Marvel >> vše sem

upraveno 28. dubna 2018 v Film a televize
Bude rozumné když tento kolos bude mít samostatné vlákno, stejně jako StarWars (a ne, DC si samostatné vlákno nezaslouží)

Nějakou dobu po premiérách, prosím, používejte spoilery, přeci jen se tu diskutuje o celé sérii ;)
na druhou stranu pokud si tu přečtete něco co jste nechtěli, tak neskuhrejte :D
1810121314

Komentáře

  • JoserJoser persona non grata
    upraveno 4. dubna 2019
    @Tyrion Lannister Když já ještě Captain Marvel neviděl. A to jsem na ní měl takový hajp :-( Ale Endgame vážně labužnickým hlavním chodem nebude, asi jako Infinity War. Ono když někdo musí dostat na budku ne jednou, ne dvakrát ale hned třikrát, kvůli tomu pošle mravenčího kámoše cestovat časem a nakonec si na finále výpůjčí svoje verze z různých realit, tak to všechno zanechá následky, že jo, a tak se stane, že John Krasinski bude Mr. Fantasticem a Emily Blunt Invisible Woman, což tak úplně není Xavierova parta, vlastně úplně jiná parta, první marvelovská, ale to nevadí. Přece Marvel nenechá to nejlepší, co kdy stvořil (teď myslím kreslenou Xavierovu partu) ležet ladem a pěkně rodinné kasičky vyždíme do posledního dolaru. No snad mě bude Brie Larson jako kapitánka bavit, sice si Marvel dnes už může dovolit angažovat prakticky kohokoliv (naposledy to byla jistá Angelina Jolie do nečeho, co už bude mainstreamový divák kousat poměrně těžko) ale já se upřímně těším na filmovou Black Widow, už teď skvělé obsazení (samozřejmě Scarlett, dál Florence Pugh, André Holland, možná i Rachel Weisz nebo Sebastian Koch) a dějově poctivý špionážní thriller z divokého jelcinovského devadesátkového ruska, samozřejmě v nutných marvelovských mládeži přístupných mantinelech, ale ty thrillery jako Winter Soldier nebo Civil War je něco, co umějí a já mám chuť na další přídavek. Špatné pak ani nemusí být některé projekty z Disney+, třeba seriál s Visionem a Scarlet Witch o jejich pekelném novomanželském životě na americkém předměstí založený na výborném comicsu Toma Kinga, ale to je tak víceméně všechno. Co udělají s Xavierovou partou mě už teď upřímně děsí a kráčet s nimi do hlubin vesmíru a odhalovat tajemství všehomíra není ta cesta, kterou se chci vydat, takže tak. Krásný marvelovský svět!
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Cesta k porážce Thanose?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • JoserJoser persona non grata
    Nějaký miliardář z Blízkého východu měl soukromou projekci Endgame a ven se dostal video sestřih best off, který pokrývá většinu spoilerů, takže zatímco u Disneyho budou padat hlavy, zájemci mohou na vlastní nebezpečí zjistit, jak to celé dopadne. Link sem dávat nebudu, spíš píšu informativně.
  • Tak jestli nebyl Endgame "Motherfucking awesome nášlap" tak nevím co už byste víc chtěli :D
  • Tak edngame nebyl vůbec špatný film, jenom rozloučení některých postav mrzelo, čekal jsem, že se zbaví jiných a ne zrovna těchto
  • @p1e9t9r2 Což o to, to na konci jsem čekal, ale to uprostřed bylo jak dýka do srdce! :D
  • Já nechci vůbec komentovat děj dokud to tu neuvidí víc lidí, ale zcela nespoileroidní spoilery:

    Fascinuje mě jak dokázali zapojit v průběhu filmu tolik vedlejších postav z celého univerza aniž bych měl pocit že tam někomu chybí prostor.

    Moc mě teda bavila situace kolem Thora po pětiletce a zapojení Antmana, který opravdu nehrál druhý housle.

    A úplně nejvíc se mi líbí jak je to úplně jiný než lidi předpokládali/obávali. A strašně moc mě bavilo jak ne-úplně-důležitou-roli sehrála Carol...


