Povídka č. 9 (9. kolo) - Ice & Fire

upraveno 22. března 2015 v Povídky
imagePovídka č. 9 (9. kolo) - Ice & Fire

Poznámka autora: Původně měla být tato povídka pokračováním předešlé nedokončené, ale po zralé úvaze a pár problémech, které však nebyly nijak veliké, jsem se původní povídku rozhodl přepracovat a dokončit první část. Příběh purpurového rytíře Část I. Pivo, hovězí a … celý článek

Read the full story here


Komentáře

  • upraveno 8. ledna 2015
    Jsem trochu rozpolcena... :-k
    Potěšilo mě, že se autor vrátil k příběhu, představil nám z něj další kus a doufám, že hodlá brzy pokračovat :-) Stále také platí, co jsem psala u "prvního" dílu, a to že se mi líbí bohatost jazyka i zápletka.
    Na druhou stranu ten přepis první poloviny se u mě nesetkal s přílišným nadšením. Chápu, proč to autor udělal, ale mně jako čtenáři to pozorné sledování toho, co se v první polovině změnilo, aby mi pak z následujícího příběhu něco neuniklo, ubralo na pozornosti zase v druhé polovině. Což je škoda...
    Příště prosím jen pokračování ;-)
  • upraveno 17. ledna 2015
    Hezký příběh o potulném rytíři a skrytých intrikách. Jsem rád, že se autor vrátil zpět ke své povídce.
    V první části jsem se trochu obával, aby děj nesklouzl k Duncanovi a Eggovi, což se naštěstí nestalo. Každá část má své osobité kouzlo a zrnka tajemství. Jednotlivé kapitoly se mi líbily, zvláště první setkání s Malíčkem a přechod horami. Přepis prvních kapitol mi nevadil, dokonce musím přiznat, že v tomto "novém kabátě" se mi líbily ještě více. Povídka se dobře čte a má spád. Musím ocenit, že autor použil známé postavy z Písně, ale nebál se ani vytvořit své vlastní originální. Potěšil mě námět neznámého příběhu na pozadí blížící se bouře událostí.
    Každopádně doufám, že pisatel se k povídce ještě vrátí, protože ve své mysli mám mnoho nezodpovězených otázek.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    a na závěr sladkokyselé citrónové koláčky s cibulkou.
    8-O :-k
  • Celkom dobré aj keď sa mi nedarilo do toho nejako vžiť :) vypichol by som len detaily ako napr. hovoril, že to páchne ako v Blešom zadku a potom hovoril že v KL nikdy nebol ;) iba taká poznámočka :3
  • Koukám, že se tu sešlo hodně pozorných čtenářů :)) takových detailů jsem si ani nevšimla (viz 2 komentáře nade mnou, @Montezuma3 má vůbec celkově zajímavé postřehy...:) )
    Souhlasím s výhradami Michelle. Krom toho ale nemám co víc vytknout. Zpočátku to vypadalo jako D&E, jak píše Baron, a moc jsem se na povídku netěšila. Nakonec jsem byla překvapená, že jsem ji přečetla s velkou chutí a líbilo se mi to.
  • Ehm, tedy toho kejklíře bych Cedrikovi nesežrala ani já a to skočím fakt na všechno :D Za tuhle vtipnou blbinu, která ho nevím jak napadla, si u mě získal body k dobru, přiznávám, že mi zpočátku nebyl příliš sympatický. Jinak za rekapitulaci jsem vděčná, asi bych si nedokázala vybavit, co předcházelo pokračování. A asi bych u akčních scén lehce ubrala na technických podrobnostech a detailech (i když oceňuji, že je autor dokáže tak rozepsat, až to působí dojmem, že opravdu ví o čem mluví), četly by se pak plynuleji a měly by větší spád :)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    @Montezuma3 Až je jednou vyzkoušíš, nikdy už nebudeš chtít jiné! =D

    @Peterko Aj, někdy se holt nepovede podchytit úplně vše. :-)

    @Michelle bohužel, jinak to udělat nešlo, ale příště už bude opravdu jen pokračování, slibuji. ;-)

    Jinak díky všem za přečtení, doufám, že to není až takový brak. =D
  • @Riokai Super, budu se těšit :-) Takže žádné výmluvy, že nestíháš :-D
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    @Michelle Další části chci udělat kratší, ta první mi přišla až moc dlouhá a proto jsem ani nestíhal. :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.