TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?



Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
24567361

Komentáře

  • upraveno 13. srpna 2010
    Máte někdo zkušenost se seriálem Millenium od Chrise Cartera, autora Akt X? Stojí to za shlédnutí?
  • upraveno 13. srpna 2010
    Viděl jsem část dílů když to u nás běželo v telce poprvé (konec 90. let). Tehdy se mi to líbilo, ale bylo mi tak 16 let. Co si pamatuji je to takový mix mezi Akty X a Criminal Minds. Ale zkusil bych to... asi.
  • upraveno 13. srpna 2010
    A co Justified? Včera jsem viděl první dva díly a docela to šlo. První díl byl dobrej "western".
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 15. srpna 2010
    Justified je hodně dobrý. Ale je to pomalu plynoucí a ukecaná detektivka ve westernovém duchu. Některé lidi to pomalé tempo dost odrazuje.

    Já s tím byla hodně spokojená.



    A Sherlock je výborný.
  • upraveno 16. srpna 2010
    Tak jsem dokoukal první sérii Justified (jen 13 dílů) a bylo to hustý. A vůbec bych neřekl, že pomalý nebo ukecaný.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 16. srpna 2010
    A když už jsme zabloudili tak daleko od původního žánru, tak - pokud by to náhodou někdo minul - doporučuji krimi seriál Castle. V první sérii sice lehce pokulhávají jednotlivé případy, ale bohatě to vynahrazuje vtipnost a skvěle hláškující Nathan Fillion coby vlezlý spisovatel a pánové jistě ocení pohled na Stanu Katic v roli policistky, která ho má "na krku".
  • upraveno 23. srpna 2010
    skončil som tretieho sherlocka, je to naozaj super. teraz idem na justifed, mám na to kopu odporúčaní
  • upraveno 23. srpna 2010
    nevim, Sherlock mi v mnoha ohledech přišel divný...
  • upraveno 24. srpna 2010
    v čom? môžme pohovoriť, podiskutovať. do Tanca ešte máme nejaký rok :) :(
  • upraveno 24. srpna 2010
    Koukali jsme na něj teď o víkendu a mně se Sherlock hodně líbí. Je to vtipné, svižné, britské... převod do moderního hávu tomu sluší.
  • upraveno 24. srpna 2010
    Mně zklamal ten třetí díl. Zklamal mě Morriarty, nečekal jsem, že to bude takové děcko, zklamal mě přístup Sherlocka a Watsona, kteří se vlastně vykašlali na jakukoliv možnost držet trumf a sprostě se odevzdali do Morriartyho rukou...
  • upraveno 24. srpna 2010
    Já u Sherlocka včera usnul, ale dneska už to určitě vyjde :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 24. srpna 2010
    btw - viděli jste Jekylla? Od stejného autora a taky výborná záležitost. http://www.csfd.cz/film/232634-jekyll/
  • upraveno 26. srpna 2010
    tři díly. Jakto může mít jen tři díly...
  • upraveno 4. září 2010
    Tak jsem konečně dokoukal toho Sherlocka (u třídílnýho "seriálu" je to teda výkon, já vim :-) Jo, je to super, moc díky za tip. Ten britský styl mám rád, hodně mi to připomínalo můj oblíbený Hustle. Btw, ten má co série 6 dílů. Člověk zhýčkaný/zblbnutý 20dílnými sériemi se cítí ochuzen, ale imo lepší míň dílů, ale našlápnutých bez hluchých míst. Nesmí to teda zas utíkat zběsile jak v Pillars of the Earth. :-)



    Jsou tu nějaké hudebně citlivé duše, kterým se při hraní základního motivu vybavovala (Zimmerova?) hudba z toho nového filmu o Holmesovi?



    Jo a jedna zajímavost z Guardianu. Aneb jak vytvořit ze zdánlivého propadáku hit.
  • upraveno 4. září 2010
    Píše:
    Btw, ten má co série 6 dílů. Člověk zhýčkaný/zblbnutý 20dílnými sériemi se cítí ochuzen, ale imo lepší míň dílů, ale našlápnutých bez hluchých míst.


