Hra o trůny - 8. série - Ice & Fire

upraveno 29. dubna 2019 v 8. řada
imageHra o trůny - 8. série - Ice & Fire

Po roční pauze je tu poslední řada…

Číst celý článek zde


1246729

Komentáře

  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister Ale zrovna u těch knih věřím v něco hlubšího nebo méně klišoidního. Přeci jen se Bílí chodci od Jiných v mnohém liší :)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart To vyžaduje aby knihy vyšly :twisted:
  • Prej knihy ... :-D :-D :-D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Tyrion Lannister napsal(a):

    @Sagart To vyžaduje aby knihy vyšly :twisted:

    :O Naivně věřím že jednou vyjdou. Jestli ne, bude to ještě větší pohroma než Weiss s Benioffem dohromady :-k
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart A tak pohroma to nebude v době, kdy Martin natáhne bačkory, tak už to stejně bude všem jedno. Jakýkoliv nadšení a natěšenost už je stejně podle mne po těch 8 letech pryč.
  • @Tyrion Lannister já se pořád těším! To už bude řada let, kdy jsem četl poprvé Hru o Trůny. Je pravda, že ten seriál mi to docela znechutil, ale pořád to tam někde ve mně je.
  • Já se na knihy po největším seriálovém zklamání všech dob (Ztraceni jsou s přehledem překonáni) těším o to víc. Tolik hypu a tohle z toho vzniklo. Prý Helmův žleb 2.0...tomu se teď fakt směju od ucha k uchu.

    Nějak jsem tu zahlíd, že některým jedincům se ta epizoda snad dokonce líbila :-D Nic proti, ale takoví musí mít IQ retardovaného houpacího koně. A jak by řekl Tywin Lannister - to není názor, to je fakt. Přesně kvůli takovým tupým ovcím, které sežvýkají všechno, co jim je předloženo, jsme se dočkali takové epizody :-)

    Takže ano, těším se na knihy (protože je jasné, že nic podobně hloupého se v nich neobjeví), ale stále doufám, že v seriálu přijde nějaký opravdu zásadní zvrat týkající se NK a Brana. Protože přece není možné, aby takhle vybudovaného záporňáka zlikvidovala malá holka ninja skokem odnikud. Pořád ve mně je malá jiskřička naděje, že za tím je něco víc...jasně, tahle jiskřička v přístích dnech nejspíš zhasne podobně jako arakhy Dothraků při tom stupidním výpadu do tmy, ale tak co. Doufat je hezký :-)
  • Upoutávka na 4. díl - v čase 0:18, kdo se tam líbá?
  • @Terezička Arya a hádám, že s Gendrym
  • Asi budu jediný, ale mně se tma líbila. Jasně, taky jsem chvílemi špatně viděl a měl jsem problém rozeznat, co se děje. Pro mne byla ale super atmosféra, kterou to vyvolávalo. Nebyla to jen obyčejná tma, byla to valící se černá mrazivá vlna, která zvyšovala zoufalství, marnost, beznaděj. Tyhle pocity v onom tak kritizovaném díle byly ukázané skvěle, kromě tmy třeba po (ano, jinak idiotském) výpadu Dothraků a následném zhasínání světel, ve tváři Šedého červa, který viděl umírat své muže, aniž by jim mohl pomoct, ve vzájemném pohledu Tyriona a Sansy v kryptě, v naprosto marné snaze Jona dostat se za Branem, v úsměvu NK po "dracarys", v neschopnosti zapálit příkop … a k tomu skvělá hudba. Btw, nemyslíte, že hudba doprovázející příchod NK do Božího háje byla stejná, která předcházela vyhození septa v KL do vzduchu?
    Do nelogičností už nebudu rýpat, bylo jich tam milion a byly tu už rozebrány. Mne osobně mrzí jedna, o které se tu možná ještě nemluvilo. Proč tisícihlavé armády jsou pobity za pět minut a pět hlavních hrdinů odolává obrovské přesile dalších padesát minut? Proč se nechává tak málo hrdinství pro obyčejného člověka :-k ?
  • Jinak též věřím, že věc Jiných ještě uzavřena není. Pořád doufám, že největším záporákem bude Bran :twisted:
  • Beleg napsal(a):

