Marvel >> vše sem

upraveno 28. dubna 2018 v Film a televize
Bude rozumné když tento kolos bude mít samostatné vlákno, stejně jako StarWars (a ne, DC si samostatné vlákno nezaslouží)

Nějakou dobu po premiérách, prosím, používejte spoilery, přeci jen se tu diskutuje o celé sérii ;)
na druhou stranu pokud si tu přečtete něco co jste nechtěli, tak neskuhrejte :D
2456714

Komentáře

  • @Dreamer chodím hold do jiných biografů :D
  • Tak anglicky s titulky 2D a studentská sleva těch 150 korun dá no :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

    @Tyrion Lannister Eh, no jestli pomohlo si na všechny z nich zaprskat :D Ale fakt to sem nepatří.

    Ok, nechám si to po epizodě IX :twisted: :P
    A jestli bych měla jmenovat komiksový film, který testoval hranice žánru, tak to byl Logan, IW je standardně dobře udělaná komiksovka.
    Sohlasím, ale IW má mnohem lepšího záporáka.


  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart
    Jsi strašně zaujatý. Nové Star wars se povedlo. Ale to už jsme asi řešili celkem dost, co
    Ne, nepovedlo.
    Zase se neshodnem Mně boje přišli stejně jako v jiných Avengerech přehnaně nudné. Jediné, co tam bylo super byl příchod Thora a králíka.
    Mne to přijde lepší, než souboj ve kterým final boss prohraje s malou holkou, souboj během, kterého záhadně mizí zbraně a samozřejmě souboj, který připomíná kočku, co honí laserové ukazovátko
    Neříkej mi že jsi čekal že Thanose ve finále porazí a bude vše v pořádku
    Upřímně? Čekal jsem, že Loki rozsekne Thanose hned na začátku vejpůl a převezme roli hlavního záporáka :-P Nestalo se a tak vše po tom bylo jedno velké překvapení :twisted:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    POZOR BOJLERY!!!
    Tak nyní po pár dnech, co se mi to rozložilo v hlavě názor bez plivání na jiné filmové a seriálové franchise ;-)
    Bylo to super a to moc. Samozřejmě jsem tušil, že si s tímhle filmem dají práci, ale finální produkt vyplnil má očekávání a v jednom konkrétním ohledu mne velmi překvapilo.
    Předně oceňuji, jak hezky vybalancovali střídání nálad mezi depresivním zoufalstvím a humorem. Celé to působí propojeně a těch několik dějových linek mi dokázalo zprostředkovat pocit, že jde opravdu o osud celého vesmíru.
    Akce vynikající (jak je u Marvelu zvykem), Thanos vs Hulk to odstartoval stylově (hodně mne pobavil Lokiho úvod k tomuhle souboji) potom samozřejmě bitva mezi Black Order a Strangem, Skotsko a i setkání Strážců s Thorem, kde velice pobavila konverzace nad tím, jak přežil ve vesmíru :D.
    Dynamika mezi Strangem, Star-Lordem a Starkem fantastická stejně jako "diskuze nad plány", taky potěšilo, že CW má furt dopad, takže z tohohle film opět velmi těžil. Závěrečná bitva o Wakandu a střetnutí na Titanu považuji za jedno z nejlepších vyvrcholení pro film za poslední léta a imho tady se vyplňuje moje představa o dobře vypadající, nadupané akci. (A ano souhlasím se sfikem Strange byl nejlepší) A velmi se mi líbilo, jak celý film si pohrál s tématikou Azora Ahaie :twisted:
    A teď k tomu, co mne překvapilo nejvíc a to je Thanos. Z trailerů jsem očekával dalšího generického záporáka, který bude chtít ovládnout vesmír, ale místo toho jsem dostal charakter s takovou hloubkou, která mne až zarazila. Když ho budu hodnotit podle třech základních kritérii pro záporáka to jest: 1motivace, 2úspěchy, 3vítězství
    1) Thanosova motivace pro to, co dělá je jedna z nejlepších a zároveň bych řekl jedna z nejoriginálnějších. Zachraňování planet před zníčením vyhlazením půlky populace. Co na ní zbožňuji, že je propojená s Thanosovou backstory (dialog mezi ním a doctorem Strangem na Titanu je lahůdka). Nečekal jsem, že tahle horda svalů bude bývalý vědec (alespoň předpokládám z toho rozhovoru, chtěl bych vidět film na tohle téma), ale tím jeho charakter dostal ještě více hloubky. A není nic lepšího, když má divák pocit, že padouch by mohl mít pravdu.
