Hra o trůny 6x01 - Rudá žena - Ice & Fire

upraveno 6. května 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6x01 - Rudá žena - Ice & Fire

První díl 6. řady je tu. Jon Sníh je mrtvý. Daenerys potkává silného muže. Cersei se znovu setkává se svou dcerou. Režie: Jeremy Podeswa Scénář: David Benioff, D. B. Weiss

Číst celý článek zde


«134

Komentáře

  • Pro začátek bych rád připomněl, že jak se nám teď rozchází seriál a knihy, měli bychom respektovat požadavek čtenářů knih (a nesledovačů seriálu), že nechtějí vědět, co se v seriálu odehrálo. V tomto vlákně tedy můžete směle spoilerovat, ale v ostatních, která nejsou jasně označená, používejte minimálně formát Spoiler, ale spíše se tomu v knižních vláknech úplně vyhněte. Díky za pochopení.

    A tady je ukázka na druhý díl
  • tak tady uz opravdu nedava nic smysl..
  • upraveno 25. dubna 2016
    Mno, pro začátek musím zmínit, že důležitých pro děj nebo odhalujících něco nového je ze stopáže řekněme čtvrt hodiny...

    -Na Zdi se nic moc neděje. Ono by to celé mohlo být emotivnější, kdyby si ve čtvrté řadě neodkráglovali dva přátele Jona Sněha... Jinak Davos převzal otěže postavy, která drží moralistickou pochodeň. Upřímnou soustrast.
    -U Aryi se nic neděje a obávám se, že podobné scény zaberou většinu její linky v téhle sérii. Nevědí, že i Rocky měl montáž.
    - Dany... si vyslechne řadu výhrůžek týkajících se znásilnění? Jak originální
    -Jaime a Cersei jsou úplné hrdličky a ta jeho řeč psychopata je výživná. Místo toho, aby byl na Cersei pořád nezávislejší nám servírují tohle. Další z příkladů, kdy postava nikam neroste, ale vrací se zpátky.
    - Bohové, kdyby to byl film, tak tu scéna, kdy Ramsay rádoby truchlí, putuje rovnou do režisérského sestřihu pro nadbytečnost. Co se týče rozhovoru s Roosem, tak ten Ramsaymu už podruhé naznačuje, že Walda musí uklouznout po banánu. Byla bych ráda, kdyby to na Ramsayho byla léčka. Jen na to D a D už moc dobře znám. Chudák Roose už ani není postava, je jenom "plot device".
    - Chápu, že Sansa si na útěku lesem moc neví rady, ale její postavě by prospělo, kdyby tu přísahu věrnosti přijala důstojně a s dámskou jistotou. Přinejmenším knižní Sansa podobné věci dělá celkem často...
    - Vůbec netuším, kam vyvražděním Martellů míří. Ellarie a Píseční hadi chtějí pomstít Oberyna a Eliu tím, že... zabijí jejich posledního bratra a synovce a uvrhnou Dorne do chaosu? Nebudou se pokoušet vtipně na trůn v Dorne dosadit některou z Písečných hadů, že ne? Že ne?
    - Víme už, že D a D jsou sexisti, ale v poslední scéně zvládli přidat i agismus. Mohli by u Mel rozvinout téma, že iluze krásy je nutná, aby ji muži brali vážně, ale to se nestane. Tělo krásné řekněme pětatřicítky je přitažlivější než ženy o půl století starší. Fakt šokující závěr :D
  • upraveno 25. dubna 2016
    No, takže jsme rok čekali aby jsme zjistili že Melisandra je stará. Když si sundá náhrdelník je stará, ale když si sundá náhrdelník a je přitom ve vaně, tak stará není (to je nějaký podmíněný formátování?). Novinek jsme se vskutku žádných nedočkali.

    - kostrbatý souboj Phasma vs. Boltons
    - Dorne, ty věci kolem a tak..
    - Mel byla zbytečná, nevím co se snažili ukázat, že jako je stará nebo že je nějak významně stará?

    + Tyrion a Varys
    + Davos
    + KingsLanding mě bude taky bavit, jak se zatím zdá, Unella nedopadne dobře, když už jí i pojmenovali :D
    + pěkný ty soundtracky byly, na to se zapomíná, ale nemělo by.

