TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?



Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1335336338340341361

Komentáře

  • @sfik mně se dost líbí filmy a seriály od Netflixu, už se těším na Ricka a Mortyho a Zaklínače, filmy jsou také celkem fajn, i když bych uvítala širší nabídku, ale to se dá vyřešit, když se nabourám na americkou nabídku Netflixu :anxious: české titulky ani dabing nepožaduju.
  • JoserJoser persona non grata
    Copak to vidím

  • Já jsem službě onlineserialy a jim podobným nikdy nepřišel na chuť. Není nad to si seriál pěkně stáhnout z torrentů. :-) Ne, ale originální tvorba Netflixu mě celkem baví, navíc mají slušnou nabídku i jiného obsahu, takže ten si platím a podporuji je. O ostatních službách zatím není důvod proč uvažovat, protože obsah. Až bude mít Amazon seriál ze Středozemě, tak pak o tom pouvažuji.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Jeho temné esence jsou naprosta fantazie. Těžko říct, co chválit dříve pořád zpracoávám dojmy, ale už samotný pilot mi přijde tisíckrát lepší než film z doby před deseti let. Navíc předloha je naštěstí dokončená a pouze trilogie, tak bychom se možná mohli dočkat i nějaké konzistentní kvality.
  • @Tyrion Lannister První díl se mi taky líbil. Vlastně moje jediná kritika je zatím v tom, že si nejsem jistá, jak moc pochopitelné je to pro ty, co neznají předlohu. Samozřejmě že všechno nebudou vysvětlovat hned v prvním díle, ale co jsou zač daemoni a co pro svoje lidi znamenají, to měli tvůrci aspoň krátce vysvětlit už teď.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Taky se mi první díl moc líbil, jen mám trochu problém s Lyrou, protože se mi strašlivě líbila Dakota Blue Richards a tahle je pro mě zatím mladá Wolverinová, ale snad se s tím časem nějak srovnám :)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

    @Tyrion Lannister První díl se mi taky líbil. Vlastně moje jediná kritika je zatím v tom, že si nejsem jistá, jak moc pochopitelné je to pro ty, co neznají předlohu. Samozřejmě že všechno nebudou vysvětlovat hned v prvním díle, ale co jsou zač daemoni a co pro svoje lidi znamenají, to měli tvůrci aspoň krátce vysvětlit už teď.

    Tak já předpokládám, že to nechali úmyslně, protože by to mohl být potenciální spoiler
    neboť ty dětí unášejí, aby na nich prováděli experimenty s tím oddělením od daemona, pamatuju-li si to dobře
    takže předpokládám, že se k nějakému hlubšímu rozboru doustanou koncem první série, která pokryje stejnou část jako film (nečetl jsem předlohu, tak nevím nakolik je tohle vysvětlení obstojné) Prozatím stačí to, co řekli v úvodních titulcích, že daemon je fyzická manifestace duše.

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Krisa
    Krisa napsal(a):

    Taky se mi první díl moc líbil, jen mám trochu problém s Lyrou, protože se mi strašlivě líbila Dakota Blue Richards a tahle je pro mě zatím mladá Wolverinová, ale snad se s tím časem nějak srovnám :)

