Hra o trůny 6×10 – Zimní vichry - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×10 – Zimní vichry - Ice & Fire

Cerseina msta, sjednocení Severu, návrat Jaimeho a vyplutí Daenerys. Pravda je odhalena. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik

Číst celý článek zde


«13456712

Komentáře

  • A to je pro letošek vše, přátelé. Jak se vám to líbilo?
  • Dámi a pánové, řeknu vám k tomu jedno: Páni!

    Jestliže si řada dílů zasloužila kritiku, některé i velkou a zcela oprávněnou kritiku, tak to nebyl tento! Naprosto nejlepší díl z celé šedesátky a to bez přehánění. Opravdu páni! Od začátku do konce strhující podívaná, která vás usadí v křesle tak pevně, jak jen to je možné. Při provolávání krále Severu nám s pocitem, že to Stark není, nikdo se to už nedozví, doslova tuhla krev v žilách. Bylo to velmi emotivní.

    Dany na hrad trůn a Sever Jonovi!
  • upraveno 27. června 2016
    Ve chvíli kdy tajná studentka Malíčkovi univerzity teleportace a nadějná aspirantka Kulinářského instituta Wymana Manderlyho provedla faceswap, tak jsem dostal záchvat smíchu. D&D by to měli pro další dvě sezony předat dál jinak čekam, že dostanu už jen naoko pěknej, ale jinak na příběh zcela rezignující spektákl
  • Hele nezarizilo vás, že malý Jon měl úplně bílé vlásky a dospělej má černé?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Zimní vichry niééééééé
  • Bylo to pěkné. :) V některých scénách jsem si říkal, že historie se skoro opakuje - hlavně volba krále severu a nebo spojení draka, Dorne a Roviny... Těším se na další sérii, až Dothrakové vtrhnou do Západozemí a nafasují zimní výbavu pro severní tažení.

    A jako perla na závěr nám Tommen ukázal, proč zrovna název King´s Landing :-D
  • Luxusní dilek. Asi tak za 9 měsíců osvěžím celou šestou řadu a počkám na sedmou. Ted jen potřebuju nutně knihu.
  • upraveno 27. června 2016
    Dneska nekritizuju. :D No dobře.
    Cersei je totálně vymaštěná, ale stejně jí všechno vychází ani neví jak. :D Problém je v tom, že ona to vážně neví.
    Nesledoval jsem pozorně, takže je možné, že něco popletu.
    Řekotočí ovládají Freyové nebo Lannistrové? Pokud Freyové, tak chudák Jaime zase musí vést výpravu. :D

    Znáte ten pocit, když se vám potvrdí, že jste měli pravdu s tím, že Jon je nejvýznamnější postava příběhu, Tyrellové se připojí k Daenerys, Cersei je horší jak Joff a Azor Ahai není potřebný?
    Asi neznáte, ale já jo. Je to paráda. :D

    - Cersei, Qyburn.
    - Highsparrow. Nechápu, jak jsem něco takového mohl napsat. :D
    - Tyrellovic familie je pryč? Néééééééééééé. Královná Margaery! A lord Tyrell!
    - Oblečené Písečné háďata.
    - Malíček je dementos.
    - Pád Lorda Tyrella, strážce Jihu.
    - Kde je Bigcock?
    - Bojím se, že Bronn zařve v souboji se zombie Horou. Což by se reálně nestalo.
    - To je ale poslušný divoký ohýnek. Hned přestane celé město hořet.
    - Pořád jsem doufal, že Loras ukáže nějaký souboj, kterým by umlčel ty experty (diváky), co ho mají jen za buznu.
    - Výběr Wymana Manderlyho.
    - Kde je Jorah?
    - Třeba Daenerys, ale nevím, co bych jí tentokrát vytkl.
    - Vyvraždění Freyů. Škoda dobrého rodu. :D Poslední dva díly přinesly skvělé hlášky. Goodmen je muž milosrdenství. Walder Frey se zase bojí o rodové jméno. :D Budou mi chybět.
    - Ser Twenty Goodmen (rovněž zvaný Ser Twenty Giantsbane).
    - Torgo Nudho.
    - Proč nenechali Dorana žít? Vždyť tu krásnou větu mohl říct on! :/ To je obrovské mínus, že jeho nejlepší výrok přiřadili Ellarii.
    - Tommen. Královo letiště!

