Hra o trůny 5x06 - Neohnuti, neskloněni, nezlomeni - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
imageHra o trůny 5x06 - Neohnuti, neskloněni, nezlomeni - Ice & Fire

Arya trénuje. Jorah a Tyrion narážejí na otrokáře. Trystane a Myrcella plánují. Jaime a Bronn dorazí do cíle. Píseční hadi útočí. Šestá epizoda pochází stejně jako ta předchozí z pera Bryana Cogmana, režíroval opět Jeremy Podeswa.

Read the full story here


«13456789

Komentáře

  • Ne, ne, ne, ne, ne, ne... Sansa měla mít velmi traumatizující scénu v téhle sérii... Nečekal jsem, že by jí tam Ramsay prakticky znásilnil , ale dejme tomu. (Alespoň je tam nějaká podobnost s knižní předlohou) :evil:
  • Právě mě ta závěrečná scéna nepřišla až tak traumatizující... Nic co bych nečekal od kteréhokoliv jiného lorda Westerosu/středověké Evropy. Prostě si ji "vzal". To s tím Theonem mi trochu připomnělo Příběhy obyčejného šílenství, kde Bartoška platil Trojanovi, aby ho sledoval při sexu :D :D

    Jinak situace kolem Malíčka.. asi jenom Cersei by z něj dobrovolně udělala nejmocnějšího muže Západozemí - pán Harrenova, strážce severu.. Každopádně Cersei asi bude mít úplně jiné starosti, protože to bude asi Ollena "badass" Tyrell, která jí bude mít na svědomí, to bude satisfakce :D

    A co říkáte příborovému fajtu Tyene? Ta z těch třech je asi nejvíc zoufalá, ne nadarmo mi leží v žaludku :D Tak nebo tak, byla dýka která škrábla Bronna otrávená..? Asi zbytečná otázka, že?

    Arya - pěkné skladiště nám odhalili, těším se jestli bude ukázána ta přeměna jako taková.

    Tyrion + Jorah, pěkně se na ně dívá. Joraha mi bylo až líto, když se dozvěděl o taťkovi :(
  • tak mezi námi, Sansička už na to přecejenom měla věk, alespon podle Martinovo měřítek 8-)
  • Tato epizoda se mi zdálo slabší. Dialogy Aryi mi přišly až nudné. Rostoucí moc Malička může být nápovědou pro děj v knize. Je podle mého dost možné, že v knize Malíček vytáhne do boje proti vítězi bitvy u Zimohradu, až už jím bude kdokoliv. Je třeba si uvědomit, že v knize není na Zimohradu žádný skutečný Stárk, což zvyšuje legitimitu případného tažení Malička v očích obyvatel Severu.
  • Počkat... Chcete mi říct, že Ramsay a Sansa...??? Prakticky znásilnil? Jako fakt?
    Právě ztratili i mé poslední zbytky pochopení a soucitu se seriálem.
  • upraveno 18. května 2015
    Tak já nevím na kolik vážně mám brát to co píšeš. To že Martin pravděpodobně nechá v příští knížce
    znásilnit Aryu
    je OK, ale že už víc než dospělé Sanse naloží Ramsay je nějak trestuhodný?
    Mě tam teda víc vadí Tyene :evil:
  • Btw. ta kakaová skvrna velikosti mexického dolaru na Jorahově paži - předpokládám, že to je to místo, kde se ho ten nemocný dotknul. Myslíte že už ta nemoc je v krvi, v těle, nebo by teoreticky mohla Jorahovi pomoci amputace? Chápu, že by byl stejně vyřízenej jako šermíř, ale aspoň naživu? A jak je to se Shereen? Ona dopadne za čas taky špatně nebo jí to nějak pozastavili a už je "jenom" znetvořená?
  • Strhující souboj ve Water gardens je opravdu povedený, aplaus z Jedličkova ústavu jsem slyšel i v mém betonovém krytu. Trochu mně to připomíná rituální tanec paralympioniků nebo chlápků a děvčat z výše uvedeného ústavu. Slavný Jaime Jednoruký odráží neméně slavnou Obaru Sand bez nějakých výrazných problémů. Bronna tam otravuje otrávenou vidličkou Tyene. Bronn se musí přemáhat, aby ji nezabil prvním úderem. To vše za zvuků biče dominantní Nymerie, kvílení Myrcelly a nicnedělání Trystana.
    Jediné plus je za Dorana, Area a zpívajícího Bronna.
    Tyrion a Jorah už tradičně výborní, nemám co vytknout. Tyrionovo zachování své existence a svého penisu je opravdu... no fajné. :D
    Arya nudí, nudí a nudí. "Jaqen" se do role sadistického Mr. Greye vůbec nehodí (tím myslím to bouchání rákoskou).
    Olenna tradičně vynikající. Lancel stále ten směšný výraz. Malíček opět použil teleportaci, ale za ty jeho kecy a úsměv, když se baví s Lancelem to stojí. Lorase nikdy nepochopím, v knize právě umírá jako hlupák a hrdina v jednom, v seriálu to vypadá, že umře jako buzna. Cersei je dokonale dementní bitch.
    Sansa + Ramsay... Veděl jsem, že to přijde, ale i tak mě to odrovnalo. Theon by se měl lépe obléct, když se tak klepe.
    Mádr of drágons naštěstí aspoň v jednom díle neoxiduje. :D Stále věřím v nečekané zjevení Eurona Greyjoye a nič.

