Hra o trůny 7×03 - The Queen's Justice: - Ice & Fire

upraveno 7. srpna 2017 v 7. řada
imageHra o trůny 7×03 - The Queen's Justice: - Ice & Fire

Druhý díl sedmé série. Premiéra 31. 7. 2017. Daenerys na sebe upozorňuje, Cersei vrací dárek a Jaime se poučuje ze svých chyb. Scénář: David Benioff & D. B. Weiss Režie: Mark Mylod

Číst celý článek zde


124

Komentáře

  • Jinak má někdo nějakou vizi jak se WW dostanou přes zeď? Myslíte že ji nějak projdou nebo zničí v této serii na konci nebo až v té další?
  • @Blackfish Vždycky jsem ten typ lidí strašně litoval že nemají nic lepšího na práci :)
  • tak on v tom dílu nebyl ani náznak času, někdy se mi zdá, že dost lidí je zblbých ze seriálu 24hodin.
    ten seriál má hoooooooooooo (nádech) oooooooodně chyb, ale zrovna tohle je hejt pro hejt :)
  • Teď když mají Brana "Chodící wikipedii" Starka zpátky na Zimohradě, tak není problém dosvědčit jakoukoliv scenáristickou kličku. A samozřejmě, že mu to uvěří. Potom, co každý zbaštil Jona Sněha na trůně Severu nebo Cersei Lannister královnou tří ze sedmi království (OK, ten seznam teď asi trochu narostl).
  • Tak je to jasné. Celý zeměpis Westerosu definitivně vyletěl do povětří, čímž se připojil k logice, která v seriálu skonala už dávno. A ačkoli se mi mnoho scén opravdu líbilo, celkový dojem, který mi z toho zůstal, je skutečně, jak už někdo přede mnou zde poznamenal, "co to bylo zase za bullshit".

    - Tyrion a Jon - tohle prostě funguje. Tak doufám, že budou na scéně pořád spolu.
    - Škoda odjezdu Melissandry, jsem se těšila, že ji Dany předhodí drakům. Taky by se mohlo aspoň roznést, co udělala Shireen. No, má proč zdrhat.
    - Kdo to tu říkal s těmi jejími tituly u minulého dílu? =D Se trefil přesně. Výčet všech těch titulů, a pak jenom Davos: "This is Jon Snow." A nic.
    Jsem chytila výtlem =D
    - Trochu jsem doufala, že Jon Dany trochu víc vyškolí, ale je fakt, že to asi není v jeho povaze. Ale předal svůj point, takže aspoň to.
    - Nemůžu uvěřit, že ještě existuje někdo, kdo má Daenerys rád jako postavu. Ještě před pár sezónama byla pro mě jakž takž stravitelná, teď už je to ale naprostá hrůza.
    - Euron začíná být spíš otravnej. Skoro si přeju, aby Cersei podrazil, když už tak oddálila jejich sňatek na neurčito.
    - Ellaria dostala, co si zasloužila, o tom asi nikdo nepochyboval. Ale ta scéna byla neskutečně zbytečně natažená.
    - Jaime a Cersei. OMG. :wall:
    - Cersei si už nedělá hlavu s ničím, včetně jejího incestu. A vlastně proč ne, když už je to všem jedno, jak se chová, nikdo v celém KL proti ní ani nezvedne prst a scenáristi si ji opatrují jako oblíbenou postavu hned za Dany. :wall:
    - Zajímavý detail, asi ostříhala všechny svoje služebné.
    - Železná banka mi už přijde tak nějak bezzubá. To železné vymáhání jí věřím asi jako tomu, že se Grey Worm dožije konce ságy.
    - Ještě, že je tam ten Tyrion, namouduši, ten to zachraňuje úplně všechno.
    - Shipping Dany a Jon by D&D. Jediný, kdo tomu nevěří, je moje sestra =D
    - Sansa nakonec nebyla tak špatná, dokonce jsem jí to věřila, dokud nezačala řešit kůži na brnění. Skoro jsem čekala, že až všichni odejdou, poděkuje Malíčkovi, že jí s tím tak poradil =D
    - Začínám si myslet, že Malíčka upozaďují schválně jako dobrého rádce. Sedělo by mi to spíš na nějakou kladnou postavu.
    - Bran vypadá jako v transu. Ale asi se není čemu divit, když se najednou stanete prorokem a neustále víte, co bylo, co je a co bude.
    - Konečně bylo vzpomenuto Branovo nástupnictví. Snad není všechna logika ztracena! :applause: Ostatně se dá čekat, že zvolí podobnou cestu jako Aemon Targaryen, a vzdá se následnictví prostě proto, že má Jona rád.
    - Jorah a jeho super uzdravení. No LOL =D
    - Trochu jsem doufala, že Sam pošle po Jorahovi pár důležitých informací. Aby nastoupil před Dany a řekl, že potkal v Citadele někoho, kdo viděl Bílé chodce na vlastní oči a jednoho i zabil.
    - Očekávám, že Sam ve svitcích najde pár užitečných informací. Měl by si vážit toho, že postoupil a nemusí už dělat tu hnusnou šichtu.
    - Konečně když už chce Daenerys nasednout na draka, musí jí zrovna od toho odrazovat. :roll: Asi zdržovací taktika, kvůli rozpočtu.
    - Tyrion a jeho vyprávění bitvy, který se obrátí v krutý zvrat. Mazec! :applause:
    - Ser Big Cock Twenty Goodmen a jeho super flotila. To už mu mohli rovnou dát ten dračí roh, když ho chtěli mít tak OP :roll:
    - Jediná pozitivní věc na Vysoké Zahradě je Olenna. Chvála bohu, že aspoň ona odešla se stylem.
    - Jaime právě celým srdcem přijímá svou roli zprzněného charakteru své postavy a ještě se k tomu hrdě hlásí. Já už nemám slov. :wall: Taky z něho mohli udělat kastráta, třeba by pak začal přemýšlet hlavou. Jenže to by se scenáristům asi moc nehodilo. :roll:
    - Konečně mu to aspoň Olenna dala pořádně sežrat. Jeho výraz po jejím přiznání je fakt k nezaplacení. ;)