  • SagartSagart Amo ergo sum
    Upřímně na to že to dělali Russoovi, které považuji za to lepší z MCU (přestože třeba Civil war nesnáším) tak se mi film jako takový moc nelíbil. Snad to přišlo jen mě, ale tolik kiksů, nelogičností a nevysvětlených věcí neměla ani IW kde se v tomto případě má kritika vztahovala hlavně na nelogické souboje a nepraktické chování postav (bitva ve Wakandě).
    Zde tvůrci vrátili pět let staré postavy do roku 2023 aniž by to nějak vysvětlili, tudíž tu máme paradox že například Scottova dcera je teď stejně stará jako Peter Parker - zrovna v tomto případě se bojím že se na toto tvůrci vykašlou a děj bude pokračovat rokem 2k19.
    Kde přesně Captain získal nový štít pro Buckyho když mu ten starý zničil Thanos?
    Žil Steve v alternativní realitě nebo v minulosti hlavní kontinuity? - což by vzhledné k vysvětlení cestování v čase nedávalo smysl.
    Nijak moc nebylo vysvětlené spojení současné a minulé Nebuly - nebo ano? I když toto mi popravdě moc nevadilo a přišlo mi zajímavé
    Kapitánka Zázračná se objeví na poslední chvíli - jako vážně?

    Co se mi naopak líbilo:
    Smrt Thanose hned na začátku - ačkoliv jsem to trochu čekal, přišlo mi to zajímavé a spoustu lidí to jistě překvapilo - jen tedy škoda že alternativní Thanos byl poněkud plochý
    Nikdo z těch co v IW zemřel jinak než lusknutím se nevrátil - sláva
    Kapitán je hoden kladiva - čekal jsem že to zvedá on, ale bylo to zajímavé
    Thor se uchlastává k smrti - dobrý nápad, jen jsem čekal že se v průběhu děje toho panděra a hlavně vousu zbaví. Ale fanoušci Dudea Lebowskeho musí jásat + Korg a Miek se mohli zapojit víc
    Jsem rád že se Thor přidal ke Strážcům - přesně to jsem si přál, jen tedy ještě s Korgem, Miekem a Valkyrií
    Přestože nemám rád přeplácané komiksové sračky tak z finální bitvy celého MCU (jakkoliv byla mnohdy dumb a fanservice) jsem prostě měl husinu - bohužel jen na první shlédnutí - jakkoliv nemám moc rád akci, tak zde by pět minut boje navíc neuškodilo.

    Bohužel jakkoliv zrovna Avengers sérii rád nemám a první díl + Ani ne týden Ultrona jsou pro mě odpady, tak IW byla v rámci zábavy podařená a ve své uzavřenosti se mi líbila víc jak Endgame, tudíž asi zvednu hvězdičku.
  • upraveno 27. dubna 2019
    Ta bitva na konci, i když se mi líbil ten nástup hrdinů, tak zpětně musím za sebe říct, že to je asi největší slabina filmu.

    -Jak dokázali čarodějové tak rychle zmobilizovat oživené hrdiny? Jak věděli, kde všichni jsou?
    -Kde vzala Valkýra toho koně?
    -Od kdy vládne Kapitán blesky? Nemělo kladivo jen Thorovu moc usměrňovat, jak to řekl v Ragnaroku Odin?
    -Nevyváženost moci kpt. Marvel. Nejdřív v pohodě zničí celou Thanosovu loď a pak ji sejme Thanos sám ještě bez rukavice. Navíc na to, jak málo má Marvel replik ve filmu, tak mi byla celou dobu neuvěřitelně nesympatická. Kupodivu v jejím vlastním filmu jsem tohle tak necítil.
    -Nástup Laktační ligy (jak jsme v kině pojmenovali tu skupinu superhrdinek pohromadě) raději neřeším...I když ta Papper v exoskeletu mi přišla hodně divná...