    + Vše krom mínusů.
    + Tyrion Lannister. To je prostě špica.
    + Sansa Stark. Bohové, já být o pár let mladší, hezčí, hloupější, kdybych měl poníka, tak po Sophie půjdu. Neutekla by.
    + Jaimeho výraz, když viděl KL.
    + Dorne. Akorát tam měli nechat Dorana.
    + KRÁL SEVERU! KRÁL SEVERU! Sansa měla smíšený výraz.
    + Ohromné plus za hudbu.

    +++++PLUS+++++ TOWER OF JOY!!! Nejlepší scéna, co jsem v GoT viděl. Kurva, Lyo, proč? Mě to tak položilo...jsem v prdeli. Lyo, proč mě tak ničíš! Rozvedu se kvůli tobě! Jsi nádherná! Skoro jako ta hudba.
  • Hund napsal(a):

    Bylo to pěkné. :) V některých scénách jsem si říkal, že historie se skoro opakuje - hlavně volba krále severu a nebo spojení draka, Dorne a Roviny... Těším se na další sérii, až Dothrakové vtrhnou do Západozemí a nafasují zimní výbavu pro severní tažení.

    A jako perla na závěr nám Tommen ukázal, proč zrovna název King´s Landing :-D

    No u králo přístaviště byl sníh vidět, takže tipuji, že už tam ji budou potřebovat
  • Shrnutu v několika heslech:
    1: Hudba ke královskému ohňostroji
    2: God save the queen.
    3: God save the queen + Den D
    4: God save the king (King of the North Vol.:2)
    5: Smiling idiot in Academy
    6: Asassins creed: Freys
    a konečně 7: J=T => S=Rip (S= Stark, Rip= Rest in peace)
  • p1e9t9r2 napsal(a):

    Hele nezarizilo vás, že malý Jon měl úplně bílé vlásky a dospělej má černé?

    Ne, to se stává i v našem vesmíru.
  • Tak Jon si teda výrazně polepšil, tomu se říká skokan řady začínat jako mrtvola a končit, jako král Severu to je postup. Teď ještě počkat, až se dovalí teta s draky vzít si jí a žít šťastně až do smrti.
  • Tlustá_SkálaTlustá_Skála bodej správným slovem
    Eagle, ehm Tommen has landed...alahu akbar v Baelorově septě taky krásný, koláč vynikající, hudba famózní a Lady Mormont aka ručička krále taky super
  • Tak tedy - Sapochnik je výjimečný režisér a díky němu díly pomalu, ale příjemně plyne a vykouzlil některé vizuálně působivé scény. Jediné, co bych mu jako režisérovi vytkla, je úvodní vtíravá a moc moderní hudba.

    - Explodující septum byl efektní, i když rozvleklý úvod. Cersei se nedostaví a oni si jenom tak řeknou, že jako v poho, začneme Lorasem... skvělé psaní, opravdu. Marge aspoň nakonec ukázala trochu rozumu, ale od Vrabčáka jsem čekala víc než jenom odevzdané čekání. Jenom tak na okraj - Pycelle mířil do septa, tak jaký smysl mělo ho vraždit? A proč vůbec Cersei vraždí lannisterského lízače bot? Jo tak, D a D zaujal nápad s dětmi a kudlami, tak asi proto.
    - Zimohrad... Může mi někdo vysvětlit, proč provolávají králem bastarda, který za celu bitvu nevydal rozkaz a vedl vojsko do pasti? O kterém si musejí myslet, že je a) zběh z Noční hlídky, jak to zmínil Ramsay, nebo b) zázračně zmrtvýchvstalý člověk, kterému by měli klást sakra dost otázek. Jo, protože to říká malá holka, která sama před třemi díly odmítala Starkům pomoct a změnila názor až po Davosově zmínce o nemrtvých. Mimochodem - hned vedle sedí pravý Stark a Robbova dědička, když teda o Branovi nikdo neví. Kromě Jona (kterému to řekl Sam) a Sansy (které to řekl Theon).
    - Malíčkovo přání být králem je jenom další zklamání. Tohle samozřejmě není knižní Malíček, ale... fakt? No, jak závěr epizody nakonec ukáže, králem může být už kdokoliv, takže co už.
    - Ačkoliv se na Zimohradě tvrdí něco jiného o pomstění Rudé svatby, tak tu ve skutečnosti provede Arya. Hmmm, napadlo ji aspoň na chvíli, že by zachránila strýce? A proč je teď už definitivně neužitečný Edmure ještě naživu?
    - No a na závěr vtip roku, Cersei první svého jména. Ta lví máma, která na smrt posledního dítěte reaguje kamennou tváří, protože už to nebyl maminčin poslušný chlapeček, se pěkně nechá korunovat ještě před jeho pohřbem, protože ze septa se ještě kouří. Korunuje ji odpadlý mistr podezřelý z nekromancie. Vedle ní stojí obří nemrtvé monstrum. Nemá podporu žádného z velkých rodů. Má čumící dav, který jí v minulé sérii nadával.