    "I was born to rule the Seven Kingdoms. And I will."
    "You'll be ruling over a graveyard."

    :applause:
  • Za mě mnohem lepší jak dvojka, takže jednička, trojka dobrý, dvojka špatný, tak očekávám zda čtyřka bude pokračovat v nastaveném trendu nebo ne, doufám teda, že ne!! :king:
  • AviaRa napsal(a):

    "Nevíme, kde jsou Euronovy lodě", no, už 4x propluli kolem Dragonstone do KL. Takže stačí čumět na moře.

    Tarly a jeho vojáci se převlékli do lannisterské zbroje... Bitva o Highgarden off-screen? Jako proč? Máme jen 7 dílů a zatím tu byli 2 šarvátky, které neměli ani přes 10 minut, zbytek kecání a filler. To byla tuna keců jak to bude super, a nakonec je to stejné. Kde měla Olenna armádu? Však ji měla připravenou, aby oblehli KL, tak kde ji k*rva měla?

    Hádám, že Dorne teď přestane v seriálu existovat, jako Bouřlivé krajiny.

    Edmure je teda kde? Na Dvojčatech ho neukázali, na Casterly Rock zřejmě není... Hm...

    /Edit - Randyll Tarly si doteď nevšiml, že mu synáček ukradl meč? Kay.

    Na Edmura ještě čas určitě bude a na Tarlyho taky, neboj. :king:

    PS: Tolik bitev, na to nejsou love, nejvíc prachů teďka už určitě spapají honoráře herců. :-k
  • upraveno 2. srpna 2017
    p1e9t9r2 napsal(a):

    @Hund Přesně jsi popsal co jsem čekal od vysoké zahrady :D a takovej hrádek na kopci skoro bez posádky a jenom spousta beden se zlatem mne dostala do kolen

    Tak víš jak, do dvou týdnů se musí splatit všechny dluhy a vona ta Cersei vážně nekecala, ona to fakt splatí! :wall: Jsem úplně čučel kam to ta Lanisterská armáda šlape (tempo jak cyp teda) a vona to byla Vysoká Zahrada To jako vážně? Do teďka tomu nechci uvěřit! :-k

    PS: Kurňa ta Dany to má spočítaný, začínám fandit Lanisterům, to je aspoň disciplinované vojsko! :oops:
  • svoa00 napsal(a):