    Při srovnání s filmem, tak se mi líbí jak Ruth Wilsono má stejný "typ" obličeje jako Kidmanová a roli Coultorové hraje naprosto výborně. Dafne mi nějak extra Lauru neovokuje, i když samozřejmě u mne to přebíjí nadšení, že tohle talentované děvče dostalo takovouhle roli.
  • @Tyrion Lannister Tak to si pamatuješ správně. Podle IMDB má ale série jenom osm dílů a podle ukázek to vypadá, že se jim opravdu podaří pokrýt celou první knížku. No ono ani není moc rozumných navnazujících momentů, kde děj přerušit, aniž by se divák cítil ošizený, než to dohrát až do konce. To byl ostatně i jeden z hlavních problémů filmového Zlatého kompasu. Druhá série má mít taky osm sérií, ale přibude několik důležitých postav, takže tam už to asi bude volnější adaptace.
  • @Krisa Mě se líbí obě dvě. Ony jsou obě podobný typ a Lyru hrají skoro stejně.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @svoa00
    Druhá série má mít taky osm sérií, ale přibude několik důležitých postav, takže tam už to asi bude volnější adaptace.
    Tak hlavně doufám, že ne o moc volnější :twisted: I když Tom Hooper režisér mé milované Královy řeči naštěstí působí důveryhodněji než DD dohromady.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @svoa00 Jo, ona i ta seriálová Lyra je zahraná dobře, ale je taková "drsnější".
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Druhá epizoda Dark Materials dorazila. Věci vyeskalovali rychle :twisted: Nemůžu se dočkat vidět více.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Už? Já myslela, že to bude zas o víkendu.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jeho temné esence jsem nečetla, ale na seriál jsem hrozně zvědavá. Mám v plánu kouknout, až to bude odvysílané komplet. Ale nevím, jestli vydržím. Stejně jako u Watchmenů.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Zaklínač dostal druhou sérii víc než měsíc před premiérou té první.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Tak třetí epizoda Temných esencí udeřila teda hype jako prase, předně oceňuji Jeora Mormonta, jehož rozhovory s Lyrou mne hodně potěšili. Díl přinesl několik zásadních odhalení, nejvíce překapilo, že už teď vyrukovali s
    , že je Coulterová Lyřina matka, ve filmu pokud si dobře pamatuji, tak to bylo odhaleno až na konci
    Králova řeč :D mne nahypovala na Sever (zajímavé jak v mnoha fantasy se na sever vždycky děje nějaký průs*r.
    Jsem rád, jak seriál dokázal vzbudit emoce u smrti postavy, kterou divák sotva znal a použít ji jako důležitý plot point
  • JoserJoser persona non grata
    Sledujete někdo Watchmen? Jinak na tenhle začátek pátého dílu jsem vlastně čekal od Snyderova filmu. Naprosto skvělé a pro mě prekvapení roku, jak skvělý seriál z toho vytřískali. Mohu jenom doporučit.



  • @Tyrion Lannister Tak po třech dílech musím říct, že Jeho temná esence je pro mě po Černobylu další vykoupení HBO za Hru o trůny. Je tu prostě vidět, že tvůrci pracují s uzavřeným materiálem a sami mají vizi, jakým způsobem vést seriál i do budoucna. Má to svoje chyby - třetí díl například moc nového neprozradil - ale zatím určitě dávám palec nahoru. Co se týká Lyřiny matky, tak kniha, kde je zmíněné, vyšla už v roce 1995 a bylo to samozřejmě i ve Zlatém kompasu před patnácti lety. Asi proto si seriál nehrál na nějaké epické odhalení. V obou případech odhalení rodičovství se mi líbila Lyřina reakce - zmatek a hněv - a jak to malá herečka zahrála. A skvělá je Ruth Wilson jako Coulterová (naposledy jsem ji viděla jako Janu Eyrovou ve třináct let staré minisérii a doporučuju se aspoň podívat na ukázky, jak hrála mladou introvertku - ta ženská je vážně dobrá).

    Taky bych ráda upozornila všechny, co se těšili na McAvoye, že v prní sérii ještě bude, ale jeho roli opravdu nepřeceňujte :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 21. listopadu 2019
    @svoa00
    Taky bych ráda upozornila všechny, co se těšili na McAvoye, že v prní sérii ještě bude, ale jeho roli opravdu nepřeceňujte
    image

    :twisted:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Jeho temné esence pátý díl je super. Prohlubuje se vztah mezi postavami ikonická projížďka s méďou je fantasický a emocionální prozatimní vrchol celé série. Též se mi líbí ta druhá linie, která začíná rýsovat svoji důležitost. Jediné, co tomu trochu ubírá na kráse je závěr
    ser Twenty Goodman přepadne tábor a očividně by mohl všechny podřezat ve spánku a celou tuhle expedici na sever ukončit. A příhodně se jako jediná probudí Lyra a nikdo jiný. Příhodně medvěd, který by tu chátru vyčmuchal šel do pr*ele.
    Tohle je opravdu jedna z těch stupidních berliček, kdy autor potřebuje, aby se něco stalo a tak udělá naprostou kravinu. Na druhou stranu pozitiva převažuji z 99% negativa a Jeor Mormont moment byl taky skvělý.
  • upraveno 3. prosince 2019
    Jeho temné esence... Souhlasím, že negativa jsou, ale nejsou tak zásadní. Serafina není uhlazená víla a její scéna je super. Rozmrzelý méďa Iorek je úžasný. Lee a jeho pookřání vůči Lyře je milé - vlastně jako otcovská figura funguje tak, jak Asriel nefungoval.
    Překvapuje mě, že se Will se objevil už teď, ale zatím to vypadá, že tvůrci docela umějí rozdělit prostor mezi jednotlivé postavy. Nejspíš bylo dobré rozhodnutí představit ho už teď. Co musím trochu vytknout je práce s daemony. Ona celá záležitost s Billym Costou a ztrátou daemona tolik nevyzní, když jsme doteď jenom okrajově viděli, co pouto s daemonem znamená a jaká hrůza je pro někoho z Lyřina světa daemona nemít. Navíc tak v polovině scén zapomínáme, že daemoni existují. Konec je samozřejmě děsivý, ale porovnejte to s popisem z knížky - a to je jenom chvíle, kdy Lyra vidí, že cizí člověk se chce dotknout jejího daemona.