    image
  • Z tohoto dílu mám trochu rozporuplné pocity. Začátek byl trochu zdlouhavý, ale pak se to docela rozjelo. Přišlo mi, že v dílu byla snaha za každou cenu přijít s velkými změnami, aby diváci měli o čem přemýšlet a diskutovat před začátkem další série. Je to však samozřejmě lepší než dějivé linky o ničem. Arya má asi teleport, ale jsem rád, že rod Starků byl pomstěn.
    Mám jednu důležitou otázku. Jon získal i podporu rytířů Údolí a je tak i jeho vládcem?
  • upraveno 27. června 2016
    Burn them all!
    Nejdřív ze všeho bych řekl, že tenhle dík byl skvělej. Kromě pár detailů, který za chvíli zmínim, se mi díl dost líbil.
    V první řadě chválim hudbu, ta v úvodní scéně v KL byla prostě skvělá, samotnej ohňostroj se mi dost líbil, jenom mi to trochu zkazilo to, že jsem něco takovýho čekal, vzhledem ke zdejším teoriím. Kdyby se tu ta teorie neobjevila, tak bych to nečekal, dokud bych nespatřil tu zelenou břečku. V příští sérii na tohle fórum asi lízt nebudu, kazí mi to překvapení. Každopádně vrabčáka to osmahlo skvěle, co mě ale docela zklamalo bylo to, že Cersei obětovala Kevana. Vždyť to byl Lannister a její strejda! Nechce se mi věřit, že takhle masakruje Lannistery. Vždyť to klidně mohli prohodit, Kevana mohli ubodat ptáčci a to celý jenom z Quyburnovo iniciativy (vůbec mi nevadilo, že v tomhle Varyse zastoupil Quyburn) a Pycelle mohl klidně uhořet. Takhle podle mě udělali z Cersei mnohem větší svini, než ve skutečnosti je. Ale co, i když, on Kevan byl proti Cersei. Ale i tak za mě tohle mínus. A to s Lancelem bylo z Cerseiny iniciativy? Konec konců, ona asi nemohla vědět, že Lancel půjde pronásledovat nějakýho ptáčka (vlezl do pasti celkem jako debil). To že obětovala i Tyrelly, to mi už tak divný nepřijde, v jejích točích to pro ní byli nepřátelé, i když jsem doufal, že stihnout utéct (ano, doufal jsem v to i po shlédnutí scény s Rickonem). Takže rod Tyrellů asi dál pokračovat nebude (Olenna už asi moc plodná nebude). Skvělý bylo i to, jak ten zvon smetl ty random kolemjdoucí, to byla skvělá tečka za fireshow. Za celej ohňostroj jedno velký plus.
    Po Tomennově fuck everything jsem vyprskl smíchy a chechtal jsem se asi minutu, až jsem musel stopnout seroš, než mě to přejde, nevim proč. Nevim jakej názor na to máte vy ostatní, ale za mě dokonalý.
    Shame, shame, shame, ser Gregor is your god now-další plus tohodle dílu.
    Potrollení Freye Jaimem skvělý, Potrollení Aryou ještě lepší. Teorie z knížky Manderly-krysokuchař se timhle asi potvrdila. Jinak mi na tom nesedí jedna věc, to měl jako Walder Frey v seriálu jenom 2 syny??? No nic, i tak si to plus zaslouží.
    R+L=J, ano, je to skutečně tak. Po všech těch letech spekulování jsme konečně dostali odpověď. Existoval vůbec na týhle planetě člověk, kterýho to překvapilo? Každopádně scéna to byla hezká, skoro mi i ukápla slza. Plus.
    Co docela mínus je sever. A to ne spíš kvůli dílu, ale kvůli celkovýmu dění v sérii. Dost mě zklamaly severský rody. Umber z nepochopitelnýho důvody zradí Starky (vlastně teda je důvod ten, že jeho otec byl cunt), Manderly, krysokuchař Manderly, kterej je v knížce připavenej vrazit Boltonům kudlu do zad, si tady válí prd*el doma a pak jenom „sorry, nám se nechtělo válčit.” Hm, dobrý no. Mnohem víc se mi teda líbí ten knižní vyžranej zmrd, než tenhle seriálovej. Severský rody a hlavně Manderly u mě mínus. U Karstarků jsem to sympatizování s Boltononama i chápal, ti k tomu aspoň měli důvod, ale proč Umberové, to nechápu. Jedinení opravdoví seveřani jsou tam malá chytrá pí*ča a 62 dobrých, teď už jistě mrtvých, mužů. King in the north mě nebavil, vzhledem k tomu, že už to tam jednou bylo. A když už teda seveřeni prohlašujou Johnnyho za krále, nemůžou ho nejdřív aspoň prohlásit za Starka? Ono král severu sníh zní docela debilně. Bohužel, lince severu musim dát mínus, protože mi přišla celkově taková divná.