    - Řekla bych, že prostřednictvím Cersei nám D a D ukazují, že jsou příznivci torture porna. Ta scéna byla stejně dlouhá a v důsledku zbytečná jako ta v minulé sérii s Horou a septou.
    - Předpokládám, že twincest už nikoho v Západozemí ze židle nezvedne, stejně jako to, že šlechta a poddaní už všichni věří, že Cersei k výčtu všeho ještě na trůn dosadila svoje dva incestní bastardy. Prostě žena, která je určitě zachrání před cizí invazí a obnoví mír.
    - Proč v už tak ukecané sérii vracejí do hry Železnou banku a proč věří slibům ženy, která žádnou čest nemá? Kdyby aspoň Železná banka pohrozila měla způsob, jak ty sliby vymáhat.
    - Opravdu toho Cersei udělala málo, že jí scénáristi hází na hlavu ještě smrt Neda, o kterou Cersei nestála, a Catelyn a Robba, o čemž Cersei vůbec nevěděla?
    - Z rozhovoru Sansy a Brana jsem byla upřímně zmatená. Bran se chová jako sjetý hipísácký guru s nezájmem o světské věci, tak proč se vůbec na Zimohrad vracel? Strom srdce přece mohli najít i blíž u Zdi, jestli šlo o to. Aspoň tohle nám v epizodě prozradit měli.
    - LOL, Jaime je teď strategický génius. Tak asi je, od chvíle, kdy lhal Edmurovi. Nevím, ještě minule jsem naivně doufala, že na zajaté ženy bude reagovat trochu jinak než obvyklým mírně znepokojeným pohledem. Netvrdím, že jim měl zachránit život nebo že si to zasloužily, ale před mučením je zachránit mohl. Po tom jeho dnešním blouzněním nad ním definitivně lámu hůl. Jeho epizodka s Brienne nic neznamenala a nic se nenaučil, veškerá jeho postava se točí kolem twincestu a jediný důvod, proč by zanevřel na sestromilenku je to, že by se za Eurona opravdu vdala.
    - Mimochodem, Euron. Jeho krátké vystoupení bylo asi to nejlepší na celé epizodě. Kvůli absenci Bronna v seriálu dlouho chyběla postava, která je takhle zábavná.

    Aby mohli ukončit další linku - splatit všechny dluhy koruny a už o nich nikdy neuslyšíme. :king:

    Bran cestuje za Jonem ne za stromem! :twisted:
  • @JoffreyWater nevím jak v seriálu, ale v knize ho rob prohlásil za legitimního
  • Rybba napsal(a):

    Za mě mnohem lepší jak dvojka, takže jednička, trojka dobrý, dvojka špatný, tak očekávám zda čtyřka bude pokračovat v nastaveném trendu nebo ne, doufám teda, že ne!! :king:

    Já tomu asi nerozumím.
  • Kopiníci..
    Bývaly u nás doby, kdy byly meče moc drahé, poněvadž je domácí kováři neuměli, byly jen z dovozu a doma se dělaly jen kopí a sekyry.
  • Jaimeho postavu zprznili v momentě, kdy někdy ve 2. sérii zabil svýho bratrance.
  • Ale teď už to je opravdu jenom taková karikatura. Stejně jako Malíček, Píseční hadi a spousta dalších.
  • Stačí, když Jon půjde k drakům a ty ho budou poslouchat. Tak bude potvrzeno k jakému rodu patří.
    JoffreyWater napsal(a):

    Třeba Bran ukáže videozáznam z vize :D

  • jinak koho zajímají teorie/spoilery na epizodu 4, tohle video mě docela zaujalo, chlápek tam podle traileru a fotek říká pár docela zajímavých teorií co by tam mohlo být:

  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Jaime, ty jsi fakt degen!
  • @Krisa Proč zrovna teď? To, že sestromilenka je jeho jediná motivace, je jeho meme už třetí sérii :D No jo no, kdyby mu aspoň nechali to arogantní machrování z prvních dvou sérii, tehdy byl aspoň vtipný.
  • upraveno 3. srpna 2017
    Náhodou Jaime docela borec, že to v tý věži ustál, já být jím a říct mi to, co mu řekla, tak... Tak by se účinků toho jedu určitě nedočkala. A jinak tady názorně vidíte, jaké maté vy ženy na nás muže vliv! :-k
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    VŠE SKVĚLÉ NA GO7 S07E03

    Tak jako se mi předchozí díl nelíbil, tak musím říct, že tenhle díl se podle očekávání moc povedl, vezmeme si to ovšem po pořadě