    (+) ještě takové "možnáplus", kdyby náhodou to co se v Dorne stalo znamenalo, že už tam Dorne nikdy nebude, vůbec by mi to s tím castem co tam mají nevadilo :D Ideálně kdyby se ještě vlivem zemětřesení Dorne oddělilo a někam odplulo :D

  • Souhlas se @svoa00 - Jaime fakt zklamání. A Dorne jedno velký WTF. Tohle budou momenty, pro který se budu o to víc těšit na knihy a to, jestli v nich to bude obdobně.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Musím se přiznat, že mám nesmírně škodolibou radost z toho, jak to jde do háje. :twisted:
    Každá další zpatvořená linka je pro mne uklidnění, že se tam nemusím obávat žádných spoilerů. Takže Dorne si nyní mohu s klidem škrtnout ze seznamu, neboť tam už je to doslova zabité.
  • A na Edně tomu jsou někteří schopní ještě dávat 100%. S takovým diváckým materiálem se nedivím, že filmařům procházejí ty chyby, co zde byly zmíněné.
  • Monte Karstark napsal(a):

    Musím se přiznat, že mám nesmírně škodolibou radost z toho, jak to jde do háje. :twisted:
    Každá další zpatvořená linka je pro mne uklidnění, že se tam nemusím obávat žádných spoilerů. Takže Dorne si nyní mohu s klidem škrtnout ze seznamu, neboť tam už je to doslova zabité.

    Zdielam rovnaký názor. Dnes som si Got pustila ako podmaz a veruže sa neviem dočkať, kedy autor konečne vydá knihy..
  • JjagoJjago Sever nezapomíná
    upraveno 26. dubna 2016
    Velké mínus za Dorne !!!
    Teleportující se píseční hadi ???
    Postavu Areo Hotaha měli raději úplně vynechat než-li z něho udělat pitomce ,co se dá tak snadno zabít ...
  • @svoa00 Nejdem obhajovať túto epizódu, ale tak tá scéna s Mel mi prišla dobrá - v tejto časti sme videli, že jej viera viac a viac slabne a nakoniec sme ju videli úplne nahú - doslovne ale aj obrazne.. a to s tým náhrdelníkom, ktovie ako to je v skutočnosti.. lebo keď si dá ten náhrdelník dole, tak aj slabne svetlo v ňom a možno jej upadajúca viera zohráva tiež v tom nejakú rolu.. alebo v tej vani mala náhrdelník na sebe ale použila mágiu toho náhrdelníka aby ho zamaskovala ? :) ako vravím, kto vie.. ale jej scény mi prišli dôležité a dobré.. ale inak osobne mi prišla epizóda ako čistý priemer..
  • upraveno 26. dubna 2016
    Melisandě se pokazilo všechno, co se pokazit mohlo. Její král prohrál a padl, Jon, kterého viděla bojovat v budoucnu u Zimohradu je mrtvý.
    Svému Bohu neposloužila zrovna nejlíp.... Anebo špatně pochopila, co si její Bůh přeje... A bohové chyby neodpouštějí....
    Možná si její Bůh nepřál smrt malé princezny...
    Zbývá jen minimalizovat škody.... alespoň částetečně.
    Oživit Jona....... Za cenu vlastního života.
  • WanicWanic The real hedonism is not dead!
    perfektní díl... bavil jsem se od začátku až do konce.. speciálně bych vyzdvyhnul dialogy dothraků (praví barbaři, srdcem i duší, tak to má bejt), ale i duo Varys, Tyrion - způsob, jakym ty dva budou zpravovat Meeren, je pro mě jeden z hlavních taháků týhle série + Zeď taky dobře zpracovaná (Alise poklona za to jak se přiznal, to byl asi jediný způsob, jak se vyhnout případný nečekaný odvetě) ... ale aji Dorne spokojenost.. taková zrada se dá těžko předvídat, kor když je na to jeden sám, a i Hadi u Tristana z mýho pohledu uvěřitelní.. celkově uvidíme až po pár dílech, doposud ale zatím stoprocentně naplněné očekávání.. má to náběh na další skvělou sérii :applause:
  • alek napsal(a):

    Souhlas se @svoa00 - Jaime fakt zklamání. A Dorne jedno velký WTF. Tohle budou momenty, pro který se budu o to víc těšit na knihy a to, jestli v nich to bude obdobně.