  • upraveno 18. května 2015
    To jako měl být ten strašně traumatizující zážitek Sansy? Nic hrozného a pro herečku už vůbec ne. Do středověké ložnice jsem tedy nikdy nenahládl, ale co čekala, že si s ní bude Ramsay povídat jak Tyrion nebo co? Podle mě v té době normální novomanželská první noc. :roll: Teda až na toho voyeura v koutku! :oops:

    Jinak díl zatím druhý nejslabší z mého pohledu v páté sérii. :king:
  • Ayron: Nemuze se zjevit....protoze uz tam je ;) :D
  • A mně se tento díl velmi líbil. Až na to Dorne, nevím, jak to dělají, že mi Píseční hadi tak lezou na nervy. A Myrcelliny šaty! Areo je fajn.
    Dostala mě Ollenina hláška o "pěti mílích". Proč jsme vůbec zastavili? - No přece jenom proto, abys to mohla říct, Olleno! :roll:
    Tyrionovy spekulace o vhodnosti Dany na trůnu jako bych už někde četla... Hledají si scénář na icefiru? :D
    Špačci Vrabčáci, Sansa a Arya za mě velmi dobře. I když mě zajímá, jestli bude
    slepá dívka?
    I když po dnešku soudím, že to spíš vezmou hopem.
  • upraveno 18. května 2015
    Aj mne sa diel páčil, až na dorne. Neviem, čo týmto príbehom tvorci sledujú, zatiaľ to nemá hlavu ani pätu, ale budiž (čo už asi majú robiť keď vynechali Arianne).

    Čo sa týka Bronnovho možného otrávenia, tak by to bola strata zabiť Bronna jedom. Skôr som čakal, že
    bronn umrie ako arys oakheart, bohužiaľ sa tu to nejak nestalo. Ináč pri hovorení o arysovi, kde je? Nemal byť pri myrcelle jeden člen kingsguard??


    Situácia v kapitole je podľa mňa výborná. Tu ma tvorci presvedčili, že vedia robiť dobrý dej, keď sa snažia, nie vymýšlať iné idiotské linky ako
    vynechanie greyjoyovcov a aegona.
    Trial výborný, zatvorenie Margeary tiež, aj keď za niečo iné ako v knihe, ale čo už. A z trailera tto vyzerá, že
    Cersei zatvoria už v budúcom diele!!! Tipujem to na ďalšiu spoluprácu malíčka a olenny.


    Ani pri jorahovi a tyrionovi nemám čo vytknúť. Nie som istý, ale zdá sa mi, že sa pomerne držali knihy, čo je prakticky čo najlepšie, čo mohli spraviť.

    Aryu nebudem hodnotiť, pretože by ste na mňa všetci začali hádzať paradajky a vypískali ma :D . Jej linka ma vôbec nebavila ani v knihe, takže tu len trpím, kým jej dej skončí. Jediné načo sa teším, je stretnutie Macea, Meryna a Aryi, keďže sa tam asi stretnú.

    A nakoniec Sansa. V rámci možnosti seriálu, čím myslím to, že vynechali manderlyovcov a ostatných bannermenov starkov, tak to bolo dobre spravené. A aj znásilnenie spolu s theonovym pozeraním. Jediné, čo mi chýba, sú
    Theonove a Brannove rozhovory cez strom. Mohli to v seriáli ukázať, že to mu dodalo odvahu na útek. Ale asi k tomu dopomôže Brienne a tá nahradí Mance Raydera.
  • Jsem rád, že ty WaterGardens nepřišli dementní jenom mě ta Nym s bičem bylo asi to nejmenší zlo - ano nesnáším Tyene a tu ošklivou herečku co jí hraje, ale střihač má dneska asi zánět karpálních tunelů, aby to vypadalo trochu použitelně a ne úplně Trystaně :D