    - Setkání Jona a Dany na jedničku díky přítomnosti Davose s Tyrionem je upozaděna herecká neschopnost Emlia Clarke a přiznejme si to dost jim v tom pomáhá i výborný Kit Harington, tady nemám, co bych vyčetl líbilo se mi jejich setkání, líbilo se mi, že Jon odmítl ohnout koleno, úvodní čtvrthodinka zakončena Varysovým pochmurným shrnutím situace je tedy rozhodně vítězství +20
    - Jednou Smraďoch vždycky Smraďoch a Alfie Allen je vždy vítěžství +5
    - Euronův triumfální pochod městem je vynikající a zneuctění písečných hadů a té seriálové parodie na Ašu je naprosto vynikající pohled Ellarie na Sera Gregora mňamka a Euronovo předání darů skvělé Justice for your murdered daghter a Euron u mne zabodoval hláškou Does she like it gentel or rough with the finger in the Womb =D +20
    - psychické mučení Tyene a Elarie je nejkrásnější scénou od Joffreyho svatby Ale stejně si myslím, že si hora, která jede měla zajezdit na obou těch pipkách a pak teprve ten jed :twisted: Na obou dámách bylo vidět čiré zoufalství a Lena Headey a její monolog překrásný +20
    - Mycroft Holmes je vždy vítězství, ano je blbost, aby Braavos podporoval otroctví, na druhou stranu Mycroft vsadil na Stannise a to byli kvůli scénaristům peníze vyhozené z okna, Nelze se tedy divit, že vsadil na stranu, která zatím vyhrává Navíc teď už víme, že oficálně, šlo o nehodu, což pokrývá jeden plothole +15
    - dialog Tyriona s Jonem Sněmehem a Daenerys a pak Jon a Dany se mi líbil a rozhodně musím dát plný počet bodů, sakra jak dlouho jsme na tohle čekali :D +20
    - Malíčkův monolog k sanze je naprosto vynikající a když už jsme se nedozvěděli ze seriálu, jaký je Malíčkův plán v knihách, alespoň jsme se dozvěděli jak přemýšlí +20
    - znovushledání Sansy a Brandona emoce fungují velmi dobře +40
    - chemie mezi Jorahem a Samem nádherná též spoustu emocí jsme zvědav na to, co za roli budem mít tuhle sezónu Jorah Mormont +20
    - Dámy a pánové potom, co legendární ser Twenty Goodman rozdrtil Mannise Zimohradě, pomohl Arye vyvraždit Freye a následně obsadil Harrenov vyslal svého mladšího bratra lorda Tena Goodmana, aby obsadil Casterlyovu skálu ve jménu Daenerys Za bouře Zrozené Fantastické :D Ten Guy Ritchie style ohledně CS je naprosto fantastický Peter Dinklage byl fenomenální k absolutní dokonalosti chybělo už jenom Tyrion chčíjící na Tywinův hrob, Tyrion sedící na křeslo lorda CS a Tyrion, který se jde podívat na lvi pod Casterlyovou skálou.Takže už je jasné, že válka je rozhodnuta. Daenerys nepotřebuje armádu, nepotřebuje lodě, nepotřebuje draky. Všechno, co bude potřebovat je deset dobrých mužů :twisted: Noční král je bez šance +50
    - Samozřejmě paralelea s invazí Robba Starka nádherná a závěrečý trolling Olenny vůči Jaimemu nádherný perfektní scéna s Rains of Castamere v pozadí, tohle je cool death ne ta bitch death, kteoru dali Stannisovi, ale tak přepokládám feminimsums, že Každopádně +50 Randyll Tarly je výborný nový Roose Bolton +50

    Tenhle díl nebyl bez chyb, ale každopádně patří to k nejlepšímu, co v téhle sérii zřejmě dle leaků uvidíme, takže rad přitlačím dokud můžu mít z něčeho radost
    Skóre: 280
    Odměna. Pobočník krále a pán Harrenova


  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 3. srpna 2017
    VŠE ŠPATNÉ NA GOT S07E03
    Tohle udělali dostatečně druzí, tak já se pokusím být stručný.
    Z pohybů Euronovi flotily sem i začíná točit hlava
    image
    Zajímalo by mne, jestli už mají jeho loďě v KP zdarma parkování -50 )
    Tyrionův stupidní plán krom obsazení CS nevyšel -50
    Návrat rodu Goodmanů -20
    Our two houses were allies for centuries and those were the best centuries of seven kingdome of ever known, centuries of peace and prosperity
    Do I have my facts wrong?
    Ano vláda Targaryenů byla vskutku doba míru, pokud ovšem nepočítame-li následující události
    Aegonovo dobytí
    První Dornská válka Povstání Sedmi
    Tanec draků
    Druhá Dornská válka
    Blacfyrova rebélie
    Válka devítigrošových králů
    Vzdor Šerodolu
    A Robertova Rebélie
    Tudíž Dany z dějepisu ti dávám pět mínus -50
    Jaimeho brilantní strategie zbavit se Olenny je skoro stejně brilatní jako Tyrionova strategie na otevření války na dvou frontách, Greyjovoé a Lannisterové s podporou rodů Roviny určitě mohli rozdrtit Dany u Casterlyovy Skály a pak si to jít vyřídit s Olennou. Tohle nechápu, navíc jak by řekl Tywin, kdo se bojí rodu, který nedokáže udržet vlastní hrad. A ano je sice geniální vyprázdnit sýpky, ale Neposkrvnění mohou sežrat ty mrtvé Lannistery, které ste tam tak inteligentně nechali, což společně s faktem, že jste také neotrávili vodu znamená, že Casterlyovu skálu budete dobývat sakra dluoho a až dorazí posili budete všichni v ***** -50
    A prosím klasika Jamie stále dělá děvku Cersei -20
    Gendry stále nikde -20
    Daenerys viděla toto