    Jinak se mi film docela líbil. V časových smyčkách se nevrtám, protože až na pár světlých výjimek nedává cestování časem smysl v žádném filmu. Teda ještě se neubráním jedné výtce:

    V závěru mi přišlo, že nějak ignorují fakt, že Země během těch 5 let byla totálně v háji. Docela by mě zajímal sociální dopad, když do postapokalyptického světa, kde se většina států zhroutila, najednou teleportují 5 let mrtvých 50% lidí, kteří narozdíl od té druhé poloviny lidstva, vůbec nezestárli - to minimálně na úrovni rodin s dětmi musí vytvořit zajímavé situace.
  • @Magister_Peditum
    Tanos ji srazil kamenem nekonečna. Jeden si vytáhl z rukavice a použil ho na její sražení
  • @sfik Jako máš recht

    Zrovna tady jako ještě jak se hádali o to kdo umře, ale nat mi bylo fakt líto
  • Já už bych jel bez spoilerů, varování ohledně nich jsem ostatně napsal i v komentáři tohohle topicu nahoře.
  • @Magister_Peditum tvoje výhrady mi přijdou dost neobjektivní..:

    - Doctor Strange kterej viděl xy variant věděl nejlépe jak všechny kontaktovat rychle. V tom problém nevidím.
    - Kde vzala Valkýra pegasíka? kterýkoliv z čarodějíků ho mohl transportovat z planety pegasíků?
    ve skutečnosti všechno na co by se dalo zeptat proč to bylo tak rychle a dobře se dá odpovědět tak že Strange viděl všechny varianty jak je to špatně.
    - kpt. Marvel asi nejlepší část filmu (což hned vysvětlím). Nelíbil se mi teda ten její lesboúčes po pětiletce, ale ve filmu důležitá moc nebyla, nikoho nezastínila, Thanosovi nijak nenaložila. Byla tam spíš jen kvůli záchraně Starka na začátku a vlastně kvůli zničení lodi na konci (což udělala i ve svém filmu) a zdrzování Thanose a tím že mu jednou zakázala lusknout. Ten jí díky jednomu z kamenů docela naložil. Takže to že všichni říkali že tam CM přijde a všechny zachrání byl naprosto mimo mísu.
    - Je mi jedno jak té scéně bude kdo říkat, každopádně jsem si při shlédnutí filmu od srdce zasmál a řekl si kolik pohoršených pičusáků (teď nemyslim tebe, jako spíš zbytek těch internetů) to začne hrotit.. Mě se ta scéna líbila. Navíc ani holky nedokázali Thanose nic víc než jen zdržovat.


    Jinak správná poznámka ohledně toho výpadku 5 let a 50% populace. Myslím že následky třeba v některém z dalších filmů pocítíme. Nebo aspoň víme že Marvel tak pracuje. Samozřejmě budou mírnější než by byly ve skutečnosti.

    Teď spíš moje otázky na vás co film viděli.

    - Opravdu je minulost nezměnitelná, tak jak nám ukázali? Loki mizející s Teseraktem (hmmm?)
    - Opravdu jsou všechny kameny nekonečna zničené? Snad nebude mít Strange syndrom vyhoření :D
    - byl ten kluk na pohřbu Starka (takovej ten jedinej, kterého jsem nedokázal pojmenovat) to dítě z IM3 ?
  • @sfik Ok, beru. Včera jsem to viděl podruhé a už pár věcí beru zpět (třeba to, že Thanos sejmul CM tím jedním kamenem jsem prve asi zapomněl).