    Jinak též věřím, že věc Jiných ještě uzavřena není. Pořád doufám, že největším záporákem bude Bran :twisted:

    Taky jsem si tuhle teorii v kontextu posledního dílu dost oblíbil :-D :weirwood:
  • upraveno 3. května 2019
    Jděte s tím do háje. Jestli chcete říct že tu nejlepší větu celýho dílu a zatím i séria možná i celého seriálu "Theon.. You are good man." řekl badass villain Bran tak budu dost smutnej :D

    Leda by to prostě byl sice badass Bran aniž by o tom věděl.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik Přemýšlej o tom takhle, to by ho udělalo ještě lepším záporákem :twisted:

    Ne tak byla by to hrozná kravina, sice by to teda aspoň vysvětlilo, proč se Brandon od začátku 7. série chová jako robot, ale na druhou stranu by to byla nehorázná kravina, pro kterou nebyl žádný build-up. Krom toho kripl Brandon jako final boss není o nic lepší než alkoholička Cersei. Na druhou stranu není to o nic debilnější než oddělat Night Kinga jako běhnu, takže uvidíme.
  • upraveno 4. května 2019
    Tak nějak jsem přemýšlel jak je to s tou tmavostí. Pořád tvrdím že je to špatně ze strany HBO. Argument že diváci nemá vyštelovaný monitory je přinejlepším debilní. Sleduju na HBO Go a na počítači opravdu nebylo nic vidět ani v naprosté tmě. Včera jsem si zkusil stáhnout HBO Go na můj iP a musím říct že to bylo úplně o něčem jiném. Dokonce jsem viděl poprvé scénu s Neposkvrněnými, jak se na ně valí ta horda nemrtvých (na PC to vypadalo tak že jsem tam tušil přilby Neposkvrněných, zbytek byla tma a hra stínů. Musím říct že to zážitek docela zlepšilo.

    Problém je furt na počítači kde chci sledovat i nadále. V podstatě mě HBO nutí si epizodu stáhout a poštelovat si jas a kontrast v přehrávači, protože HBO žádné dodatečné úpravy videa neumožňuje.

    PS: Jas v PC mám na maximu, prosímvás. Fakt jsem se asi desetkrát ubezpečoval :-D
  • upraveno 4. května 2019
    Mimochodem, jak byla inventura postav které zemřely, tak si tam připište ještě Alys Karstark. Jsem si skoro jistej že byla s Theonem a Branem u čarostromu :) teda mrtvou jsem jí neviděl, ale jelikož byl Theon poslední linie Branovi ochrany tak se to nabízí.
  • @Joser Tam já bych byl spokojený kdyby poslední bitva byla na úrovni bitvy bastardů. Což by mohla - Zlaté společenstvo - sice bez slonů , ale podle knih s nejlepšími lučištníky ( s luky z dřeva čarostromů a dračích kostí), nějaký vychytávky Qyburna s divokým ohněm + více balistů. Ty řeči o největší bitvě se jim v posledním dílu docela vymstili. A to tvůrci použivají často - zapálili jsme nejvíce kaskadérů při útoku na konvoj. Jsem zvědavý na Bronna co podnikne. Jestli zběhne. Ono zabít oba bratry by bylo dost naročný.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Koukám na tohle místo seriálu. Toho chlapa miluju

    A tady vám předkládám 10 způsobů jakými se mohla Arya dostat k Nočnímu králi, aniž by si jí všiml někdo z ostatních White Walkerů
    image
  • @sfik já to viděl naprosto v pohodě. Mám MBA 2018, teď dostal update na 400 nitů, takže jsem to využil :). Jako neměl jsem s tím problém. Mám doma zatahovací rolety a ještě další žaluzie, čili jsem měl úplnou tmu a nemusel jsem mít jas ani na maximum.
  • upraveno 5. května 2019
    Proč umřela Melisandra? Už jako neměla žadný smysl žít? Její úkol byl splněn? Beric tedy byl oživen xkrát, aby zachránil Aryu. Melisandra tedy pomohla a šla od válu taky. To k této ambiciózní postavě vůbec ale vůbec nesedí. No a proč tedy byl oživen Jon, taky měl prý nějaký úkol, ale proč tedy už na to nedohládne Melisandra. Nějaká lidská válka je přece nedůležitá, tak proč ho oživovali, když udělal totální prd proti NK. No a co ten Sam? Ten je tak neschopnej, že ho nechtějí ani mrtví, nebo proč tam na něm leží mrtví a on se usmívá a dýchá.