    2) O těch asi není nutné mluvit, Thanos v prvních deseti minutách porazí fyzicky nejsilnějšího člena Avengers vlastní silou, což nám divákům jasně řekne, že tentokrát jde opravdu do tuhého. Nakonec se mu podaří i složit rukavici a lusknout, takže to též považuji za splněný bod.
    3) Asi nešlo ukončit film lépe, než jak skončil (souhlasím s komentářem na csfd, že teď by bylo nejlepší to skončit a vyhlásit restart :D). Thanos koukající se na západ slunce je nepochybně splěnním mého třetího kritéria a zároveň něco, s čím se člověk může totožnit a to mne přivadí k další fázi a že Thanos působí hrozně lidsky ať už je to jeho vztah ke Gamoře, nebo to, že není chodící vraždící stroj či právě již zmíněný třetí bod nebo backstory, tohle všechno mi umožnilo s tou postavou soucítit a imho ano je mi velmi sympatická. Scéna kolem kamene duší (potěšilo Red Skullův epický návrat v podobě Prstenového přizraku, skvěla narážka na LOTR :D) zároveň ukázala, že jde o záporáka, který je ochotný obětovat pro svůj cíl úplně všechno. Tvůrcům Marvelu se tak povedlo vytvořit OP záporáka, který ovšem není ani v nejmenším nudný.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Co se týč teorií do budoucna, vzhledem k tomu, že se tvůrci rozhodli jít proti očekváním (proto ostatně umřeli všichni u kterých jsme to nečekali a zůstali naživu všichni, u kterých jsme mysleli, že umřou), tak počítám, že zelený kámen roli nesehraje a předpokládám nějaký trolling v podobě Thanos zničí kámen času hned v prvních pěti minutách dalšího dílu.
    Ale samozřejmě smrti, které byl způsobeny tím lusknutím permanentní nebudou, vše předtím je trvalé. Snad Loki by mohl být sporný, sám Thor vyjádřil pochybnosti nad tím, zda je skutečně mrtvý, ale jak řekl Thanos: No resurrection this time. Přesto dávám tak deset procent na to, že Loki svou smrt předstíral, aby zabil Thanose na konci (jak na to ostatně sázel Voldemort ve Villain Pubu :D)
    Předpokládám, že nejpravděpodobnější je, že Thanose zabije Thor s tou sekerou, scéna You should aim for head byla docela silný foreshadowing.
    Tohle je vůbec část, kde bych si chtěl zaspekulovat, víme že Thanosova rukavice, Thorovo kladivo a sekera jsou z materiálu, který je schopný odolat dokonce kombinované síle všech kamenů nekonečná (viz Thor vs Thanos). Hela, bohyně smrti byla shopná tenhle materiál rozdrtit holou rukou, takže si myslím, že jsme Cate Blanchett neviděli naposledy, vzhledem k tomu, že tohle dělá Helu mnohem mocnější než Thanose. Ano vím, že jsme ji viděli umřít, že Asgard ze kterýho čerpala sílu vyletěl do povětří, na druhou stranu jestli je někdo shopný oklamat smrt je nepochybně bohyně smrti.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Menší info o tom, kdo vlastní koho
    image
  • SagartSagart Amo ergo sum
    upraveno 6. května 2018
    Pozastavili jste se někdo nad motivací hlavního záporáka. Rád bych se k ní vyjádřil. Všichni ji chválí a když k tomu připočtou aspoň ten nějaký charakter, který Thanosovi dopřáli, mají jej za nejlepšího padoucha současného Marvel universa. Můj pohled se liší, Thanos rozhodně není můj nejoblíbenější záporák (což je samozřejmě zcela objektivní pohled) a to už jenom proto, že jeho motivace být zlý (v rámci možností jeho "good/evil" charakteru) je tak neskutečně debilní, jakkoliv někdo může tvrdit něco jiného. Chápu, že je to film od Marvelu - tedy firmy na produkci naprosto generických záporných postav (čest několika - tak jedné, možná dvěma - výjimkám) ovšem v případě Thanose se dušovali, jak moc propracovaná a hlavně emocionální postava to bude. A namísto toho jsme dostali magora, který ovládal obrovské armády a drancoval tisíce