Co by kdyby

upraveno 3. prosince 2014 v Spekulace
Co by se stalo kdyby
Před knihami
1) Rhaegar zabil Roberta na Trojzubci
2 Jaime se oženil s Lysou Tully
3) Mace Tyrell dobyl Bouřlivý konec, a Dorne by se zapojilo do války
4) Hoster Tully vyvraždil Freye
Hra o trůny
1) Ned odmítl Robertovu nabídku
2) Ned odjel z Přístaviště do Dračího kamene
3) Joffrey poslal Neda do hlídky
4) Walder Frey poslal Robba do háje
Střet králů
1) Stannis by se spojil z Arryny
2) Cresen otrávil Melisandru
3) Renly dobyl KP
4) Daenerys odjela do Pentosu
5) Theon nezaútočil na Zimohrad
Bouře mečů
1) Robb se nevyspal s Jane Westerling
2) Sansa by otěhotněla s Tyrionem
3) Nedošlo k RS
4) Oberyn zabil Horu
123578

Komentáře

  • AvivAviv
    upraveno 6. prosince 2015
    Er... Stannis možná jo, ale mám takový dojem, že by nebyl prvním mužem, co by vtrhnul do Rudé bašty a to pak těžko zajistíš něčí bezpečí. Ale budiž, vojáci i piráti byli takové disciplíny, že na malou vlčici nešáhli.
    Tywin do KL dorazil s, alebo krátko po Tyrellovcoch a to po tom, čo sa zjednávalo a vyjednávalo. Teraz by však Ružičky asi pod velením Standy vyrazili skôr a aj mesto by padlo skôr. Takže Tywin dorazí pred hradby mesta a asi bude zvedavý, čo s jeho synom, dcérou a jej potomstvom je. Pokus o dobytie nie je vylúčený. Za chrbtom má však stále Sever a Riečne krajiny, keďže kauza Westerling sa ešte neudiala. Celkem ošemetná situace. Vidím to na veľký festival diplomatických meetingov, havrany si div neutrhnú krídla. Zato Drozd a Pavúk by už mohli niečo zaujímavejšie spískať. Obaja chcú chaos a ani jeden nemá problém s naplánovaním úkladnej vraždy, ale preferujú iné metódy. Určite by bolo zaujímavé mať ich na kope s Mell a tými jej plameňmi a mystickými rečami. Stannis mi však nepríde ako niekto, kto by si vydržiaval vtáčikov, takže Varys by mal ťažšiu prácu než pri sladkej Cersei. Taky je dobrá otázka za koho by Mace vydal Marg.

    A kruci, celé je to zle! Začali sme operovať s tým, že Mace nechce mať nič s Lannistermi, lebo v tejto AU Ned poslal Lorasa na Clegana a chudák pan kytka setkání s Horou co jede už nerozchodil. A já, strašně všímavá holka hore napíšu, že není známo, co by Mace říkal na Lorasovo obvinění zmizlé Brienne. :wall:
    Tak fajn, odznova. Renlyho podrezal Tieň, ale nie je tu žiaden Loras čo by začal pomstychtivo mlátiť mečom okolo. Nie je dôvod utekať, Cat a Brienne môžu spolu s Tyrellovcami začať horlivé pátranie po vinníkovi. A toho niet... Čo ďalej? Mace stratil šampióna, ale Stark aj posledný Baratheon ponúkajú koalíciu, takže?
  • Dobře, takže Stark a Baratheon zase spolu? Takže Stark má jasnou podporu Tullyů. To už je velká armáda. Možná i Malíček by svolil k podpoře Stárkům Arryny. Tyrellové jsou hlupáci (Mace) , takže by nechali všemu volný průběh. Martelové se do toho taky nepletou. Greyjové by si asi furt jeli tu svojí hloupou rebelii. To by vypadlo na snadný vítězství nad Lannistery.
  • To zní hezky. Jenže... Není to to, co se chtělo už předem, ale Standa s Robbem nechtěl jednat, páč byl v jeho očích falešný král a tedy zrádce? Na té spravedlnosti a vrácení sestry by se shodli, ale opravdu si nejsem jistá, co očekávat od dohadování na téma autonomie Severu.
    Proč myslíš, že nedostatek intelektu u Maceho se rovná nechávaní volného pruběhu? Doteď se spíš angažoval.
  • Kdyby Stannis dobyl KL, Sansa by to nepřežila. Cersei by se o to postarala, jak to Sanse hezky vysvětlila při té rádoby hostině během bitvy. Ser Ilyn Payne jim stál při tom za zády.
  • AvivAviv
    upraveno 7. prosince 2015
    Vidíš, na to som zabudla...
    Ale tam ešte nie sme. Čo myslíš, pridal by sa Mace po Renlyho smrti a nenájdení vraha ku Catelyn, alebo k Stannisovi? A prečo by si zvolil toho, či toho?
    Alebo je tu viac takých, ktorí usudzujú, že by rezignoval na čakanie, ako sa veci vyvinú? Opäť dôvody...
  • @Aviv Catelyn byla na místě, Stannis ne. Čili Mace by se přidal k Severu, protože Catelyn by ho ukecala. Nemyslím si, že by to bylo nějak těžké.
  • Tak to máme alianciu ruží a zlovlkov a rybičiek proti levom, pričom Dorne a Údolie sa hrajú na mŕtvych chrobákov a Stannis sa dožaduje podriadenosti všetkých zúčastnených a chce dobyť KL.
    Zabudla som, čo vlastne chcel Robb robiť po uzavretí dohody s Južanmi?
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Aviv Vrátit se na Zimohrad
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Aviv napsal(a):

