TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?



Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1325326328330331361

Komentáře

  • upraveno 29. prosince 2018
    @Tyrion Lannister Tak nevím, co si představuješ, že Alucard bude dělat, ale v Castlevanii umí tohle :D

    image
  • Vraj sa Castlevania trochu podobá tomu filmu Dracula untold. Co je na tom chýru pravdy?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 29. prosince 2018
    @svoa00 To mi úplně stačí, ti dva Alucardové mají opravdu společné jen jméno, mne ta podobnost jenom potěšila. Nepotřebuji rozhodně, aby každý upír dělal tohle


    Hellsin je úžasná série, ale někdy je více méně, ne každý autor ví jak správně zvládnout OP charakter
    :-D
    Mne zaujali hlavně jednoduchá nápaditost těch soubojů
  • Aviv napsal(a):

    Vraj sa Castlevania trochu podobá tomu filmu Dracula untold. Co je na tom chýru pravdy?

    Tak to nevím, v jakém smyslu by se Castlevania tomu filmu měla podobat. Seriál se sice odehrává ve Valašsku v patnáctém století, ale je silně stylizovaný. Drákula je v seriálu od začátku upír, i když se jmenuje Vlad Tepeš. A je to elitní upír, pochopitelně. Někdo, koho nechcete nas...t. Jak říká jeho manželka - je v hněvu horší než ďábel :twisted:
  • @Tyrion Lannister No jak vidíš, ani v Castlevanii stejnojmenná postava není zrovna ořezávátko :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Hru jsem nehrála, ale jak jsem psala loni, první série mi z pohledu fanouška anime připadne jako takový mix Claymore a Hellsinga. Přičemž je třeba přečkat první dvě epizody, které jsou poněkud nevýrazné.
  • Sledujete někdo Tell Me a Story ( Nepohádky). Mě to docela chytlo. Inspirace třemi pohádkami a jejich verze v reálném světě, zvraty a
    postupné propojení.
    Jsem docela zvědavý, jestli finále bude dávat smysl. Nejlepší mě příjde linka třech prasátek a vlka.
    Že třetí prase je detektiv jsem nečekal.
    Jako minus beru kritiku Trumpa, ale jde to přežít.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Koukám, že na STV1 dávají nejlepší adaptaci Pýchy a předsudku - seriál s Colinem Firthem. První dva díly byly dnes po poledni. Opakování v naprosto fantastickém čase 00:15.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Vikings skončí po šesté sérii.
    Naopak Last Kingdom bylo (už před pár týdny) prodlouženo na 4. sérii.
  • JoserJoser persona non grata
    @Nevada Já ještě na Vikings koukám a když se Hirst v šestce chce vydat do Ruska (Kyjevská Rus) a na Hedvábnou stezku do mojí zrovna oblíbené historické kapitoly, tak to stopne. Kdyby radši v posledních dvou řadách nechal Bjorna objevovat Středozemní moře místo toho šílenství a občanské války, udělá rozhodně líp.

    Mimochodem mi někdo zcenzuroval komentář, nevíš o tom něco? Jak si to mám vysvětlovat? Lze se tady proti cenzurování někam k někomu odvolat a dosáhnout jeho navrácení, nebo je slabý jednotlivec odkázán na libovůli správce stránky podle toho, jak se zrovna vyspí nebo jakou má právě naládu? Jen mě to zajímá, zatím jsem ještě nedosáhl potřebného stupně autocenzury, tak se mi to teď třeba povede. Děkuji za odpověď a přeji hezký večer. @Nevada
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Nevada @Joser Vikings už jsou strašně přeplácaná s*ačka, s odpuštěním. Celý děj od smrti Ragnara šel do kopru, přitom tu byl takový velký potenciál to po jeho smrti pořádně rozjet. Hirst si měl vzít víc inspirace v knize Kladivo a kříž a v historii, ne takhle doje*at zajímavou epochu Británie. Smutek mám z toho moc, celá ta občanská válka je shitsky udělaná a to nemluvím o špatně natočených bitvách a nelogických zvratech. Já měl třetí a čtvtou sérii tak rád. :wall:
  • JoserJoser persona non grata
    @Benji Však ano, a to jsem ještě zapomněl na vilu Vyvolených na Islandu, kde je to o ničem už od Flokiho prvních halucinací po ztroskotání. Možná přece jen nastal čas zkusit tolikrát doporučované Last Kingdom.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @undefined Floki měl odjet na Island a tím v seriálu skončit. To co s tou postavou dělají teď je dost nedůstojné k příběhu z minulých řad, zvlášť když jeho odjezd byla skvělá (a možná i poslední) scéna v seriálu. Tohle je křeč...no skoro stejně jako zbytek.
  • JoserJoser persona non grata
  • JoserJoser persona non grata
    Třetí True Detective je konečně venku, dívá se někdo? Pro mě je to zatím po dvou dílech velká paráda, a to jsem se toho po matných trailerech a přirovnávání k první sérii hodně bál, místo toho je to počínaje Mahershalou a Dorffem přes příběhové linky až po prostředí Ozarků hodně dobré. Pokud to vydrží, nebál bych se to označit za nejlepší řadu