planet co jich vesmír má a k tomu navíc ještě pátral po kamenech nekonečna jen proto, aby mohl povraždit půlku vesmíru jen proto, aby jej zachránil před přelidněním!!?!??? Jistě, je to originální, ale to nutně neznamená smysluplný. Všechno to započalo, kdy toto navrhoval jako řešení na záchranu přelidněného Titanu. To mu zamítli a já s tím souhlasím. Z filmu jde znát, že lid Titanu byl vyspělou civilizací. Marvelovský vesmír má tisíce planet a na každé z nich jde žít. Ne všechny musí nutně trpět přelidněním a ne všechny jistě obývají inteligentní humanoidní bytosti. Titan by měl být schopen čehokoliv. Kolonizace. Vesmírných základen pro lid a na pěstování potravin. Třeba. Cokoliv. Je tu tolik možností a Thanose napadne tato prkotina. A oni to sice odmítnou, pak ale krizi dál neřeší? WTF? Thanos má prostředky k tomu postavit velkou loď, má obrovskou armádu, později má kameny jejichž kombinace dokáže dělat naprosto cokoliv jenže jediné řešení kterého se stále drží je vyvraždit jediným lusknutím prstu polovinu vesmíru. Toto je prosím smysluplná motivace? Nelze to omluvit ani možná šílenost, protože ta nutně neznamená debilitu. Thanos je ve filmu (komiksy stranou, tam je motivace mnohem zajímavější) vyobrazen jako normálně myslící bytost, schopná vztahů (například ke Gamoře). Ale někdo takový po té, co vybudoval obří "vojenské impérium", roky cvičil své děti a zabíjel a zabíjel, po pitomém lusknutí prstu jen všechno zahodí a ulehne na farmě. Bohužel díky této motivaci u mne film dost klesl, ať jej někdo považuje za sebelepší, já toto sdílet nemohu.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 6. května 2018
    @Sagart Na tohle můžu odpovědět jenom dvěmi slovy Kylo Ren :P Myslím si, že Thanosovo motivace je rozhodně méně debilní a jeho příběh dává větší smysl než příběh Kylo Rena, který je rozhodně mnohem méně mne sympatický než Thanos. Taky je zajímavý, že ti vadilo tolik děr v ději v IF, ale nepozastavil ses nad žádným pltoholem v TLJ, alespoň soudím z naší diskuze. Takže se nakonec dostáváme k tomu, že tisíc lidí - tisíc chutí a že nelze říct, že by byl SW TLJ povedený film, stejně jako nejde říct, že by bylo IF povedený film. ;-)
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister Jenže já jsem nesrovnával Star Wars a Marvel. :-P
    Samozřejmě, každý z těch filmů má své chybičky a jak již víš, já se spíš kloním k TLJ jako k lepšímu.
    Jenže příspěvek nekritizoval obecně, proč je špatný celý film, ale to, jak je Thanosova motivace naprosto nelogická, už jenom proto, že to není žádná malá chybička, ale stěžejní bod příběh. ;-)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 6. května 2018
    @Sagart
    Lannister Jenže já jsem nesrovnával Star Wars a Marvel.
    :P
    A kteří filmoví záporáci, tedy mají podle tebe dobrou motivaci? :P Říkáš, že Thanosovo motivace je debilní, tak by mne hrozně zajímalo, kterou motivaci považuješ za kvalitní ;-)
    Samozřejmě, každý z těch filmů má své chybičky a jak již víš, já se spíš kloním k TLJ jako k lepšímu.Jenže příspěvek nekritizoval obecně, proč je špatný celý film, ale to, jak je Thanosova motivace naprosto nelogická, už jenom proto, že to není žádná malá chybička, ale stěžejní bod příběh.
    Kylo Renova motivace, respektive jeho posedlost Rey a nenávist ke Snokeovi snad nebyla stěžejním bodem příběhu :) Zrovna to taky nebyla úplně malá část filmu popravdě tím zabrali víc než bych chtěl.
  • @Sagart Mne naopak jeho motivace připadá naprosto logická a chápu ji. Přelidnění se vyřeší jenom buď snížením počtu obyvatel, omezením porodnosti nebo možností přesídlit jinam (pokud nejde jinam přesídlit, tam jsou dvě možnost a omezení porodnosti ani snížení početu se nikdy nikomu líbit nebude. Těžké nutit někoho mít málo dětí nebo rozhodnout o tom kdo bude žít)