    Čo myslíš, pridal by sa Mace po Renlyho smrti a nenájdení vraha ku Catelyn, alebo k Stannisovi? A prečo by si zvolil toho, či toho?
    Alebo je tu viac takých, ktorí usudzujú, že by rezignoval na čakanie, ako sa veci vyvinú? Opäť dôvody...

    Ze smrti Renly automaticky podezřívali Stannise. Stál proti nim v poli, Renlymu slíbil, že ho zničí, pokud se mu do úsvitů nevzdá. Mace Tyrell tam sice nebyl, ale Tarly ano a není to hlupák. Stáhl by se. Tyrellové by pak čekali, kdo jim předloží nejlepší podmínky. A tím někým by byli opět Lannisterové.
    Navíc, Stannis nechtěl jednat s nikým, požadoval poslušnost a celistvost své říše. Mace Tyrell by se ke Stannisovi asi zrovna nehrnul, protože se bál jeho pomsty za to, že už se podruhé postavil proti němu.
  • Naozaj by Lannisterská ponuka bola najlepšia, ak by Clegane spôsobil Lorasovu smrť?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 8. prosince 2015
    Byla. Loras by v takovém případě zemřel ve službách krále. Při úkolu, ke kterému se přihlásil dobrovolně. A tím, kdo by Lorase poslal za Cleganem, byl Ned Stark. Proč by bojovali za Robba, který si navíc ani nečinil nároky na trůn? Aspoň ne ten trůn, který je zajímal. Nejspíš by požadovali smrt Clegana jako podmínku aliance, a toho by Tywin asi s lehkým srdcem obětoval (ale to už tady tuším padlo).
  • Hmm... Ten argument pôsobí zmysluplne.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Co by kdyby Doran poslal Quentyna do Králova přístaviště a Oberyna za Daenerys?
  • Myslím, že Oberyn je Daenerysin typ, takže veľmi zaujímavo. To však nevylučuje vypustené draky. Čo by Quentyn postváral v Královom přístavišti si predstaviť neviem.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Tyrion by byl mrtvý a Rudá zmije by se poprala s Daariem
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tyrion by unikl tak jako tak.
    Oberyn i Quentyn by nakonec skončili oba mrtví.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 28. května 2017
    @Nevada Myslim si, ze Oberyn by byl uspesnejsi u Dany, draky nevypustil, ale je otazka zda by přežil tu krvavou lázeň. Dany by se proletěla tak jako tak a pak by měl před sebou i on docela problem. Na druhou stranu Oberyn slouzil u Druhych synu, coz by mi možna pomohlo :-k
    Tam je fakt problem od momentu, kdy Dany odleti, co delat...
    Ukrast draky nebo na ni cekat oboji se rovna sebevraždě. Coz nas vede k diskuzi, co by v takove situaci clovek udelal...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Vzhledem k tomu, že Martin dornské prince potřebuje mrtvé, tak by si to zařídil. Oberyna by asi zabil Daario, nebo by ho Hizdahr mohl nechat otrávit. Draky by nechtěně vypustili Synové, když by se je snažili zabít.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Nevada Ale no tak, uvažujeme o příběhu, žádný Martin, to pak veškerá diskuze ztrácí smysl. :D (I kdyby to byka pravda, to je jako u Dany, ze je style nazivu, protoze Martin) Ale kdyz uz si to nadhodila, tak dejme tomu, ze by Martin potreboval Oberyna ziveho a dejme tomu, ze by chtel, aby skoncil jako jeji manžel, třeba jen na čas. Jak by takova pripadná cesta k tomuhle vysledku vypadala?
  • Nechal by si narásť farebnú bradu a bolo by. :-D
    A teď vážneji... Už len pri svojom príchode by pravdepodobne preukázal nejaké vojenské know-how a zdroje a až by ho Dany stretla osobne, z užitočného arzenálu by sa vykľul aj príjemný. Oberyn by ju možno aj dokázal presvedčiť, aby si s tou cestou na západ švihla. Možno niečo o tom, že u Targaryenov dochádzalo aj k polygamii, tak prečo by si popri Hizdahrovi nemohla vziať i jeho. Toto s otrokárskymi mestami rýchlo vybavíme a hurá domov. Ale myslím, že osudný deň s drakom v aréne je pevný bod.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Tyrion Lannister napsal(a):