    Jde to ještě vůbec zachránit. Mně teď připadá, že jsem viděl sedm sérii úplně zbytečně.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Kalam Mekhar
    No a proč tedy byl oživen Jon, taky měl prý nějaký úkol,
    Zrovna tohle se nějakým způsobem vysvětlit dá. Jon, ačkoliv nezasadil NK smrtelnou ránu, byl tahoun událostí které vedly k jeho poražení. Bez něj by Sansu dostal Ramsay zpátky, protože by se neměla kam ukrýt, nikdo by proti němu nevyzbrojil armádu a neporazil ho (zde samozřejmě pomohla hlavně Sansa s Malíčkem - bo Jon je jako vojevůdce naprosto nekompetentní, ale bez něj by sotva nějaký Malíček byl ochotný riskovat otevřený střet proti Boltonům. Stejně tak byl Jon užitečný i v přesvědčování Daenerys a zbytku království k pomoci proti Bílým chodcům (a stejně tak se dá říct že díky němu dostal NK nemrtvého Viseryona :twisted: ). Tudíž ačkoliv je to děravé jak cedník, myslím že je to stále alespoň jakžtakž vysvětlitelný bod celé té plejády absurdností které nám Dumb and Dumber servírují ;)
  • upraveno 5. května 2019
    @Sagart Jako dávám ti za pravdu, že se to okecat dá. Hlavně v tom bodu s tím Ramsay. No, dál s tou Dany už to tak slavné není, protože půlka její armády si vyjela jen tak pro smrt ze srandy, ale hlavně že měli ohnivé meče :D. Takže ve finále nějaká armáda byla jedno. NK si stejně došel pro Brana a tam prostě nikdy neměl šanci. No, když nad tím člověk přemýšlí, tak je to fakt děravé. Třeba do teď nechápu toho mrtvého obra. Mrtvý obr si zvedne malou holku, aby si ji jako prohlédl. Proč? Vždyť je to mrtvý obr. On by absolutně neměl myslet. Je to oživená zombie, co jen zabíjí.Jak něco takového někoho může vůbec napadnout?

  • JoserJoser persona non grata
    Čtvrtý díl venku v Thajsku. It is happening again.
    Ale HBO Squad se ze všech sil snaží epizodu zprovodit z povrchu zemského a zatím se jim to daří, skutečně venku je tak pouze kratičká scéna, která potěší příznivce Eurona a nepotěší milovníky zvířat a draků obzvlášť. Nejspíš se tak potvrdí spekulace, že Dany na konci zešílí a přivede všechny a všechno k záhubě.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Kalam Mekhar Děravé je to hodně, o tom žádná. A zvlášť u Jona zamrzí že takový prostý stav jako smrt a nepatrná událost jako oživení na něm reálně neudělali žádnou větší změnu. Navíc jej tvůrci stále prezentují (leč nechtěně) jako nezkušeného holobrádka (viz bitva bastardů) což jeho postavu hodně shazuje (kde je nějaký vývoj?)-
  • upraveno 5. května 2019
    @Joser takže alespoň víme, koho unesli.
    dráčka je mi líto, snad to alespoň poslední přežije


    Edit. :
    Tenhle leak se smrtí Rhaegala a Missandei docela nahrává těm leakům a teoriím ohledně toho, že Dany zešílí, bude spalovat a pak bude zabita Jonem. Což je takové laciné :((((
  • @Kalam Mekhar Ohledně Melisandry v seriálu. Ta se po událostech upálení Shireen - poráka Stannise - oživení Jona naprosto změnila. A vůbec už nebyla tak ambiciozní. A pokud už jí drželo pohromadě jen to kouzlo kamene, tak už to nechtěla protahovat. Myslím že měla pěkný konec.

    Jinak já mám notebook Dell něco-něco-číslo-něco a viděl jsem prostě úplný hovno, alespoň na HBOgo..
  • Bacha,ide nový spoiler.
    Nová časť priniesla hneď dve intímne scény.Okrem šikulky Arye a Gendryho,ktorí sa bozkávali v traileri,tak aj ser Brienna strávila noc s Jaimem.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.