    Plus nebudu mluvit o mršení genofondu dané populace
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @p1e9t9r2 Souhlas. Nemluvě o tom, že nevíme jak starý je Thanos, ani nevíme jak starý je Titan, ani nevíme, co dovedou všechno infinity stones, takže předpokládat, kdo co mohl nebo nemohl, kdy udělat je naprosto irelevantní.
  • @Tyrion Lannister Moje slova je škoda, že k tomu není víc informací, ale do filmu to nenacpou.


    Každopádně si myslím, že tam byla i složitost jeho postavy ukázána. Zpočátku si člověk myslí, že je to monstrum a nechápeme jeho pohnutky. Pak je vidět titán a on se snaží zabránit, aby ke stejné zkáze nedošlo na jiných planetách. Plus zabití gamory, ho i trošku jinak vykreslilo. Za sebe Thanose jsem si během filmu oblíbil. Víc jak jiné hlavní postavy
  • SagartSagart Amo ergo sum
    upraveno 6. května 2018
    @Tyrion Lannister
    A kteří filmoví záporáci, tedy mají podle tebe dobrou motivaci? Říkáš, že Thanosovo motivace je debilní, tak by mne hrozně zajímalo, kterou motivaci považuješ za kvalitní
    Pořád toužíš vyloženě něco srovnávat. To já nemám zapotřebí. Samozřejmě mohu vyjmenovat pár příkladů, to ale není nic světoborného. Rozdíl vidím mezi dobrou a originální motivací. Tou druhou je bezesporu ta Thanosova. Není ale dobrá, protože to znamená, aby dávala smysl. V mém příspěvku výše jsem se snažil popsat, proč mi smysl nedává. Pokud chceš příklad dobré motivace, která dává smysl, nemusíme hledat daleko. Záporák se snaží vykrást banku aby získal peníze. Je to v pořádku, dává to smysl, na rozdíl od Thanosova cíle to ale originální není. Jestli chceš zajímavější příklad, co třeba tvé oblíbené Star Wars. Máme tu Palpatina, který v legends vše dělal proto, aby zachránil impérium před invazí z jiné galaxie.
    Kylo Renova motivace, respektive jeho posedlost Rey a nenávist ke Snokeovi snad nebyla stěžejním bodem příběhu Zrovna to taky nebyla úplně malá část filmu popravdě tím zabrali víc než bych chtěl.
    Víc než jakékoliv cíle Kyla Rena se v TLJ promítá cíl Prvního řádu a to vyhlazení rebelů. Klidně to označím za dobrou motivaci, jde prostě o to se zbavit nepřátel. Co dělal Kyla Ren není natolik významným (přesto uznávám, důležitým) bodem příběhu. Snoka nelze ani říct že nenáviděl, spíš jej chtěl překonat a sám vládnout (do jisté míry motivace v pořádku). Jestli se ale chceš přít o toto, pojďme se porvat do SW topicu. :-P
    p1e9t9r2 napsal(a):

    @Sagart Mne naopak jeho motivace připadá naprosto logická a chápu ji. Přelidnění se vyřeší jenom buď snížením počtu obyvatel, omezením porodnosti nebo možností přesídlit jinam (pokud nejde jinam přesídlit, tam jsou dvě možnost a omezení porodnosti ani snížení početu se nikdy nikomu líbit nebude. Těžké nutit někoho mít málo dětí nebo rozhodnout o tom kdo bude žít)

    Plus nebudu mluvit o mršení genofondu dané populace

    Koukej, mně stejně jako logické přijde Thanosova snaha řešení přelidnění populace. To by bylo v pořádku, kdyby jediné řešení, které našel, bylo vyvraždit polovinu vesmíru. Sleduj, snaží se získat šest kamenů nekonečna, které mu dávají takřka neomezenou moc. Pokud by chtěl řešit cokoliv jako přelidnění, může s těmito kameny udělat naprosto cokoliv, od vytvoření nové dimenze pro určitou část obyvatel, k vytváření nových území a vynalézání nových řešení, které by přelidnění a následné apokalypse v důsledku toho zabránili. Namísto toho vyvraždí půlku vesmíru. Směšné. Zde se nelze vymluvit ani na to, že je ono lusknutí daleko jednodušší, protože Thanos, který tomuto cíli dal skutečně všechno včetně obětování milované dcery, by si jistě našel čas i na takové triviální věci jako objíždění planet a pomoci každé zvlášť (v době předkamenové to přece taky dělal, akorát hloupějším a agresivnějším způsobem).
    Tyrion Lannister napsal(a):

    @p1e9t9r2 Souhlas. Nemluvě o tom, že nevíme jak starý je Thanos, ani nevíme jak starý je Titan, ani nevíme, co dovedou všechno infinity stones, takže předpokládat, kdo co mohl nebo nemohl, kdy udělat je naprosto irelevantní.

    Vyvozuji z toho, co bylo ukázáno ve filmu. Titan vypadal vyspěle, měl dle mého lepší možnosti než nesmyslnou genocidu půlky obyvatel. Kombinace schopností infinity stonů by měla být z logiky věci prakticky neomezená.
  • @Sagart Nevíme jestli v té době, kdy byla krize na titánu se vědělo o kamenech nekonečna. Pokud to nebyla dobyvačná civilizace, tak se těžko mají kam rozšířit.