    Otázka je, jestli autor vůbec knihy dopíše, vidím to černě.

  • upraveno 26. dubna 2016
    @haladdin I z tohoto důvodu se na seriál rád koukám, jakékoliv mám vuci němu výhrady.

    Ale k názvu vlákna :) Díl si u mě získal pozitiva i negativa.
    - Sansa a Theon jsou očividně nesmrtelní, přinejmenším mají jiný level termoregulace
    - Ramsey Bolton, ne, opravdu mi na něm nepřijde nic zajímavého a nějaká mrtvá holka na tom nic nezmění
    - Dorne... dobře, to jsem nečekal a nikdy by mě takový zvrat nenapadl, nesouhlasím s ním, ale jsem zvědav, jak se události v Dorne vyvinou dále, když jim už v cestě nestojí smířlivý Doran
    - Arya a její linka - přijde mi nemastná neslaná
    - Jaime - já nechci, aby se jeho chování vracelo do starých kolejí, zabíjí tím jeden fajn charakter :/

    + Tyrion a Varis
    + Zeď
    + zbytek přístaviště mimo naše dvě hrdličky

    Jak tak koukám, tak jsem nakonec našel více těch negativnějších bodů, ale v konečném důsledku se na další díl těším. A nejraději bych si ho pustil hned :) Zajímalo by mě, jak velké - nebo spíše malé - procento diváků jsou čtenáři. Páč mám jednu teorii...

  • @Mellien No, já se bojím toho, že teď bude v Dorne kralovat Ellaria. Vzhledem k tomu, že Dorne se v seriálu smrsklo na jednu zahradu, písečné hady a několik nekompetentních strážců, tak opozici moc velkou mít nebude.
  • @Magister_Peditum To je dost pravděpodobné, jiný účel této scény mě ani nenapadá. Ale nemá smysl v tom hledat nějakou logiku, nebo soudržnost s knihami. Dívej se na to jako na příjemně oddechový dobrodružný seriál z prostředí Písně jako já. Každopádně nevíme, co se tam vyvrbí, jak a kdy... Čekám, že aspoň nějaký osud pro Dorne mají a jelikož se mi tato zem velmi líbí, protože mé srdce obecně tíhne k teplým krajinám, tak si chci Dorne užít i v seriálu. Ale takto zabít Dorana a Area, ach jo.
  • Teď jsem zjistil, že v Dorne šlo o úplně něco jiného... ach, já hlupák. Dámy a pánové, byli jsme svědky prvního povstávní feministek v Západozemí =D
  • Na seriálu byla vždycky skvělá výprava, spousta komparzistů. Když jsem viděla úprk z Meereenského přístavu tak jsem si vzpomněla na film Cesta do hlubin študákovi duše: „Takhle se prchá, Mazánku??“ Ti lidi vypadali jako na prvním kondičním běhu po dlouhé zimě, ne že prchají před ohnivým peklem.

    Brodění přes řeku - napadlo mě, jestli na nich taky zmrznou šaty, jako ve Frozen. A ono ne. "odlákám je pryč!" = poodejdu tři kroky a ani mě nenapadne třeba utíkat jiným směrem.
  • Mellien napsal(a):

    Teď jsem zjistil, že v Dorne šlo o úplně něco jiného... ach, já hlupák. Dámy a pánové, byli jsme svědky prvního povstávní feministek v Západozemí =D

    Jistě, mně to bylo hned jasný že si D&D udělali výlet na Vyšehrad a nechali se inspirovat dívčí válkou.