    image
    image
    image
    image
    image
  • upraveno 7. prosince 2019
    Zkouší někdo V Wars od Netflixu? Má to dost pomalý rozjezd a nebýt to na Netflixu, nejspíš to po prvních dvou epizodách zabalím, ale od čtvrtého dílu se to začíná celkem slušně rozjíždět. Na rozdíl od The Strain je tu dostatek sympatických postav a upíři nejsou trapný zubatý chobotničky.
  • @Dreamer Viděl jsem první epizodu a nepřenesu přes srdce vizuál upírů. Eric z True Blood a Oldmanův Drákula se otáčejí ve svých čalouněných rakvích :D

    Ten seriál mě neba a postavy mě všechny iritovaly. Tak jsem to pustil k vodě po jednom dílu.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 10. prosince 2019
    Šestá epizoda Temných esenci.
    Tak jsem jediný komu bylo Coultorové trochu líto? :-D Celá ta scéna s emotivním
    MOTHER
    byla naprosto dokonalá (mnohem lepší než film) a všechny scény s dětmi
    bez démonů
    Proto jsem se dokázal vcítit jak do pocitů Lyry tak do pocitů Coultorové. Příjezd kavalerie naprosto skvělý a ti
    létající zombíci na konci blyi pěkně desivý
    i když ne tak děsivý jako
    holka od Nicolase brrr speciálně ty její pohledy to bylo něco
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Doprčic, já nestihla ještě ani 5. díl :(. Ty mě vždycky takhle navnadíš, že se nemůžu dočkat (a to ani nečtu ty spoilery).
  • Tak já jsem hlavně ráda, že je pořádně vidět, jak hrozné je o daemona přijít. Jinak mají pro poslední dva díly spoustu materiálu, takže by měly být dějově nabyté. A Coulterová je skvělá postava.
  • upraveno 10. prosince 2019
    @sfik po dokoukání seriálu svoje prvotní nadšení krotím, protože se to bohužel doopravdy nerozjede ani po páté epizodě. Dost mě štvalo, že během seriálu sice probíhala apokalypsa, ale tak nějak mimochodem a na pozadí ukrutně nudné hlavní zápletky. Jedna scéna s babičkou zametající krev na chodníku pro dokreslení atmosféry fakt nestačí. Celý seriál bych shrnula do koše a začala znovu. První díl měl začít posledními pěti minutami celého seriálu. Záběr na týpka bez trička, jak dělá shyby na hrazdě, poté si bere bouchačku a pás nábojů a jde vraždit upíry...takhle nějak jsem si to původně představovala, když se to jmenuje V Wars :oops:

    P.S.: U True Blood mě tedy silně iritovaly ty špičaté řezáky...to nebyly upíří špičáky a vypadalo to vždycky strašně srandovně.
  • Předně bych chtěla pochválit, že podle těhle videí to vypadá, že tvůrci postavám rozumějí. Geralt zní naprosto jako Geralt. Prostě tvrdý týpek, který pod tou drsnou slupkou má dobré srdce a proto ho má většina ženských, které potká, ráda. Mladá představitelka Ciri působí na svůj věk vyspěle a to se bude hodit. Podle toho, co ve videu říká, to ale vypadá, že v první sérii malou zabijačku neuvidíme. Yennefer - mno, ta seriálová asi bude trochu jiná. Yennefer v povídkách začíná jako ledová královna a až postupně měkne. Trochu neosuhlasím s tím, že z pomocí flashbacků hned udělají sympatičtější postavu, ale budiž. Zajímalo by mě, jestli ukážou, cou se stalo v Blavikenu, nebo to jenom bude zmíněné. A zajímavá by mohla být pohádka o tom, jak si Geralt zahrál na Rampelníka :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.