    Jinak k těm otázkám - postřeh s Lokim je dobrej, ale zase tohle se časově odehrálo dříve než scéna z Asgardu a tam je zase Loki stejně zavřenej v té prosklené cele, takže ho Thor stejně musel nějak chytit a odvést domů...
    No, že jsou zničené stojí na tvrzení Thanose a Nebuly, dál to všichni berou jako samozřejmost a obávám se, že to tak je. Spíš je divný, jak tvrdí ta velmistra čarodějů Hulkovi, že jsou kameny hrozně moc důležité pro Realitu, tak že jejich zničením nedošlo k...ničemu.
    Jo, ten kluk byl podle všeho ten z IM3.
  • upraveno 29. dubna 2019
    @Magister_Peditum Ono jestli jsem dobře chápal AncientOne, tak my to cestování chápeme úplně jinak. Ona Brulkovi vysvětlovala jak to funguje. V podstatě tím že odstranění kamenu z té minulosti vytvoří úplně novou realitu (Strange by například v jejím novém vesmíru nemohl zachránit Zemi před Dormamu), ale když se naše postavy vrátí do přítomnosti tak se vrací do "naší reality" Proto ona nechtěla zelený kámen napřed vůbec vydat. Protože by to poškodilo "její novou časovou linii". Proto jí hulk musel slíbit (a kapitán realizovat) navrácení kamenů do toho místa kdy je vzali aby je přenesly do budoucnosti (a protože Prastará ví že slibem nezarmoutíš, tak Hulkovi nevěřila a kámen vydala až když jí řekl že ho sám Strange Thanosovi dal dobrovolně) - právě tohle je ten nejhlavnější důvod proč SorcererSupreme zelený kámen hlídá.. S tím že kapitán se už pak nevrátil a zestárnul s Peggy což mu sakra přeju :) ale ani to nezměnilo děj. Ale v tuhle chvíli nastává chyba že v našem vesmíru umřela Peggy bez toho aniž by prožila život s kapitánem, takže nemohla prožít kapitánem. Minulost je neměnná. Je to můj dojem že fail s cestovním v čase udělali až úplně na konci.

    Pokud teda Peggy na smrtelné posteli v CivilWar prostě nebyla ta která prožila život s kapitánem a jen to někomu neřekla. Ono cestování v čase bude vždycky paradoxní. Až to nějakej člověk pochopí tak mu podle mě bouchne hlava. :D


    Další paradox je využití Zeleného kamenu ve filmu DS, pokud postupujeme podle logiky, který vysvětlovali v EndGame tak Strange nikdy nemohl použít kámen proti Dormamu tak jak ho použil, nikdy by nemohl zvrátit čas aby oživil mrtvé v Hongkongu tuším, nemohl by využít ani tu smyčku, kdy ho Dormamu zabil (podle mě teda). Ale rejpat se v cestování v čase je vždycky vachrlaté. Film se mi prostě líbil :D
  • Pokud teda Peggy na smrtelné posteli v CivilWar prostě nebyla ta která prožila život s kapitánem a jen to někomu neřekla
    Toto je podľa mňa najrozumnejšie vysvetlenie a minimálne pre mňa headcanon.

    V Doktorovom sólo filme by som sa fakt moc nerýpal, ten bol deravý jak sito :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. dubna 2019
    Já byla v podstatě zklamaná. Tedy ne zklamaná z filmu jako celku, ale z dojmu. Čekala jsem... víc. Něco dějově lepšího. Ne časovou slátaninu hned poté, co se tam složitě snažili vysvětlovat, jak cestování v čase správně funguje (což stejně nikdo nepobral). Ale ty vtípky na filmy o cestování časem bavily, to jo :) Můj nejsilnější dojem při závěrečných titulcích byl, že mi tam něco chybělo. A zalitovala jsem, že poslední film téhle party měl dělat Joss Whedon. Stejně jako ten první, který pro mě zůstává nejlepším "Avengers" filmem.

    Byla jsem ráda, že Kapitán(ku) Marvel zapojili jen okrajově, byť jako deus ex machina, a dokonce 2x! Původní postavy si to zasloužily. Na chvíli mě zamrzelo, že v podstatě ukončili příběh všech, že už nebude možné navázat dalšími sólovkami s původními herci (pokud nebudou dějově předsazené IW). Ale po krátkém dojetí z pohřbu jsem si řekla, že je to vlastně taky lepší.

    Ty dvě smrti - no, jeho jsem čekala, jako asi většina fandů. Ji jsem nečekala, ale ani nepřekvapila. Od okamžiku, kdy si rozdělili úkoly, to bylo jasné jako facka.
    Při nástupu všech hrdinů mě tam dost překvapila Pepper (ne zrovna příjemně).
    Dobře jsem se pobavila při scéně "dámské jízdy", když jsem si živě představila to rozhořčení na internetech.
    Totéž pak když Kapitán odevzdal štít. I tam mi před očima bleskly ty zklamané nářky na rasovou vyváženost a o tom, že čekali, že to bude Bucky, co se vzápětí předpokládám vyrojí. (Kde vlastně Rogers ten štít vzal? Šlohl ho v nové staré nové realitě Starkovi z garáže?)