    Plus nevíme jaký je rozsah schopností kamenů někonečna a jestli dokáží vytvořit novou dimenzi. Navíc budu znít asi hnusně, ale jak čím vyspělejší civilizace tím víc si kope svůj vlastní hrob. Podívej se dneska na nás jako živočišný druh. Tím že zachraňujeme slabší jedince a umožňujeme jim se reprodukovat plus i lidem, kteří nemohou mít z nějakého důvodu potomky vede k oslabování genofondu a vyřazení přirozeného výběru, což je pro živočišný druh cesta do pekel, takže v jistý moment vybití poloviny jedinců může být velmi efektivní řešení k nápravě tohoto problému (dřív byla selekce nemoci a války to dnes není)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart
    Koukej, mně stejně jako logické přijde Thanosova snaha řešení přelidnění populace. To by bylo v pořádku, kdyby jediné řešení, které našel, bylo vyvraždit polovinu vesmíru. Sleduj, snaží se získat šest kamenů nekonečna, které mu dávají takřka neomezenou moc. Pokud by chtěl řešit cokoliv jako přelidnění, může s těmito kameny udělat naprosto cokoliv, od vytvoření nové dimenze pro určitou část obyvatel, k vytváření nových území a vynalézání nových řešení, které by přelidnění a následné apokalypse v důsledku toho zabránili. Namísto toho vyvraždí půlku vesmíru. Směšné. Zde se nelze vymluvit ani na to, že je ono lusknutí daleko jednodušší, protože Thanos, který tomuto cíli dal skutečně všechno včetně obětování milované dcery, by si jistě našel čas i na takové triviální věci jako objíždění planet a pomoci každé zvlášť (v době předkamenové to přece taky dělal, akorát hloupějším a agresivnějším způsobem).
    Kameny nekonečně tě nedělají bohem (jak Loki řekl, ty nikdy nebudeš bůh) a nikdy v celém MCU nebylo řečeno, že kdokoliv získá kameny nekonečná bude všemocným bohem. Thor sám málem oneshotnul Thanose, všem kamenům nekonečna navzdory a ten sám přiznal, že kdyby mířil na hlavu bylo po něm.
    Plamen jsou miliardy, miliony myslíš, že má čas, nebo že je snad nesmrtelný, že by mohl objíždět každou zvlášť. Zelený kámen má zasádní veldejší účinky, jak bylo řečeno v Doctoru Strangeovi, takže tím by to nevyřešil. Nemluvě o tom, že můžou být vesmírná náboženství, která se ti prostě na jakékoliv omezení plodnosti vykašlou třeba proto, že život považovat za posvátný atd.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @ Sagart
    Vyvozuji z toho, co bylo ukázáno ve filmu. Titan vypadal vyspěle, měl dle mého lepší možnosti než nesmyslnou genocidu půlky obyvatel. Kombinace schopností infinity stonů by měla být z logiky věci prakticky neomezená.
    Vzhled může klamat. Vyspělost civilizace je vůbec subjektivní. Starověký Řím a Řecko byli v leččems civilizovanější než Evropské státy středověku soudit na základě těch baráků, které Thanos vyvolal pomocí kamene reality (trvaní jeho účinků bych vůbec také diskutoval) je přinejmenším dost závadějící.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart
    Vyvozuji z toho, co bylo ukázáno ve filmu. Titan vypadal vyspěle, měl dle mého lepší možnosti než nesmyslnou genocidu půlky obyvatel. Kombinace schopností infinity stonů by měla být z logiky věci prakticky neomezená.
    Nic takového nikdy nebylo řečeno. Scarlet Witch byla shopná rozdrtit Visionův kámen a i Visiona přemoci. Hela drtí ten materiál, který umožňuje Thanosovi vládnout kamenům holou rukou a sám Thanos ve chvíli, kdy měl všechn kameny, byl málem poražen Thorem. Je to veliká síla a ne nepřemožitelná a očividně ne bez vedlejší účinků a slabin.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 6. května 2018
    @p1e9t9r2

    Pěkně si to napsal, to mi připomíná pasáž z Inferna od Dana Browna (limonádové čtivo já vím :D) Všichni víme, co následovalo po epidemii černé smrti, ano byla to renesance.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    ¨
    Jedna z věcí, co chyběla dvojce byl nepochybně génius SIlvestri jako skladatel :D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    p1e9t9r2 napsal(a):

    @Sagart Nevíme jestli v té době, kdy byla krize na titánu se vědělo o kamenech nekonečna. Pokud to nebyla dobyvačná civilizace, tak se těžko mají kam rozšířit.

    Plus nevíme jaký je rozsah schopností kamenů někonečna a )

    Nemusejí jen dobývat, prostá kolonizace by postačila. Vesmír v Marvelu je rozlehlý, na to je často poukazováno.

    Víme že kameny nekonečna jsou zhmotněním vždy jednoho aspektu existence. Už jen z tohoto lze předpokládat že mají moc manipulovat se svojí doménou natolik, kam až nositelova fantazie sahá.
    Tyrion Lannister napsal(a):


    Kameny nekonečně tě nedělají bohem (jak Loki řekl, ty nikdy nebudeš bůh) a nikdy v celém MCU nebylo řečeno, že kdokoliv získá kameny nekonečná bude všemocným bohem. Thor sám málem oneshotnul Thanose, všem kamenům nekonečna navzdory a ten sám přiznal, že kdyby mířil na hlavu bylo po něm.
    Plamen jsou miliardy, miliony myslíš, že má čas, nebo že je snad nesmrtelný, že by mohl objíždět každou zvlášť. Zelený kámen má zasádní veldejší účinky, jak bylo řečeno v Doctoru Strangeovi, takže tím by to nevyřešil. Nemluvě o tom, že můžou být vesmírná náboženství, která se ti prostě na jakékoliv omezení plodnosti vykašlou třeba proto, že život považovat za posvátný atd.

