TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?



Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1332333335337338361

Komentáře

  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 20. července 2019
    To bude vždycky... Tohle fórum je toho zářným příkladem.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Já jsem z teaseru v podstatě mile překvapená. Zaujalo. I kdybych předlohu neznala, tak by mě to ke sledování zatím nalákalo.
  • JoserJoser persona non grata
    Dost možná finálová řada TWD se připomíná v nečekaně dobrém traileru.

  • Já jsem na Zaklínače zvědavej z pozice diváka který nezná předlohu. Ani knížky, ani hry.. Viděl jsem kousek prvního dílu onoho původního seriálu, ale myslím že jsem ani ten jeden díl nedokoukal..
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Hodnocení teaseru Zaklínač

    Plusy:
    + Yennefer vypadá hodně dobře
    + Ciri perfektní
    + Geraltova proměna po požití lektvaru vyvažuje jeho hezounství. Takhle má vypadat správnej hnusnej vědmák
    + cimetagrafie
    + akce
    Mínusy
    - stupidní medailon, měli jít buď s knižním nebo herním designem a ne s touhle Mortal Combat srajdou
    - Tris vypadá jako Yenefeřina matka, ale tohle byla výzva od začátku, holt těžko hrát postavu nebo pro ni shánět výběr, které je 100 ale vypadá na dvacet
    - přílišné zapojení Nilfgaardu (jehož vojáci pořád vypadají jako genitálie černošských důchodců) a Ciri. Měli by dělat první sérii především s povídek a dítě s impériem nechat na potom. Nedovedu si představit jak universem nepolíbený divák se v tomhle guláši orientovat.
    - hudba
    - renesance, Zaklínač je středověká záležitost, ten Terezín za Geraltem a Klepnou no nevim nevim. Samozřejmě neplatí, že čím více exkrementů a vnitřností nabalíte na lidi, tím realnější středověk, nějaké šedivé místnosti a ponuré zdi to je taky sci-fi, ale to neznamená, že z toho děláte div ne renesanci.

    Celkově lepší než jsem předpokládal, věci budou potřebovat doladit zejména ne úplně dobrá hudba, ale věřím, že tu potenciál je. Dark Matters trailer mne zaujal víc. Důležité je, aby si scénaristi nevymýšleli zbytečný nesmysly a drželi se předlohového materiálu. Je vidět, že netflix hodně do toho vsadil v první sérii má být už prý bitva, je zajímavé kam se to za tu dekádu posunulo narozdíl od legendární telenovely, jejíž jméno nesmíme vyslovit, kde si museli vystačit s nechvalně proslulým rozpočtovým kladivem :twisted: Palce tomu hodně držím.
  • JoserJoser persona non grata
    Originální, skvěle vypadající, viktoriánsky stylizovaná atmosférická fantasy s charismatickou Carou Delevingne v hlavní roli, navíc natáčená v Praze, to je Carnival Row, pro mne jedna z nejočekávanějších seriálových věcí letošního roku.

  • JoserJoser persona non grata
    upraveno 20. července 2019
    Působí to na mne lepším dojmem než teaser, ale pořád vůbec netuším, co od tohoto moderního provedení bez přehánění geniálního comicsu čekat.


  • 2. řada nebylo moc nic ale stejně se docela těším
  • JoserJoser persona non grata
    upraveno 20. července 2019
    Navrátilci z Nové Generace i Voyageru. Jednoduše skvělé !

  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Tyrion Lannister Tak je to pořád jen teaser... (což mimo jiné znamená, že použitá hudba se v seriálu vůbec nemusí objevit, nebo může být hodně pozměněná). A najít dnes čistě středověké prostředí v exteriérech s ohledem na zatížení rozpočtu je dost těžký úkol.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Watchmen na mě působí dost zmateně. Docela se toho bojím. Ale vzrostla chuť si zopakovat film.
    (Což byl u mě i jediný efekt filmového traileru na pokračování Jaye a Tichého Boba. Shodou okolností jsem před pár dny lákala kolegyni na Dogma. Asi si naplánuju Smithův maraton.)