    Na 4 hvězdičky na CSFD se to u mě vyškrabalo s odřenýma ušima - zhruba ve druhé třetině filmu to začalo už být trochu stereotypní a párkrát jsem koukla na hodinky (což je můj spolehlivý ukazatel, že je s filmem přece jen něco špatně).

    P.S. Jak jsem neoceňovala, že z Thora udělali komického trapaslíka, tak Qvůl je (pro mě) jeho nejlepší hláška ve filmu. (Ano, u GotG mi stačí ke štěstí málo.)
    A asi se přece jen ještě dodatečně kouknu na Antmana a Wasp (Antmana mám jen o trochu "raději" než Qvola, takže skoro vůbec). Zato na Cpt.Marvel mě naopak docela přešla chuť.
  • Mňa celkom prekvapilo že nikto nespomenul Thorovu ,krádež' Mjolniru. Zo všetkých hrátok v časopriestore ma to vyrušilo asi najviac, bolo to tak na úrovni zmiznutia Time Stone. Priznám sa, že si nepamätám či ho Steve odniesol vrátiť.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. dubna 2019
    Mám pocit, že ho na tu plošinu s sebou v závěru bral.

    Mě to původně zarazilo, ale jen na chvíli. Když začali lítat po všech dějových linkách v minulosti a brakovat artefakty - teserakt dokonce 2x -, tak už jsem nad tím jen zoufale mávla rukou.
  • Kamene som nejak neriešil od okamihu kedy Hulk sľúbil Tilde že ich vrátia do okamihu odkiaľ ich vzali. Ale Mjolnir ma celkom vytrhol z filmu.

    Inak neprekvapilo by ma (a možno celkom potešilo) keby sme dostali film, kde Steve vracia všetky artefakty v časovej línií na svoje miesto. :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Arutha napsal(a):


    Inak neprekvapilo by ma (a možno celkom potešilo) keby sme dostali film, kde Steve vracia všetky artefakty v časovej línií na svoje miesto. :)

    Mno, tak nad tím jsem taky zapřemýšlela. Vzhledem k tomu, že je musel - nebo by měl - vrátit okamžik poté, co je vzali, tak by to snad i mohlo být zábavné. Ale bojím se, že by se do toho ještě víc zamotali a vznikl by nepěkný guláš. Nicméně nabízí se kvalitní doják, až by vracel kámen duše.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Takže nejdříve začnu tím špatným podle vzoru mého oblíbeného kanálu Cinemasins :twisted:

    Cestování v čase nedává vůbec smysl nikdy v žádném filmu za všechno z toho 50 hříchů (ding)
    Proč byla Nebula jediná, která byla zasažená vzpomínkami svého já z budoucnosti 10 hříchů (ding
    Jak je k*rva Thanos schopný bojovat s Thorem, Iron Manem a Kapitánem Amerikou naráz, když v minulém mu dva z nich dávali zabrat i s kamenama, Thor ho skoro zabil tou sekerou, ale teď Thanos bez kamenů je schopný bojovat s Thorem, když má obě zbraně WTF Nechápejete mne špatně, šíleného titána miluji, ale v Endgame měl Thanos větší plot armor než Rey a to už je co říct 30 hříchů (ding)
    Strangeovi trvalo HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOODNĚ dlouho než se objevil. Pokud někdo chce namítnout, že svolával armádu, tak bych rád připomněl, že v prvních Avengerech jenom základní parta sundala celou armádu, Captian Marvel je jednoduše ničitelka armád, takeže všechny hlavní postavy by měli být chopní porazit jakoukoliv armádu i bez té zbytečné bezejmenné munice do kanonů okolo. Taky Strange to mohl ukončit během pěti minut potom, co obživnul, protože znovu jediný důvod, proč Thanos s ním byl schopný udržet v předchozím díle krok jsou kameny a ty po celý fight neměl. 30 hříchů
    Iron Manovo lusknutí nedává žádný smysl, kdyby jeden kámen vyndal, tak mohl podobně jako v IW Thanos na Titanu celou situaci vyřešit bez lusknutí, protože čtyři kameny jsou podle mne také jednoduše ničitelé armád, vzhledem k tomu, že můžete shodit na zem z*at měsíc 10 hříchů (ding)
    Thanos ví o nebezpečnosti Avengerů už v roce 2012 a přesto se rozhodne je preventivně nezlikvidovat 10 hříchů (ding)
    Celkově dojem je slabší než z IW, už jenom proti tomu, že ten šokující konec se prostě napoodobit nedá.

