Povídka č. 2 (14. kolo) - Ice & Fire

upraveno 19. listopadu 2017 v Povídky
imagePovídka č. 2 (14. kolo) - Ice & Fire

Po setmění   1. Kapka zvolna stékala po krápníku až k jeho tenké a jako jehla ostré špičce. Když dosáhla svého cíle, lehoučce se odlepila a zmizela dolů pod okno. A následovala ji další a další. Dívka seděla s podepřenou hlavou u … celý článek

Číst celý článek zde


Komentáře

  • Velmi svižná a napínavá povídka. Hlavní hrdinka si mě získala svou odvahou a zarputilostí. Osobně bych bral hlubší popis okolností a pocitů, ale to by pak zase neplynulo tak svižně. Oceňuji autorův jazyk.
  • Pěkná povídka a musím ocenit skvělý popis situací. Zvlášť scénu v temném domě jsem viděla přímo před sebou. Co se týče toho, jak Val prožívá děj, tak tam mi občas něco chybělo. Nejde o délku, stačilo pár vět. Hodně je to vidět u Wena, který je popsaný víc jako její kamarád. Trošku to až působí, že jí na něm moc nezáleželo, což by bylo legitimní, ale měli jsme to vědět :king: Taky podotýkám, že pokud tu byl inspirací Studenoruký, tak ten se zjevem i chováním odlišuje
    proto, že očividně nevzniknul procesem "standardní zombifikace". Pochybuju, že by se lidi oživení Jinými mohli vůbec takhle chovat. Autor zároveň zafinišoval moc rychle a ta víra v obyčejnou, i když bojovnou holku není oprávněná. Celkově hodnotím hodně vysoko, povídka se četla skvěle a Val je dobrá postava.
  • upraveno 30. prosince 2017
    U této povídky musím vyzdvihnout hlavně úžasnou atmosféru jíž je děj vylíčen. Zvláště zmíněnou scénu v temném domě, jež byla pro mne nejsilnější částí příběhu.
    Závěr povídky byl trošku rychle ukončen, ale musím ocenit pro mne nečekané vyústění.
    Sám patřím k příznivcům teorie o milostné dvojici Jona a Val, jež mi přijde zajímavější než seriálové klišé Jona a Daenerys. Tento konec pro mne přichystal originální nápad, že Val by mohla mít i významnější úlohu v Jonovo boji proti Jiným.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 31. prosince 2017
    Pro Val mám slabost. Asi se neudržím a přidám téhle povídce o jeden bod navíc jen za dobrý výběr hlavní postavy. =D Atmosféra v domě uprostřed noci byla pěkně napínavá. Když Val ležela pod stolem s nožem v ruce, říkal jsem si: Teď přijde nějaký hnusný jump scare. Hlavně se neotáčet. Neotáčej se!
    Jen škoda toho snu. Těšil jsem se na Val vs Fox v hustopřísném souboji na život a na smrt. Nebo že se z lišky vyklube nějaký nečekaný společní či něčí služebník nebo tak něco, a místo toho twist jak z Dallasu.
  • Děkuju za přečtení i komentáře :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.