    U Picarda sálá z teaseru fajn atmosféra, ale náznaky děje mi zatím přijdou taky spíš rozpačité.
  • JoserJoser persona non grata
    @Nevada Watchmen je spíš Leftovers s maskama, teď jde jen o to, zda to je dobře nebo ne.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Nevada
    Nevada napsal(a):

    @Tyrion Lannister Tak je to pořád jen teaser... (což mimo jiné znamená, že použitá hudba se v seriálu vůbec nemusí objevit, nebo může být hodně pozměněná). A najít dnes čistě středověké prostředí v exteriérech s ohledem na zatížení rozpočtu je dost těžký úkol.

    Ano hudba nakonec bude samozřejmě jiná
    https://twitter.com/SonyaBelousova/status/1152354246362357761?s=07&fbclid=IwAR0TtlNLyhKl3OegiSevUQb8-zRJmJRACrBNj5aIImXHZ43HLzZ8DZpGqqk



    A budou Slovanské elementy
  • Uuuuu ten teaser na Picarda... Moc moc se těším! Předpokládám že Data na konci není Data ale B4 který má zkopírovanou paměť - tak jak bylo v Nemesis... A Sedmá! :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    No nevim... Rusové už seriál o Kateřině natočili, tak HBO chce ukázat, že to dají líp?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @DanielSvatoš Tohle:
    https://www.csfd.cz/film/389051-jekaterina/komentare/

    Za sebe nevím, ale slyšel jsem pozitivní reference (na Slovensku to dokonce běželo v TV).
  • Bratrovi se líbilo.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @DanielSvatoš
    Na jednu stranu HBO prý zvládlo Černobyl (a protože jsem pozadu tak se na to teprve chystám) na druhou stranu pokud k tomu přistoupí jako ke Hře o trůny tak bude show o Kateřině veliké (doslova) koňská dávka BDSM :twisted:

    @Joser
    Původní rozšířená verze Watchmenů patří mezi moje srdcovky (u komiksů jsem skončil u Asterixe, neznám tudíž předlohu). Ale seriálu se obávám, trailer se snaží nakousnout spoustu témat, která kdo ví jak skončí a kdo ví jak moc budou jen na efekt aby navázali na svého populárního předchůdce. Tudíž snad jsou tvůrci dostatečně kompetentní, ale bojím se, protože tento živočišný druh je v Americe ohrožen.

    @Tyrion Lannister
    K zaklínači toho lze říct hodně. Přiznávám se že se těším, ale taky jsem si tak nějak jistý že budu zklamán.
    - Jsem rád že se ti líbí seriálová Yen, protože v tomto se na rozdíl od velké části českého internetu shodneme.
    - Ciri je taktéž fajn
    - Legolas ujde
    - Princ Nuada na konci taky
    - Nějak tam nevidím Geralta

    - Surovostí jsou pravé Nilfgaardské šourky. Kecy obhájců kteří tvrdili že budou jen v pozadí nebo dostanou CGI úpravu jsou nyní směšné.
    - Na Triss je super, že je brunetka. To je ale všechno.
    - Dryády se odstěhovali do Brooklynu a vyměnili luky za kopí. Kdyby byly černé jako černá herečka Zoe Saldana v GoG vypadalo by to mnohem akurátněji, stále to ale není tak bolestivá změna jako jejich tradiční zbraně.
    - Je to zbytečně osudové, proč Calanthe vyzývá Ciri aby našla Geralta z Rivie? Neměla se ho vyvarovat?. Kde je nějaký Zákon překvapení? Nejvíc mi na tom vadí absence poetičnosti a ironičnosti knihy, což mám na zaklínači nejradši. Ani si nechci představit jak by v podání show vypadala povídka Poslední přání, naštěstí to ale vypadá že se toho nedočkáme.
    - Je toho víc, ale toto stačí.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart
    Surovostí jsou pravé Nilfgaardské šourky. Kecy obhájců kteří tvrdili že budou jen v pozadí nebo dostanou CGI úpravu jsou nyní směšné.
    K tomu se dá říct jedině
    image