    Počet: 140 hříchů (doufám, že počítám dobře, už je pozdě :D)
    Trest: Proměna v prach
  • upraveno 29. dubna 2019
    @Nevada
    (Kde vlastně Rogers ten štít vzal? Šlohl ho v nové staré nové realitě Starkovi z garáže?)
    Tony mu ho přivezl autem, když přišel makat na stroji času. A co se týče cpt.Marvel, tak neříkám že tě ten film nadchne jen tam na mě Denvers působila o dost líp než tady v tom filmu. v Endgame byla docela protivná.

    Jinak, jestli tomu dobře rozumim tak když šel kapitán vrátit kameny do původních realit, tak ze stejného důvodu vzal a vrátil s sebou i Mjolnir, že?

    Edit: @Arutha jop, měl ho s sebou na tom podstavci stroje času v závěru a odešel s ním
  • @Tyrion Lannister Jakýkoliv tvůj hřích k finálové bitvě nejde počítat jako hřích. Je to jen tvá teorie - zatímco Strange viděl všechny failové reality, takže jistě i ty tvoje, ve kterých to z nějakého důvodu dopadlo špatně :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 30. dubna 2019
    A teď můžu jít na to pozitivní. Vždycky u každého příběhu je podle mne nejdůležitější konec, který u mne rozhoduje zda dané vyprávění bylo či nebylo ztrátou času. Závěr je prostě důležitý a špatný nebo neexistující ( :twisted:) prostě v mých očích dělá dané dílo horší ve srovnání s těmi ukončenými.
    Avengers: Endgame jsou vyvrcholením éry filmů, které ať milujete nebo nenávdíte musíte přiznat bezesporu finanční úspěch (miliarda za víkend) Nejedná se o žádného Shakespeara ani Victora Huga, ale na dílo se vždy dívat dvěma způsoby. Buď jak je kvalitní a jakou má intelektuální hodnotu anti-mainstream a že takové dílo je dobré a nebo je dobré dílo to, které je komerčně úspěšné, které lidi čtou, dívají se na něj. Můj názor je takový, že skutečné dílo by mělo mít ambice dosahovat obojího být koukatelné, čtivé, poslouchatelné, ale zároveň mít kvalitu. A podle mne Marvel se tomu přiblížil. Nemůžu říct, že mne žádný z jejích filmů nebavil, když na tuhle značku tak vím, že si platím za kvalitu, která mne nezklame.
    Endgame dostalo svýmu jménu a opravdu je koncem série a startem nové v tom nejlepším slova smyslu. Líbil se mne nečekaný začátek, Thanos je pro mne největším trollem v historii kinematografie a to jak řekl, že kameny byly pokušením a tak se jich zbavil je pro mne další třešnička na tomhle skvělem dortu postavy šíleného Titána (záporák projevil větší vůli než Frodo :D)
    Výborná scéna Thanose s Gamorou, kdy Gamora přese všechno, co jí její otec udělal ho pořád měla svým způsobem rada, což je vidět na úžasné scéně, kdy mu zamáčkne oči a projeví mu tak respekt t :applause: Taky Thor nemilosrdně mířící tentokrát na hlavu byl dost temný přídavek k jeho postavě. (He was unarmed. Thats not the jedi way. He was too dangerous to let live)
    Pětiletý odstup mne překvapil líbí se mi, co udělali s postavami z Hawkeye se stal Punisher, z Thora Homer Simpson, blikající turbokonzerva založila rodinu, Nataša se psychicky složila a Steve se snažil pomáhat ostatním lidem, jak nejlépe uměl, jako člověk který taky ztratil všechny co znal.
    Celý ten nápad s koncentrací na uloupení kamenů místo zabití Thanose před tím než luskl se mi hodně líbilo, propojili to tak s mnoha filmy scény jako Thor s mamkou, Tony s taťkou a Steve s Carterovou fungovaly. Ant-man a vtip s pomočováním na jedničku
    =D
