Neposkvrnění

upraveno 23. dubna 2011 v Organizace

Komentáře

• upraveno 4. ledna 2008
    Drobná oprava - Neposkvrnění nejsou lehká pěchota. Majitel si je může vyzbrojit dle libosti(i když vzhledem k podnebí většinou skutečně jako lehká pěchota slouží; minimálně v případě Qohoru používají dlouhá kopí, asi spíše píky).
  • upraveno 4. ledna 2008
    dobre zhrnuté. Ich najväčšia cena je proti jazde. Obzvlášť proti ľahkej dothrackej jazde. Viem si púredstaviť, že vybojuju pre Danny vylodenie v Západozemí, ale v eventuálnom boji proti Jiním padnú takmer do jedného.
    Finálnu bitku nemôže opbstarať nik iný ako Draci vs Jiní. Plus pár hrdinov s obsidianom a v. čepeľou...
  • upraveno 4. ledna 2008
    Přiznám se, že pokud by měla Píseň vrcholit bitkou draci a hrdinové proti Jiným, tak by mne to tedy dost zklamalo. To mi přijde jako dost tuctová scénka na to jak spletité jsou osudy hlavních postav. Ale možná od toho čekám víc, než v tom je.
  • upraveno 4. ledna 2008
    Právě jsem to chtěl napsat, že tak jednoduché to snad nebude. Hlavně mám pocit, že by draci dostali pěkně na prdel. A Neposkvrněný bych do střetu s Jinejma nepouštěl, to by bylo dost sebevražedný. ;)
  • upraveno 4. ledna 2008
  • upraveno 4. ledna 2008
  • upraveno 4. ledna 2008
  • upraveno 4. ledna 2008
  • upraveno 4. ledna 2008
  • upraveno 5. ledna 2008
  • upraveno 5. ledna 2008
  • upraveno 5. ledna 2008
  • upraveno 7. ledna 2008
  • upraveno 9. ledna 2008
  • upraveno 10. ledna 2008
  • upraveno 10. ledna 2008
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 10. ledna 2008
  • upraveno 12. ledna 2008
    a hlavne som rád, že sa aspoň trochu zdvihla diskusia, ktorá časom zhynula... :-)
    To mě přivádí na zajímavou myšlenku. Myslíte, že se Neposkvrnění dědí? Co když jejich majitel zemře? Komu potom patří jejich "věrnost"? Co kdyby Dany umřela, čí potom jsou? Koho poslechnou? A není taková bezprizorní síla trochu nebezpečná?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 12. ledna 2008
    pokiaľ boli ako otroci tak sa pochopiteľne dedili. buď podľa testamentu, práva alebo sily si ich niekto privlastnil. "Naši" nesmrteľní sú slobodní a sú s Danny slobodne. Po jej eventuálnej smrti by sa - podľa mňa - rozišli. niektorí by zostali s dedičmi Danny (napr. dedičmi ideálov) ostatní by sa buď nechali zverbovať alebo založili žoldniersku skupinu alebo skúsili žiť iní život.
  • upraveno 13. ledna 2008
  • upraveno 12. října 2011
    přečetl jsem článek a podle jasné autorově fascinace starověkým římem, která je v domovině neposkvrněných dost patrná bych řekl že jsou podobní více římským armádám než alexandrovým, a pozor pořád se těm celkům říká falanga takže z historického hlediska je blbost že konec boje ve falangách je 160 př.n.l. to fakt ne. Výzbrojí co mají u sebe mi pak přimínají hodně Caesarovo vojsko co dobylo Galii, ať kulaté štíty tak lehká zbroj, kdy nejlepší zbrojí byli loricy hamaty což byli jen kroužkové brně. Takže rytířská jízda by mohla být problémem ovšem římské vojsko bojovalo proti jízdě galů tak v té době ani zdaleka nebyla vynalezena těžká zbroj pro rytíře ani pro koně. Takže Jízda jako taková nebyl problém pro sevřené formace neposkvrněných centurií. Ovšem těžká jízda by problém mohl být jelikož zde je rozdíl několika stovek let ve způsobu boje takže těžká jízda by mohla udělat problémy. Co se lučištníků týká. To není problém vůbec proto mají vajáci štíty celkem velké a sevřené formace. Proto se ve starověku tolik lučištníci nepoužívají a mnohem víc se vrhají oštěpy protože udělají větší škodu na nepřátelském štítu než šíp. Teren teren je věcí strategie takže pokud velitel podělá terén tak pak muže být jak vyhodou tak nevyhodou. Co se guerilovejch válek týká. Neposkvrnění stejně jako římské legie si na přenocování stavějí opevěnné pochodové tábory. Takže tam nějaký guerilový přepad nehrozí. Po cetě už by hrozit mohli ale nijak extra velké počítám že si stejně jako římané nosí veškeré vybavení včetně štítu u sebe takže jsou připraveni k boji ihned. Ovšem víme jak to dopdlo v Teutoburskem lese. Pokud teda dojde k léčce kde se setniny nebudou moci sformovat do šiků a dojde na boj muže proti muži byla by zde nevýhoda. Ovšem neposkrvění jsou tohcu lepší římští vojáci takže nejspíš uméí bojovat lépe než běžný řadový voják taky necítí bolets a tak ... takže by bylo potřeba velké převahy aby to dopadlo jak v teutoburskem lese. Narušování zásobování pak hrozí kdykoliv jakmile jsou zásobovací trasy příliš dlouhé. A územý je obsazováno příliš rychle před jeho uplným zajištěním. Stejně tak taktika vypálené země by pro jakoukoliv armádu byla značně nepříjemná. Tak jako tak musím autora jen a jen obdivovat protože má obdivuhodnou znalost vojenských strategií taktik vybavení a tak podobně. Je to snad první kniha kde jsem nezaznamenal žádný vyložený nesmysli :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.