    Co to tam trochu drželo bylo Sansy vyfakování Malíčka. I když, Malíčka mi bylo líto, ať má na něj názor jakej kdo chce, já ho mám rád a to opíchání Sansy jsem mu přál. Ale scéna to byla fajn.
    OMG, Melisandra nemůže za to, že byla takhle zprzněná Stannisovo linka! Nechte jí! Odjezd vypadal stejně jako odjezd tenkrát Joraha.
    Aspoň že Starkové nejsou lháři a zima se skutečně blížila. Už jsem se začínal bát, že tam ta zima nedorazí.
    To mi jako vážně chete tvrdit, že se v Citadele od 3. série nedozvěděli, že je Jeor Mormont mrtvej? To jako fakt? Ani se od minulý série nedozvěděli, že po jeho smrti mají logicky novýho lorda velitele? To jako vážně? To jako vážně na zdi neuměl posílat havrany nikdo jinej, než mistr Aemon? No tak ale aspoň o tý smrti Mormonta jim zprávu poslat moh, když žil ještě celou sérii po tom, co se o jeho smrti dozvěděl. Aspoň to zachránil vzhled Starýho Města a Citadely.
    Daenerys se rozešla s Daariem, smutný. Každopádně už se žene do západozemí, nevim, jestli se tam do něj dostane i v knížce, nebo to udělali jenom v seriálu kvůli tomu, že diváci jí žerou a chtěj jí v západozemí. Podle mě se tam nakonec dostane i v knížce, podle mě nás jak v knížce, tak v seriálu čeká fight draci vs, white walkers. Přece jenom se to jmenuje Píseň ledu a ohně, tak bych čekal, že se tam draci jakožto stvoření ohně utkají s walkery jakožto se stvořeními ledu. Eunuch má ještě lepší teleport než Malíček, zvládne se dostat z Dorne k Daenerys na loď za pár okamžiků.
    Jo, tohle byl až na pár vyjímek skvělej díl, díky kterýmu si za mě nakonec i celá tahle série nakonec to plus zaslouží, i když za některý momenty bych scénáristům nejradši nafackoval. Finále to teda bylo hezký, ale zajímá mě jedna věc, KDE JE GENDRY? Jestli se nakonec dozvíme, že už dávno chcípnul někde mimo záběr, protože chlastal mořskou vodu, tak budu vážně nasran*ej.
    Edit. Jak teď tady čtu, tak mi to připomnělo, že jsem se taky divil, že Malíček chce sedět na železnym trůnu, vždycky mi přišlo, že on spíš jenom rád stojí v pozadí. Nevim. Mě nasr*al už tim, že Sansu nabodl Ramsaymu na péro.
  • Dany už je v západozemí, jsou tam lodě Dorne :))
  • @svoa00 Sansa je žena, a tudíž má přednost (byť podvržený) mužský potomek. Toť moje logické vysvětlení, ale vzhledem k následující scéně to moc průkazně nepůsobí.
  • upraveno 27. června 2016
    Jinak se divím, že zatím nikdo nekomentuje to, že lady Olenna ví, že její rodina je mrtvá...
  • Korunuje ji odpadlý mistr podezřelý z nekromancie.
    Který už má ten symbol pobočníka.
  • @lnit Nu, jestliže si Varys udržel nějaké kontakty na "ptáčky", pak by o tom věděl ještě než se to stalo. Pak by to mohl říct Dornům a ti zas Olenně
  • upraveno 27. června 2016
    @lnit Tak podle mě se to, že skoro všichni Tyrellové vyletěli spolu se septem a xy dalšíma lidma v hlavním městě do vzduchu, rychle roznese.
  • V Písni jsou různé časové skoky. Toho by jste si mohli všimnout. Zrovna v tomto díle to bilo do očí.