    Toto

    Toto

    Ale odmítá uvěřit v toto

    -50
    Skóre 310
    Trest: Mučení Qyburenem a předtím znásilnění Horou (střídavě)

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 3. srpna 2017
    Mezitím v Harrenově
    "Vážené dámy, vážení pánové" ozval se measterův hlas: "nyní promluví ser Twenty Goodman, první svého jména právoplatný král Sedmi království a protektor říše, Král Andalů, Rhoynů a prvních lidí, lord Sedmi královstí a protektor říše, pokořitel Mannise a Freyozhouba
    Král rytíř Twenty Goodman promluvil hlubokým hlasem: "Moji přátelé, rád bych vás zde přívítal jmenovitě všechny mé vazaly a spojence jako Barbery Dusitn, severní horské klany, Tytose Blackwooda, Jasona Mallistera, Jonose Brackena, Theomara Smallwooda, Eldona Estermonta, Selwyna Tartha, Howlanda Reeda a novou princeznu Dorne Sarellu Písek, nyní jsou naše síly dostatečně silně, abychom vzai útokem Královo přístaviště, můj mladší bratr Ten Goodman obsadil Casterlyovu skálu. Západozemí bude naše!!!!"
    image
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 3. srpna 2017

    Jaimeho armádů přepadně zimní vichřice. Hladovějí během pochodu na Casterlyovu skálu po Mořské cestě, dezertují nejdříve Farmanové, ale potom bohužel i Tarlyové se všemi koňmi. Navíc jim zásoby vypálilo deset dobrých mužů Králokat s poslendími třemi tisíci doráží ke Casterlyově skále.
    1:07 Jaime se dostává na dohled Casterlyovy skály
    Jaime: Rozbijte tábor, obležení začne za úsvitu.
    Ser Addam Marbrand: Obávám se, že žádné oblehání neubude, můj pane.
    3:30 Z ničeho nic vyjíždí Dothracká horda podpořena seveřanskou jízdou a rytíři z údolí navíc jištěna ze vzduchu třemi draky.
    4:12 Králokat tasí se zoufalým pohledem Vdovin nářek a vyráží vstříc své zkáze
    O několik minut později
    Arya: Zmrzačil si mi bratra.
    Jaime: Jo, zmrzačil.
    Arya: Ve jménu Jona Sněha, krále Severu, já, Arya ze Zimohradu tě odsuzuji k smrti. Nějaká poslední slova?
    Jaime: Do toho, konej svou povinnost.
    Predikace pro příští epizodu
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Rybba
    Rybba napsal(a):

    Náhodou Jaime docela borec, že to v tý věži ustál, já být jím a říct mi to, co mu řekla, tak... Tak by se účinků toho jedu určitě nedočkala. A jinak tady názorně vidíte, jaké maté vy ženy na nás muže vliv! :-k

    Cena za to, když přemýšlíš ptákem :-P
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 3. srpna 2017
    @svoa00 Protože jsem to držela dlouho a už jsem to pustila.
    (Toto není reklama na preparát Yve.)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    A poslední pecka nový Preston
  • Jon Snow, the man with the disappearing wolf :-D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @naked.in.rain Jon Snow, the battle idiot =D
  • @Tyrion Lannister Hele k té kritice Jaimeho... Já znám spoustu lidí kteří v rámci vztahu dělají neskutečné kokotiny. Jako vážně. Nevysvětlitelné, nelogické ptákopřemýšení jsem zažil už tolikrát že mě to u Jaimeho nechává v klidu...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    sfik napsal(a):

    @Tyrion Lannister Hele k té kritice Jaimeho... Já znám spoustu lidí kteří v rámci vztahu dělají neskutečné kokotiny. Jako vážně. Nevysvětlitelné, nelogické ptákopřemýšení jsem zažil už tolikrát že mě to u Jaimeho nechává v klidu...

    Problém je, že namiesto od kníh sa pýtame, načo bola Jaimemu useknutá ruka? Jaime v seriáli sa proste ledvom niekam hýbe ako postavam takmer žiaden vývin.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.