    Co by kdyby Doran poslal Quentyna do Králova přístaviště a Oberyna za Daenerys?

    Co by kdyby? Hlavně nevidím důvod, proč by to měl Doran dělat. Quentyn nevynikal v ničem, natož v politice. I do Meereenu ho poslal s kupou poradců. Ale v radě je křeslo jen jedno a tam by si své rádce ke stolu vzít nemohl. Tak proč to riskova a neposlat tam raději někoho schopnějšího. Když už by do KP neposlal Oberyna (který to, zdá se mi, vzal docela ochotně) tak by tam poslal přeba Arianne, pokud by si ji jakožto dědičku, nechtěl nechat raději poblíž sebe.
    A proč by Doran do Meereenu posílal Oberyna, když je pro něho lepší, aby se budoucí královně Západozemí dvořil jeho vlastní syn namísto bratra. Otázkou spíš je, kdyby Quentyn do Meereenu z nějakého důvodu ( :spike: ) nemohl, jestli by místo něho poslal nedospělého Trystanea a tu cestu se nějak snažil před Lannistery a především před Myrcellou co nejdéle tajit. Pokud by však tohle nechtěl riskovat, tak až jako třetí možnost by byl teprve onen Oberyn.
  • Čo je dôležitejšie? Získanie Dany, či miešanie kartami v King's landing? Niečo mi hovorí, že dračica a tak by mal ísť schopnejší človek tam. A v rade je síce kreslo len jedno, ale v rade nie si 24 hodín, takže poradcov zúročíš i tam. Ešte by to mohlo miestnych učičíkať, že s Dorne si starosti robiť nemusia, lebo Quentyn pôsobí neškodne. Ale asi by tam naozaj poslal skôr Ariane, než Quentyna. Nemyslím, že by Tristana posielal do Essosu, takže Oberyn je podľa mňa druhá možnosť. Oberyn by však asi radšej išiel do Kráľovho prístavišťa, než za Dany.
  • Co by kdyby Tyrion nepřemluvil Modráčka, aby vytáhl se žoldnéři na Západozemí, ale došel se žoldnéři za Dankou?
    Podotázka, co by kdyby došel bez Tyriona, jelikož by se dostal do potíží, jak v originálu, a co by kdyby k nim nedošlo a Tyrion se od Aegona neoddělil?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Aviv
    Co by kdyby Tyrion nepřemluvil Modráčka, aby vytáhl se žoldnéři na Západozemí, ale došel se žoldnéři za Dankou?
    Tohle má dvě části a oboje se tam v Tanci vysvětlovalo.
    a) Zlaté společenstvo se rozhodne pochodovat do Meerenu pěšky. Půlka dezertuje a druhá půlka chcípne kvůli čemukoliv, co na té cestě působí problémy. Pokud vůbec dojdou do Meerenu, tak v natolik zoufalém stavu, že se situace pro Meerenskou stranu v ničem nezmění. Tohle se dá rozdělit na dvě části.
    a1) Daenerys tu je, tam můžeme spekulovat zda by nedošlo k problémům, kdyby dala kopačky Aegonovi stejně jako Qentynovi, aby si udržela aspoň nějakou podporu. Aegon by se mohl v takovém případě rozhodnout vypustit draky a tam bychom mohli zjistit nakolik to je opravdu Targaryen :twisted: Co se týče Tyrion, tam je hodně otázka, jak by na něj zareagoval Selmy. Moc šancí mu nedávám, protože tohle není HBO telenovela, takže by Tyrion pravděpodobně skončil v base nebo mrtvý.
    a2 Daenerys tu není a Selmy je opět divoká karta. Tyrion by se pravděpodobně nenechal poznat, je otázka zda by ho nepředstavili kluci od Zlatejch. I tak si myslím, že ani v tomhle případě by se to pro sktřeta nevyvinulo dobře, protože v Tanci se mu Tyrion poznat dát nechtěl a buďme upřímní z dobrých důvodů. Člověk, který zradil vlastní rodinu prostě není někdo, na koho se spolehnete. Ani Connigton moc nemusí.
    Opět dvě
