Tales of Dunk and Egg = Príbehy Dunka a Egga
Pre všetkých, kto čítali tieto príbehy.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Já je teď dočetla podruhé a nedá mi to se nezamyslet, s jakým záměrem je GRRM psal. Jestli to bylo jen krácení dlouhé chvíle, vnuknutí, nebo promyšlené dávkování reálií důležitých pro děj ASoIaF. Po Rytíři v přísaze a Tajemném rytíři mám pocit, že skoro nejvíc to bylo to poslední. V obou hraje Blackfyreova rebélie hlavní roli, nemluví se tam skoro o ničem jiném, a já mám prostě pocit, že to bude mít nějakou dohru v Písni. O důvod víc, proč mít Mladého Griffa za Blackfyrea... A když už jsem u něj... nešlo si nevšimnout těch paralel mezi ním a Eggem.
Oba se vydávají za někoho jiného, než kým jsou. Griff si vlasy barví, Egg si je vyholuje, oba nosí slamák (viz Tyrionovo první setkání s Griffem). :D Oba mají po boku neurozeného rytíře, který se později dostane do Královské gardy. Dunk & Egg, Duck & Egg... Jen Griff asi dostával míň štulců za ucho, soudě dle jeho arogantních výlevů. :-) Ale Egg je o dost mladší a může ho v tomhle ještě (nedejbože) dohnat.
Co tím chci říct, je, že by mě zajímalo, jestli je to jen malý Martinův vtípek nebo nám tím chce něco naznačit. O Eggovi víme, že se později dost nečekaně stal králem...
Jinak ano, myslím, že nás jimi chce Martin seznámit s postavami, které tvořily historii a kteří ji případně ještě budou tvořit budoucnost... (Osobně v tom vidím spíš tohle seznámení s okolnostmi, než hledání paralel - i když ten komentář s trpaslíkem v záchodě nebyl špatný).
Zatím se nám (skoro) jistě bude znát Bloodravena,... a krom toho, zajímavé bude, až opravdu vyrazí na sever... uvidíme, co Old Nan, Hodor (je to jisté, že to je Dunkův potomek, nebo je to moje další praštěná teorie) a... a vůbec.
GRRM má údajně vymyšlené náměty na povídky až do oné osudné tragédie na Létohradu, ale ani se neodvažuju doufat, že by k tomu někdy došel a napsal je všechny. :-/