    Calanthé, Ciri a Nilfgaardská říše popřípadě Emyhr na mne působí divným dojmem, už jenom tím, že jsou v první sérii. Fakt nechápu, jak se v tom obyč. diváci budou orientovat.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister

    Ah, nyní to chápu. Aspoň je my, odpůrci mužského šovinismu, budeme moct náležitě nenávidět :twisted:
  • upraveno 24. července 2019
    Takže toto je, dámy a pánové, trailer na ruskou verzi seriálu o Černobylu.



    No teda... za prvé bych čekala trochu větší péči, co se týče rekvizit, protože ty fakt nevypadají jako z osmdesátých let v zemi východního bloku. Za druhé... propagandu jsme asi všichni čekali, ale to, že v traileru zazní, že na střechu reaktorové budovy půjdou jenom dobrovolnící (což pravda není) už o něčem vypovídá, vedle zapojení CIA teda. Co se týče držení faktů i zeitgeistu podle tohohle traileru HBO Černobyl tomuhle zázraku natrhne prdel. Jsem si vědomá, že to vlastně není ruská odpověď na aktuální západní seriál, ale to, že ruská televize chce seriál poslat do éteru zrovna teď, způsobí jenom to, že ve srovnání ten produkt bude vypadat hůř. Ale jestli to bude kratší seriál a nějak koukatelný, tak se něj pro pobavení podívám a v budoucnu můžete čekat, že sem hodím nějaké memy, pokud to bude opravdu takové, jak se obávám :-D

    Jednu věc ale tomu seriálu nechám a to je vizuálně svému historickému předobrazu víc odpovídající Boris Ščerbina.

    image
    image


    A objeví se i Legasov (to bude ten v černém), i když předpokládám, že jeho role bude tlumenější a jeho pozdější boj za opravu reaktorů asi ani zmíněný nebude, protože jinak by to bylo vůči Sovětskému svazu zahanbující.

    image
  • Sagart napsal(a):


    - Na Triss je super, že je brunetka. To je ale všechno.

    Tam byla Triss?
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Terezička
    Sama půvabná Anna Shaffer představitelka bonboniérové travičky Romildy Vaneový z Harryho Pottera :D
    image
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Po šestém dílu jsem vzdala 3. sérii Daredevila. Co čtu různé reakce, tak jsou většinou nadšení, jak je to to nejlepší z Marvelu na Netflixu, ale já to dál nedokázala sledovat. Je to hrozně hrozně moc hloupé. Všichni se chovají jak idioti bez mozku. Zápletka slabá, z Matta je fňukna, Karen je pořád stejně na přesdržku, Foggy jen do počtu, Fisk nepředvádí nic než slovní onanii, která často ani nedává smysl. Nový záporák se sice teprve vybarvil, ale způsob, jakým se k tomu dopracoval... rvala jsem si vlasy zoufalstvím. Zlepší se to pak, nebo to pokračuje ve stejně blbém duchu až do konce?
  • @Nevada Pak je víc akce. Karen je pitomá od začátku do konce :)
    To já zatím neměl ambici na 3 řadu J.J. asi ji ani nenajdu dle ohlasů...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 31. července 2019
    sfik napsal(a):

    @Nevada Pak je víc akce. Karen je pitomá od začátku do konce :)
    To já zatím neměl ambici na 3 řadu J.J. asi ji ani nenajdu dle ohlasů...

    Jo, akce... to je to, jak Matta brutálně zmlátí téměř každý náhodný kolemjdoucí, ale s trénovaným agentem, který předtím sám zlikvidoval albánský gang, má v souboji lehkou převahu a prohraje v podstatě jen náhodou? :)

    @DanielSvatoš Tak z toho jsou lidi taky hodně odvázaní. Asi časem zkusím.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.