    Lokiho slova jsem bral jako že jej nedělají Bohem ve smyslu jeho významu. Nikdy jej neudělají nikým stejné úrovně (myšleno významově) jako Loki, který Bohem je. Samozřejmě chápu, že ona slova chápeš jinak.

    Lze teorizovat. Jak píše výše, kameny vzniklé během velkého třesku měli svojí mocí reprezentovat základní pilíře existence. Dle mého moc mají.

    Předpokládám že plamen = planet =D Nepředpokládám, ovšem v komiksech a předpokládám, že se to vztahuje i k filmům, není Thanos na naše poměry žádný mladík. Samozřejmě že neobjede všechny planety sám, bez kamenů se o to ovšem pokoušel, což znamená, že mu to nedělalo problém.

    Nikdo nemluví jen o omezení plodnosti. Může jim pomoci kolonizovat neobydlené planety atd.
    Tyrion Lannister napsal(a):


    Vzhled může klamat. Vyspělost civilizace je vůbec subjektivní. Starověký Řím a Řecko byli v leččems civilizovanější než Evropské státy středověku soudit na základě těch baráků, které Thanos vyvolal pomocí kamene reality (trvaní jeho účinků bych vůbec také diskutoval) je přinejmenším dost závadějící.

    Když už ne, dá se minimálně předpokládat, že byli spojení i s jinými civilizacemi ve vesmíru. Jinak si nedovedu vysvětlit proč zřejmě (nevíme jak to je) je Thanos jediný, kdo Titan přežil. Xandar, Assgard, nebo ti zlatí emzáci z Guardians jsou vyspělí jistě, zde jde sice polemizovat o tom, kdy Titan padl a taky o tom, jestli by nabídli pomoc (ale to stačilo jen ukrást návrhy technologií). Každopádně musel mít Thanos přístup k několika vyspělým vesmírným civilizacím.
    Tyrion Lannister napsal(a):


    Nic takového nikdy nebylo řečeno. Scarlet Witch byla shopná rozdrtit Visionův kámen a i Visiona přemoci. Hela drtí ten materiál, který umožňuje Thanosovi vládnout kamenům holou rukou a sám Thanos ve chvíli, kdy měl všechn kameny, byl málem poražen Thorem. Je to veliká síla a ne nepřemožitelná a očividně ne bez vedlejší účinků a slabin.

    Třeba toto mi přišlo jako vyloženě hloupost. Kolem kamenů se to vše točí a oni z nich udělají lehce zničitelné cetky. Na druhou stranu Wanda měla moc díky kamenu nekonečna, takže třeba proč ne.

    To je ale pouze materiál. Kdo ví, jak by se stavěla ke kamenu duše :-k

    Ale rukavice nedává nějaký ultimate armor. Thor klidně mohl Thanose zabít. Ale Thanos mohl s rukavicí udělat naprosto cokoliv aby Thora zničil. Když mění střely z blasteru v bublinky, proč ne něco jiného.



    Nechci se nějak vrtat v logice a nelogice Marvel universa. Je Má spoustu děr. V základu chci prostě sdělit že skutečně měl Thanos spoustu možností, jak situaci vyřešit. Když něco dokáže povraždit půlku vesmíru, proč by to nedokázalo vesmír zachránit jinou cestou, na kterou by bylo potřeba podobné many (nebo něčeho, čím jsou kameny případně limitovány).
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Tyrion Lannister napsal(a):

    Tak zmiň ty jiné příklady v Marvel diskuzi, jsem velice zvědav, co se dozvím :D

    Prosím, výše jsem zmiňoval příklad fungujícího motivu, například tedy lupič vykrádající banku, protože potřebuje peníze, nebo zlý princ, který zabíjí dívku, kterou miluje, protože nestrpí, aby ji měl kdokoliv jiný. V obou případech to funguje. Snaha získat peníze mimo zákon je klasika. Žárlivost skloubená s šílenstvím a touhou brát ostatním co nemají taky. To funguje.