    ..a stejně se mu to moc nepovedlo :D :D
  • AyleenAyleen Zachovejte paniku!
    @stano nemůže tam být, když je jich s Tommenem v KL 5 :D Jaime v Dorne, Meryn v Braavosu s Macem... to už by jich bylo v Dorne moc, co kdyby se pletli...
  • D a D vracejí úder. Eh. Scény s Aryou nemají směr ani hloubku. Malíčkův plán se severem - a věřím, že Cersei jako jediné říkal pravdu, ale... jako fakt? Ale v seriálu očividně veškeré seveřanské lordstvo kromě Boltonů umřelo na Rudé svatbě, tak čemu se divím. Královna trnů... no, v tomhle díle působila fakt neškodně. Vodní zahrady - amatérské boje a vedle Šedého červa další debilní pubertální romance. Sansa a Ramsay - jo, je mi jasné, že ty dvě scénáristická prasata se na tu scénu těšila už několik dílů. Takže Sansa neměla žádný plán, jenom je pořád stejně blbá a věřila Malíčkovi. Ještě pár dílů, kdy ji Ramsay bude prznit, a pak Theon bude moct tu slabou ubohou ženu zachránit. Bravo.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @svoa00 ja som tiez cakal, ze toto je nova Sansa, zena ktora sa aspon pokusi Ramsaya dat do laty a ona nepovedala ani pol slova.
  • upraveno 19. května 2015
    Nuže...

    Nejhorší scéna: Jak již bylo řečeno výše - souboj ve Vodních zahradách. Kompletně hrozné, včetně absolutní nepravděpodobnosti toho, že se dva únosy zrovna náhodou potkají. Jaime se proplíží absolutně nepozorován přes všechny stráže až k princovi a princezně jen proto, že má oblek nějakého mrtvého vojáka. Dva z nejlepších bojovníků (no, žoldnéř a stratég) mají plán, že "rádi improvizují." Jsem hnidopich, nebo vás to taky vytáčí?
    Jediné pozitivum co mě napadá je krutopřísný Areo Hotah.

    Nejlepší scéna: Popravdě mám problém nějakou vybrat. Asi soud v KL. Zajímavě udělané, zavřeli tedy nakonec i Margery (která ale tady narozdíl od knížky je vinná... no uvidíme).

    Jinak spíše slabší díl, narozdíl od minulého dílu u mě spíš převažovaly scény, ze kterých jsem byl zklamán. Každopádně děj pádí a jsem zvědav, jak se to bude odvíjet dál.
  • @KasKas a neodchádzal v druhej sérii s ňou jeden?? a potom neboli na svadbe len šiesti?? hm asi budem musieť pozrieť tie scény a rátať rytierov Kingsguard :D
  • @Edem A tady máme dědičku Starků - dvakrát řekla ano nepřátelům severu, důvěřuje každému intrikánovi a nepostará se ani o sebe, ale na severu má přátele, protože... asi protože s ní někdo bude moct uzavřít třetí jistě platné manželství? Ježišikriste :roll: Jsem zvyklá, že ti scénástisti přemýšlejí dolní částí těla, ale tohle je fakt na přesdržku.

    Mimochodem tahle svatební noc vzbudí asi ještě větší nevoli než ta jejich interpretace u Droga a Daenerys. Jsem si ale jistá, že si to tvůrci přeloží tak, že je to "kontroverzní" a mluví se o tom a všechno dělají správně.
  • Díl jsem v půlce vypla protože mě nebavil, no nakonec jsem ho dokoukala. Všimla jsem si že Jorah sáhl na Tyriona (když se setkali s otrokáři), to ho nakazil? Nebo musí jít o dotyk na holou kůži?

    Že se dvoji únosci sejdou ve stejnou dobu, to je mi náhodička! (Skoro jako v Životu Briana, když se Lidová fronta Judeje a Národní judejská fronta potkali při pokusu o únos pilátovy ženy.) A ještě si vyberou takové pěkné místo kde jsou krásně vidět.

    Svatební noc - myslím že už jsme viděli horší, myslela jsem že se do toho Theon případně Myranda vloží. Třeba se dočkáme v dalších dílech.

    Líbilo se mi Kingslanding.
  • AyleenAyleen Zachovejte paniku!
    @stano odcházel... ale to už je dávno. takže vlastně zapomenuto. nebo se taky možná teleportoval, to by taky nebylo nic neobvyklého :-D
  • Terezička napsal(a):


    Svatební noc - myslím že už jsme viděli horší, myslela jsem že se do toho Theon případně Myranda vloží. Třeba se dočkáme v dalších dílech.