    @JoffreyWater Lyanna Mormont je u tebe malá chytrá pi*a? Aspoň je chytrá. Kdes nechal humor?
  • @Hold the Door Já nevim, mě ta malá Mormontka z nějakýho důvodu se*re. Fakt nevim proč, ale prostě mi hrozně vadí. Asi proto, že nemám rád tyhle malý hrdinky, který usadí bandu ostřílenejch severskejch lordů, který hned nato zahanbeně prohlásí krále severu jménem Sníh. Prostě tu byl celkově ten sever takovej divnej, a největší korunu tomu dává tenhle spratek, kterej je teď takovej severskej ekvivalent Daenerys, což znamená mít cool proslovy a bejt za každejch okolností za tu největší frajerku. To je muj názor na ní, nemám jí rád.
  • Já jsem spokojen, hlavně už se vaří nové fantasmagorické teorie, jakože se vrátí Catelyn Stark atp.
    http://fanmag.cz/top-3-teorie-na-game-of-thrones/

    xD
  • Nechci se nějak moc pitvat v detailech, ale jak ode mne poslední 2 série sklízel seriál převážně kritiku, dnes jsem jím byl mimořádně potěšen a to dokonce ještě víc než před týdnem a díky posledním dvěma pětihvězdičkovým dílům zvednu své hodnocení 6. sezóny na CSFD přece jen na 4*. Bílý vlk a scéna jeho provolání králem mne téměř dojala a byť chápu logické výhrady výše, já prostě tomuhle severskému Targaryenovy fandím a ten skok roku mu přeji.
    Začátek v septu a následné vyřizování účtů podbarvené hudbou mi silně připomíná Kmotra. Cersei - totálně vymletá šílená kráva, která se sice zmocní vlády a vtipně zamete se septou (opravdu působivá scéna), ale je z jihu, severu a vlastně ze všech stran obklopená nepřáteli a tak je vlastně všechno v pořádku. Jo, a všechny plody incestu a zároveň potomci nejdebilnějšího rodu (čest výjimkám) jsou pod drnem, takže to tu máme jako bonus.
    Dany se konečně vydala přes velkou louži a přes otravný Varysův teleport je závěrečná scéna vynikající, stejně jako Tyrion a vůbec...
    Nejvíc mne ovšem bavilo a těšilo jak popíchli profesionálního vlezdoprdelistu velmistra Pycelleho a zejména a především utrpení starého Freye, jehož nejdřív zlatoručka vyfakuje a následně kulinářka mnoha tváří pořeže při holení :spike: :applause: .
  • upraveno 27. června 2016
    King of the north! :-P

    Nejnašlapanější díl celého seriálu!! :king:

    Ale kufa, Varys teleport mi zkurfil poslední scénu tak neskutečně, že to není ani možné, doprdele scénáristi zas...í!!!! :wall:
  • upraveno 27. června 2016
    taky ohodnotím poslední díl této série a vezmu to jednoduše systémem +/-
    +začátek mi připadal dost dobrý - dobrá hudba a přišlo mi že to fakt graduje
    +výbuch septa (jen mi bylo líto Tyrellů)
    +Tommenův bungee jumping bez lana
    +Staré Město a knihovna
    +Cersie se korunuje (je to sice wtf ale proč ne :D)

    -Jaime začíná nudit
    -Arya (byla to bída celkově v této sérii)
    -čtyři čubky v Dorne
    -Daenerys a její kecy
    -Daenerys a její další kecy
    -Daenerys a její ksicht

    Tower of Joy docela ušla a btw nehodnotím nelogické záležitosti seriálu na to nemám čas ani náladu
  • upraveno 27. června 2016
    @JoffreyWater Názor můžeš mít jaký chceš, ale taková oslovení? Ubohost.

  • Nebijte mě, prosím.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.