  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Hodně lidí na to nadává, že je to zbytečná kopírka první série. Já hodlám koukat až na celou řadu v celku.
  • JoserJoser persona non grata

  • Kdo má rád historii, tak na primaplay jde kouknout na třídílný dokument Stoletá válka.
    Je to celkem stručné, ale je to vlastně poprvé co jsem slyšel vyprávět o stoleté válce s trochou anglického stranění. Chybí mi tam nějaká jména La Hire, Gilles de Rais nebo du Guesclin, ale i tak to rozhodně potěšilo :-) Přál bych si více mečování na prima Zoom!

    https://www.csfd.cz/film/659323-stoleta-valka/prehled/
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    s trochou anglického stranění
    Tak to je takřka jediný pohled, se kterým se u zahraničních dokumentů (na Viasat history a podobně) setkávám já :) Když už se něco zmíní z opačné strany, je to Johanka a to je tak všechno :) Ale když už, zapomínají, že po smrti Johanky válka trvala dalších 22 let a ukončily ji teprve rozhodná vítězství Francie u Formigny a Castillonu.

    Ale překvapuje mě, že jména Gilles de Rais se ještě nechopil nějaký tvůrce hodně nechutných filmů (no, ne že bych k tomu kohokoli chtěl ponoukat).
  • @flanker.27 Můžeme se tvářit, že volná adaptace jeho příběhu je každá variace pohádky o Modrovousovi :D

    Mimochodem - v jiném topicu zaznělo, že v Písni by se mohl objevit někdo jako GIlles de Rais. No, když si odmyslíme, že Gilles de Rais určitě od pohledu nepůsobil jako násilný psychopat, tak jeho obdoba v Západozemí je Gregore Clegane, i když většina jeho obětí nejsou děti.

    There are rumors that Gregor killed his father, sister, and his first two wives. His keep is said to be a grim place where servants vanish unaccountably and even the dogs are afraid to enter the halls.
  • @flanker.27 Právě Johanka dostala v sérii krom dvou čestných zmínek souvisle max 10 minut. Jinak k panovníkům byli celkem přísní na obou stranách, ale je jasné že je na tom Francie bitá, protože.. Karel VI. Skleněný :D


    Ohledně GdR jsem překvapený taky, nemusel by to točit nikdo ve stylu Lidské stonožky, v tomhle případě je pravda děsivá dostatečně.
  • @sfik Přečetla jsem si to na wiki a GdR je ukázková definice dekadentního šlechtice. Nevím, jestli byl spíš na kluky nebo na holky nebo je měl radši živé nebo mrtvé, ale rozhodně měl takovou tu obvyklou psychopatickou potřebu někoho dokonale ovládnout.
  • @svoa00 Je to jedna z nejtragičtějších postav dějin. Definitivně mu hráblo až když upálili Johanku. Řekl bych že to je extrémní případ kdy se středověký věřící člověk (navíc velmi bohatý a mocný) totálně oprostil od víry v boha.. Brutální dědeček, který ho vychoval a matka která se ho zřekla vývoji osobnosti taky moc nepomohli.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    A skoro ještě děsivější než on sám je, že jeho zločiny na dětech se začaly vyšetřovat, až když začalo jít o majetek...
  • @flanker.27 Tak samozřejmě :D rodina už se na to prostě nemohla koukat.. jak se jim tenčí dědictví..
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Gillian Andersonová bude hrát Železnou lady ve čtvrté řadě The Crown. Podle mě skvělá volba. (Právě dokoukávám The Fall a nemůžu se vynadívat na každou její scénu.)
    https://tvline.com/2019/01/20/gillian-anderson-the-crown-season-4-margaret-thatcher/
  • JoserJoser persona non grata
  • JoserJoser persona non grata
  • JoserJoser persona non grata
    upraveno 12. února 2019


Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.