    Jak jsem zmiňovala výše, přišel mi celý díl takový prázdný - v Dorne pár stráží, v Přístavišti dokonce jen jeden Gregor, princeznu nevítají nadšené davy v přístavu ale jen Cersei někde u odpadní výpustě. Alespoň Dothraků bylo hodně.
  • Já mám pocit, že jste přehnaně kritičtí... jako jasně, není to pecka jako první série, ale furt se na to dívat dá, aspoň na linku na zdi a Meereenu, když už tam je Tyrion. Podle mne je nejhorší, že na blbých 50 minutách sledujeme 5 linek.
  • Dumd and Dumber zase řádí :wall:
  • @Khardoom: Anglickou verzi na "Debil a Dement" vidím poprvé... :o)
  • Ale oni přece nepíšou scénář...
  • Takže jsem se k tomu prvnímu dílu šesté řady dostal. Moje pocity jsou ale velmi rozmíchané a pořádně si je nedokážu utřídit... Přijde mi to jako velký zmatek, tím myslím to, že nacpali do jednoho dílu 5 příběhových linek, v HBO by měli zvážit překopání sestavy linek v dílech. Mohli by se třeba v jednom díle soustředit na Sever a v podstatě celé Západozemí, no a v dalším by jsme se mohli přesunout do Meerenu, Bravosu atd... Ale jinak si myslím, že po scénaristické stránce věci jde o celkem vydařenou práci :)
  • Vítejte u dalšího dílu Scénáristou za týden, dnešní epizoda s názvem Jak zredukovat velký počet postav snadno a rychle 101. =D Koneckonců, Dorne bylo zprasené už v minulé sérii, tak jenom pokračují v trendu. Takže nám představili cool Hotaha, cool Dorana a trochu-míň-cool Tristana, a stejně je to vlastně k ničemu. Podle mého názoru se inspirovali Martinovým stylem a myslí si, že jim projde, když vytvoří nové důležité postavy, které skončí neslavně a prakticky nesmyslně. Jenže Martin to udělal jenom u Qentyna, DaD to využívají o sto šest.

    Zeď se i líbila, jenom se nemůžu ubránit dojmu, k čemu jako je, že brání Jonovo tělo. Zvláště když v okolí slídí Bílí chodci a jeho tělo se oživí nikoli ohněm, ale mrazem. Logicky by ho samozřejmě spálili, takže se jedná pouze o berličku, jak jeho tělo ještě pozdržet, aby se s ním "něco" dalšího stalo. Copak to asi bude? Hm... To, že jeho tělo hned nespálili vzbouřenci a nechali ho tam jen tak ležet, už tu bylo zmíněno.
    Melissandra se mi také líbila, i když na to má dost lidí jiný názor. Pomineme-li kiksy v minulých řadách, je to moc pěkné vyjádření moci toho náhrdelníku. Jenom přemýšlím, jestli scéna měla ukázat, jak mocná Melissandra je, anebo naopak vyvolat pochybnosti o její skutečné moci jako skryté vetché stařeně. Možná trochu obojí. Nicméně pravidelní diváci slintající nad odhalenýma kozama zažili asi slušný šok =D ne, že by mi jich bylo líto.

    Pominu-li nelogičnost s řekou a Brienne-ex-machina, líbil se mi Zimohrad a okolí, pouze mi chybí nějaké conclusion se Stanissem. Naznačené setnutí hlavy mimo záběr pro mě není dostatečný, především v seriálu, kde se běžně on-screen mačkají lebky.

    Arya a Margeary taky v pohodě. Jsem zvědavá, jestli přijdou na scénu i ty kočky.
    Chyběl mi Bran, už mi se mohl zas objevit.
    Daenerys nic nového, podobný vývoj byl očekávaný, jasně, že ji odvezou do Vaes Dothrak, to jí mohlo být jasné už dávno.
    Tyrion a Varys jsou na obrazovce super, pobavila mě hrozná Valyrijština =D Liduprázdný Meereen byl ale fakt divný, šetřili na komparzu nebo co? A scéna se spáleným přístavem je taky dost mimo. Ale to už tu bylo řečeno.

    Jinak další epizoda "Home" - vrátí se nám Euron :) Tak uvidíme, co z něho teda bude.
  • Myslíte že Mel v závěru byla opravdická dublérka, nebo to byl kostým/maska (myslím tím celé tělo)?
  • upraveno 26. dubna 2016
    @Terezička dabérka by měla seschlejší poprsí, ne?
  • @Terezička Bylo to jako u Cersei, tělo bylo dublérky a Carice van Houten měla na obličeji masku.
  • upraveno 26. dubna 2016
    @Drake_Rammoray Vážně si sem tohle musel postovat? :roll:

    OK. Nejsem mravokárce, a takový exemplář o 50 let mladší by mi nevadil, ale fakt mi bylo nepříjemný se na to koukat. :-)
  • Už je to pryč
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.