    b1) Daenerys není přítomna Druhou možností je, že Zlaté společenstvo bude předstírat, že je na straně otrokářů a poruší smlouvu (velice nepravděpodobné vzhledem k tomu, že dodržování smluv je jediná kredibilita kterou tito žoldnéři mají). Tady lze předpokládat, že bitva by drtivě skončila vítězstvím Meerenu, protože takovouhle pátou kolonu by koalice neustála. Těžko předvídat jak by pak dopadlo jednání mezi vítězi a do toho se pouštět nebudu, protože to už je těžko předvídatelné kvůli množství časových linií. Hodně to bude záležet na tom, zda se Daenerys vratí, nebo zda se nevratí. Funguje Victarionvů roh nebo nefunguje. Byl by Aegon schopný kontrolovat draky nebo nebyl. Atd...
    b2) Aegon jako spasitel města by si nárokoval sňatek s Daenerys, takže tu máme opět problémy s Hizdharem, Daariem a samozřejmě Victarionem. Končí to víceméně stejným scénářem, kdy se vítězové začnou rvát mezi sebou. Danerys je otázka rozvod s jejím současným manželem by byl dost problematický. (neplodnost) jako důvod určitě uvádět nebude :twisted: )
    Podotázka, co by kdyby došel bez Tyriona, jelikož by se dostal do potíží, jak v originálu, a co by kdyby k nim nedošlo a Tyrion se od Aegona neoddělil?
    Nepřeceňoval bych roli Tyriona, protože je ho hodnota začíná a končí s informacemi, které může dát o dědí v Západozemí. Ta hodnota ovšem stojí a padá na tom, jak dlouho jeho rodina drží Železný trůn. Předně by záleželo jaké budou reakce Varyse s Mopatisem a jaké kroky učiní, pokud by se tedy tohle vše povedlo. Daenerys oběma dvěma nedůvěřeju a tohle by se na celé záležitosti s Aegonem nebo Tyrionem rozhodně projevilo. Netřeba připomínat, že nejenom samontá Dany by zdvihla obočí nad tím příběhem, že patnáct let mrtvý synovec najednou vsatl z hrobu. Connigton jako zárůka je takový nemastný neslaný, když je to úplně stejný případ. Nelze čekat, že věci půjdou hladce ať tak či onak.
  • Tyrion vyložil nejaké argumenty, prečo by Aegon mal zmeniť trasu, ale potom premýšľal nad tým, že chudák chalanisko nakráča do problémov. Takže to vo mne budí dojem, že počas rozhovoru zamlčal pár podstatných detailov v oboch variantách. Že možno by pôvodný plán nemusel byť až taký zlý. Teda ak by ďalej dostával rady typu "Neočakávaj, že ti padne k nohám.". Čo je ďalšia pridaná hodnota k Tyrionovmu zdroju informácií. Pokiaľ ešte niekde neskôr v Tanci rozvádzal, čo by sa dialo, keby sa Aegon držal pôvodného plánu s ohľadom na novozistené skutočnosti, tak som na to zabudla. Už je to nejaká doba...
    Myslím, že záchrana Mereenu by bola karta, ktorou by sa mohol oháňať. Podľa mňa Daenerys prehodnotí manželstvo s Hizdahrom po tej otrave a ďalších katastrofách. A aj keby nie, prečo by nemohla maž manželov dvoch ako mal predok Aegon dobyvateľ dve manželky? Aegon by mohol vyzerať zaujímavejšie, než Quentyn. Victarion ovšem je neznáma s vyjímečně ničivým potenciálem. Co si myslíš ty osobně, bude ten roh fungovat? A pokud jo, na vechny ještěrky, nebo jen na neosedlané?
    K Selmymu... Biely býk ma kopec práce s tým, aby nezavládol úplný chaos. Tyrion ako doprovod pomocných síl by mal příležitosť na získanie zásluh a Selmy by ním nemusel pohrdnúť, ikeď by bol podozrievavý. Dokonca myslím, že defekcia od železného trónu by nemusela byť takým mínus okolnosti neokolnosti. Cersei s Joffom vyhodili Selmyho z postu, z ktorého sa nevyhadzuje. Vraždy stranou, mali by mať spoločného nepriateľa a spoločnú prioritu v podobe Dany.
    Tým, že Tyrion s Jorahom sa chystá preorganizovať žoldnierské plány mu zase raz hrozí stret so Selmym, ale ide do toho. Takže podľa mňa by ani v prípade príchodu s Aegonom, zatiaľ čo Dany odletela, nemuselo být s tou vazbou a popravou tak horké.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 16. prosince 2018
    Selmy si až moc zakládá na cti, aby jen tak - bez souhlasu či příkazu Daenerys - začal spolupracovat s otcovrahem.