    Pokud chceš nějaké originální a známé příklady, co třeba dejme tomu templáři z Assassins creed, kteří to dělají pro své přesvědčení, protože věří, že vedou svět k lepšímu novému řádu. Třeba.
    Pokud chceš příklad z Marvelu, to už mi než Thanos přijde lepší třeba pošahaný Loki, který chtěl uznání a moc, chtěl se vyrovnat bratru. Nebo i šéf zlých kouzelníků z nudného Doctora Strange, který toužil po nesmrtelnosti. Jako záporáci jsou hloupější a o dost méně (někdy i vůbec) propracovaní, než Thanos, ale aspoň to dělají z určité logiky věci. V Black Pantherovi se mi líbil Killmonger jako záporák, který si přišel pro své dědictví a chtěl se pomstít. Následné ovládnutí světa mi jej trochu jako charakter poškodilo ale přeci jen to do jisté míry dávalo smysl. Wakanda k tomu technologie měla. Možná namítneš, že většina z jmenovaných to nedělá pro nějaké "dobro" věci, jako Thanos. Já ale nemluvím o černobílích charakterech ale o logice motivace.
  • upraveno 6. května 2018
    Ólala, srovnávání záporáků a jejich motivací.... tak ono to hlavně není vůbec nutné, ale dobře.

    Thanos je víceméně http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/KnightTemplar

    Kylo Ren je hlavně http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/PsychopathicManchild

    Thanos je efektivní, Kylo není. Thanosova motivace pro to, co dělá, je ujetě altruistická. Kylo je sebestředný a sobecký a i když Snokea zabil hlavně kvůli tomu, aby nemusel zabít Rey (hele, řekli to sami tvůrci, takže nemá cenu to zpochybňovat), tak toho rychle využije. Ani jeden z nich nechce moc jenom kvůli touze ovládat.

    Ale je to fakt dost zbytečné, to můžeme srovnávat i Thanose a Khana ze Star Treku.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart
    Sagart napsal(a):

    Tyrion Lannister napsal(a):

    Tak zmiň ty jiné příklady v Marvel diskuzi, jsem velice zvědav, co se dozvím :D

    Prosím, výše jsem zmiňoval příklad fungujícího motivu, například tedy lupič vykrádající banku, protože potřebuje peníze, nebo zlý princ, který zabíjí dívku, kterou miluje, protože nestrpí, aby ji měl kdokoliv jiný. V obou případech to funguje. Snaha získat peníze mimo zákon je klasika. Žárlivost skloubená s šílenstvím a touhou brát ostatním co nemají taky. To funguje.

    Pokud chceš nějaké originální a známé příklady, co třeba dejme tomu templáři z Assassins creed, kteří to dělají pro své přesvědčení, protože věří, že vedou svět k lepšímu novému řádu. Třeba.
    Pokud chceš příklad z Marvelu, to už mi než Thanos přijde lepší třeba pošahaný Loki, který chtěl uznání a moc, chtěl se vyrovnat bratru. Nebo i šéf zlých kouzelníků z nudného Doctora Strange, který toužil po nesmrtelnosti. Jako záporáci jsou hloupější a o dost méně (někdy i vůbec) propracovaní, než Thanos, ale aspoň to dělají z určité logiky věci. V Black Pantherovi se mi líbil Killmonger jako záporák, který si přišel pro své dědictví a chtěl se pomstít. Následné ovládnutí světa mi jej trochu jako charakter poškodilo ale přeci jen to do jisté míry dávalo smysl. Wakanda k tomu technologie měla. Možná namítneš, že většina z jmenovaných to nedělá pro nějaké "dobro" věci, jako Thanos. Já ale nemluvím o černobílích charakterech ale o logice motivace.
    OK, beru a naopak chválím, protože uvedl si příklady, které mne imponují :D. Killmongera jsem si taky oblíbil, tam hodně pomohlo to, že měl v plánu podpořit svoje lidí a ano stejně tak Thanos i u něj jsem měl pocit, že je to na point a taky se mi líbila ta závěrečná scéna se západem slunce a když prosí Black Panthera aby ho hodili do moře k jeho předkům, kteří raději skončili než aby se stali otroky.
    Kaceliust taky krásná volba, navíc výborn Mads Mikkelsen v hlavní roli. Jeho konverzace se Strangem, že čas je nepřítel byla též výborná, takže si vůbec neuvel tak černobíle charaktery, jak myslíš.
    Možná, že kromě té motivace zaujal prostor, který Thanos dostal a hlavně to, že společně s Lokim jediný záporák, který přežil více než jeden film. Faktem, že je spousta záporáků v Marvelu bylo promrhaných, s Killmongerem a s Kasilliusem se mohlo udělat v budoucnu spoustu věcí.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister
    OK, beru a naopak chválím, protože uvedl si příklady, které mne imponují . Killmongera jsem si taky oblíbil, tam hodně pomohlo to, že měl v plánu podpořit svoje lidí a ano stejně tak Thanos i u něj jsem měl pocit, že je to na point a taky se mi líbila ta závěrečná scéna se západem slunce a když prosí Black Panthera aby ho hodili do moře k jeho předkům, kteří raději skončili než aby se stali otroky.
    Kaceliust taky krásná volba, navíc výborn Mads Mikkelsen v hlavní roli. Jeho konverzace se Strangem, že čas je nepřítel byla též výborná, takže si vůbec neuvel tak černobíle charaktery, jak myslíš.
    Možná, že kromě té motivace zaujal prostor, který Thanos dostal a hlavně to, že společně s Lokim jediný záporák, který přežil více než jeden film. Faktem, že je spousta záporáků v Marvelu bylo promrhaných, s Killmongerem a s Kasilliusem se mohlo udělat v budoucnu spoustu věcí.
    Nejde o černobílé. Ani Thanos není černobílý, ale fungují jako záporné charaktery. A by the way, ty sis možná toho Kacelia oblíbil, mně ale přišel jako jeden z nejtrapnějších charakterů Marvelu. Ale to není důležité.