    Jekyll
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 4. září 2010
    A na HBO konečně začala 4. řada Tudorovců. Ano, co se toho týče byl jsem poctivý a vydržel.
  • upraveno 4. září 2010
    Jo, už jsem viděl první dva díly. Musím uznat, že oproti první řadě se výrazně zlepšila výprava a triky. Škoda jen, že seriál končí smrtí Jindřicha VIII. a nepokračuje dál osudy jeho dědiců. Naštěstí Alžběta I. má své dva velkofilmy. :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 4. září 2010
    U tohoto seriálu mám značný skluz, ale taky jsem doufala, i díky názvu Tudorovci, že budou pokračovat i Edwardem, Marií a Alžbětou. Alžběta je moje oblíbená historická postava.
  • upraveno 4. září 2010
    Tudorovce jsem už viděl celý a ty první série mi přece jen přišly lepší. V těch závěrečných mi chyběly takové ty "vedlejší" postavy jako Wolsey, Moore či Cromwell. Ale to je jen detail, televizní projekt to byl skvělej, ať si říkají znalci historie, co chtějí. Jo a ve čtvrtý sérii hraje skvěle Tamzin Merchant nestydatou královnu, už jsem na tu její podivnou tvář skoro zvykl jako Daenerys z Hry o trůny, ale nakonec byla vyměněna.



    A co se týče pokračování, to asi není v nejbližší době ve hře. Pokud vím, tak tvůrci se vrhli na lehce jiný projekt a sice Borgias. Natáčí se to na podzim u nás a v hlavní roli je Jeremy Irons.



    Jak jsem psal o tý podobnosti hudby filmu a seriálu o Homesovi, tak to jsem měl na mysli tuhle, http://fffilm.fuxoft.cz/2010/09/sherlock-holmes-hans-zimmer-hudebni.html.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 4. září 2010
    Té podobné hudby jsem si v seriálu taky všimla.
  • upraveno 9. září 2010
    Teď jsem čet, že Martin Freeman (Watson z Sherlocka) je vážným kandidátem na roli Bilbo Pytlíka (údajně to měl zrušit právě kvůli Sherlockovi, ale asi to byly jen povídačky).



    Dočet jsem se to náhodou u jiné zajímavé zprávy a sice, že Kingova Temná věž bude zfilmována. Mají být tři filmy a k nim ještě seriál. To vše pod vedením Rona Howarda. Mno, to máme dalšího vážného konkurenta pro GoT. :-)



    http://kultura.ihned.cz/c1-46344910-kingovi-fanousci-si-drzi-palce-kultovni-temna-vez-pujde-do-kin-i-do-televize
  • upraveno 9. září 2010
    To že bych jí možná konečně přečet?
  • upraveno 9. září 2010
    Temná věž bez Clinta Eastwooda v hlavní roli?



    Meh.
  • upraveno 9. září 2010
    V Temne vezi nebude Clint Eastwood? Meh.
  • upraveno 9. září 2010
    už asi nie. už nemá vek ani na rolandovho otca. ale možno by sa mohol mihnúť v nejakom flashbacku z rodiska rolanda pištolníka.



    seriál by mohol byť fajn, film bude veľký nápor na kvalitnú adaptáciu. aj keď je čo zosekať nepochybne. špeicalne 5 a 6 mali dosť vaty.
  • MIlMIl
    upraveno 9. září 2010
    S tím Eastwoodem mi připomělo jak všichni chtěli Conneryho za Gandalfa.
  • upraveno 9. září 2010
    Jenže Gandalf nebyl napsaný podle Conneryho. Roland podle Eastwooda psaný byl.
  • upraveno 10. září 2010
    v dnešní době už se moc na seriály nedívám, připadá mi, že dnešní doba je taková, že každý chce vidět jen sex a násilí - nejlépe obojí dohromady a čím úchylnější, tím lépe. Nejsem žádný puritán a když něco takového jen občas decentně dokreslí daný seriál nebo film, tak ještě ok. (třeba ASOIAF, tam sice obojí bylo, ale george na tom nepostavil své dílo, bylo to tam jen jako určitý prvek realismu. Kdežto současné moderní filmy a seriály většinou stavějí čistě na sexu a brutalitách a nějaký děj a kvalita jsou vedlejší. Viz True Blood (prava krev), spartacus apod. A i kdyby se tam náhodou v některém díle dělo něco dějově zdánlivě zajímavého, tak to stejně bude celkově zastíněno tím co jsem kritizoval výše.
  • upraveno 10. září 2010
    True blood docela má děj a příběh a charakterovej vývoj a tak, jen je trošku víc roztaženej. Na druhou stranu to násilí tam docela podtrhuje tu společnost, ve které se ty postavy nachází a která je utváří, ale to se projevuje až postupně.

    Z těch upířích jsou na tom Vampire Diaries o dost líp, sexu tam je míň a to násilí tam je jen jeden z prvků dějové linie...



    ...teď sem zkouknul první díl Jekylla a je to... takové divné, ten první díl je očividný intro, nedotažený, jestli je to dobrý nebo špatný ukážou až další díly.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.