpátky k povídkám... Jo jo, jasně, že četl.
    Jinak ano, myslím, že nás jimi chce Martin seznámit s postavami, které tvořily historii a kteří ji případně ještě budou tvořit budoucnost... (Osobně v tom vidím spíš tohle seznámení s okolnostmi, než hledání paralel - i když ten komentář s trpaslíkem v záchodě nebyl špatný).
    Zatím se nám (skoro) jistě bude znát Bloodravena,... a krom toho, zajímavé bude, až opravdu vyrazí na sever... uvidíme, co Old Nan, Hodor (je to jisté, že to je Dunkův potomek, nebo je to moje další praštěná teorie) a... a vůbec.
  • Vidíš, na Hodora jsem úplně zapomněla. :-) Jo, taky mám pocit, že ten vysoký rytíř, který líbá mladou dívku pod čarostromem (Branova vize), bude Duncan. A taky by mě zajímalo, jak se jeho štít dostal do Večeropadu a jak se to vlastně semlelo, že Brienne bude pravděpodobně jedním z jeho avizovaných potomků...
    GRRM má údajně vymyšlené náměty na povídky až do oné osudné tragédie na Létohradu, ale ani se neodvažuju doufat, že by k tomu někdy došel a napsal je všechny. :-/
  • myslím, že poviedky vznikli podobne ako napr. časti silmarillionu. GRRM má rád svoj svet, a baví ho ponárať sa do neho hlbšie.
  • @sarven Ne, GRRM definitivně nemá rád svůj svět :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.