    Pravdu? Jo, aspoň mohli tu svojí perverznost dotáhnout do konce. Ale musím tě zklamat, Sansa musí podle nich být prezentovaná jenom oběť a zůstane přesně taková. V příštím díle nejspíš uvidíš, že má modřiny nebo něco takového. Zaráží mě, že nemají problém točit porno scény, ale jakmile to má být na hraně znásilnění nebo přímo znásilnění - Daenerys, Cersei a teď Sansa - mají hrozný problém to ukázat. Tohle bylo trhání oblečení, záběr na Theona a křik.
  • @svoa00 Popravě brutálnější mi přišel pokus o znásilnění Sansy během bitvy o KL, ta scéna byla mnohem dramatičtější. Ale je fakt že je slušně vychovaná a ví že manželovi se bránit nemá tak prostě držela.
  • svoa00 napsal(a):

    ...ale na severu má přátele..

    No, tohle bych jako hloupost nepovažoval, je to možná i dost krutý od scénáristů. Tuhle větu použila Sansa v traileru na další epizodu a ona bohužel neví, že ti "přátelé na severu" jsou pouze Brienne a Podrick :D
  • pavel napsal(a):

    znásilnit Aryu
    na zaklade coho si to odovodnil? ja som nic take nepotreshol :(

    viete mi niekto vysvetlit uvazovanie malicka v serialy? za akym ucelom tam tu sansu tak podhodil? to nedava absolutne ziadny zmysel...

  • @pejnpejn to nemusí dávat smysl, hlavně že na to lidi koukají :-D
  • pejnpejn napsal(a):

    pavel napsal(a):

    znásilnit Aryu
    na zaklade coho si to odovodnil? ja som nic take nepotreshol :(


    V první svojí kapitole z Vichrů má Arya hrát v představení, kde je její postava znásilněná.
    Jinak má věci ve svých rukou. Ostatně kdyby chtěl Martin nechat Aryu znásilnit, tak měl lepší příležitosti.
  • pejnpejn napsal(a):



    viete mi niekto vysvetlit uvazovanie malicka v serialy? za akym ucelom tam tu sansu tak podhodil? to nedava absolutne ziadny zmysel...

    Patrně to sám řekl Cersei, udělá to z něj snad nejmocnějšího lorda Westerosu. Avšak jsou zde jiné otázky, je mu Sansa úplně ukradená? Nebo má v plánu poté, co dostane legitimní podmínky (tedy papír, že je správcem severu a získej si ho jak chceš) pomoci oddělat Cersei?

  • Specialone napsal(a):

    pejnpejn napsal(a):



    viete mi niekto vysvetlit uvazovanie malicka v serialy? za akym ucelom tam tu sansu tak podhodil? to nedava absolutne ziadny zmysel...

    Patrně to sám řekl Cersei, udělá to z něj snad nejmocnějšího lorda Westerosu. Avšak jsou zde jiné otázky, je mu Sansa úplně ukradená? Nebo má v plánu poté, co dostane legitimní podmínky (tedy papír, že je správcem severu a získej si ho jak chceš) pomoci oddělat Cersei?

    Podle mě mu ukradená není, myslím si, že ji tam nechal a zariskoval, navíc může výtahnout s armádou a zmocnit se Severu, navíc, Seveřané ho budou mít radí za to, že jim pomohl od Boltonům a zachránil Sansu STARK. Taky je dost možné, že si tím získá lidi z Řekotočí (spojenci Starků). Možná je bude mít pod svou vládou nevím jestli Strážce Severu má i pod správou Řekotočí.

  • V první svojí kapitole z Vichrů má Arya hrát v představení, kde je její postava znásilněná.
    Jinak má věci ve svých rukou. Ostatně kdyby chtěl Martin nechat Aryu znásilnit, tak měl lepší příležitosti.

    Tak ale to je len v hre, ci to mam chapat ako predpoved? Nemyslim si, beriem to len ako provokaciu zo strany MartIna. Zo zenskych postav je postava Arye jednou s najsilnejsou volou, teda znasilnenie by nemalo na citatela taky efekt ako napr. u Sansy.
    Everett_Young napsal(a):

    @pejnpejn to nemusí dávat smysl, hlavně že na to lidi koukají :-D

    No on koli Sanse podla mojho nazoru extremne riskoval v Orlom hniezde(udalosti s lisou sa odohrali moc skor po svadbe) a teraz ju len tak podhodi ludom co maju v znaku muza stiahnute z koze a maju na svedomi redwedding? Ma Malicek slabost pre Sansu ci nie? Chce ju len vyuzit ci aj ochranovat? Bral udalosti s Boltonovcami ako nevyhnutnost, ak ano tak za akym ucelom? Rozoberam zbytocne nieco co na konci dna aj tak nebude davat zmysel? :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.