    Manželství s Hizdahrem by vyřešila jedna rána mečem či sekerou dřív, než by se Daenerys vrátila. Jestli by ťal Connington, nebo Victarion, to už je celkem fuk.
    Nicméně já pořád doufám, že Victarionovy namlouvací choutky utopí Rhaegal s Viserion(em) v ohni, když spálí železnou flotilu poté, co někdo zatroubí na ten blbý roh a draky tím jen vydráždí.

    btw - Bílý býk byla přezdívka sera Gerolda Hightowera, nikoliv Selmyho.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 16. prosince 2018
    @Nevada
    Manželství s Hizdahrem by vyřešila jedna rána mečem či sekerou dřív, než by se Daenerys vrátila. Jestli by ťal Connington, nebo Victarion, to už je celkem fuk.
    No já silně pochybuji, že Hizdhar na ně bude koukat a sázet se, jestli se jim to povede. Někoho vyřešit ránou mečem může být docela problém, jak nám už několikrát ukázala naše historie. Krom toho armáda speciálně po vyčerpávající bitvě nebude schopná se dát okamžitě do pohybu, takže zkomplikovat si odjezd znepřátelením města by nemusel být úplně dobrý nápad.
    Nicméně já pořád doufám, že Victarionovy namlouvací choutky utopí Rhaegal s Viserion(em) v ohni, když spálí železnou flotilu poté, co někdo zatroubí na ten blbý roh a draky tím jen vydráždí.
    Já se teď s chutí pustím na tenký let. Roh očividně funguje, každý kdo na něj zatroubí umře, což by se nestalo, pokud by na něm nějaká magie nebyla. Otázkou je jakým způsobem? A já zopakuji to, co už jsem tady jednou řekl, celá ta scéna v Hostině, kdy Euron vyhraje královolbu je divná jako prase. V jednu chvíli jsou všichni proti němu, Euron nechá zatroubit na tu zatracenou věc, najednou ho všichni chtějí za krále. (účinek po určité době vyprchává, jak jsme viděli na Štítech) Dokonce sama Asha zmiňuje ten prokletý roh v odkazu na Euronovo vítězství. Je to samozřejmě spekulace, ale myslím si, že roh funkční je, pouze úplně jiným způsobem, než nám bylo prezentováno a myslím si, že to sehraje roli.

  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 16. prosince 2018
    Hizdahr by byl pod zámkem tak jako tak - i když si osobně myslím, že s otrávením Daenerys nemá nic společného a jen využil situace/hodili to na něj. Tomu seku by nezabránil nijak. I před Selmym se s kvičením schoval do ložnice.

    Ano, proto doufám, že roh draky jen vydráždí. Vidět idiota jako je Victarion ovládat zbraň hromadného ničení... kvůli tomu teda Píseň nečtu a (hluboce doufám) Martin nepíše.
  • Zatracený rytíř... Haló, máme mesto pod útokom, súdiť môžme ľudí, až odbojujeme, dobre?
    Aha. Nemal aj Selmy nejakú prezývku? :-k
    Samotný Hiz je bezbranný, ale obštrukcie, ku ktorým by viedla poprava oproti uväzneniu, by mohli byť nepríjemné a to je jeho ochrana. A na koho teda vidíme otravu, ak nie na Hizdahra? Zelenú milosť? Či niekoho iného?
    Dobrá poznámka, to s kráľovoľbou. Na nejaký druh ovládania to vidím, ale bude to mať nejaké háčiky. Musí. Osobne tipujem, že drak, čo už má jazdca bude imúnny a že minimálne by tie bez pánov malo ísť oslobodiť spod vplyvu. Tak trocha pomýšlím na druhý díl s How to train your dragon.
    Inak myslím, že ten dračí roh je tak trocha zrkadlom rohu zimy.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Barristan the Bold

    Meereenští šlechtici by po Hizdahrovi imho moc netruchlili. Pokud by to znamenalo, že Daenerys zvedne zadek a odtáhne s novým manželem do Západozemí, tak by jí s úsměvem zamávali na cestu.

    Otravu podle mě nejspíš zajistili opravdu Synové harpyje. Nebo vychytrale Skahaz. Toho ostatně považuju hned po Zelené Milosti za nejpravděpodobnějšího kandidáta na Harpyji.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.