    Ono je dobře, že dostal prostor, protože na to, jak je ta motivace trapná (jak zmiňuji výše) byl jeho příběh lepší, než většina toho, co Marvel kdy zplodil.7

    S Killmongerem určitě.
  • Souhlas se sagartem ze thanos neni az zase tak super zaporak. Neni spatny a nevymysleli to spatne. Originalni mi to neprijde vubec. (Protoze Zobrist v jiz zminenem Infernu). Taky souhlasim se sagartem ze pokud je thanosuv motiv zachranit de facto zivot ve vesmiru, tak uz ta genocida nema smysl protoze IS mu davaji moznost stat se totalnim dobroserem a resit problemy jinak. Lepsi by mi treba prislo kdyby kladasove zkouseli zastavit thanose pred tim aby ziskal zeleny kamen s nimz by chtel vratit cas natolik aby zachranil Titan a stal se jeho vladcem ktery by dobyl vesmir (jako muj milovany Baal ve stargate continuum), cimz by naprosto zmenil chod vesmiru, mohlo by to ohrozit zemi a dalsi svety atd atd ...
    InfinityWar se mi fakt libilo a narozdil od sagarta vic nez TLJ, ale rozhodne ne kvuli thanosovi. Final sunset uz byl fakt dost patetickej... jeste me mrzi ze tam bylo malo Capitana ale kazdy ma asi hold jiny oblibeny figury (za me treba az moc Starka).. moje nejoblibenejsi scena iw spolu s rozmnozenymi doctory strangy byl jednoznacne prichod capa ma scenu v metru.. fakt tam vypadal dost badass a suprove to slo dohromady s tim ze jde zachranit jednoho z protivniku z civil war..
  • Sorry pisu na mobilu snad tam neni moc preklepu..
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik @Sagart
    Souhlasím s tím, že Capův nástup byl fantastický, předně proto, že jsme chvíli nevěděli, že to je on a taky jeho nový outfit se mi líbil opravdu dost (v porovnání s tou maskou na bonáž jde o vylepšení :D)
    Co se týče IS a dobrosera a to bude namířené i na @Sagarta, Thanos si třeba může myslet, že pomáhat civilizacím není úplně dobrý nápad, jak řekl @p1e9t9r2 rozvinutá civilizace sebou přináší spoustu problémů. Možná si Thanos myslí, že když pomůže jenom věci zhorší Nemluvě prostě o tom, že snížení veškeré populace ve vesmíru řeší víc problémů než jenom problém s potravou to je jenom jeden aspekt. Když najednou můžete snížit požadavky o 50% na veškeré zdroje, prostor atd tak nepotřebujete tolik expandovat nepotřebujeme tolik vážit. Méně lidí také znamená méně problémů ve menším počtu je mnohem snaží se dohodnout atd atd. Co se týče toho jak se Thanos dostal z Titanu pokud neměli vesmírné lodě, imho mohli mít jenom rakety s omezeným doletem vzdálenosti, Thanos tedy uvízl v kosmu, kde ho pak vyzvedl ten hlavní týpek od Black Orderu (vypadal dost smutně, že je mrtvý) atd...
    Co se týče toho, že IS může Wanda zničit imho jde o velkou sílu, ale ne o nepřemožitelnost, takže samozřejmě jsou tu věci jak to odrazit, ať už Scarlet, Hela nebo Thorovi zbraně.
    Cestování v čase zeleným kamenem nebude bezproblémové, ale jak řekl Mordo Ono se to vždycky nakonec sečte, bylo by fakt skvělý, pokud přivedou všechny zpátky pomocí kamene ukázat nějaké ty vedlejší účinky (například by to mohlo nějakým způsobem změnit minulost třeba by Hydra vyhrála druhou světovou a Avenger by byli pro fázi IV v odboji :D). Už HISHE doctora Strange si dělá legraci z toho, že ty zelené kameny, žádný vedlejší účinky nemají.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.