    Akorát Burton s Romanovovou se trochu minuli jo to mělo být kratší, protože jak se tam prali o to, kdo se zabije, tak to působilo spíš směšně než dojemně.
    Nebulino varování Thanose před cestováním čase je úkazkový příklad dějové mezery, která je ovšem nezbytná, film by prostě nemohl mít tak nadupaný závěr, kdyby Thanose vynechali (a upřímně řečeno netoužil jsem po dalším Šmak scénář). Bylo to dobře udělané scéna sester dojemná (docela těžký zastřelit sebe sama)
    Finalní bitva fantastická já si na ten fanservice nestěžuji líbil se mi hodně, Thanos hláškoval a byl hrozbou Captian Marvel tam bylo akorát. Výborný ukončení charakterových arců Iron Mana a Thanose. Iron Manova poslední slova jsou výborný návrat k jeho slovům z prvního dílu, co odstartoval celou tuhle milovanou franchise I AM IRONMAN. Thanos je zabit věcí, kterou chtěl celou dobu udělat. To po čem šel způsobilo jeho smrt. Jsem rád, že se neřídili komiksy, kde Thanos přestoupil zpátky na světlou stranu síly a díky tomu šílený titán odešel jako nejlepších záporáků kinematografie to je prostě jednoduše realita.
    Iron Mana jsem kupodivu nečekal, naopak jsem si myslel, že odejde do důchodu a obětuje se kapitán, ale udělali to naopak a je to skvělý. Stejně tak Falcon jako další kapitán je výborný zvrat, samozřejmě si budou stěžovat na SJW ale holt taková je doba, klobouk dolů před Russovi, kteří to dokázali vykličkovat, aniž by to narušilo příběh.
    Pohřeb samozřejmě velmi dojemná scéna nejvíc mne dostal Hank Pym, který překonal svou nenávist ke Starkům a uctil Tonyho oběť.
    Z IW jsem měl lepší dojem ten depresivní závěr napodobit nešlo, ale nejsem zklamaný, Marvel doručil to co jsem chtěl a upřímně řečeno tržby hovoří o tom, že nejsem jediný.
    Spousta vtipných scén kraluje jednoznačně Thor Simpson, jsem rád, že Russovi sledují i parodie Heil Hydra pobavila, stejěn tak Rocket trolící Antmana, Hulk, Wong s tím, kolik by ještě chtěl a hodně dobrá byla scénka Nebula: Co teď budeš dělat? Thanos: Čekat. :D :D :D
    Všem doporučuji, kdo má možnost IMAX, nelituji jediné koruny, kterou jsem do toho vrazil (a ano stejně jako jsem loni mohl na oba BP a IW v jeden den, tak jsem mohl i letos, protože narozdíl od vidlaků typu @Sagart si to v našem šalinami zamořeném městě můžeme dovolit :P)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik
    sfik napsal(a):

    @Tyrion Lannister Jakýkoliv tvůj hřích k finálové bitvě nejde počítat jako hřích. Je to jen tvá teorie - zatímco Strange viděl všechny failové reality, takže jistě i ty tvoje, ve kterých to z nějakého důvodu dopadlo špatně :D

    To je přesně důvod, proč mne nechávají chladným blbosti v Endgame, když už IW a i předchozí filmy jich měli tuny, jako ostatně každé dílo, odstranit pltoholy z příběhů je stějně těžké jako odstarnit smrad z hromady h*ven. Když už chce tady někdo něco řešit, tak to mi jako chcete říct, že v těch 14 milionech budoucností nebyla ani jedna, kde by Thor mířil na hlavu? :D :D
    =D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

    Na tuhle scénu se teď dá dívat dvěma způsoby. Buď kapitán Amerika mohl zvednout kladivo už tenkrát, ale nechtěl zahanbit Thora anebo Steve nemohl zvednout kladivo kvůli tajemství s Buckym a Tonyho rodiči a proto tenkrát nebyl hodný, ale tím že usmířil s Iron Manem se hodným stal a proto může mjolnir používat.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.